Κυριακή, Απριλίου 29, 2007

Ευθιξία με χρονοκαθυστέρηση: εις υγείαν των κορόιδων


Το Σάββατο σημειώθηκε το πρώτο χτύπημα Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων των ΜΜΕ.
Πρώτον: με την αποπομπή Τσιτουρίδη υποχρέωσε τους μεγαλοδημοσιογράφους να ακυρώσουν τριήμερες αποδράσεις για να μας πουν την είδηση.
Άλλο να τα ακούς από την Τρέμη τα νέα κι άλλο από τους παραμένοντες του Σαββατοκύριακου.
Δεύτερον: υποχρέωσε τις Κυριακάτικες εφημερίδες να βγάλουν δεύτερη έκδοση αφού στην πρώτη το κύριο θέμα ήταν του στιλ «γιατί δεν διώχνει τον Τσιτουρίδη».
Το μεγαλύτερο χτύπημα το εισέπραξε το «Βήμα» του Λαμπράκη που είχε αποκλειστική συνέντευξη Τσιτουρίδη με τίτλο «Δεν παραιτούμαι!».
Ο κ. Καραμανλής, αν συνεχίσει έτσι θα εξουθενώσει οικονομικά – σαν τους συνταξιούχους θα τους καταντήσει τους διαπλεκόμενους.
Με μια αποπομπή υπουργού κάθε Σάββατο μεσημέρι, οι εκδότες-μπετατζήδες θ’ αρχίσουν να βλέπουν Αυτιά για να μάθουν πότε θα πάρουν το ΛΑΦΚΑ.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει ανάγκη από λεφτά. Η ίδια η πολιτική συμπεριφορά του θυμίζει χρηματοκιβώτιο τράπεζας. Λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση.
Τώρα τον έπιασε ο πόνος για το ΧΑΑ του '99 και την εμπλοκή των στελεχών του.
Ήδη από τις 14/9/2006, είχε αποκαλυφθεί ότι ο «κούριερ» των μιζών στην υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ Κώστας Κωνσταντινίδης τηλεφώνησε στον ειδικό γραμματέα του υπουργού Ευγένιο Παπαδόπουλο λίγο πριν συλληφθεί.
Στην εφημερίδα «τα Νέα» της επομένης ημέρας (15/09/2006) διαβάσαμε την εξήγηση που έδινε το γραφείο Τσιτουρίδη για το τηλεφώνημα: «διαβολική σύμπτωση».
Εδώ ο κ. Τσιτουρίδης είχε κατά 50% δίκιο. Το τηλεφώνημα ήταν «διαβολικό» μια και οι μίζες δεν είναι του Θεού. «Σύμπτωση» δεν φαίνεται να ήταν.
Ο πρωθυπουργός έδιωξε τον Τσιτουρίδη επειδή μόλις τώρα, ο «ειδικός» γραμματέας του υπουργού Απασχόλησης του φάνηκε κάπως… κουμάσι.
Κάτι διάβασε (το Σάββατο) στην Καθημερινή, κάτι του είπε (Παρασκευή αργά) ο υπουργός Δικαιοσύνης και προέκυψε η αποπομπή.
Ιδού λοιπόν η ασφαλεστέρα μέθοδος για να μάθει ο κ. Καραμανλής τα νέα από την Ελλάδα.
Που και που να τσοντάρουμε όλοι για να δημοσιεύουμε την αλήθεια (με τη μορφή διαφήμισης) στην Καθημερινή…

Πέμπτη, Απριλίου 26, 2007

Αστυνομία με το δελτίο κι αστυνομικό δελτίο


Αυτό κι αν είναι τρομοκρατία: να σε μποτιλιάρουν στη Βασιλίσσης Σοφίας επειδή Ιρακινός τις κάρφωσε (ψευδώς) συμπατριώτες του πως είναι αλκαϊντιανοί με στόχο να χτυπήσουν την πρεσβεία.
Ποια πρεσβεία; Μία είναι η πρεσβεία, δεν υπάρχει άλλη καμία.
Παράπλευρη απώλεια η καθυστέρηση να πας στη δουλειά και τα μούτρα του αφεντικού.
Σε τούτη την κρίση ο Πολύδωρας τα πήγε καλά επειδή δεν υπήρχε αληθινό θέμα.
Έχει ανάλογες επιδόσεις με την κυβέρνηση. Όλα εξελίσσονται καταπληκτικά αν δεν προκύψει κάτι δύσκολο, όπως για παράδειγμα ο χειρισμός μιας κρίσης ανίας του πρωθυπουργού.
Αν όμως συμβεί κάτι απρόβλεπτο, μια κακοτυχία, το γαλάζιο επιτελείο νιώθει σαν τους Γάλλους στρατηγούς που αντιμετώπισαν ανεπιτυχώς την στρατηγική του Γκουντέριαν.
Έτσι είναι η κατάστασις φίλες και φίλοι. Η πραγματικότητα είναι φασιστική επινόηση.
Σου κηρύσσει «αστραπιαίο πόλεμο» κι εσύ αμύνεσαι όπως όπως, οχυρωμένος πίσω από την γραμμή Μαζινό της ελπίδας και της νωθρότητας.
Μέγα δίλημμα πρωθυπουργικό και η αντιμετώπιση της δυσφορίας των δικηγόρων για την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης.
Υπάρχει λύσις: οι δικαστές και οι «πελάτες» τους να αξιοποιούν τις δυνατότητες του phone banking.
Τοιουτοτρόπως, θα φαίνεται άμεσα ποιος κατηγορούμενος είναι δικαστικά «ενήμερος».
Μπορεί ο κ. Καραμανλής να πει στον κ. Παυλόπουλο να διατάξει τα ΚΕΠ να εξυπηρετούν τις συναλλαγές του παραδικαστικού κυκλώματος.
«Δεν πρόκειται να μείνει καμία γκρίζα ζώνη στην υπόθεση των ομολόγων», δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ κ. Ν. Ελευθερόγλου.
Αμ πώς! Το εθνικό έδαφος σκορδοκαΐλα μας. Τα Ίμια ας γκριζάρουν όσο θέλουν. Τα λεφτά δεν πρέπει να του θίξεις του Έλληνα.
Οι ιδέες, οι ανθρωπισμοί και οι ευαισθησίες είναι μια χαρά πρόφαση για να μετράμε παραδάκι – όχι να τα παίρνουμε στα σοβαρά.
Η κατοχή στην Κύπρο και οι φονιάδες του Σολωμού και του Ισαάκ δεν μας κόφτουν. Τα αργύρια να είναι ακέραια και γαία πυρί μειχθήτω.

Τετάρτη, Απριλίου 25, 2007

Πάρε το μπλε χάπι (ιδιωτική υγεία) και η ιστορία θα τελειώσει εδώ



Ο Γκιουλ υποψήφιος των ισλαμιστών για την τουρκική προεδρία. Αν μη τι άλλο, οι Τούρκοι δεν διέπονται από εμφανισιακό ρατσισμό.

Ακόμα και κάποιος που –αν το παλέψει- θα φτάσει να μοιάζει με παραγιό ή μπακαλόγατο ελληνικής ταινίας του ’60, μπορεί να κάνει καριέρα στην γείτονα.

Λουκέτο στην χρηματιστηριακή εταιρεία ΑΡΤΙΟΝ έβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επειδή πωλούσε με «αλμυρές τιμές» ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στα ασφαλιστικά ταμεία.

Να λουκετιάσουν και όσες καφετέριες χρεώνουν τον φραπέ παραπάνω από δύο ευρώ.
Πάνω απ’ όλα να λουκετιάσουν την κυβέρνηση που μάς πουλάει υποσχέσεις έναντι τρισεκατομμυρίων.

Δέκα δις ευρώ ετησίως πληρώνει ο Έλλην για την υγεία, η οποία υποτίθεται ότι είναι δωρεάν!

Χαίρει δε τόσο μεγάλης εμπιστοσύνης η δημόσια υγεία, που το κράτος σε απειλεί με φυλάκιση αν δεν πληρώνεις ασφάλιση και οι ηγήτορες του κράτους πάνε στο εξωτερικό όποτε αρρωσταίνουν.

Πάντως, είναι χρήσιμη – ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της οικοδομής. Αν δεν χτίσει βίλα ο «αδιάφθορος» γιατρός ή διοικητής του ασφαλιστικού ταμείου πώς θα ζήσει ο μετανάστης-οικοδόμος;

Αν δεν ζήσει ο μετανάστης-οικοδόμος πώς θα χρυσοπληρώσει τον αδέκαστο δικαστή ή τον Κέρβερο αστυνομικό και δημοτικό υπάλληλο;
Αν δεν λαδωθεί ο δημόσιος υπάλληλος πώς θα χτίσει το αυθαίρετο στην Σουβάλα;
Αν δεν το χτίσει το αυθαιρετάκι θα πέσει σε κατάθλιψη κι ίσως την Κυριακή των εκλογών δεν πάει να ψηφίσει τον άεργο τρισεκατομμυριούχο που τον… εκπροσωπεί.
Αν δεν πέσει το ψηφαλάκι μπορεί να προκύψει καμιά εκτροπή και να γίνει πάλι χούντα! Κι απ’ τη νέα χούντα ποιος θα μας σώσει; Ο ίδιος ο άεργος τρισεκατομμυριούχος που μας έσωσε απ’ την προηγούμενη ή το παιδί του.

Δυστυχώς θα μας χρεώσουν περισσότερο για τις υπηρεσίες τους – ένεκα η αύξησις του κόστους ζωής, μανδάμ.

Αλυσίδα τα προβλήματα.

Η εν λόγω αλυσίδα ταιριάζει στο λαιμό κάθε ηλίθου νομοταγή πολίτη που ζει στη χώρα της Άγριας Βίσσης.

Τρίτη, Απριλίου 24, 2007

Μεγαλέφαντος: «Χαλάει ο κόσμος»! Το νέο μας CD κι οι πρώτοι 20 τυχεροί


Σας το τάξαμε κι έγινε. Η συνέντευξη του κόουτς παραμονή του τελικού του Μουντιάλ διατίθεται μόνο σε τυχερούς ακροατές των Αδιαβρόχων. Να οι πρώτοι 20 δικαιούχοι...

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007
1. ΠETPOΣ MΠOYMHΣ
2. MAΣTOPAΣ NIKOΣ
3. KYPANNAΣ BAΓΓEΛHΣ
4. ΠAΠAKANAKHΣ ΓIANNHΣ
5. Π. ΚΟΤΣΕΤΣΟΣ
6. XPHΣTOΣ ZOPMΠAΣ
7. ΛAΘOYPAΣ ΓIANNHΣ
8. ANTΩNIOΣ XΡIΣTOYΛAKHΣ
9. KΩΣTAΣ BΛAXOΣ
10. EΛENA ΦAΣOYΛH


ΤΡΙΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007
1. ΔHMHTPHΣ ANTΩNIAΔHΣ
2. ΒΙΚΥ ΦΑΡΑΖΗ
3. KAΣIMHΣ ΦANHΣ
4. TOPNAZAKH MINA
5. ΠAΡAΔEIΣHΣ MANOΣ
6. ΔIONYΣHΣ ΣKΛABENITHΣ
7. BAΓΓEΛHΣ BOYPOΠOYΛOΣ
8. ΠAΠAΔHMHTΡOΠOYΛOΣ ΠANAΓIΩTHΣ
9. ΠOYΛHΣ NIKOΛAOΣ
10. ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΙΩΣΗΦ

Κυριακή, Απριλίου 22, 2007

Σύντομο ανέκδοτο: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»


«Μηδενική ανοχή στη διαφθορά» έταξε ο κ. Καραμανλής κι επιτέλους, μόνο μια από τις τέσσερις λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν ψεύτικη – η «μηδενική».
Αν διόρθωνε σε «μηδενικά που ανέχονται τη διαφθορά» θα ήταν επικίνδυνα ειλικρινής.
Του είπαν ότι μιλούσε σε νέους κι εκείνος νόμισε πως απευθυνόταν σε νήπια. Αλήθεια, η ΜΑΚΙ υπάρχει ακόμα; (άσχετο)
Να το κόψει πάντως αυτό το «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» επειδή έχει ειπωθεί τόσες πολλές φορές από την κυβέρνησή του, που κατάντησε λεκτικό τικ.
Όπως τα αμήχανα ζευγαράκια (πριν γίνουν ζευγαράκια), στα πρώτα ραντεβού ξεμασελιάζονται να λένε ο ένας στην άλλη: «τι νέα; Πώς πάει;».
Ευτυχώς το «σεμνά και ταπεινά» τείνει να το ξεχάσει ο πρωθυπουργός μας και οι μόνοι που το θυμούνται είναι οι υλατζήδες των εφημερίδων που το εκτοξεύουν σε κάθε περίπτωση «κουμπάρων».
Άλλο εκνευριστικό κλισέ του δικομματισμού είναι τα λαμόγια – ορειβάτες που σκαρφαλώνουν στα Ιμαλάια των κλεμμένων.
Όλα τα λαμόγια στην Ελλάδα είναι ορειβάτες και μην απορείτε. Με το που ξεσπάει σκάνδαλο πολιτικο-οικονομικής φύσεως, η παράδοση επιβάλλει στον εκάστοτε πρωθυπουργό να υπόσχεται:
«Θα τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι – όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».
Κι εδώ έχουν δίκιο οι εκάστοτε πρωθυπουργοί. Τα λαμόγια βρίσκονται τόσο ψηλά ώστε η τυφλή (πλην όχι αχρήματη) Δικαιοσύνη δεν τους βλέπει.
Αν πιστεύαμε τους εκάστοτε «καταλληλότερους» θα έπρεπε να κάνουμε έρανο για την ανέγερση δεκάδων φυλακών μια και οι «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» δεν θα χωράγανε στις υπάρχουσες.
Ευτυχώς, όμως, οι «καταλληλότεροι» δεν τηρούν την υπόσχεσή τους και μας γλιτώνουν από περιττά έξοδα.
Άλλο απεχθές κλισέ είναι το μαχαίρι που θα φτάσει «στο κόκαλο». Το ακούμε σε πτώσεις ελικοπτέρων, ναυάγια, χρηματιστήρια, φυγόστρατους, Βαρθολομαίους και γενικά όπου υπάρχει χρεία κοροϊδίας των πολλών.
Έφτασε κι αυτό αλλά στα κόκαλα των ψηφοφόρων, οι οποίοι τα πάντα μπορούν να συγχωρήσουν στους ηγέτες τους πλην ενός.
Της αλήθειας.

Πέμπτη, Απριλίου 19, 2007

Μεγάλος φωτογραφικός διαγωνισμός του GEO - σπουδαία βραβεία!



Με αφορμή της συμπλήρωσης ενός χρόνου κυκλοφορίας του GEO, το περιοδικό θέλει να κινητοποιήσει τους αναγνώστες του να αποτυπώσουν στον φωτογραφικό τους φακό μια όμορφη στιγμή. Κύριο θέμα του διαγωνισμού μας είναι «Η Αισιοδοξία», η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας μας. Αυτός ο διαγωνισμός αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους να δείξουν τη δουλειά τους, να κερδίσουν πλούσια δώρα και να έρθουν σε επαφή με το GEO.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που επιθυμούν να παρουσιάσουν την έμπνευση, το ταλέντο και το μεράκι τους στους αναγνώστες του GEO, σε ανθρώπους δηλαδή που είναι εξοικειωμένοι με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η τέχνη της φωτογραφίας.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ!


1 ΒΡΑΒΕΙΟ:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ OLYMPUS E-400


Η Olympus E-400 είναι η ελαφρύτερη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή D-SLR στον κόσμο. Έχει δύο χρόνια εγγύηση και διαθέτει ένα Live CCD νέας σχεδίασης με 10.0 εκατομμύρια pixel, δυνατότητα live preview και αυτόματης εστίασης AF για κανονική χρήση, φίλτρο υπερηχητικών κυμάτων.


2&3 ΒΡΑΒΕΙΟ:

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ FUNAI A2006


Τηλεόραση LCD 20΄΄4:3, στερεοφωνικός ήχος

A2/NICAM, TELETEXT ελληνικό, μενού λειτουργιών οθόνης σε 8 γλώσσες, 99 προγράμματα, βάση με ρυθμίσεις, σύστημα απεικόνισης φυσικών χρωμάτων, εισόδους VIDEO -IN, AUDIO IN, S-VIDEO, SCART IN.


4-10 ΒΡΑΒΕΙΟ:

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ GEO


Η επετειακή συλλεκτική έκδοση «Συναρπαστικός Κόσμος» με εξήντα από τα καλύτερα φωτογραφικά ρεπορτάζ των τριών δεκαετιών του περιοδικού GEO. Ιστορίες χαρούμενες και δραματικές, μικρά και μεγάλα θαύματα της ζωής, όλα όσα κρύβονται κάτω από την απατηλή επιφάνεια της καθημερινότητας.



ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Kάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να στείλει μόνο μία φωτογραφία, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: geocontest@daphne.gr είτε ταχυδρομικά (cd-rom) στη διεύθυνση: Γραβιάς 4Α, 151 25 Μαρούσι. Κάθε φωτογραφία πρέπει να συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση), καθώς και από μία λεζάντα (περίπου 50 λέξεις) που θα εξηγεί το θέμα. Οι φωτογραφίες landscape πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1.200 pixel πλάτος, ενώ οι φωτογραφίες portrait τουλάχιστον 1.200 pixel ύψος. Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 11 Μαΐου 2007.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από την Ruth Eichorn, Διευθύντρια Φωτογραφίας του γερμανικού GEO, τον Παναγιώτη Λιάκο, Διευθυντή έκδοσης του GEO, τον Γιάννη Σαρλή, group creative art director G+J/Δάφνη Επικοινωνίες και τον Δημήτρη Χαλκούση, art director στο περιοδικό GEO. Οι φωτογραφίες δεν επιστρέφονται. Το περιοδικό διατηρεί το δικαίωμα της δωρεάν αναπαραγωγής τους στις σελίδες του ή στο website. Η αποστολή φωτογραφίας στην παραπάνω διεύθυνση συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του διαγωνισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του GEO:
www.geo-magazine.gr

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2007

Παγκόσμιος χάρτης: Η Ελλάδα που είναι;


Να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο που έστειλε το έξυπνο οπτικό κουίζ.

NASA photos of water on Mars


Ο Λιακόπουλος τώρα δικαιώνεται

Δευτέρα, Απριλίου 16, 2007

Γκιουζέλ χούντα προς εξαγωγή


Φαντάζεστε τι θα γινόταν στη χώρα αν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης έδινε συνέντευξη τύπου για να πει αν γουστάρει ή όχι μια δεύτερη θητεία Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας;
Διανοείστε τι σόι κουρνιαχτός θα είχε σηκωθεί αν είχαμε στρατοχωροφυλακή στην Ελλάδα κι ο πρώην αρχηγός της οργάνωνε διαδήλωση 200.000 ατόμων εναντίον του ενδεχομένου να αναρριχηθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας ένας «θεοσεβούμενος» πρωθυπουργός;
Πώς θα ηχούσε στα αυτιά σας μια σειρά συνεντεύξεων των εναπομείναντων εν ζωή Απριλιανών αναφορικά με το Πολιτειακό;
Ποια θα ήταν η στάση του Τύπου αν η ελληνική πολιτική ελίτ-αλήτ απειλούσε με εισβολή σε διπλανό κράτος;
Τι θα σούρνανε οι πολιτικοί μας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αν δίωκε ποινικά τον Καραμανλή σε περίπτωση που αποκαλούσε τον Κουφοντίνα «κύριο»;
Ό,τι εδώ φαντάζει εξωγήινο, στην Τουρκία είναι συνηθισμένο.
Κι εμείς συζητάμε μαζί τους κι έχουμε απομείνει μοναδικοί κολαούζοι της «ευρωπαϊκής προοπτικής» μιας ασιατικής δικτατορίας.
Ο Μάνος Μανωλάκος διεγράφη από τη ΝΔ επειδή πήγε στην κηδεία του αρχιπραξικοπηματία Παπαδόπουλου κι οι αρχιπολιτικοί μας καταθέτουν στεφάνια στο μαυσωλείο του Ατατούρκ.
Ανά δέκα λέξεις που γράφονται ή εκφωνούνται στα ΜΜΕ οι δύο είναι «ανθρώπινα δικαιώματα».
Υποτίθεται ότι μας νοιάζουν αλλά όσον αφορά στην Τουρκία «ανθρώπινο δικαίωμα» είναι η βούληση των στρατηγών.
Τα ίδια τα λόγια που τσαμπουνάνε οι ελλαδίτες βλαχοπρούχοντες μετατρέπονται σε έπεα πτερόεντα όταν η κουβέντα περνάει τα ανατολικά μας σύνορα και φτάνει στην Τουρκία.
Για την Σελτζούκα γειτόνισσά μας, μοναδικός εν ισχύ θεσμός είναι ο… χεσμός των ηγητόρων μας.
Ο ένας με τα ζεϊμπέκικα κι ο άλλος με τις κουμπαριές πάνε να την βγάλουν (για την ώρα καθαρή) κι αφήνουν τα ιστορικά χρεωστούμενα για τις επόμενες γενιές.
Πετάνε μπριζόλες στον λυσσασμένο σκύλο επειδή νομίζουν πως πεινάει και θα τον κατευνάσουν. Κι όλοι ξέρουν τι θα κάνει μόλις φάει τις μπριζόλες…

Κυριακή, Απριλίου 15, 2007

The anti-american rhetoric of George Papandreou hits the fan!



Είναι ο Πάπας καθολικός; Έχει νερό η θάλασσα; Άλλο τόσο είναι συνδεδεμένος ο Γιώργος Παπανδρέου με την Αμερική.
Ο άνθρωπος γεννήθηκε στην Μινεσότα, έχει αμερικάνικο διαβατήριο και δεν το απαρνείται – παρόλο που θέλει να πρωθυπουργεύσει στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα, επισήμως και μέχρι νεωτέρας, δεν είναι αμερικάνικη πολιτεία αλλά κράτος «ανεξάρτητο».
Παρά ταύτα η διαβατηριακή αμερικανοσύνη του κ. Παπανδρέου δεν αναστέλλεται, δεν αναβάλλεται δεν διαπραγματεύεται.
Θα ‘πρεπε ίσως να γίνει για τα μάτια του κόσμου. Πλην όμως ο κόσμος δεν πολυνοιάζεται και δεν πολυθυμάται – ειδικά αν έχει συνδέσει το μεροκάματό του με κόμματα.
Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, ο οποίος έδωσε ρέστα αμερικάνικα στο θέμα του Ανάν καθώς και στη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΞ, μπουμπούνισε αντιαμερικάνικες παρόλες μπας και βρεθεί κάνας σοσιαλ-χριστιανός (με δικαίωμα ψήφου) για να «τσιμπήσει».
Στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος εκτόξευσε τα ακόλουθα αντικαπιταλιστικά με στόχο τη ΝΔ:
«Η αντίληψη αυτή συνδέεται σήμερα με ένα νέο στελεχιακό δυναμικό, το οποίο έχει την εμπειρία των χρηματιστηρίων και των κερδοσκοπικών Funds της Αμερικής, καθώς και από τις χρηματιστηριακές απάτες τύπου ENRON».
Λες και ο ίδιος γεννήθηκε στο Λένινγκραντ και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Λεμονόσοφ.
Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν ξεσκόνισε λίγο το αντιαμερικάνικο λεξιλόγιό του για να στολίσει αναλόγως το Κίνημά του για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου;
Όταν οι Έλληνες ξεπαραδιάζονταν με τις φούσκες πλήρωναν με λεφτά της Μονόπολης;
Μόνο επί ΝΔ μετράνε οι απάτες; Άραγε διάβαζε ελληνικό Τύπο ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του οκταετούς σημιτικού εκσυγχρονισμού;
Αν διάβαζε, θα άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να θυμηθεί τις απανωτές αναλύσεις για το «κόμμα του χρηματιστηρίου».
Επίσης θα άξιζε τον κόπο να θυμηθεί και τις αφίσες του ΠΑΣΟΚ που ανέγραφαν φαρδιά πλατιά ότι η κρίση στο ΧΑΑ είχε «ημερομηνία λήξης».
Τι πάω και θυμάμαι τώρα…

ΜΜΕ = Μαλάκα Μην Ενημερώνεσαι = Με Μαλακίες Επιβιώνουν


Ο Λεπέν, όπως διάβασα στην Espresso, εκφράστηκε υπέρ του αυνανισμού ως μέσο αντισύλληψης και αποφυγής νοσημάτων. Κρίμα που δεν πολιτεύεται στην Ελλάδα ο Ζαν Μαρί Λεπέν. Ο αυνανισμός εδώ κάνει στράκες ως βασικό μέσο πολιτικής επιλογής. Υπό μιαν έννοια βοηθά στην αντισύλληψη. Ελάχιστοι αυνάνες συλλαμβάνονται για τις… αυνανίες τους. Κι αφού μιλήσαμε για αυνανίες να σας πούμε κι αυτό: Πέφτει τρελή… τσαπού στον αθλητικό τύπο – και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έκλεισε η «Ώρα για Σπορ» αφήνοντας φέσια στους άνεργους πλέον πρώην συντάκτες της και λοιπούς εργαζομένους. Αυτή ήταν η μεταφορική τσαπού. Ας περάσουμε στις κυριολεξίες. Η «Αθλητική Ηχώ» προσφέρει από σήμερα τσαπού με το κιλό και το καντάρι. «Γκουσγκούνης, Τσιτσιολίνα, 150 αχόρταγα κορίτσια! 6 DVD μαζί με την Ηχώ», έλεγε ο παλαίμαχος εκφωνητής στη διαφήμιση στην κρατική ΕΡΑ. Βαζελίνη, χειροπέδες και μαστίγια δεν μοιράζει ακόμα κάποια εφημερίδα αλλά που θα πάει θα γίνει κι αυτό. Ίσως να μοιράσουν και κουπόνια για μπουρδέλα. Με 6 κουπόνια μια special περιποίηση. Ιδού γιατί αναδεικνύεται ως προφητική η παρότρυνση του Λεπέν στους νεαρούς Γάλλους εκλογείς και οι Έλληνες συνάδελφοί του οφείλουν να την υιοθετήσουν. Με τον αυνανισμό δεν θα αποφευχθούν μόνο οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και ασθένειες αλλά θα τονωθεί και ο εν κρίση βρισκόμενος τύπος – αθλητικός και μη. Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι. Εκδότες ντυμένων εκδιδομένων! Θα ‘χουν άδικο τώρα οι αναρχικοί να μετατρέψουν το γνωστό σύνθημα σε «αλήτες, τσατσάδες καλαμαράδες»; Ο Τύπος επιτέλους παίρνει τη θέση που πάντα του άξιζε. Περιτυλίγει τσόντες και αν μαλακώσει και λίγο το χαρτί του μπορεί να χρησιμοποιείται κι ως χαρτομάντηλο. Η εφημερίδα ως επιχείρηση γίνεται παράρτημα της πορνοβιομηχανίας και οι συντάκτες προσεύχονται «να πουλήσει ο Γκουσγκούνης κι η Τσιτσιολίνα» αφού γνωρίζουν εκ των προτέρων πως ελάχιστοι νοιάζονται για τα άρθρα τους.
Ε, άει στο διάολο μαλάκα αναγνώστη!

Τετάρτη, Απριλίου 11, 2007

Αν διώξει τα λαμόγια ποιος θα απομείνει να κυβερνά;


Καλό το Πάσχα για όλους – πλην των αμνών.

Οι ημέρες της ανάπαυλας καταναλώθηκαν σαν συκωταριά και η επιστροφή στη δουλειά δυσκολότερη από ποτέ.

Κανονικά, αν ποτέ ιδρυθεί έστω και ένα κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο, πρέπει να δίνει έξτρα ημέρες αδείας στους παλινοστούντες αδειούχους προς προσαρμογήν.

Οι νεοδημοκράτες θέλουν τον πρωθυπουργό να νιώθει αβάσταχτη μοναξιά. Δεν εξηγείται αλλιώς η πασχαλιάτικη ιαχή τους «πρόεδρε διώξε τα λαμόγια»!

Αν διώξει τα λαμόγια ποιος θα απομείνει να κυβερνά; Ας είμαστε προσγειωμένοι.

Η ναυτοσύνη των Ελλήνων έχει μετακομίσει. Από τα ύπουλα νερά του Αιγαίου τώρα κατοικοεδρεύει στα κανάλια. Καπετάνιοι οι οικοδεσπότες των κεντρικών δελτίων και οι κυρίες του Mega σε ρόλο Αρτεμισίας (βασίλισσα της Αλικαρνασσού που πολέμησε στο πλευρό των Περσών στη ναυμαχία της Σαλαμίνας).

Μαρκόνηδες και αρχιμηχανικοί οι σχολιαστές των δελτίων, μούτσοι οι προσκεκλημένοι και δεν συμμαζεύεται.

Βλέποντας τις «ειδήσεις» για το ναυάγιο παραλίγο να πιστέψω ότι οι δημοσιογράφοι δεν παίρνουν σύνταξη από το ΤΣΠΕΑΘ και το ΤΑΙΣΥΤ αλλά από το ΝΑΤ!

Πρέπει να ‘σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα…

Ο κ. Καραμανλής πρέπει τελευταία να μην αισθάνεται και τόσο σαν κυβερνήτης γαλέρας αλλά μαούνας, η οποία μάλιστα μπάζει νερά «ξεβρασμένα» από τας νήσους Κεϊμάν.

Ούτε η πασχαλινή βαρυστομαχιά δεν εκτόπισε από το λογικό και το θυμικό των αχάριστων φορολογουμένων την υπόθεση των ομολόγων.

Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει άγχος για το ζήτημα της τιμής του αρνιού που δεν πέταξε τελικά στα ύψη, τα ομόλογα επανέρχονται με βήμα ταχύ.

Επανήλθε κι ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Alter, ακριβώς την ίδια στιγμή που σταμάτησαν τα διαφημιστικά με τον μικρούλη Χρήστο Σαντικάι που έψαλε μεγαλοβδομαδιάτικους ύμνους.

Επανέρχεται κι η Βάνα Μπάρμπα με εκπομπή στον Alpha. Πρώτος της καλεσμένος ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Επανέρχεται κι ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο Extra. Από που θα φύγουμε εμείς αναρωτιέμαι…

Τρίτη, Απριλίου 10, 2007

Yorgos visits Loutraki and enjoys traditional Easter celebration



Η Τουρκία γυρεύει –επισήμως- αποζημίωση για το F16 που απώλεσε στην εμπλοκή με τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη.

Είμαστε τυχεροί που δεν απαίτησε αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη από τον κεφαλικό φόρο που σταμάτησε να εισπράττει λόγω της επανάστασης του ’21.

Γιατί να μην την πληρώσουμε με ομόλογα «εγγυημένης απόδοσης»; Ή αυτό το προνόμιο το έχουμε μόνο για τους συνταξιούχους;

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι απογοητευτική. Γι’ αυτό το λόγο, στην Κρήτη ορισμένοι δεν περίμεναν το δώρο του Πάσχα.

Το πήραν από μόνοι τους ξηλώνοντας (από σούπερ μάρκετ στο Γάζι Χανίων) ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

Ούτως ή άλλως η Ανάσταση είναι κινητή εορτή και μετατρέπει τα ΑΤΜ σε κινητές τράπεζες.

Η συγκεκριμένη πράξη δεν έχει κόστος φορητότητας. Μόνο τη βενζίνη του ημιφορτηγού πρέπει να πληρώσεις.

Ο πρωθυπουργός δεν είχε προβλήματα στην πασχαλινή επίσκεψή του στο 583 τάγμα Πεζικού στην Κόνιτσα.

Υπήρχε φόβος μην τυχόν και η λειψανδρία αναγκάσει τον διοικητή να του ζητήσει να φυλάξει σκοπός για κάνα δίωρο.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Η ιστορία μας είναι οδηγός του έθνους μας και το φως είναι ο οδηγός όλων μας και του καθένα χωριστά. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάλεσε στο τηλέφωνο την Μαριέτα Γιαννάκου για να την ρωτήσει πώς πάνε τα κέφια της κ. Ρεπούση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι και, σύμφωνα πάλι με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αιφνιδιάστηκε όταν συνειδητοποίησε ότι είναι Σχολή που εκπαιδεύεται το Μηχανικό κι όχι ένας Μηχανικός.

Η επωνυμία «Σχολή Μηχανικού» μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις…

Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων συνέπεσε ο Καρατζαφέρης κι η Παπαρήγα.

Ίσως η Αλέκα να βρήκε την ευκαιρία να αφηγηθεί στον Γιώργαρο την καταστολή της εξέγερσης των ναυτών της Κροστάνδης κι ο Καρατζαφέρης να της τραγούδησε μια επιτυχία του Περικλή Περράκη. Χριστός Ανέστη!

Τρίτη, Απριλίου 03, 2007

Στο GEO που κυκλοφορεί: Πασχαλινός ρουκετοπόλεμος στη Χίο!


Στο τεύχος Απριλίου το GEO παρουσιάζει τον πασχαλινό ρουκετοπόλεμο, ένα από τα πιο φημισμένα έθιμα της Ανάστασης, που χρονολογείται από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και αναβιώνει κάθε χρόνο στη Χίο. Χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύονται στο νυχτερινό ουρανό δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Πολλά μέρη της χώρας μας είναι γνωστά για κάποιο έθιμό τους. Όμως, υπάρχει μια κωμόπολη που διεκδικεί βραβείο για μια συνήθεια που κατέληξε να γίνει έθιμο, το οποίο χρονολογείται από τα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Μιλάμε για το Βροντάδο της Χίου, ο οποίος είναι –πλέον– πασίγνωστος ανά το πανελλήνιο για το ρουκετοπόλεμο που πραγματοποιείται μεταξύ δύο εκκλησιών της πολίχνης, το βράδυ της Ανάστασης. Ένα έθιμο φαντασμαγορικό, αλλά και άκρως επικίνδυνο. Περισσότερες λεπτομέρειες -και φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα- στο GEO...

Δευτέρα, Απριλίου 02, 2007

Παραλειπόμενο -πλην σημαντικό- παρελθούσης επικαιρότητος


Ξεχάσαμε να σας το γράψουμε την εβδομάδα που πέρασε: O κόσμος πεινάει και για την ακρίβεια τρώει και άνθρωπο από την πείνα του!
Όπως ακριβώς έκαναν και Βούλγαροι που τσακώθηκαν με Έλληνα ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ιεράπετρα, του δάγκωσαν τα αυτιά και τελικά του τα κόψανε!
Μην παραξενευτείτε αν δείτε τον Μπίστη στα κανάλια να καταγγέλει τον ταβερνιάρη επειδή δεν προνόησε να αλατίσει τα αυτάκια του για να φανούν νόστιμα στους Βούλγαρους πελάτες του.
Μπορεί επίσης να προσφύγουν οι ίδιοι οι Βούλγαροι σε ενώσεις καταναλωτών, στον ΕΦΕΤ, στο Γενικό Χημείο του Κράτους ή –ακόμα χειρότερα- σε εκπομπές καταναλωτικών σκανδάλων!
Συνεπώς εκλεκτοί αναγνώστες και αναγνώστριες, οποτεδήποτε αποπειραθείτε να συμπλακείτε με τους εν λόγω λεβέντες (ή ομοίους τους) να φροντίζετε τα ώτα σας να είναι καθαρά και… ξυρισμένα.
Μείνετε συντονισμένοι στο βασίλειο της παράνοιας και θα τα δείτε όλα!
Ωστόσο, δεν πρόκειται να δείτε πολλά τηλεπαράθυρα με οργίλους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφού το θύμα είχε την ατυχία να γεννηθεί Έλληνας.
Αν είσαι Έλλην και δαγκώσεις Βούλγαρο είναι ρατσιστική επίθεση. Αν Βούλγαρος δαγκώσει Έλληνα φταίει η κοινωνία, το κράτος κι η κακιά στιγμή.
Σίγουρα είσαι καραμπινάτος ρατσιστής αν δεν αυτοτραυματίζεσαι κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αλλοδαπό.
Τον υποχρεώνεις να σε κοπανήσει και τον κουράζεις χωρίς να του κολλάς ένσημα.
Άραγε το βιβλίο της Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικό πώς θα κατέγραφε το συμβάν; Ως «αντισυμβατικό δείπνο» ή «γαστριμαργική επιστροφή στην παράδοση»;