Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007

Ευχάριστος «συνωστισμός» στο Κοινοβούλιο


Ιδού μια καλή ευκαιρία να κάνεις γνωριμίες με κυρίες με παρελθόν (στην προεδρία της Βουλής) όταν είσαι άντρας με μέλλον. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αλλά ένα στριμωξίδι πέφτει που και που.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2007

Ο Χένρι Κίσσινγκερ στην εξώδιο ακολουθία του βιβλίου ανιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού


Τα ορφανά του σχεδίου Ανάν και οι πνευματικοί ακριβογιοί του Κίσσινγκερ έχουν ξεράσει τόνους χολή επ' αφορμής της εξεμέσεως του Ρεπουσισμού από την εκπαίδευση. Διά τούτο τους αφιερώνουμε 10 ιδέες αξιοποίησης του ρεπούσιου πονήματος:
Ιδέα πρώτη: τα όποια αντίτυπα έχουν τυπωθεί να τα πάρει η αποτυχήσασα κ. Μαριέττα για να τα μοιράζει εν είδει προεκλογικού φυλλαδίου στην επόμενη αναμέτρηση για τις έδρες στο παρλαμέντο.
Ιδέα δεύτερη: να χαριστούν στην κ. Ρεπούση για να τα δωρίζει στους κολλητούς της σε γιορτές, γάμους, γενέθλια και βαφτίσεις.
Ιδέα τρίτη: να στήσει πάγκο το υπουργείο Παιδείας στο παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και να τα πουλάει ένα ευρώ το κιλό.
Λαμπρή ευκαιρία για απόσβεση των περιττών εξόδων του φορολογούμενου λαού που πλήρωσε τα λάθη της… αποτυχησάσης κ. Μαριέττας.
Ιδέα τέταρτη: να διανεμηθούν εκ νέου στους μαθητές οι οποίοι θα τα πετούν σε κάδους ανακύκλωσης στα πλαίσια μαθήματος για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
Ιδέα πέμπτη: να γίνει deal με τον Δημοσθένη Λιακόπουλο να τα χαρίζει στους τηλεθεατές-πελάτες του: «μαζί με το δυνατό κι ελληνικό πακέτο ένα ανθελληνικό βιβλίο για να κάνετε τις συγκρίσεις σας»!
Ιδέα έκτη: οι άνδρες που έχουν βαρεθεί να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για τα μαλλιά της συζύγου να τα μοιράσουν στα απανταχού κομμωτήρια. Οι επισκέψεις των μαντάμ θα αραιώσουν.
Ιδέα εβδόμη: αν δερματοδέσετε το εν λόγω πόνημα και στο εξώφυλλο γράψετε άλλον τίτλο, χαρίστε το σε κάποιον που υποπτεύεστε ότι υποκρίνεται τον διαβαστερό. Αν σε μια βδομάδα δεν σας βρίσει, τότε σίγουρα δεν ανοίγει βιβλίο.
Ιδέα όγδοη: όσα αντίτυπα έχουν απομείνει αποπειραθείτε να τα μοιράσετε σε φίλους του έργου (Μπίστης και λοιποί). Με έκπληξη θα διαπιστώσετε πόσο λίγοι είναι.
Ιδέα ένατη: κόφτε το σε λωρίδες και μοιράστε το σε φιλάθλους για να το κάνουν χαρτοπόλεμο σε κάθε γκολ της ομάδας τους.
Ιδέα δέκατη: αφήστε το βιβλίο στη λήθη, όπως και την κυρά Μαριέττα…

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007

Από το «Γιώργο, άλλαξέ τα όλα» σε «όλοι, αλλάξτε τον Γιώργο»!


Τα μετεκλογικά ΜΜΕ είναι εξόχως διδακτικά. Σαν τον μύθο του Ελληνορωμαίου Ιανού, του προστάτη κάθε θύρας, πύλης, εισόδου και εξόδου.
Τα ΜΜΕ είναι φορείς αλλαγής. Πρωτίστως αλλάζει η γραμμή τους κι έπειτα όλα τα άλλα. Όπως και η όψη του διπρόσωπου ή τετραπρόσωπου Ιανού...
Παραθέτω μερικά παραδείγματα μιντιο-διπροσωπίας, τα οποία αφορούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
Πριν τις εκλογές κόντευαν να με πείσουν ότι η ζωή είναι σχεδόν αδύνατη (ίσως και μάταιη) αν δεν γίνει πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μόλις καταμετρήθηκαν οι ψήφοι, τα ίδια ΜΜΕ προσπαθούν να με πείσουν ότι η ζωή είναι σχεδόν αδύνατη (ίσως και μάταιη) για τον Γιώργο Παπανδρέου!
Πριν την 16η Σεπτεμβρίου παρουσίαζαν τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό και τώρα μας σφυροκοπούν με αναλύσεις που κατατείνουν στο ότι είναι ο ακαταλληλότερος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι τις εκλογές, το ζήτημα του «καταλληλότερου» αποτελούσε αφορμή για ειρωνείες και αμφισβητήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων από τις μετρήσεις των οποίων προέκυπτε υπεροχή Καραμανλή.
Μετεκλογικά, τα ΜΜΕ αξιοποιώντας τις ίδιες εταιρείες δημοσκοπήσεων ειρωνεύονται και αμφισβητούν όποιον δεν αποδέχεται τις μετρήσεις τους που βγάζουν Βενιζέλο.
Ώσπου να ανοίξουν οι κάλπες, το ΠΑΣΟΚ ήταν μια ανανεωτική δύναμη, ενωμένη σαν μια γροθιά.
Ανακοινοθέντος του αποτελέσματος, η ενωμένη γροθιά κατευθύνθηκε στο πρόσωπο του κόμματος με στόχο την ανανέωση – που δεν έγινε ποτέ!
Στην προεκλογική περίοδο βαρεθήκαμε ν’ ακούμε και να διαβάζουμε ότι «δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές».
Τελικά ενημερωθήκαμε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα αποτέλεσαν ανασχετικό παράγοντα για τις περιπόθητες αλλαγές.
Τους μήνες που προηγήθηκαν της εκλογικής διαδικασίας, όσοι δίναμε βάση στα γραφόμενα και μεταδιδόμενα, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα τερμάτιζε την ηγεμονία Καραμανλή.
Από την Κυριακή το βράδυ «αποκαλύπτεται» ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διαιώνισε την ηγεμονία Καραμανλή.
Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο σε σημασία είναι το περίφημο «Γιώργο, άλλαξέ τα όλα», το οποίο μετεξελίχθηκε σε «όλοι, αλλάξτε τον Γιώργο».
Sic transit gloria mundi…

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2007

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Εκλογικό φωτορεπορτάζ εν Πειραιεί και εν Αθήναις

Σταυρός + Σημίτης = Καμία σχέση

Πήγα να ψηφίσω στον Πειραιά. Κλίμα ανταρκτικής. Πάθος ανάλογο με θέαση επανάληψης ντοκιμαντέρ για την φανκ μουσική στην Αρούμπα. Ώσπου μπαίνω στο εκλογικό τμήμα και μου φτιάχνει το κέφι: "Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΥΡΟ" ανέγραφε ο μαυροπίνακας του σχολείου όπου κάποτε είχα περάσει από τα θρανία του. Μεγάλη αλήθεια - και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Κυριολεκτικά επειδή ως πρώην πρωθυπουργός δεν έχει χρεία σταυρού προτίμησης. Εκλέγεται αυτομάτως αν το κόμμα του "βγάζει" έδρα στην Α΄ Πειραιώς. Μεταφορικά για τον γνωστό λόγο: ο αποχριστιανισμός της Ελλάδας επί των ημερών του και η αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Ουδέποτε χρειάστηκε σταυρό ο Μακέτος! Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι κι η μικρή πεντάλφα που κοσμεί τον μαυροπίνακα.


Τρίτος κόσμος εν Πειραιεί

Εικόνα θλιβερή. Πολιτικαντισμός παλαιάς κοπής και ουτιδανών προθέσεων. Νεολαίος πονηρού πολιτευτή (νεοδημοκράτη και... θεοσεβούμενου) μοιράζει έξω από εκλογικά τμήματα νερά και χυμούς για να εξαγοράσει ψήφους! Σμήνη οι ηλικιωμένοι άνθρωποι πέφτουν πάνω στα νερά, φέρνοντας στο νου εικόνες από Μεξικό, Μποτσουάνα, Μάλι και άλλες χώρες που δεν φημίζονται για τον... εκδυτικισμό τους. Ντροπή και αίσχος. Ειδικά μ' αυτό το συμβάν θα ασχοληθούμε ενδελεχώς στο άμεσο μέλλον. Αυτές οι εικόνες δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα. Μόνο στους εμπνευστές τους.


Χαλασμός Κυρίου στον Παπαθεμελή


Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους αγώνες του Στέλιου Παπαθεμελή. Εδώ η λήψη μας δυσκολεύτηκε από την ανεπανάληπτη λαοθάλασσα που έστειλε τον κ. Παπαθεμελή αυτοδύναμο... σπίτι του.


Ο άνθρωπος που ντύθηκε ΠΑΣΟΚ

Λήψη από το κεντρικό εκλογικό κιόσκι του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος: Η Κατήφεια εμφανής αλλά η πίστη στο Κίνημα ακλόνητη. Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί ακόμα να ελπίζει.Δεν έχασα την ευκαιρία να απαθανατίσω την αφεντομουτσουνάρα μου με κάποιον από τους τελευταίους ρομαντικούς.

Η ποιοτική τηλεόραση είναι μπλέεεεεεε!!!!Ο Φίλιππος Καμπούρης στην πανηγυρική νεοδημοκρατική μάζωξη στην πλατεία Συντάγματος. Αξίζει να σημειωθεί πως την στιγμή που ακούστηκε το "κλικ" της φωτογραφικής μηχανής τα ντεκς της γαλάζιας γενιάς έπαιζαν Ρουβά!


Τα σωστά εμβλήματα στη σωστή θέση Tα κομματικά εμβλήματα έχουν περάσει από την καρδιά της νεολαίας. Μερικοί θεωρητικοί κι ιδεολόγοι τα ανάρτησαν και στο μυαλό τους. Στη συνέχεια, το βίσμα, το ρουσφέτι και οι πελατειακές σχέσεις τα υποχρέωσαν να πάνε στα στομάχια των εφήβων. Και δείτε που κατέληξαν... Ποιος να το'λεγε ότι το logo της ΟΝΝΕΔ θα έφτανε εκεί που έφτασε.

Και το (παρα)εμπόριο συνεχίζεται...

Δίπλα στους πανηγυρίζοντες κυβερνητικούς, οι ταλαίπωροι μετανάστες που πουλάνε την πραμάτεια τους στην Ερμού απεδείχθησαν λίαν τσαμπουκάδες. Παρά τρίχα γλίτωσα τις μάπες από τους εξαγριωμένους αφρικανούς λιανέμπορους επειδή τράβηξα φωτό χωρίς να τους ζητήσω την άδεια. Κοίταξα δίπλα μου. Που είναι η αστυνομία; Αν και υπήρχαν αρκετοί δεν έδωσαν καμία σημασία. Ξέρετε γιατί; Δείτε την φωτό που ακολουθεί...

Ο επικεφαλής τους, τα είχε "γειώσει" όλα και παρακολουθούσε τον αγώνα μπάσκετ της Εθνικής μας ομάδας στο κιόσκι της Νέας Δημοκρατίας. Γεια σου ρε Πολύδωρα με τα Λατινικά σου!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2007

Ανθελληνικότατη Μπιενάλε με στόχο την «καταστροφή» της Αθήνας



Ο Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) έσκασε φράγκα (Outlook - πολιτιστική ολυμπιάδα) που έβγαλε με ιδρώτα ο τάλας ελληνικός λαός και είδαμε τη ζωγραφιά ενός ψυχανώμαλου Βέλγου μ' ένα πέος που εκσπερμάτιζε επάνω στον Σταυρό του Κυρίου μας. Στην ίδια τεχνοχωματερή είδαμε κι έναν μουσάτο να συνουσιάζεται μ' ένα καρπούζι - μια και μάλλον δεν έβρισκε πρόχειρη γκόμενα, άντρα, κατσίκα ή έστω την χούφτα του.

Με τον ανεκδιήγητο ψευτο-ΟΥΚΑ Βουλγαράκη (ΝΔ) πληρώθηκε πάλι ένας σκασμός λεφτά (Art... Athina) από την τσέπη των Ελλήνων για να δούμε το έργο της κόρης υπουργού ΠΑΣΟΚ (Εύη Στεφανή) όπου μια τύπισσα έβαζε δάχτυλο στο πράμα της με μουσική υπόκρουση τον Εθνικό Ύμνο.

Εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε να μας φτύνουν ενώ υποκρινόμαστε ότι βρέχει. Το αστείο είναι ότι πληρώνουμε κι από πάνω!

Τώρα, που δεν έχει κατακάτσει ακόμα ο κουρνιαχτός από τις φωτιές που αφαίρεσαν ζωές και φτώχυναν την δασική προίκα της ώρας, ο ανεκδιήγητος Βουλγαράκης διοργανώνει την 1η Μπιενάλε της Αθήνας, που έχει τον τίτλο «Destroy Athens» (Καταστρέψτε την Αθήνα).

Διαβάζοντας την ακατάσχετη μπουρδολογία που υποτίθεται πως περιγράφει τους στόχους της έκθεσης «τέχνης» εντόπισα και ορισμένα σημεία που για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι τα «αγαπημένα παιδιά» των εκάστοτε υπουργών πολιτισμού έχουν προηγούμενα με την χώρα, τον κλασσικό ελληνικό πολιτισμό και την θετική του εικόνα στο εξωτερικό. Εκδηλώνουν δε την απέχθεια και τα απωθημένα τους απροκάλυπτα, αφήνοντας τον λογαριασμό στα κορόιδα, δηλαδή εμάς οι οποίοι υποχρεούμεθα να κάνουμε τεμενάδες στην «τέχνη» τους.

Παραθέτω δημοσίευμα από την Καθημερινή για του λόγου το αληθές:
Σύμφωνα με τους επιμελητές της έκθεσης (Ξένια Καλπακτσόγλου, Poka-Yio, Αυγουστίνο Ζενάκο), η έκθεση «Destroy Athens» (Καταστρέψτε την Αθήνα) αφηγείται μια ιστορία. Το σκεπτικό αυτής της αφήγησης θεμελιώνεται πάνω σε τρία αλληλοκαλυπτόμενα επίπεδα θετικών στερεοτύπων που έχουν οι «άλλοι, οι ξένοι» για την Αθήνα και των αρνητικών που έχουν οι κάτοικοι για την πόλη τους: η Αθήνα ως βιωμένη πόλη προσλαμβάνεται από τους κατοίκους της σχεδόν αποκλειστικά μέσω αρνητικών στερεοτύπων (ρύπανση, πολυκατοικία, διαδηλώσεις κ.ά.). Η Αθήνα ως αξιοθέατο διαφημίζεται μέσω θετικών στερεοτύπων από το ελληνικό εθνικιστικό ιδεολόγημα, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με την παγκόσμια πολιτιστική και τουριστική βιομηχανία, και, τέλος, η Αθήνα ως έμβλημα της δυτικής βεβαιότητας επιστρατεύεται, και πάλι μέσω θετικών στερεοτύπων (π.χ. το λίκνο της δημοκρατίας) προκειμένου να απενεχοποιηθεί ένας ηγεμονικός πολιτισμός.


Επίθεση στα στερεότυπα

Στόχος λοιπόν της 1ης Διεθνούς Εκθεσης Σύγχρονης Τέχνης της Μπιενάλε της Αθήνας 2007 είναι να επιτεθεί στα στερεότυπα και αυτό ακριβώς καλεί τους καλλιτέχνες να κάνουν: να καταστρέψουν τις προκαταλήψεις τους γι’ αυτήν, οι οποίες αφορούν τόσο κάποιον που ζει στην Αθήνα όσο και κάποιον που ποτέ δεν έχει πατήσει το πόδι του σ’ αυτήν».


Αυτά γράφουν οι επιμελητές της έκθεσης και κάποιος πρέπει να τους στείλει τα συχαρίκια αφού "Η Αθήνα ως αξιοθέατο διαφημίζεται μέσω θετικών στερεοτύπων από το ελληνικό εθνικιστικό ιδεολόγημα". Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι η ίδια η ιστορία της είναι διαφήμιση για την οπόλη μας.

Αξίζουν επίσης συχαρίκια οι κ.κ. επιμελητές που γράφουν ότι "η Αθήνα ως έμβλημα της δυτικής βεβαιότητας επιστρατεύεται, και πάλι μέσω θετικών στερεοτύπων (π.χ. το λίκνο της δημοκρατίας) προκειμένου να απενεχοποιηθεί ένας ηγεμονικός πολιτισμός". Κι αυτό το αγνοούσαμε και πρέπει να επανορθώσουμε: πρέπει να ενοχοποιήσουμε τον ηγεμονικό πολιτισμό των αρχαίων Αθηναίων και να ζητήσουμε το κατηγορητήριο από τους ουτιδανούς υπουργούς που διαχειρίστκαν τις τελευταίες δεκαετίες τον πολιτισμό μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ!!!!

Μην χάσετε την έκθεση. Είναι μεγάλη ευκαιρία να δείτε από κοντά τα έργα του Θανάση Τότσικα που συνουσιαζόταν με το καρπούζι στην Outlook και της κόρης του Στεφανή, την Εύα ή Εύη, που έβαλε μουσική υπόκρουση τον Εθνικό μας Ύμνο σε μία μαλακία!

Και οι δύο καλλιτεχναράδες θα συμμετέχουν στην Μπιενάλε που γυρεύει την καταστροφή της Αθήνας.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 09, 2007

Ακολουθεί πολιτική (σοσιαλιστική) διαφήμιση


Σε κυριακάτικη εφημερίδα, είδα την καταχώρηση της βαρώνης φον Ρουφφίν (Βίκυ Λέανδρος) που κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά και συγκινήθηκα, δάκρυσα, εμπνεύστηκα.
Θεώρησα υποχρέωσή μου να αναλάβω καθήκοντα Πινδάρου και να συνθέσω έναν νέο Πυθιόνικο προς τιμήν της.
Ο ύμνος επιγράφεται «Βαρ-Βαρωνισμοί». Αν οιοσδήποτε μουσουργός ενδιαφέρεται να το μελοποιήσει, εδώ είμαστε εμείς να τα συζητήσουμε.

Το "ΠΑ" ειν' "Πανελλήνιο"
Το "ΣΟΚ" "Σοσιαλιστικό"
με μια βαρώνη μέσα
είναι κι αρχοντικό

Φίσκαραν το Δημόσιο με πρασινοφρουρούς
Τίγκαραν τις κοιλιές τους με μπρικ και με ροφούς
Το ΝΑΤΟ δεν το ήθελαν ούτε και την Ευρώπη
Τα μετρητά τους γύρευαν και γκόμενες σορόπι

Άλλαξαν και συνήθειες, τα γούστα και τα χούγια
μα πάντα σοσιαλισμό ανέγραφε η ούγια
Θυσίασαν τον μύστακα, τα μούσια και τις τρίχες
και τους επαρηγόρησαν πισίνες χίλιες πήχες

Ιδεολόγους διώξανε, κουλούρηδες πετάξαν
Του Γιώργου όλοι οι… μπιστικοί συνδυασμούς αλλάξαν.
Είναι μαζί με το λαό μαζί με τους πλουσίους
Τώρα θα προτιμήσουνε λόρδους περιουσίους

Στον Πειραιά κατέρχεται - και απ' έναν πύργο έρχεται
όχι εκ της Ηλείας, μα πύργο Βερσαλλίας

Ψηφίστε φον ρουφφίν για να 'στε σ' όλα in.
Ψηφίσατε βαρώνη αλλιώς θα είστε όνοι.
Για σας ετραγουδούσε κι εις τας ευρώπας ζούσε,
την είδε ο Γιωργάκης και ζήλεψε ο Άκης.

Τον βασιλιά εδιώξαμε, τον θρόνο του μισούσαν
Γλιξβούργο τον φωνάζανε και υπομειδιούσαν
Την φον ρουφφίν καλέσαμε τη χώρα για να σώσει
και το ΠΑΣΟΚ την ήθελε να το αποτελειώσει

Ψηφίστε φον ρουφφίν για να 'στε σ' όλα in.
Ψηφίσατε βαρώνη αλλιώς θα είστε όνοι.
Για σας ετραγουδούσε κι εις τας ευρώπας ζούσε,
την είδε ο Γιωργάκης και ζήλεψε ο Άκης.

Στον Πειραιά κατέρχεται - και απ' έναν πύργο έρχεται
όχι εκ της Ηλείας, μα πύργο Βερσαλλίας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

Αυτοδύναμοι Νέρωνες και συνεργαζόμενοι Ηρόστρατοι


«Ή αυτοδυναμία ή εκλογές» απείλησε ο κ. πρωθυπουργός στη προχθεσινή αντιλογία των αρχηγών.
Έτσι είναι βρε κουτά, η Ελλάδα είναι ευτυχής που κάηκε με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Φαντάζεστε το φριχτό ενδεχόμενο να έμενε άθικτη και να είχαμε κυβέρνηση συνεργασίας;
Καλύτερη η καταστροφή παρά να μοιράζεται την εξουσία με άλλους ο ανηψιός του θείου και ο γιος του πατρός.
Ο πρωθυπουργός στην τηλεμαχία των αρχηγών ήταν τρακαρισμένος, ολίγον φοβισμένος, η φωνή του είχε το «γρέζι» της αμηχανίας και –για μια επιπλέον φορά- χειρονομούσε σαν ράπερ.
Ίσως να νιώθει τύψεις για όλα όσα έχουν συμβεί επί των ημερών του.
Πάνω απ’ όλα πρέπει να αισχύνεται επειδή κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα που είχαν ψηφίσει το θειό του στις εκλογές του 1961.
Αξιοσημείωτη φράση του κ. Καραμανλή ήταν και το «δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα» όταν αναφέρθηκε στην πιθανότητα μη αυτοδυναμίας και «δανεισμού» ψήφων εμπιστοσύνης από το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.
Ιδιόμορφη η πρωθυπουργική αντίληψη περί άκρων.
Δεν συγκυβερνούμε με τα άκρα, αλλά άνετα δίνουμε ένα υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε υπουργούς τύπου Πολύδωρα και Γιαννάκου.
Οι… ακραία επιτυχημένοι υπουργοί «συνωστίζονται» στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Άλλη ενδιαφέρουσα είδηση είναι ότι ο πρωθυπουργός υπαινίχθηκε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος.
Υποπτευόμεθα πως δεν θα το τηρήσει μια και αν σκόπευε να το σβουρίξει θα είχε το θάρρος να εκσομίσει και τη λέξη.
Τη λέξη «βέτο» δεν την είπε ο κ. πρωθυπουργός.
Για την αύξηση του ΦΠΑ μετά τις εκλογές δεν πήραν και τόσο ξεκάθαρη θέση οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου, άρα μπορούμε να θεωρούμε από τώρα δεδομένη την αύξησή του.
Και το ωραιότερο όλων: ο Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε ότι έχει συνεργαστεί με τον Αλέξη Παπαχελά για τα εθνικά θέματα.
Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι…

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2007

Ερωτήσεις προς «ντιμπεϊτιαζόμενους» κομματάρχες

Ιδού μερικές ερωτήσεις για το διάλογο των 6 αρχηγών κομμάτων που μας έστειλαν μερικοί ακροατές και τις παραθέτουμε αλογόκριτες και... αδιόρθωτες.

EINAI TYXAIO OTI OI TPEIΣ EΘNIKEΣ TPAΓWΔIEΣ(MIKPAΣIATIKH,KYΠPOΣ,KAΨIMO EΛΛAΔAΣ)ΣYNEBHΣAN ME ΔEΞIA KYBEPNHΣH?

EPΩTHΣH ΣTO ΛAOΣ: AN MΠEI H ΣAPPH ΣTH BOYΛH ΘA BAΛEI ΛOYΛOYΔΟΥΔEΣ ME ΓAPYΦAΛΛA KAI ΠIΣTA ANTI ΓIA BHMA;AΦOY ΔE ΘEΛOYN EIKONEΣ KAI ΣHMAIA NA ΔΩΣOYME ΛIΓO XPΩMA

ΣOBAPA ΠIΣTEYEI KANEIΣ OTI TO ΠAΣOK EXEI TO HΘIKO EPEIΣMA NA EΓKAΛEI MIA KYBEPNHΣH 3,5 ETΩN ΓIA ΠPOBΛHMATA ΠOY ΔEN MΠOPEΣE TO IΔIO NA EΠIΛYΣEI ΣE 20 XPONIA?

H N.Δ. META AΠO AYTH THN KOΛAΣH ΠΩΣ ΘA ΠAEI ME AYTO TO ΣHMA?

TI EINAI KAΛYTEPO?NA ΣOY ΛENE ΨEMMATA ,NA ΣE KAINE,H NA ΣE KΛEBOYN??

ΓIA NA EΠANIΔΡYΘEI TO KΡATOΣ ΠΡEΠEI ΠΡΩTA NA KAEI;

EPΩTHΣH ΠPOΣ OΛOYΣ TOYΣ APXHΓOYΣ: ΠΩΣ NIΩΘEI H MAMA ΣAΣ ΠOY ΣAΣ ΓENNHΣE;

ΠΟIO EINAI EKEINO TO ΓEΓONOΣ ΠOY ΘA ΠPOKAΛOYΣE TH ΠAPAITHΣH ΣAΣ;

ΠIΣTEYETE OTI H AKYBEPNHΣIA ΘA EINAI KAΛYTEPH?

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Το ανθεκτικότερο είδος πανίδας στον πλανήτη είναι οι οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα


Όσοι πόλεμοι και να γίνουν, όσοι Αττίλες και να πλήξουν την Κύπρο, σεισμοί, ναυάγια, πυρκαγιές, φτώχειες, πλημμύρες, δυσκολίες και δράματα, τα είδη Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης (και τα λοιπά της προσκολλήσεως) δεν κινδυνεύουν με τίποτα.
Αντιθέτως, κινδυνεύουν με εξαφάνιση όλοι όσοι ψηφίζουν για να… εκπροσωπηθούν από τα μέλη των εν λόγω οικογενειών.
Νομίζω, πως έπειτα από τη λαίλαπα που έπληξε πρόσφατα τη χώρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση στους λόγους που καθιστούν το βίο μας επισφαλή.
Απαιτείται όμως να γίνει ένας παραλληλισμός μ’ ένα είδος που… παραπέμπει στην ελληνική πολιτική και οικογενειοκρατική ελίτ.
Ορισμένοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αν γίνει πυρηνικός πόλεμος, οι κατσαρίδες όχι μόνο δεν πρόκειται να μας αδειάσουν τη γωνιά αλλά θα θεριέψουν κι από πάνω.
Η προοπτική αυτή σίγουρα σε κάνει να σκέφτεσαι ότι το μεταπυρηνικό μέλλον απέχει πολύ από το να θεωρείται ευχάριστο.
Οι οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα ή ό,τι τέλος πάντων έχει απομείνει από τη χώρα ομοιάζουν τα μάλα με τα εν λόγω κολεόπτερα.
Οι παραδοσιακοί «λαοφιλείς» ηγέτες είναι τα πρώτα ξαδελφάκια των κατσαρίδων.
Πλην όμως, κατά έναν παράδοξο τρόπο, οι πολίτες ενώ τρομάζουν με τη θέα μιας κατσαρίδας (και δη ιπτάμενης), στη θέα ενός Καραμανλή ή Παπανδρέου ή Μητσοτάκη δεν τρομάζει.
Τουναντίον, ο ψηφοφόρος, νιώθει ενστικτωδώς μια εσωτερική υποχρέωση να βοηθήσει τα κοινοβουλευτικά κολεόπτερα να μακροημερεύσουν ακόμα και εις βάρος του!
Παρόλο που το μαύρισμά των εθνοπατέρων στις εκλογές θα ισοδυναμούσε με μια γερή δόση φλιτ, ο «αγνός» ψηφοφόρος δεν κάνει στην κοινωνία το χατήρι.
Προτιμά να συνεχίσει το τάισμα της πολιτικής μας πανίδας με χειροκροτήματα, ικεσίες για διορισμό, παρακάλια, κολακείες και μπόλικα κουκιά που φισκάρουν κάθε τετραετία τις κάλπες που αποτελούν τις φωλιές των κατσαριδοπολιτικών.
Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2007

Παιδός η βασιληίη


Ακούω, διαβάζω και μαθαίνω για τους τηλεμαραθώνιους που οργανώνουν διάφοροι οργανισμοί, φορείς, σωματεία και όμιλοι και τρέμω.
Τρέμω στην ιδέα ότι θα τα ξαναδούμε.
Με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό φοβούμαι ότι στο μέλλον μπορεί να γίνουν τηλεμαραθώνιοι για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Βόλο και λοιπές πόλεις και νομούς.
Ανησυχώ μήπως όλοι όσοι προσφέρουν από το υστέρημά τους για να ανακουφιστεί η αγιάτρευτη πληγή που άνοιξε στο σώμα της πατρίδας μας, χρειαστούν οι ίδιοι βοήθεια στο μέλλον.
Θλίβομαι που βλέπω το έθνος μας που τείνει να διαψεύσει την ατάκα που είχε πει ένας Αιγύπτιος ιερέας στον Σόλωνα: «Εσείς οι Έλληνες είστε αιώνια παιδιά».
Έχουμε χάσει την παιδικότητά μας διότι σιγά σιγά μας αφαιρούν τα βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν το παιδί από τον γέροντα.
Το παιδί είναι αισιόδοξο αλλά είναι και σκληρό.
Το παιδί γελά με το παραμικρό και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.
Του κάνεις μια γκριμάτσα και γελά.
Το σπρώχνεις και σε χτυπά. Νιώθει ότι αδικείται και ουρλιάζει, κλαίει γοερά, σκληρίζει με μένος.
Όταν το παιδί βλέπει κάτι στραβό δείχνει προς το λάθος και το φωνάζει.
Μην ξεχνάμε το παλιό παραμύθι με το παιδί που ‘δειξε με το δάχτυλο τον ίδιο τον βασιλιά και είπε το θρυλικό «ο βασιλιάς είναι γυμνός».
Η αλήθεια των παιδιών, στον σάπιο και συμβιβασμένο κόσμο μας, ηχεί σαν αγένεια, απρέπεια, βλασφήμια.
Η αλήθεια, όμως, είναι εκείνη που χαρίζει στα παιδιά την άνεση να γελάνε με το παραμικρό.
Τα παιδιά δεν αφήνονται στις θλίψεις επειδή δεν αποθηκεύουν τύψεις όπως οι μεγάλοι που εκστομίζουν τα ψέματα και τις ωραιοποιήσεις πιο γρήγορα από τον ίσκιο τους.
Παιδός η βασιληίη έλεγε ο Ηράκλειτος κι ένα παιδί περιμένουμε για να βασιλεύσει με την αλήθεια του.