Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ


Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της ακόμα και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά της εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος νέοι υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα.

Μετά θα έρθει η σειρά των "ατάκτων" της Νότιας Αμερικής, ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας. Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο την "Μεγάλη Αλβανία" ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες UCK.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για την χώρα μας, μερικοί "επιστήμονες" επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια την υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της "Μεγάλης Αλβανίας" την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκει στην Αλβανική Τσαμουριά απ' όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες. Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των αλβανόφωνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη. Από την άλλη μεριά η σύμπλευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο Κόσοβο που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας, με βάση όχι μόνο το Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και την Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσόβου μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία. Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σχέδια των ΗΠΑ και γι' αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σε αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως, τι θα κάνουν όταν ξεκινήσει η επόμενη φάση της φιλοαλβανικής τακτικής οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση.

Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χωρία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία τη Σερβία αλλά και την Βουλγαρία που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Έτσι γυρίζοντας σε εμάς τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται είναι παραπάνω από τραγική. Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από τις όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες και αυτό γιατί φοβούνται και μισούν το λαό μας για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους και γι' αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από εδώ και στο εξής θα ήμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους, όμως αφού το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς για εμάς χαμένο τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά.

Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά ούτε έχουμε συμμάχους. Είμαστε εμείς και εμείς. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας, γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της Διεθνούς Κοινότητας του ΟΗΕ δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας, και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο έπαιρναν με το έτσι θέλω την μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ήπειρο.


Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας υβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας. Ας κλείσουμε τα σύνορα ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους. Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να υποφέρουμε όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε από πόσες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.

Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2008

Blog σημαίνει δικαίωμα στο πλημμέλημα;


Για να μην τρελαθούμε: αν στήσεις ένα μπλογκ δεν έκανες δα και τίποτα το σπουδαίον.
Ούτε η Βουλή σε ανακήρυξε άξιο της πατρίδος, ούτε λευτέρωσες το Τομπρούκ από τους Γερμανούς, ούτε ο πλανήτης σου χρωστάει δανεικά.
Απλά έφτιαξες κάτι λιγότερο από website στο τζάμπα και ανεβάζεις ό,τι σου κατέβει.
Ωραία μέχρι εδώ. 
Τα προβλήματα αρχίζουν αν είσαι λιγουλάκι τρολ και αρχίζεις και εκβιάζεις «σκάστα μου για να σκάσω» (σπανιότατο αυτό) ή αν είσαι απλά τρόμπας και θάβεις κόσμο επειδή το διασκεδάζεις (συχνότατο).
Όσο κι αν φαντάζει παράδοξο υπάρχουν ψυχοπαθητικές προσωπικότητες που διέπονται και ταλανίζονται από τόσα πολλά συμπλέγματα που μπορούν να καταστήσουν ζάπλουτους όποιους ψυχοθεραπευτές ασχοληθούν με εκείνους. 
Αυτοί, που είναι σχεδόν αναρίθμητοι, αποτελούν το μέγα πρόβλημα.
Τρομπάρει ο τρόμπας την τραμπαρίφα του, σκέφτεται πόσο πολύ μισεί τον κόσμο που γεννήθηκε με τέτοια μούτρα και μυαλά και δώστου να παίρνουν φωτιά τα πληκτρολόγια με ύβρεις, φαντασιώσεις ανείπωτες, σενάρια του πεντάφραγκου κ.λπ.
Μόλις αρχίζει να νιώθει βαριά την σκιά του Νόμου στο σβέρκο του σκούζει και μιλάει για τους «μπλόγκερς». 
Συγγνώμη παιδιά, ρωτήσατε όσους έχουν μπλογκ αν νιώθουν «μπλόγκερς»; Ο ένας νιώθει μοναξιά, ο άλλος καούρα από τα σουβλάκια, ο παράλλος απλά Ολυμπιακός.
Μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει να γνωρίσω άνθρωπο που να νιώθει «μπλόγκερ» και να αυτοσυστήνεται ούτως.
Δηλαδή, αν ισχύει η λογική «μπλόγκερ αγαπάει μπλόγκερ επειδή είναι μπλόγκερ» τότε όλοι οι Σέρβοι μπλόγκερς πρέπει να γουστάρουν με τα χίλια την Μαντλίν Ολμπράιτ - όταν η τελευταία ανοίξει μπλογκ.
Τέλος πάντων. Ας μην κομίσουμε άλλες γλαύκες στη Βόρεια Ντακότα.
Μπλογκ σημαίνει δημοσιοποίηση των σκέψεων, εκτιμήσεων και πληροφοριών.
Όχι δικαίωμα στο πλημμέλημα.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2008

Μπλογκοπαίγνιο με βιβλία


Απαντώντας στην πρόσκληση του Estarian, λαμβάνουμε μέρος στο ακόλουθο παιχνίδι:

1. Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα.
2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).
3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας.
4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη).
5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Το κοντινότερο βιβλίο -δηλ πάνω πάνω στη στοίβα από 11 που υπάρχουν στον πάγκο δίπλα στο γραφείο, είναι το «Αυτοί Οι Θεοί Δεν Έχουν Το Θεό Τους» της Μαρί Φίλιπς, εκδόσεις Ωκεανίδα. 

Έχουμε και λεμε λοιπόν :
«Ας περιμένουμε να ξαναγυρίσει και μετά φεύγουμε».
Ο Νιλ, σφιγμένος πάντα, κοίταξε γύρω του, χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιος πως το δωμάτιο δεν έκρυβε κοριούς ή παγίδες.
Ήταν ένα δωμάτιο για δύο άτομα, ανεπίσημα, αλλά ξεκάθαρα χωρισμένο στη μέση· η κάθε πλευρά είχε το δικό της σαραβαλιασμένο μονό κρεβάτι και τη δική της ετοιμόρροπη ντουλάπα.

Καλούμε κι εμείς όποιον θέλει να ακολουθήσει, αλλά πρώτα ας ειδοποιήσει...

Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2008

Γουρουνιές, χαρές, πανηγύρια και ο τυχερός της κλήρωσης


Φωτό: οι δυο ακραίοι είμαστε εμείς οι Αδιάβροχοι. Τρίτος από αριστερά ο man in black Τάσος Οκσίσογλου που κέρδισε την Μις Πίγκυ με τις ρόδες και στην άκρη ο νεαρός με τα κέφια είναι ο άνθρωπος της YMC, ο κ. Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, ή Φαραώ ή Ολύμπιος. Μην ανησυχείτε δεν είναι πορτοφολάς κι έχει τόσα παρατσούκλια, εμείς του τα κολλήσαμε.

Ωραία περάσαμε ψες στον ΑΝΤ1. Ήρθε ο τυχερός ακροατής που κέρδισε την γουρουνίτσα της YMC που κλήρωσε η εκπομπή, γνωριστήκαμε, είπαμε ολίγον τι τα δικά μας, κάναμε τους κασκαντέρ για χάρη της τηλοψίας και όλα πήγαν κατ' ευχήν. Μπορεί να φαντάζει υποκριτικό, γλυκερό και σαχλό αλλά είναι γεγονός. Χαίρεσαι όταν μπορείς να δώσεις έστω και λίγη χαρά στους ανθρώπους. Νιώθεις πως κάτι προσφέρεις. Για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ανδρέα Παπακυριακόπουλο για την ευγενική του προσφορά. Πάντα τέτοια!


Μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας: Απαθανατίζω τον Κώστα που απαθανατίζει τον Τάσο να μιλάει στην συνάδελφο Λίλιαν Τσουρλή του ΑΝΤ1.



Την μηχανούλα στο τέλος την πήρε κι έφυγε ο Τασούλης. Καλά χιλιόμετρα!


Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2008

Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης! Έμαθε τις προτάσεις Νίμιτς πριν δημοσιευτούν στο Βήμα!


Σήμερα η εφημερίδα το Βήμα δημοσιεύει το σχέδιο Νίμις με τις άνω και κάτω δημοκρατίες της Μακεδονίας. Όχι λόγια και εικασίες, την ΟΗέδικη χαρτούρα σκαναρισμένη, με τζίφρες περικαλώ. Συνεπώς, τις είχε τουλάχιστον από τα ψες το μεσημεράκι-απόγευμα. Πριν καλά καλά τις μάθει ακόμα κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας!
Έτσι μπράβο. Αυτός είναι καφές.
Πάντως, ο ΟΗΕ την επόμενη φορά για να γλιτώνει από περιττούς κόπους μπορεί να αναθέσει στον υλατζή της καλής εφημερίδας να συντάξει τις επόμενες προτάσεις για το Σκοπιανό ή -ακόμα καλύτερα- για το Κυπριακό.
Αν ωστόσο έχει κέφια ο κ. Λαμπράκης μπορεί να αναθέσει την άχαρη αποστολή στον Γιάννη Πρετεντέρη...

Στη φωτό παραθέτουμε τις προτάσεις του ΟΗΕ με δανεικό jpg από Το Βήμα, όπως δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2008

Η κρυφή κάμερα κακούργημα και η φανερή λοβιτούρα... πταίσμα


Έτσι και καταγράψεις κρατικό λειτουργό να τα μαγκώνει, χωρίς να σου δώσει ρητή άδεια μπορεί να κάνεις ακόμα και 10 χρονάκια φυλακή. Ανά δύο βουλές, σύμφωνα με το νόμο, παραγράφονται οι όποιες ποινικές ευθύνες βουλευτών, υπουργών και λοιπών συγγενών ακόμα κι αν σηκώσουν το ταμείο και φύγουν.
Όμορφος (πολιτικός) κόσμος. Μας κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά παίρνουμε... πράμα.

ΥΓ: Εσάς πώς σας φαίνεται η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης; Θεωρείτε ποινικά κολάσιμη την «μυστική εγγραφή» σε ήχο ή εικόνα κρατικού λειτουργού που χειρίζεται δημόσιο χρήμα;
(Εννοείται πως δεν τίθεται λόγος για προσωπικές στιγμές που δεν αφορούν κανέναν)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2008

Θέσεις ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ: Προοίμιο αναγνώρισης τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας


Όλοι ασχολήθηκαν με την ηλικία του κ. Τσίπρα. Με την μοτοσικλέτα του κ. Τσίπρα. Με το laptop του κ. Τσίπρα. Με το τζιν του κ. Τσίπρα. Δεν ασχολήθηκαν ίσως με το after shave του. Ίσως, θα ήταν φρόνιμο να ασχοληθούν με τις πολιτικές θέσεις της Κεντρικής πολιτικής Επιτροπής του κόμματος του οποίου ηγείται.
Τα κείμενα, ωστόσο, είναι ολίγον βαρετά και ελάχιστοι τα διαβάζουν. Ίσως να μην τα διαβάζουν και ορισμένοι που τα υπερψηφίζουν.
Εν προκειμένω, αναφερόμαστε στο 5ο κεφάλαιο (ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
, άρθρο 3 (Μέτωπα πάλης), υποκεφάλαιο γ (Στο επίπεδο των δικαιωμάτων), πρόνοια 3η όπου αναφέρεται ρητά πως επιδιώκεται από τον Συνασπισμό:
«Η κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των μειονοτήτων και η αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού τους, ατομικού και συλλογικού».
Κοντολογίς, αν με το καλό γίνει πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας θα αποκτήσουμε μια ωραία, δυναμική και ακμάζουσα «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη και μια «μακεδονική» μειονότητα στη Β. Ελλάδα.
Αυτές οι εξελίξεις θα ενσκήψουν έπειτα από το δικαίωμα «συλλογικού» αυτοπροσδιορισμού που επιδιώκει ο Συνασπισμός.
Περιττό να σημειώσουμε ότι θα ήταν χρήσιμες ορισμένες διευκρινήσεις επ΄αυτού από τον κ. Τσίπρα, τους ψηφοφόρους της πρότασης και -πάνω απ' όλους- από τους εισηγητές της.


To πλήρες κείμενο της πολιτικής απόφασης της ΚΠΕ του ΣΥΝ είναι διαθέσιμο στην διεύθυνση: http://www.syn.gr/downloads/theseis_5o_Synedrio.doc

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2008

Να κλείσει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο; Ψηφίστε!


Ιδού η άμεση εκτίμηση των Αμερικανών.

Σεισμός στην Καλαμάτα. Ώρα 12:09.
Οι Έλληνες σοφοί δημόσιοι υπάλληλοι ανακοινώνουν μέγεθος περίπου μισή ώρα έπειτα από το γεγονός.
Οι Αμερικανοί σε λιγότερο από 10 λεπτά. Η απόκλιση στις εκτιμήσεις τους ανέρχεται στο 0.2 της κλίμακας Ρίχτερ.
Το σάιτ του Γεωδυναμικού, την ώρα που γράφεται το παρόν είναι «πεσμένο».
Τους Έλληνες σοφούς δημοσίους υπαλλήλους τους πληρώνουμε.
Το Αμερικανικό σάιτ όχι.
Δεν το κλείνουμε το ρημάδι;


Εδώ τα Ελληνικά επιστημονικά επιτεύγματα - και χωρίς να απεργούν οι επιστήμονες, απεργεί το σάιτ τους...


Ξανά οι Έλληνες που τσακώνονται στα κανάλια, 1 ολόκληρη ώρα (και βάλε) έπειτα από το σεισμό, μας ενημερώνουν στο σάιτ του Γεωδυναμικού ότι ο τελευταίος μεγάλος σεισμός είναι εκείνος της 4ης Φεβρουαρίου...

Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

«Μου κόλλησε ο υπολογιστής», είπε εκείνη


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

(Ακολουθούν πεζά γράμματα. Τα κεφάλαια και τα κεφαλαία πάντα ακολουθούν οι πεζοί και τα πεζά)

«Μου κόλλησε ο υπολογιστής», είπε εκείνη.
Πιο πέρα ακουγόταν μόλις αχνά η φωνή του παραδόπιστου παλιατζή που πουλούσε πεπαλαιωμένα παλάτια σε παλ χρώματα.
Εκείνος είχε το νου του στραμμένο πιότερο στη λέξη «πιότερο» χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εγγύς του βωβού καταγγελία της.
Τη λέξη την άκουσε σε συνέδριο κομματικό, όταν άπαντες ευρίσκοντο σε ανεπίστροφο ηθικό κώμα.
«Πιότερο», «Πιότερο»,«Πιότερο». Κάνει ρίμα με το κότερο. Όχι αντωνυμία.
Κρίμα για την χαμένη αντωνυμία. Δεν του 'κανε την χάρη να ριμάρει με το πιότερο η αντωνυμία κι ας τον έλεγαν Αντώνη.
Ο καιρός περνούσε από δίπλα τους και το κακό ήταν πώς χαιρετούσε όλους τους άλλους εκτός από εκείνους.
«Μου κόλλησε ο υπολογιστής», ξαναείπε εκείνη κι ένας συγκεκριμένος τόνος στη φωνή της υπονοούσε κάτι αλλά αδιόρατο ακόμα.
Άφαντο στα μάτια των κοινών θνητών σαν τις ανομολόγητες αρετές ενός ακέραιου Ηλιογάβαλου.
«Ξεκόλλα τον», απάντησε απερινόητα ο νέος χωρίς να χάσει στιγμή από την νοερή παρακολούθηση του περαστικού παλιατζή.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11
(Ενδέχεται να ακολουθούν πεζά γράμματα, αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε πρώτα)

«Μου κόλλησε ο υπολογιστής», σκέφτηκε εκείνη αλλά δεν το είπε.
Δεν είχε νόημα άλλωστε.
Ο αμέριμνος νέος είχε σταματήσει από καιρό να της δίνει σημασία.
Αν ήξερε ότι κυριολεκτούσε...
Θα 'χε ξεχάσει τις φρικτές ονειροπολήσεις του για την σκληρότητα του Κάσσανδρου.
Θα 'χε λησμονήσει τον ήχο των οπλών και των όπλων του Αλάριχου.
Θα 'χε ξεχάσει το νερωμένο αίμα των Σαμίων ενώπιον της μαυροφτέρουγης αθηναϊκής θέας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 111
(?)
«Μου κόλλησε ο υπολογιστής», διαλογίστηκε εκείνη και πάλι δεν το είπε.
Είχε μιλήσει πολύ και δεν πρόλαβε να μισήσει καθόλου.
Πώς να μισήσει άλλωστε οτιδήποτε άνωθεν, κάτωθι ή εν μέσω της Πλάσης μια ξεχασμένη motherboard που ξεπεράστηκε από τους διπύρηνους πειρατές της πυρακτωμένης πυριτιώδους ασφάλτου;

Της κόλλησε ολόκληρος ο υπολογιστής και ουαί! Δεν πρόλαβαν να σμίξουν ποτέ.
Χάθηκαν σε μετακόμιση.

Pes-Emo = http://www.kagouras.info/


http://www.kagouras.info/ Ένα από τα sites που κέρδισαν το ενδιαφέρον μου.
Έχοντας βαρεθεί κάπως τις ειδήσεις για Siemens, Ζαχόπουλο, Μάκη και Θέμο, είπα να ασχοληθώ με κάτι λίαν διασκεδαστικότερο. Την κόντρα τρέντι, emo (προφέρεται «ίμο») και κάγκουρων (δεν έχουν σχέση με τα καγκουρό).
Σερφάροντας άσκοπα στον παγκόσμιο ιστό έπεσα πάνω στο προαναφερθέν σάιτ και μάλλον το διασκέδασα.
Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι οι ορισμοί των κάγκουρων δημιουργών για τους «προαιώνιους εχθρούς», τους emo.
Διαβάστε μερικούς κι αν θέλετε περισσότερους πληκτρολογήστε http://www.kagouras.info/
«e-MO: Είναι ο ΕΜΟ του internet . Έχει προφίλ στο hi5, δικιά του ιστοσελίδα και πραγματοποιεί συχνά πυκνά απόπειρες αυτοκτονίας online μέσω web cam.
ΘΑΨΕΜΟ : Γνωστός και ως ΕΜΟ-κοράκι. Γουστάρει να πηγαίνει σε κηδείες και μνημόσυνα. Θα τον βρείτε να υποβαστάζεται απαρηγόρητος από τη χήρα. Αξεσουάρ: μαλλί- πλερέζα, μαντήλι.
ΔΟΣΕΜΟ: O EMO ρουφιάνος. Φοράει κουκούλα με φράτζα. Κλαίει και χτυπιέται γιατί έφυγαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα. Θα τον βρείτε στο Γερμανό να χαζεύει κινητά.
ΛEMO: Ο ΕΜΟ που εμφανίζεται στην πλατεία Συντάγματος από την πλευρά της Μ. Βρετανίας με αμάξι πολυτελείας (limo).
ΠΡΟΣΤΕΜΟ: O EMO που παρκάρει στο πεζοδρόμιο της πλατείας Συντάγματος.
ΚΟΨΕΜΟ: Ο ΕΜΟ που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με καθαρτικό.
ΣΦΙΞΕΜΟ: Ο δυσκοίλιος ΕΜΟ . Αγαπημένη απόπειρα αυτοκτονίας με ρύζι λαπά.
ΧΕΣEMO : Το… υποπροϊόν του δυσκοίλιου emo βγαίνει με ένα δάκρυ.
ΞΥΣEMO :Ο άπλυτος emo που τον τρώει το κεφάλι του.
ΓΛΥΨΕΜΟ : Ο κόλακας emo που επευφημεί τους συνάδελφους emo για την ωραία φράντζα τους. ΣΚΥΨΕΜΟ: Πολύ απλά: O gay EMO. ΚΛΑΣΕΜΟ: Είναι ο ΕΜΟ που δεν έχει φίλους...
ΧΤΙΣΕΜΟ: Το πρωί οικοδομή το βράδυ Σύνταγμα...Θα τον αναγνωρίσετε από τον ασβέστη στο Vans. ΡΕΜΟ : Ο ΕΜΟ κρυφοσκυλάς μπουζουκόβιος.
ΑΣΧΕΜΟ: Ο άβαφος emo».

Σάββατο, Φεβρουαρίου 09, 2008

Μαχαίρι στο κόκκαλο, όλα στο φως κ.λπ.


Βαρεθήκαμε να το ακούμε: Η δικαιοσύνη θα κάνει ανεμπόδιστη το έργο της. Κι ο φάκελλος των υποκλοπών μπήκε στο αρχείο. Μας κρυφάκουγαν οι Αμερικανοί κι εμείς κάναμε ότι δεν καταλαβαίναμε. Η φωτό είναι από την κωμικοτραγική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε Βουλγαράκης, Ρουσσόπουλος και Παπαληγούρας. Ακριβώς από κάτω, αν κάνετε κλικ θα ακούσετε (και μπορείτε να κατεβάσετε) ένα ηχητικό μελούργημα της εκπομπής που δημιουργήθηκε τότε...

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2008

Προσοχή στους «ευαίσθητους» και τους «ανθρωπιστές»


Εκ πρώτης όψεως περιστερές, αριστερές και δεξιές. Στην πραγματικότητα όμως...

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2008

«Πιασμάν» ρεπόρτερ Vs καταραμένου όφεως της διαφθοράς


Οι εκλογές έχουν ίντριγκα.
Οι διαδηλώσεις όταν συναντηθούν με αντισυγκεντρώσεις προμηνάνε φάπες.
Οι επιχειρηματίες ενίοτε λαδώνουν και οι κυβερνητικοί ενίοτε τα μαγκώνουν.
Και –πάνω απ’ όλα- οι άρκτοι αφοδεύουν εις τους δρυμούς, ο δε ιχθύς δεν ζει εις την στεριά.
Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα παραμείνουν.
Ξέρετε για ποιο λόγο θα παραμείνουν ούτως τα πράγματα;
Για να έχουν να λένε και να γράφουν οι «άμεμπτοι εισαγγελείς» που ξέπεσαν στο εδώλιο της δημοσιογραφίας.
Για να έχουν να βιοπορίζονται οι «αγνές παρθένες» του γνωστού λειτουργήματος που στέλνουν αλειτούργητη την αλήθεια.
Βλέπεις κάτι μούτρα στην TV που εξανίστανται με τη σημερινή «κατάντια» ενώ οι ίδιοι έχουν πρωταγωνιστήσει στην… εμπέδωσή της στην κοινωνία.
Θωρείς ενίους τηλενταήδες να ξελαρυγγιάζονται «ένεκα του ξεπεσμού και της μπόχας» την ίδια στιγμή που και οι πέτρες γνωρίζουν πως η βρώμα αναδίδεται από τις τσέπες, τα στομάχια, τα κεφάλια και τα υπογάστριά τους.
Αντικρίζεις θεατρίνους μισότρελους από τον πυρετό της δόξας και του χρήματος να απαιτούν «κάθαρση εδώ και τώρα» και συνάμα υποπτεύεσαι πως εκείνοι δεν θα άντεχαν δευτερόλεπτο σε μια υγιέστερη πολιτεία.
Φυλλάδες που δεν πουλάνε φύλλο πουλάνε μούρη ξεπουλώντας απειλές για ένοχα μυστικά.
Γραφιάδες που έχουν ξεγράψει μονοκοντυλιά το ήθος και την αξιοπρέπεια από το προσωπικό τους λεξιλόγιο, αναγράφονται με κεφαλαία γράμματα στο libro d’oro του δημόσιου λόγου.
Ξεφωνημένοι εκφωνητές φωνασκούν φωνή μεγάλη, λάγνα άμα και πύρινη ξεχνώντας τα ψιθυρίσματα τύπου «σκάστα για να σκάσω».
Αναλυτές διαλυτές, μεγάλοι δι-αλήτες μπαινοβγαίνουν στις πρεσβείες σαν τις κάλτσες στα ποδάρια και μαθαίνουν πως να μεταμφιέζουν την υπερατλαντική βούληση σε «ανθρώπινα δικαιώματα».
Μασκαρεμένοι με τη φορεσιά του «ευαίσθητου», πάντα με το αζημίωτο, εντυπωσιάζουν τα πλήθη με τις κακοχωνεμένες ατάκες που διαβάζουν στον ετήσιο Καζαμία.
Φίλος μεν Πλάτων, δίφυλλη η ντουλάπα με τα εξ ανομημάτων κέρδη…

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2008

Φόρος τιμής στον ανεπανάληπτο θεατράνθρωπο Γιώργο Αυτιά


Την Δευτέρα που μας πέρασε, ακόμα και μικρά ΜΜΕ όπως «Τα Νέα Του Ψαροντούφεκου» είχαν ενημερωθεί για τον θάνατο του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου από τις 5:30 το πρωί. Άντε οι καθυστερημένοι να το μάθανε στις 5:45. Ο Αυτιάς όμως δεν ήθελε να βγει στον αέρα αναγγέλλοντας την εκδημία του Μακαριωτάτου. Ήθελε να στήσει ένα μονόπρακτο όπου το σενάριο προέβλεπε πως θα μάθαινε τα νέα από το κινητό του. Θα έδειχνε πιο δραματικό να το μαθαίνει στον αέρα γαρ…
Πολλοί ισχυρίζονται ότι έπειτα από την απώλεια του Μινωτή, της Παξινού, του Χορν, της Καρέζη, της Μελίνας, του Κατράκη και άλλων πολλών θεατρανθρώπων δεν υπάρχουν πια ηθοποιοί αξιώσεων. Λάθος! Υπάρχει εν ζωή ο Αυτιάς! Δοξάστε τον!

Κάντε κλικ στο εικονίδιο του Divshare που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και ακούστε online ή κατεβάστε στους υπολογιστές σας ένα ωραίο κλιπάκι της εκπομπής μας όπου ο Αυτιάς υποδύεται τον ερωτευμένο Τάσσο. Στο ρόλο της Γκόλφως η Στάη…

Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2008

Κερατάς και ενημερωμένος

Κάποτε ένας φίλος υποπτευόταν πως το ταίρι του τον απατούσε.
Η έγνοια τον είχε καταφάει. Με είχε πρήξει λέγοντάς μου τα ίδια και τα ίδια.
«Κι αν όντως έδινε μάθημα στη Νομική και γι’ αυτό δεν ήθελε να βγούμε;» με ρωτούσε για χιλιοστή φορά.
Εγώ ο ηλίθιος προσπαθώντας να προστατεύσω τον εθελοντή κερατά φίλο έπαιζα το ρόλο του εισαγγελέα: «Βρε χαλβά δεν έχει εξεταστική η Νομική αυτή την περίοδο!».
«Κι αν οι γονείς της δεν με θέλουν κι εκείνη αποφεύγει να μου το πει εφευρίσκοντας δικαιολογίες;» ρωτούσε και ξαναρωτούσε και με ταλάνιζε επανεξετάζοντας όλες τις ενοχοποιητικές (για την δεσποινίδα ξεπέτα) ενδείξεις, υπό το πρίσμα της αθώωσης.
Μέχρι μία ωραία πρωία (τρεις ξημερώματα) που έσπασε ο ξαποδώ τα ποδάρια του και την έπιασε στα πράσα σ’ ένα ωραίο ροκόμπαρο του Πειραιώς να μπαλαμουτιάζεται με δύο!
Ήτοι μετά συμφοιτητού και ετέρου, λίαν νταγλαρά σερνικού – υδραυλικός το επάγγελμα.
Νόμιζα πως θα στεναχωρούνταν, θα έκοβε φλέβες ο κολλήτος, ο ευαίσθητος χεβιμεταλάς.
Αμ δε! Ενθουσιάστηκε! «Μου ‘φυγε ένα βάρος. Το υποπτευόμουν αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω. Τώρα δεν έχω πρόβλημα να την φτύσω».
Έτσι αντέδρασε ο φίλος έπειτα από την τρανή απόδειξη της ταρανδοποίησής του από την τσαπερδόνα.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φαίνεται να αντιδρά η κοινή γνώμη στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
Τα ‘ξερε όλα αλλά δεν μπορούσε να τα αποδείξει: οι πολιτικοί είναι αξιοθρήνητοι. Ένας προς έναν.
Οι σοβαροφανείς δημοσιογράφοι τσαμπουνάνε ανερυθριάστως ψέματα σε ζωντανή σύνδεση και γίνονται ρόμπα από «καλό συνάδελφο», ο οποίος φιλικότατα τους ηχογραφεί.
Πολιτισμός είναι συνώνυμο της κονόμας, αξιοπιστία σημαίνει πως δεν μας τσακώσανε ακόμα, είδηση ισούται με τη πλαστογραφία που συμφέρει.
Για την ιστορία: ο φίλος δεν έφτυσε την Μεσαλίνα. Της πρότεινε να τα ξαναφτιάξουν κι ας είχε και δυο και τρεις αναπληρωματικούς ταυτοχρόνως!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2008

30 Ιανουαρίου 2008. Οδός Μητροπόλεως. Προσκύνημα στο σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου.


Αυτή την εικόνα αντίκρισα μόλις έφτανα. Συνεπαγόταν αναμονή 3 ωρών και 45 λεπτών.

Φάση δεύτερη. Στα σκοινιά. Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά.

Φάση τρίτη. Στην απέναντι πλευρά της πλατείας. Νόμιζα πως δεν θα χρειαζόταν περισσότερο από ένα τέταρτο για να φτάσω στο ναό. Λάθος. Χρειάστηκε περίπου μια ώρα.

Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο.

Αποχώρηση. Τώρα η ουρά έχει φτάσει στην διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Υπατίας. Οι άνθρωποι στο τέλος της ουράς θα χρειάζονταν τουλάχιστον 6-7 ώρες μέχρι να φτάσουν στο ναό της Μητρόπολης. Κατά τα άλλα, μερικά καταγέλαστα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι δεν πήγαν... πολλοί στο προσκύνημα του σκηνώματος και στην εξώδιο ακολουθία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.


Πήγα να προσκυνήσω το σκήνωμα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Είχα πάει και στον Σεραφείμ.
Αναπόφευκτες οι συγκρίσεις του τότε και του τώρα.
Η πρώτη διαπίστωση ήταν πως ο λαός μας, τρόπον τινά, έχει ωριμάσει και μάλιστα αρκετά.
Παρόλο που η ουρά ήταν εξαιρετικά μεγάλη και η αναμονή για τις μεγαλύτερες ηλικίες πρέπει να φάνταζε ατέρμονη, κατά τη διάρκεια της τετράωρης παραμονής μου, τα παρατράγουδα ήταν ελάχιστα.
Μέσα στο πέρασμα των ωρών δεν πρέπει να είδα περισσότερες από τρεις-τέσσερις απόπειρες «πονηρών» να περάσουν κάτω από τα σκοινιά που όριζαν την ουρά.
Για τα ελληνικά δεδομένα, η καρτερικότητα και η ευπρέπεια άγγιξαν σχεδόν εξωπραγματικά όρια.
Επίσης αξιοπρόσεκτη ήταν και η έλλειψη ανοχής στις παρασπονδίες: «Μην καταντάτε να συμπεριφέρεστε σαν δημοσιογράφοι!» είπε μια κυρία σε μια άλλη που αποπειράθηκε να παρακάμψει την ουρά.
Το άκουσμα της φράσης δεν με χαροποίησε, το ομολογώ, αλλά προκάλεσε θυμηδία στους υπολοίπους και μια άλυσο σχετικών συζητήσεων που θα όφειλαν να ακούσουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καθώς και οι ιδιοκτήτες.
Επειδή μερικές φράσεις δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί θα αρκεστώ να σας μεταφέρω ένα σχόλιο νεαρού που περίμενε υπομονετικά στην ουρά:
«Εγώ πλέον δεν πιστεύω ούτε τις διαφημίσεις. Αν το κανάλι μου φαίνεται δήθεν δεν αγοράζω ούτε τα προϊόντα που διαφημίζει».
Η φράση του νεαρού απαντήθηκε από έναν ηλικιωμένο που είπε: «γιατί, οι πολιτικοί είναι καλύτεροι;»
Ευτυχώς που το ξεστόμισε αυτό ο μπαρμπούλης και παρηγορήθηκα.
Ενώ νόμιζα πως η δημοσιογραφία βρισκόταν στην κατώτερη δυνατή αξιολογική κλίμακα του χριστεπώνυμου πλήθους, ήρθε η πολιτική και απέδειξε πως τα πράγματα είναι καλύτερα.
Οι δημοσιογράφοι μοιράζονται την προτελευταία θέση της προτίμησης και της εκίμησης του λαού μαζί με τους δικαστικούς λειτουργούς.
Τελευταίοι –και με διαφορά- έρχονται οι πολιτικοί.
Το τι άκουσαν, απλά δεν περιγράφεται…

Και ξάφνου, τα βλέμματα στράφηκαν... στον μπόγια! Ένα ξεχασμένο επάγγελμα έκανε την εμφάνισή του στην πλατεία Μητροπόλεως. Οι κακές γλώσσες είπαν ότι τον κάλεσαν κάποιοι από τα βαν των τηλεοράσεων...

Εδώ ο μπόγιας με έναν «επικίνδυνο» τετράποδο αδέσποτο. Η αλήθεια είναι ότι έφαγε πολύ κράξιμο από τον κόσμο.