Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2009

Παραδοσιακό γλέντι, βραζιλιάνες χορεύτριες


Η παράδοση του 2009 είναι σπαστά ελληνικά, κακορυθμισμένος ήχος, πλαστικά τάπερ που βαστούν προτεταμένα χέρια αδημονούντων εφήμερων ανθρώπων.
Είναι οι σκιές του ελληνικού τραγουδιού, σ’ έναν μύθο του σπηλαίου που εκπροσωπεί επάξια η βιομηχανία της τηλεόρασης.
Είναι η Έφη Θώδη, η Μπεζαντάκου και ο Ρουβάς που λείχονται βέβηλα από παρουσιαστές που εκτοξεύουν σάλια.

«Περπατώντας αργά στην προκυμαία,
‘Υπάρχω;’ λες, κ’ ύστερα ‘δεν υπάρχεις!’
Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία.
Ίσως έρχεται ο Κύριος Νομάρχης».

Διαχειρίστριες αιδοίων αναμειγνύουν τα εκτεθειμένα κρέατά τους με αναμασημένα εμέσματα κουτσομπολιού. Τα φώτα στο απατηλό προσκήνιο. Η αλήθεια του παρασκηνίου έχει γιάνκηδες εντεταλμένους με τους αεί μαζικούς εκκαθαριστές-ιδιοκτήτες Γερμανούς να στέλνουν στο γκέτο της ημεδαπής Βαρσοβίας (βλ. ΟΑΕΔ) εκατοντάδες αναλώσιμους εργάτες.
Ως συνήθως, οι «κατακτητές» δεν έχουν διανοηθεί σε πόσο μεγάλη περιπέτεια έχουν μπλέξει. Η προπέτειά τους, τους αρμόζει. Τα επίχειρα επίσης.

«Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία...
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία».

Η παράδοση του 2009 είναι μια καρικατούρα γονιδιακής και ληξιαρχικής ελίτ της συμφοράς που σπέρνει λέξεις ανάλατες στο διάβα της και ικετεύει Φράγκους και Τεύτονες για δανεικά ιδανικά, δηλαδή για χρήματα. Αστείες φιγούρες των οικτρών αποτελεσμάτων περιφέρουν το ηχηρό τους τίποτα δίπλα σε ορθάνοιχτους τάφους που πάντοτε κάνουν το καθήκον τους. Περιμένουν να τους γεμίσουν τα διαβατάρικα κορμιά αφελών αλλά και υποψιασμένων. Αυτό είναι Δικαιοσύνη. Η μόνη διαθέσιμη επί Γης από καταβολής κόσμου.

Η παράδοση του 2009 είναι μικρή. Στενάχωρη. Βιαστική. Ανυπόμονη. Μια έκρηξη διαττόντων επιθυμιών που καταυγάζει με φλας τα καταγώγια των μαφιόζων που κηδεύονται πάντα σε ζωντανή σύνδεση. Το έρεβος στο έρεβος.

Η παράδοση του 2009 είναι οι ζαλισμένες από τις χημείες ορμόνες που καθοδηγούν το χέρι του ανθρωπόμορφου που ψηφίζει «εκλεκτούς» με μακράν χαμηλότερη αίσθηση ευθύνης απ’ εκείνη που τον διακατέχει όταν συμπληρώνει στοίχημα.
Αισθήματα β΄ διαλογής, τέλος εκπτώσεων.
Ποτέ δεν αναλογίστηκε τη λέπρα και την απέχθεια που σέρνει στο διάβα του, τούτος ο «φυσιολογικός» πιθηκάνθρωπος. Οι συνήθειές του μας σφίγγουν το λαιμό, μας κλέβουν οξυγόνο, εισβάλλει στα ρουθούνια μας η μπόχα του. Αποφορά «μόδας» και ανόθευτου κρετινισμού. Αχ πότε θα εκλείψει για να τον χαζεύουμε στα μουσεία με απορία και προσποιητο θαυμασμό;

Τετριμμένες κουβέντες, ημίχαζες ατάκες με φορεσιές του συρμού, σκόρπιες ώρες σε συναναστροφές δίχως ουσία.

Δια-σκέδαση. Συντρίμμια δηλαδή.

Κάτι μεγάλο έρχεται κατά δω. Δεν εξηγείται αλλιώς. Όλους τους κόντυνε ο Θεός για να μας υποχρεώσει να διακρίνουμε το ανάστημα ή (αλίμονο) το απύθμενο βάθος.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26, 2009

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

Οσκαρ(τος) λόγος της μεταπρατικής κουλτούρας


Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι.

Τα Όσκαρ δηλαδή!

Ασχολείται η τηλοψία με τις γόβες που φορούσε η δείνα, το τάγκα που φορούσε ο τάδε και το φόρεμα που μόστραρε η παρατάδε.

Λες και θα κόψει η μαγιονέζα αν χάσουμε κάποια λεπτομέρεια από την αυτοϊκανοποιητική εκδήλωση των καλολαδωμένων μηχανισμών εγκεφαλομπουγάδας της παρηκμασμένης υπερδύναμης.

Έτι αηδιαστικότερη από την Οσκαριάδα με την οποία βομβαρδιζόμεθα είναι η προσφώνηση των υποψηφίων ή νικητών Οσκαρχίδων με το μικρό τους όνομα.

Το γαϊτανάκι της σάχλας ξεκινά από τους τηλεπαρουσιαστές και περνάει εύκολα στο κοινό, το οποίο πάντοτε προσβάλλεται ακαριαία από τους μιμητικούς ιούς που ξερνοβολά η τηλεόραση.

«Αχ καλέ κούκλος είναι ο Χιθ (Λέτζερ)!» Από πού τον ξέρεις μαντάμ τον Χιθ Λέτζερ; Παρουσιαστήκατε μαζί στο ΚΕΒΟΠ; Κάνατε αποψίλωση στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι;

«Πάχυνε η Πενέλοπε (Κρουζ) ή μου φαίνεται;» Μπα, ξαδέρφη σου είναι η κ. Κρουζ βρε καραμπουζουκλή ή σπουδάσατε μαζί κομμωτική και πεντικιούρ στον Αμάραντο;

Οι τηλε-παπαρουσιαστές (sic) λανσάρουν τη μόδα των μικρών ονομάτων για τον εξής λόγο:

Από καθαρή σκοπιμότητα.

Το αδηφάγο, παμφάγο και σαρκοβόρο κοινό που τους παρακολουθεί, διαθέτοντας συνήθως νοημοσύνη αμοιβάδας (μονοκύτταρος οργανισμός), σχηματίζει την εντύπωση ότι για να αποκαλεί ο τηλεπρόβλητος (ή σκέτο βλήτος) τον διάσημο ηθοποιό με το μικρό του όνομα, είναι κολλητοί από τα παλιά.

Αισθάνεται (θα ήτο υπερβολή να γραφεί ότι σκέπτεται κιόλας) πως κατά κάποιον τρόπο ο γιάνκης ηθοποιός και ο παρουσιαστής-παρουσιάστρια μοιράζονται την παγκόσμια ακτινοβολία.

Ο κονφερασιέ της τηλοψίας αφενός γνωρίζει τα σύνδρομα των χαύνων που τον παρακολουθούν και αφετέρου, ένεκα δριμύτατου συνδρόμου ευρωλιγουρισμού, ανασφάλειας και αμάθειας που τον κατατρύχει το ρίχνει στην αγγλικούρα της πυρκαγιάς και της πυκνής ομίχλης.

Δεν ξέρει τα ελληνικά ο τάλας – αν τα γνώριζε θα ήτο ακατάλληλος για τηλεόραση.

Όσο για το άλλο, την Παλαιοκωστειάδα; Ένα μόνο μπορούμε να πούμε: Ζούμε στο Πάκη-στάν.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

Κατόπιν λαϊκής απαιτήσεως ας κάνουμε ένα replay


Άιντε επιτέλους. Βαριέστε να ψάξετε και το blog και τα θέλετε όλα στο πιάτο. Λάβετε λοιπόν εκ νέου το βιντεάκι με το DJ Mix* του προέδρου Βασίλη Λεβέντη. Το είχαμε ξαναβάλει τον Απρίλιο του '08. Καλή διασκέδαση.
(*Είναι μια δημιουργία του QB Mix)

Ασύλληπτα καλάθια από την στρατόσφαιρα



Ντουάιτ Χάουαρντ ο άνθρωπος, Ορλάντο Μάτζικ ο σύλλογος.
Γιατί υποπτεύομαι ότι αν τά'σκαγαν οι Αγγελόπουλοι και μίσθωναν τις υπηρεσίες του πάλι θα χάναμε από τον βάζελο;

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2009

Πλήρωνε μπατίρη μάγκα τη φρουρά του Γιώργη Τράγκα

«Στέλνουμε ένα τελεσίγραφο σε όλους τους δημοσιογράφους. Ο καιρός που είσασταν στο ‘απυροβόλητο’ τελείωσε. […]
Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θ’ αφήσουν κι αίμα».
Προκήρυξη «Σέχτας Επαναστατών». Σαββατιάτικα «Νέα», 21 Φεβρουαρίου 2009.
Το καλό νέο είναι ότι σταματούν πλέον οι ταξικές διακρίσεις – τουλάχιστον όσον αφορά στους στόχους της τρομοκρατίας.
Τώρα πια δεν έχουν λόγο να προφυλάσσονται μόνο οι δισεκατομμυριούχοι, οι κρατικοί παράγοντες, οι ξένοι διπλωμάτες και οι αστυνομικοί.
Ο απλός λειτουργός του Τύπου, ο μαχητικός δημοσιογράφος, προσθέτει κι αυτός την αγωνία του για τη ζωούλα του μαζί με τις άλλες αγωνίες των λοιπών απειλουμένων με αποτέλεσμα να σχηματίζουμε μια ωραία και μεγάλη παρέα στον προθάλαμο του ψυχιατρείου, που κατάντησε η πατρίδα και το επάγγελμά μας.
Τέλος το «απυροβόλητο». Κι αυτό ισχύει για όλους. Κι ίσως αυτό είναι καλό για την οικονομία της πατρίδας μας.
Οι Σέχτες Επαναστατών κι οι Επαναστατικοί Αγώνες με τη δράση τους δίδαξαν ότι οι στόχοι που επιλέγουν δεν είναι οι υψηλότεροι αλλά οι ευκολότεροι.
Στα Εξάρχεια δεν γάζωσαν με σφαίρες στρατηγό της αστυνομίας ή υπουργό Δημόσιας Τάξης αλλά έναν απλό ματατζή, τον Δημήτρη Μαντζούνη.
Ομοίως και στην υπόθεση των δημοσιογράφων δεν έχουν υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ότι θα χτυπήσουν χρυσοπληρωμένο αστέρα.
Και με ένα ονοματάκι β’ ή γ’ διαλογής θα την κάνουν τη δουλειά τους.
Άρα δεν χρειάζεται κρατική προστασία ουδείς εκ των διασήμων.
Ούτως ή άλλως οι τηλεπρόβλητοι & εκδοτόφιλοι διαφημίζουν τον αλτρουισμό τους.
Καθημερινά διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τους φτωχούς και ανήμπορους.
Συνεπώς, δεν θα επιθυμούσαν σφαίρες που προορίζονται για εκείνους, που έζησαν όμορφα τη χρυσή ζωή τους, να χτυπήσουν κάνα φτωχόπαιδο συνάδελφο.
Ούτε θα ήθελαν ο αστυνομικός που γοριλεύει δίπλα στην χρυσοποίκιλτη αφεντιά τους και κουβαλάει τσιπούρες πελαγίσιες για λογαριασμό της Φιλιππινέζας τους να λείψει από την ώρα ανάγκης της αβοήθητης γιαγιούλας στα Γρεβενά που την μακελεύει συμμορία Ελβετών νίντζα για 25 ευρώ κι ένα κοκαλιάρικο γίδι.
Αυτό ισχυρίζονται τουλάχιστον.
Οπότε, ως κλάδος (αν έχει μείνει ίχνος τσίπας στους διοικευάμενους και εμπορευάμενους) πρέπει να ζητήσουμε άμεσα από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να αφαιρέσει κάθε φύλαξη από δημοσιογράφους και να την διαθέσει για την περιφρούρηση της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Οποία ευτυχία να είσαι πολίτης του Πάκη-στάν

Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2009

Τεράστια επιτυχία Παυλόπουλου: έπιασε δεύτερη φορά το ίδιο κόλπο σε απόδραση από φυλακές!

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο συνεργός του Αλκέτ ριζάι. Πάλι με ελικόπτερο. Το ίδιο κόλπο δεύτερη φορά! Ο Πάκης είναι γεννημένος για παγκόσμιες πρωτιές. Στόφα πρωταθλητή. Αναντικατάστατος.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

Πάγκαλος Vs Κολοζώφ: Ξεφάντωμα και επεισόδια στην Πλάκα


Επεισόδια στην Πλάκα την Τσικνοπέμπτη.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που πρόσφατα αποκάλεσε «σταλινικό» το ΚΚΕ, υποτιμώντας και την Μπρεζνιεφική του διάσταση, συνεπλάκη με κλιμάκιο του κόμματος που είχε διασκορπιστεί σε ταβέρνες της περιοχής για να εγγράψει συνδρομητές στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση».
Οι στατιστικολόγοι του Περισσού υπολογίζουν ότι αν εγγράψουν ακόμα 350.000 συνδρομητές στο εγνωσμένης αξίας περιοδικό –το μοναδικό που απέμεινε να υπερασπίζεται το σοβιετικό life style- θα γίνει εφικτό να διακοπούν οι εκπομπές τηλεμάρκετινγκ από τον 902.
Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ισχυρίζονται ότι κ. Πάγκαλος ήταν ντυμένος πιερότος με στολή που ράφτηκε από τέσσερις ντουζίνες τόπια εγγλέζικου υφάσματος.
Αποπειράθηκε να χτυπήσει με πλαστικό ρόπαλο στο κεφάλι τον Ορέστη Κολοζόφ ο οποίος ήταν ενδεδυμένος με τη στολή του στρατάρχη Ζούκοφ.
Την κίνηση του Θεόδωρου Πάγκαλου αντελήφθη άμεσα ο κ. Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος εκείνη τη στιγμή διαπληκτιζόταν με τον περαστικό πλην δυναμικό Αργύρη Ντινόπουλο που είχε ντυθεί –ειδικά για την περίσταση- βουλευτής.
Πάγκαλος και Χαλβατζής κόντεψαν να έλθουν στα χέρια αλλά η απομίμηση συμπλοκής διεκόπη άμεσα από τον παρατηρητή του αγώνα και διαιτητή κ. Κάκο.
«Υπήρχε σαφής παραβίαση των κανονισμών. Γι’ αυτό διέκοψα το παιχνίδι. Ο κ. Πάγκαλος είναι σουμόκα και ο κ. Χαλβατζής απλός βιο-παλαιστής με ειδίκευση στην ταξική πάλη. Δεν μπορούσαν να υπάρχουν δυο διαφορετικά στιλ στο ίδιο ματς».
Ο Γιώργος Παπανδρέου την ώρα του διαπληκτισμού συντόνιζε συνεργείο του PBS (η ΕΡΤ των ΗΠΑ) το οποίο γύριζε ντοκιμαντέρ για τις αποκριάτικες συνήθειες των ιθαγενών της 51ης Πολιτείας της Αμερικής.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στο επεισόδιο το απέδωσε σε «κτηματικές διαφορές».
Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι η αλήθεια κρύβεται στο ότι ο κ. Κολοζόφ σαμπόταρε συστηματικά την επιλογή των «αντιδραστικών αδελφών Μαγγίρα» για την παρουσίαση της Eurovision και επιπλέον είχε αποκαλέσει τη δεκαετία του ’70, ψευδέστατα και αηθέστατα, τον κ. Πάγκαλο «χοντρό».

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2009

Τα βρήκαν Λαζόπουλος - Καρατζαφέρης


Λάκης Λαζόπουλος: με αίσθημα ανακούφισης άκουσε την απρόσμενη είδηση της απόσυρσης της αγωγής του Γιώργου Καρατζαφέρη ο δημοφιλής ηθοποιός.

Ως ένδειξη καλής θέλησης, ο Λάκης, επαναπρόβαλε το βίντεο που παραλίγο να τον οδηγήσει στις αίθουσες του δικαστηρίου (με αντίδικο τον Γιώργαρο) ελαφρώς παραλλαγμένο.

Έχοντας κατ’ αρχάς αφαιρέσει το προσβλητικό κολοβό μουστάκι από τη σεπτή μορφή του εθνεγέρτη από τις Τζιτζιφιές, προσέθεσε (με επεξεργασία εικόνας) ένα ευμέγεθες σομπρέρο στην καρατζαφέρεια κάρα και ως ηχητική επένδυση αντί για εμβατήρια του Ράιχ προτίμησε χρυσές επιτυχίες του Περικλή Περράκη.

Για το δύσκολο εγχείρημα απαιτήθηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους η δημιουργική ομάδα του Αλ Τσαντήρι Νιουζ και το πολυπληθές τμήμα «γκράφιξ» του Τηλεάστυ.

Επίσης, ο χαρισματικός τηλεοπτικός γύφτος προθυμοποιήθηκε να συμπαρουσιάσει με τον Κώστα Βενετσάνο το πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα του 2010 στο Τηλεάστυ.

Το πρόγραμμα, εκτός από απίθανες εκπλήξεις και πλούσια δώρα, θα περιλαμβάνει σόου με εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες όπως οι αδελφοί Κατσάμπα, ο Ζαχαρίας Τσίχλας, η ντίβα Τζίνα Βαρώνη, ο αθάνατος Στράτος Λασκαρίδης («Σκότωσες τον Πεθαμένο» κ.ά), και οι αδελφοί Χαϊτίδη.

Ο Κώστας Βενετσάνος, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τους ανταποκριτές του BBC, του Ρόιτερς, των Τάιμς της Νέας Υόρκης και του Αμφιθέα Χέραλντ Τρίμπιουν, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Πρόκειται για τη σημαντικότερη εξέλιξη στον τομέα του Ελληνικού πολιτισμού έπειτα από την πρώτη έλευση του τσίρκο Μεντράνο στην Ελλάδα και της κωλοτούμπας Ρουβά στην Γιουροβίζιον!».

Κύκλοι που πρόσκεινται στην Στέλλα Μπεζαντάκου έκαναν μνεία για «πικρία της καλλιτέχνιδας» η οποία «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να περάσει έτσι».

Η αλήθεια είναι ότι πρόσφατα είχε απορρίψει μια πρόταση να εμφανιστεί στη Σκάλα του Μιλάνου στο πλευρό της Ανγής Μπάλτσα στοχεύοντας μια θέση στο πρωτοχρονιάτικο σόου του Τηλεάστυ, που, ομολογουμένως, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Κι έμεινε στα κρύα του λουτρού εξαιτίας του Λαζόπουλου!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

Κλέψανε τραγούδια του Αλογοσκούφη για την Eurovision

Eurovision: Σκάνδαλο μεγατόνων στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Δύο από τα τρία τραγούδια που παρουσίασε ο Σάκης Ρουβάς ήταν προϊόντα αντιγραφής έργων του Γιώργου Αλογοσκούφη που τα συνέθεσε την εποχή που συνέτασσε τον προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη έκανε η μαχητική εφημερίδα της Δάφνης Μπόκοτα «Τα Νέα του Ψαροντούφεκου».

Ο δημιουργός των πρωτοτύπων έργων περιορίστηκε να σχολιάσει σκωπτικά τις επιλογές του πρωθυπουργού στον πρόσφατο ανασχηματισμό:

«Ο Παπαθανασίου δεν μπορεί να παίξει ούτε το Smoke on the Water σε τρίχορδο μπουζούκι και πήρε το υπουργείο μου. Κανονικά έπρεπε να με διαδεχτεί ο Καρβέλας. Ας προσέχατε οι Έλληνες».

Η ΕΡΤ αντέδρασε άμεσα. Έσπευσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του δημιουργού ώστε να μην προκύψει ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων που θα μπορούσε να ακυρώσει την ελληνική συμμετοχή: Από τώρα και στο εξής η ΕΡΤ θα καταβάλλει ΦΠΑ 39% για κάθε συναλλαγή της με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ενώ τον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου θα κοσμεί χρυσελεφάντινος αδριάντας του Γιώργου Αλογοσκούφη με μπαντάνα στο κεφάλι, ηλεκτρική κιθάρα στο αριστερό χέρι και στο δεξί ένα θεωρημένο μπλοκ παροχής υπηρεσιών.



Αντιδράσεις από το εσωτερικό της ΝΔ:

Ο Γιάννης Μανώλης (ζουρνάς) μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη (φωνητικά – τσέμπαλο) και τον Θανάση Μπούρα (ντραμς) σχημάτισαν ντισκολαϊκή μπάντα («Τρίο Κατάρα» το όνομα) και κατέθεσαν τρία τραγούδια στη διοίκηση της ΕΡΤ ελπίζοντας να πάρουν εκείνοι το χρίσμα της εκπροσώπησης της χώρας στον τελικό της Μόσχας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το νεοδημοκρατικό εγχείρημα σχολίασε δεικτικά: «Ανέλπιστη η χαρά μου μόλις άκουσα το ενδεχόμενο να γνωρίσω από κοντά τον Θανάση Μπούρα και τον Γιάννη Μανώλη. Όσο για την κ. Μπακογιάννη έχω κάποιες αμφιβολίες. Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συμμετέχουν στην Eurovision – έστω δι’ αντιπροσώπου».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, αποπειρώμενος να μειώσει την προδιαγραφόμενη ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2009

Video από την σημερινή πορεία των Κούρδων στην πλατεία Συντάγματος


Στη σύλληψη δέκα πέντε Κούρδων προχώρησε η τουρκική αστυνομία την Κυριακή, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την άδεια των Αρχών, σε διάφορες πόλεις, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Στο Ντιγιάρμπακιρ, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον θωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει τους περίπου 2.500 συγκεντρωθέντες, έξω από το αρχηγείο του DTP του μοναδικού νόμιμου κουρδικού πολιτικού σχηματισμού.
Μικρότερης έκτασης διαδηλώσεις έγιναν σε άλλες πόλεις στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Στην Σιρνάκ, διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και οι αρχές στην Σεμπντινλί, κοντά στα ιρακινά σύνορα έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Ο 61 ετών Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε νησί-φυλακή στα ανοικτά της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθη στις 15 Φεβρουαρίου 1999 στο Ναϊρόμπι έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε ένα χρόνο σε Συρία, Ρωσία, Ιταλία, Ελλάδα και Κένυα.

To κείμενο προέρχεται από το ειδησεογραφικό portal www.athina984.gr
Η φωτογραφία από το Olympia.gr
Το video δικό μας.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2009

Απεργός πείνας διαμαρτύρεται για τα καρτέλ που διέλυσαν την επιχείρησή του

Σε Απεργία Πείνας βρίσκεται από χθες το πρωί ένας απελπισμένος μικρομεσαίος μπροστά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Έχει καταγγείλει το καρτέλ χάλυβα από το 2006. Κυβέρνηση και Ε.Α. προστατεύουν τους μεγαλοβιομηχάνους.
΄Ενας απελπισμένος μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο Θεόδωρος Τενέζος που εδώ και 2,5 χρόνια κατηγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην κυβέρνηση το σκληρό Ελληνικό καρτέλ του χάλυβα, που κατέστρεψε την επιχείρησή του, η οποία ήταν πρότυπο ανάπτυξης, βρίσκεται από χθες πρωί σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ.
ΤΟΠΟΣ: Μπροστα στο κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Πατησίων 70 και Κότσικα
Διαμαρτύρεται για την προστασία που Επ. Ανταγωνισμού και κυβέρνηση παρέχουν στο συγκεκριμένο καρτέλ των μεγαλοβιομηχάνων και όχι μόνο.
Αιτήματά του:
- AΜΕΣΗ απομάκρυνση των μελών της Επιτροπής πού έχουν μηνυθεί στη δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους
Κρίνουν και αποφασίζουν για την καταγγελία του, ενώ είναι ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ!
- ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ της συγκάλυψης του καρτέλ και αληθινή ? πλήρης έρευνα της καταγγελίας του τώρα
-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των θυμάτων των καρτέλ και μονοπωλίων

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
ΚΑΤΑ : ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ
ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ? ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Το ΚΑΡΤΕΛ των μεγαλοβιομηχάνων του ΧΑΛΥΒΑ
μας κατέστρεψε.
Η κυβέρνηση ? Επιτροπή Ανταγωνισμού τους
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ ΜΑΣ !!
ΖΗΤΑΜΕ :
ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΩΡΑ
ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΧΑΛΥΒΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ
Τα μεγάλα συμφέροντα με την ανοχή της Ε.Α. προκαλούν:
- ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Απεργός Πείνας Θεόδωρος Τενέζος
Εταιρεία IRON TENCO AE
Email: tenezos@hotmail.com

«Η μικρομεσαία επιχείρησή μας, πρόσφερε δουλειά άμεσα η έμεσα
σε 200 οικογένειες.
Ήταν μοντέλο αυτόνομης ανάπτυξης.
Την έπνιξαν το 2006 το καρτέλ του χάλυβα και οι χονδρέμποροι του.
Καταφύγαμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Γιά δύο χρόνια δεν
έκανε τίποτα.
Ποτέ δεν ερεύνησε για το καρτέλ του χάλυβα που εμείς καταγγείλαμε.
Τώρα προσπαθεί να τους αθωώσει με συνοπτικές διαδικασίες.
Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλουμε αυτούς που ανέχονται και παρέχουν
προστασία στα καρτέλ»
ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ
Θεόδωρος Τενέζος
Εταιρείας IRON TENCO AE

Σημείωση των Αδιάβροχων: Δημοσιοποιούμε την καταγγελία του κ. Τενέζου ως έχει και ελπίζουμε κάποιος επιτέλους να ενδιαφερθεί να λειτουργήσει η περιβόητη Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αν έχετε αμφιβολίες περί της ανυπαρξίας της δεν χρειάζεται παρά να επισκεφθείτε το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ.

Κλικάρετε εδώ για να παρακολουθήσετε σε live streaming την απεργία πείνας του κ. Τενέζου.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

«Ολόκληρη η αποστολή θα είναι ντυμένη Ελλάδα!»


Το είδα στην Pastaflora η οποία το ανακάλυψε μέσω του freddos. Στην αρχή νόμισα ότι είναι ελληνικό αλλά δεν είναι. Πάντως ένας συμπολίτης μας που δεν γνωρίζει εγγλέζικα καταλαβαίνει περισσότερες λέξεις (πχ γουίσκι και κόκακόλα) απ' όσες άμα τη ακροάσει του Ρουβίδειου επιμελωδήματος της ελληνοφανούς παρενδυσίας*.

*Ιστορικό στιγμιότυπο με Τζόνη Καλημέρη όταν έκανε τον πρεσκομφερανσιέ για την... ελληνική συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό "τραγουδιού" και ρωτήθηκε για το "που βρίσκεται η Ελλάδα" στη Γιουροβιζιονιστική Ρουβαδοσυμμετοχή μια και οι στίχοι είναι αγοραστοί από την Εσπερία, Αμερικανεγγλέζικοι και η μουσική ντισκοκαρεκλέ:

«Μα ολόκληρη η αποστολή θα είναι ντυμένη Ελλάδα!»

Πώς ντύνεσαι Ελλάδα; Πρέπει να πας στον Μπρακούλια, τον Κάλβιν Κλάιν, τον Πανταζώνα; Ο Ρουβάς, οι Μαγγίρες κι ο Καλημέρης ντύνονται «Ελλάδα» και εκτός Αποκρεών;

Ιστορική φράσις, απολύτως αληθινή!

Πάω επειγόντως να αγοράσω μια στολή Καλημέρη!


Εδώ θα απολαύστε το γουίσκι-κοκακόλα σε ζωντανή, σπαρταριστή εκτέλεση σε δεξίωση γάμου όπου σχηματίζεις εσφαλμένα την εντύπωση ότι ο γαμπρός παντρεύτηκε το σπίτι μια και έτσι που είναι ντυμένο με τα ροζουλί του, τα τούλια και τις φωταψίες παραπέμπει πχιότερο σε νυφούλα παρά η ίδια η νεαρά κορασίς που στεφανώθηκε...

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

Έκτακτες ειδήσεις!


  • Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν τα κρούσματα σεμνότητας και ταπεινότητας των μελών της κυβέρνησης. Κύκλοι προσκείμενοι στο μέγαρο Μαξίμου και στην «Πίτα του Παππού» διέψευσαν τις σχετικές φημολογίες.

  • Ιστορικό χαμηλό σημείωσαν οι δείκτες Ντάου Τζόουνς και Νταού Πεντέλης έπειτα από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση ότι εντοπίστηκαν σκώροι με συμπτώματα δυσπεψίας που είχαν προηγουμένως καταναλώσει ληγμένες σελίδες από το βιβλίο του Πέτρου Τατούλη.

  • Τα λεφτά που θα εισπράξει ο Μητσοτάκης από την αγωγή (κόντρα στον Λαλιώτη) θα τα δώσει σε Ηλεία και Αρκαδία.
    Είναι η δεύτερη φορά που κάνει κάτι τέτοιο στην πολυχιλιετή σταδιοδρομία του ο Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
  • Το 10.000 π.Χ. είχε κερδίσει αγωγή που είχε υποβάλει εναντίον του ημίθεου Ηρακλέους επειδή ο τελευταίος του ρήμαξε (απρόκλητα) κοτέτσι στο οποίο εξέτρεφε Στυμφαλίδες όρνιθες.
  • Τμήμα του ποσού δώρισε στη σύζυγο του Ηρακλέους Διηάνειρα η οποία τα δαπάνησε για την αγορά χιτώνα από την μπουτίκ του κένταυρου Νέσσου.
  • Τον χιτώνα τον δώρισε στον Ηρακλή για να τον παρηγορήσει για τη δικαστική ήττα κι εκείνος δεν τον έβγαζε από πάνω του.
  • Το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης ο κ. Μητσοτάκης το χάρισε στη νομαρχία Ατλαντίδας για να ολοκληρωθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Λίγες ημέρες μετά έγινε ο καταποντισμός της μυθικής ηπείρου.

  • Διάβημα διαμαρτυρίας υπέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Ελλάδα επειδή δεν παρείχαμε έγκαιρη ενημέρωση στον κ. Ομπάμα για την ορκωμοσία Γκιουλέκα και το πολυπληθές κλαμπ των Αμερικανών οπαδών του δεν πρόλαβε να κρατήσει θέσεις στις πτήσεις Ν. Υόρκη – Αθήνα για να παρακολουθήσει το ιστορικό γεγονός.
  • Ως κίνηση καλής θέλησης, ο πρωθυπουργός διέταξε τα ΕΛΤΑ να αποστείλουν στην Αμερική 20 παλέτες με υπογεγραμμένα αυτόγραφα και αφίσες του Βαγγέλη Αντώναρου καθώς και πίνακες με ελαιογραφίες και πορτρέτα του Αδάμ Ρεγκούζα.
  • Δεν θα πολιτευτεί ο Θόδωρος Ρουσόπουλος στο «υπόλοιπο» Αττικής. Η Αττική θα πολιτικοποιηθεί με το υπόλοιπο Ρουσόπουλου.

Γέλα κυρία μου (ωραίον ανιμέιτιντ βίδεο)


Που να το 'ξερε ο μέγας Καφάσης ότι θα απαθανατιζόταν το θρυλικό άσμα του με bits n' bytes.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

Ισταμπουλντάν Ταραφουντάν*


Όπως διαβάσαμε στο ρεπορτάζ του zougla.gr ο Ερντογάν έβγαλε ένα βιντεάκι με πλάνα από την Κωνσταντινούπολη και μουσική υπόκρουση ανατολικο-μελαγχολική (ξέρετε τώρα, τα σπαραξικάρδια μινόρε) όπου εκείνος απαγγέλλει ποιήματα για την Πόλη.
Γυρεύει ψήφους από τα 15 εκατομμύρια των Τούρκων που ζουν εκεί γιαβρούμ!
Η ελληνική απάντηση μπορεί να είναι άμεση και αποστωμοτική. Να ηχογραφήσουμε τον Βύρωνα Πολύδωρα να απαγγέλλει ποιήματα από την συλλογή "Λαίλαπες" του ποιητού Φανφάρα (εκδόσεις Φαρλάκου).

*Είμαι από την Κωνσταντινούπολη

ΥΓ: Συμβουλή προς τους Τούρκους διαχειριστές της ιστοσελίδας με την Ερντογάνεια ποίηση. Η εντολή embed oπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει, αλλά κάποτε πρέπει να την κλείνουμε κιόλας. Κλείνει με τον γνωστό τρόπο: Slash κι ύστερα η λέξη embed. Κι αυτό περίκλειστο σε τούτα δω: <>
Αυτά, για να μην βάζετε εσφαλμένους κώδικες και χάνετε πελάτες...

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2009

«Οι γυναίκες λιώνουν για Καραμανλή»


Διαβάζοντας την κυριακάτικη Espresso με ζώσανε τα φίδια διότι εκ του κειμένου έφτασα να υποθέτω ότι μειώθηκε ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Φωτεινή Πιπιλή στην εφημερίδα είπε για την εκδήλωση της γραμματείας γυναικών της ΝΔ, όπου παρευρέθη ο πρόεδρος της ΝΔ:
«Οι γυναίκες είναι παλαβές με τον Καραμανλή. Να σκεφτείτε ότι είχαν ανέβει πάνω στις καρέκλες για να τον χειροκροτήσουν!»
Αφού οι γυναίκες τρελαίνονται με τον Κώστα Καραμανλή και εσχάτως η ΝΔ υπολείπεται στα γκάλοπ είτε περισσεύουν οι άντρες σ’ αυτόν τον τόπο (και είναι και Πασοκτζήδες) είτε οι κυρίες λαμβάνουν σωστή φαρμακευτική αγωγή με αποτέλεσμα η τρέλα τους να αποκαθίσταται.
Επίσης, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η γραμματεία γυναικών της ΝΔ φρόντισε να εξοπλίσει το χώρο της εκδήλωσης με ανθεκτικότατες καρέκλες.
Η κ. Πιπιλή είπε ότι «είχαν ανέβει πάνω στις καρέκλες για να τον χειροκροτήσουν!» αλλά ουδείς είδε έστω μία καρέκλα να υποχωρεί από το βάρος και την ορμή του θηλυκού ξεσαλώματος άμα τη αφίξει Καραμανλή.
Στα πλάνα που είδαμε από τηλεοπτικούς σταθμούς διακρίναμε κυρίες των οποίων το βάρος θα έθετε σε δοκιμασία την αντοχή πλατφόρμας ναυπηγείου, πολλώ δε μάλλον μια απλής καρεκλίτσας.
Άρα, αν θέλετε να ανακαινίσετε το χώρο σας με νέα ανθεκτικά καθίσματα πρέπει να ρωτήσετε την κ. Παπακώστα (πρόεδρος της γραμματείας γυναικών της ΝΔ) που εντόπισε αυτά τα τεφαρίκια, ώστε να προμηθευτείτε και εσείς.
Πάντως, πρέπει να αναφέρουμε ότι μέσα στην προαναφερθείσα αποστροφή της κ. Πιπιλή υπάρχει μια αντίφαση.
Από τη μια λέει ότι οι γυναίκες είναι παλαβές με τον Καραμανλή κι από την άλλη παραθέτει ως απόδειξη το γεγονός του σκαρφαλώματός τους στις καρέκλες για να τον χειροκροτήσουν.
Αν ανεβαίνεις σε καρέκλα για να χειροκροτήσεις κάποιον που προσέρχεται σε εκδήλωση είσαι μάλλον κοντός όχι παλαβός.
Ένας «παλαβός» θα σκαρφάλωνε στον πολυέλαιο…

Κυριακή, Φεβρουαρίου 08, 2009

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γελάει στη συνέντευξη τύπου για τη δολοφονία του Αλέξη


Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008.
Ήδη έχει ξεκινήσει ένα απίστευτο τουρλουμπούκι στην Αθήνα (κυρίως).
Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ένα 16χρονο παιδί. Τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
Βαλτοί, άβγαλτοι, ξένοι, παράξενοι, ντόπιοι, επιτόπιοι, πλιατσικολόγοι και λοιποί συγγενείς έχουν αρχίσει να πυρπολούν σύμπασα την πρωτεύουσα.
Είμαι κράτος. Τι στο διάολο να κάνω. Το όργανό μου σκότωσε. Εγώ τα σκάτωσα. Πώς θα την βγάλω καθαρή;
Χμμμ. Να κάνω την πάπια την λυπημένη. Ναι αυτό θα κάνω. Κλαίω τώρα. Δεν μπορώ να κυβερνήσω. Φέρτε μου χαρτομάντηλα να σκουπιστώ (ε, μα τον Τουτάτη και τον Μπελένο όλο και κάποιο περίπτερο θα έχει μείνει άκαυτο) και τα λέμε αύριο.
Τώρα θα ανεβάσω την παράσταση «Πάκης: ο θλιμμένος υπουργός διαγγέλλει» κι όποιος μασήσει.
Θα μου πείτε με τέτοια λευκή κουρούπα φαντάζει συμπαθής ο μπαγάσας.
Φέρνει κάτι ανάμεσα σε Γκεπέτο και Παραμυθά (Πιλάβιος, θυμάστε;). Αν έπαιζε σε ελληνικές ταινίες θα είχε κλέψει όλους τους ρόλους του Δημήτρη Καλλιβωκά. Ναι μα την ευχή. Αυτός διοικεί τους Πολιτσμάνους! Είναι καλός και στους δραματικούς ρόλους. Να σου ανεβάσει αυτός «αμυντική στάση της Αστυνομίας» να πλαντάξεις στο γέλιο.
Να παίξει μονόπρακτο «τι σας έφταιξα ο κανάγιας» να μην σας μείνει άντερο απ’ το κλάμα.
Ο άνθρωπος είναι καρατερίστας υπουργός από γεννησιμιού του.
Το ακούσιο χιούμορ που εκπέμπει η ίδια του η ύπαρξη είναι άφθαστο. Μόνο αν είσαι Ροδίτης που κάηκε η νήσος σου επί των ημερών του δεν θα εκτιμήσεις το υποκριτικό του ταλέντο.
Ούτε αν είσαι μαγαζάτορας του κέντρου δεν θα έχεις και τόσο καλές σκέψεις για το άτομό του.
Τώρα που το καλοσκέφτομαι δεν θα τον πολυσυμπαθείς ούτε αν είσαι απλός φορολογούμενος πολίτης.
Η εγκληματικότητα τον συμπαθεί όμως. Επί των ημερών του νιώθει ασφαλής.
Και οι μαφιόζοι νιώθουν ασφαλείς από την Αστυνομία. Μόνο τους συναδέλφους τους φοβούνται κι έχουν απόλυτο δίκιο.
Σε γενικές γραμμές ήταν απαραίτητη η τραγικωμική παρουσία Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να νοσταλγήσουμε τον Βύρωνα Πολύδωρα.
Το κατάφερε!

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Επί του βίντεο τώρα. Είναι το διάγγελμα του Πάκη την επομένη της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου (Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008).
Αφενός προσπαθεί να δείξει βαθιά ανήσυχος υπουργός. Δεν του βγαίνει, δεν θα μπορούσε άλλωστε.
Η ΝΕΤ διακόπτει πρόγραμμα και βγάζει ζωντανή σύνδεση για να ακούσουμε τα φίδια του Πάκη. Ο Τσιατούρας αργεί. Δεν διακόπτεται η σύνδεση – δυστυχώς για τον Πάκη. Η κάμερα νετάρει συνεχώς πάνω του.
Προσπαθεί να δείχνει στεναχωρημένος αλλά του φαντάζει αδύνατο.
Εύκολο το ‘χεις; Στην αρχή, αν δυναμώστε την ένταση θα ακούσετε κάποιον στο βάθος να λέει κάτι στον Παυλόπουλο για «αγριογούρουνα». Ο Παυλόπουλος, παρόλο που είναι μέσα στην στεναχώρια για τον Αλέξη και μέσα στην ανησυχία για τους βανδαλισμούς βάζει τα γέλια.
Θα τον δείτε στο 1΄ 12΄΄ να ξανασκάει στα γέλια. Για περισσότερη ώρα.
Κι ύστερα βάζει τη μάσκα του χολοσκασμένου.
Εμετικό θέαμα…

Διαδώστε το...

ΥΓ: Ο φίλος του blog μας Γιώργος Κρόγιας προηγήθηκε κατά πολύ στη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον Π. Παυλόπουλο μειδιώντα εν χαρμολύπη στη συνέντευξη τύπου για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Θα την βρείτε το Youtube

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

Ζήσε τα βίτσια σου στην Ελλάδα, και βρες και χορηγό!


Πω πω πω, εντυπωσιακή αφίσα! Το νο1 (παγκοσμίως) φετιχιστικό κλαμπ στην Αθήνα. Τι λες βρε παιδί μου. Μα, για κάτσε. Κάποια απροσδιόριστη αίσθηση ότι κάτι είναι γνώριμο. Ας πλησιάσω λίγο...
Μπας μου θυμίζουν κάτι τα βυζιά; Μην είναι το δερμάτινο; Η χειρονομία μήπως; Τα κορδόνια; Χμμμ, όχι. Στα λογότυπα των χορηγών είναι ο λαγός ή ορθότερα ο κούνελος μια και η βιτσιόζα η μανδαμίτσα πρέπει να τον πνίγει με μαστίγιο τον κόνικλο. Φετίχ κλαμπ, torture garden (κήπος βασανιστηρίων). Γκράντε ο κόνικλος.
Νάτο ρε θηρίο! Mind Radio by conn-x. Eις εκ των χορηγών! Το ιντερνετικό ραδιόφωνο του conn-x. Conn-x = OTE = δεκαετίες πληρωμένων λογαριασμών από το υστέρημα του κλασσικού του πελάτη του Έλληνα που ξανάπεσε στα νύχια των Γερμανών.
Aς πάω μια βόλτα στο site του conn-x για να βεβαιωθώ ότι έχει άμεση σχέση με το mind radio. Ναι έχει. Συγχαρητήρια για τις χορηγίες σας παιδιά! Να μην ξεχάσετε να χορηγήσετε και καμιά... αισθησιακή ταινία πχ Παλαμάρι του Βαρκάρη ΙΙ, o Γαμισοκράτης στον Πουτανικό, Παλούκι Λουκ η Επιστροφή, Αντίο Παλαμίδα μου και άλλες.
Α ρε κατακαημένη Αράχωβα τι σου 'μελλε να πάθεις...

Βάναυση πρόκληση των Αμερικανών!


Τόλμησαν οι παλιάνθρωποι να παραμένουν δίπλα σε σκοπιά αγχωτικού αστυνομικού αντί να πάνε την πρεσβεία τους δυο τρία χιλιόμετρα παραπέρα (πχ στο Χαλάνδρι).
Και όλοι είδαμε τι συνέβη!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2009

Απλά μαθήματα Ελληνικών


Έπρεπε να ξεσηκωθούν οι αγρότες για να ακούσουμε σωστά ελληνικά στην τηλεόραση άνευ του γλοιώδους προκάτ, λυόμενου λόγου των δημοσιογράφων με τις πολλές δεσμεύσεις.
Στα μπλόκα φρέναρε η ανούσια απεραντολογία. Όπου υπήρχε σύνδεση με τους αγρότες που (κακώς) εμπόδιζαν τους άλλους να πάνε στη δουλειά τους, θυμόμασταν την ξεχασμένη, άμεση γλώσσα του λαού.
Τη ζωντανή ντε, που έχουν από καιρό αλυσοδέσει στα μιντιακά κελάρια οι υποδοχείς διαφήμισης που υποδύονται τους δημοσιογράφους.
Απλά, στρωτά, άμεσα ελληνικά. Σπάνιο άκουσμα.
Ανεπιτήδευτος, αψύς, ευθύς λόγος. Ψυχωφελής.
Σεις και σας και μήπως και διότι, κι η μεταρρύθμιση, η Ευρώπη, η ΚΑΠ, του ΕΛΓΑ γα@#ώ τα υπουργεία σας.
Κούφια λόγια που παρασύρθηκαν από την τσεκουράτη διατύπωση του μουστάκια εργάτη της γης που βάρδα μην σου αστράψει καμιά ξανάστροφη.
Θα πεις το δεσπότη Παναγιώτη.
Ζημιά μεγάλη η ασφυξία της χώρας, αλλά ζημιά μεγίστη να τα βαστάμε μέχρι να σκάσουμε σαν παραφουσκωμένη γαλοπούλα που την τρομπάρουνε αέρα με πρέσα για αερόστατο.
Η εικόνα των Κρητίκαρων έτοιμων να τα κάνουν ρημαδιό ήταν εμψυχωτική.
Ας κρύβονταν από πίσω μια ντουζίνα κομματικές σκοπιμότητες – όπως λεν μερικοί από την κυβέρνηση.
Πάντως, αν μέρος της κινητοποίησης δύναται να αποδοθεί σε κόμμα (το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα), μέγα λάθος διαπράττει.
Βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του.
Οι φτωχοί άνθρωποι που είδαμε στους δέκτες μας, με τις αγωνίες, τα βάσανα και τις σιχτιρισμένες τους ψυχές δεν μας «κουρδίζουν» μόνο αντικυβερνητικά.
Αντικομματικό είναι το αποτέλεσμα της εικόνας τους.
Σου πάει ο νους στις… βίλες του ανεξήγητου, στην σουσούδικη αντιμετώπιση του προύχοντα προς τον μουζίκο, στο προεκλογικό κογιονάρισμα και την μετεκλογική διπλαμπαρωμένη πόρτα που τρώει ο λαός κατάμουτρα.
Και στη συνέχεια, δεν το ελέγχεις, ταξιδεύει ο νους μέχρι τα γιαούρτια που ίπτανται για να συναντήσουν τα ροδομάγουλα του πονηρού πολιτευτή.
Κι άλλα σκέφτεσαι αλλά δεν γράφονται…

Κυριακή, Φεβρουαρίου 01, 2009

Μάικλ Φελπς: το μπουρί των ρεκόρ


Στην φωτό ο πολύχρυσος κολυμβητής των Αμερικανών Μάικλ Φελπς:
1. Λαμβάνει ινσουλίνη με τη νέα συσκευή που σε γλιτώνει από τις ενέσεις.
2. Υποχρεώνεται σε αλκοτέστ από την τροχαία.
3. Μαστουριάζει με χασισομπουρί.
Ο ευρών αμοίβεται με τσίγκινο αμερικανικό ρεκόρ.