Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

Τζάμπα μαγκιές


Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας για να δώσει εξηγήσεις για το μπαράζ των ανθελληνικών δημοσιευμάτων των ΜΜΕ της χώρας του.
Αν η πρωτοβουλία του δεν στόχευε στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας συγκυρίας τότε η επόμενη κίνησή του σίγουρα θα είναι η ακόλουθη.
Θα καλέσει τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να δώσει εξηγήσεις για την περιοδεία βουλευτών του κόμματος «Εθνικιστική Δράση» (οι γνωστοί Γκρίζοι Λύκοι) στη Θράκη και τις εμπρηστικές δηλώσεις τους αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα.
Αν δεν το γνωρίζει ο σεβαστός πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, τότε να τον ενημερώσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των Γκρίζων Λύκων, Οκτάι Βουράλ, και ο βουλευτής του κόμματος στην Αδριανούπολη, Τζελαετίν Ουσλού, στις αρχές Φεβρουαρίου αλώνισαν στη Θράκη – αφού πρώτα πραγματοποίησαν προσκύνημα στο «σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ» στη Θεσσαλονίκη.
Οι κοστουμάτοι Γκρίζοι Λύκοι πήγαν στην Κομοτηνή και επισκέφθηκαν το τουρκικό προξενείο και την αποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής».
Στην Ξάνθη επισκέφτηκαν την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Οι δηλώσεις τους, όπως καταγράφηκαν από τα τουρκόφωνα έντυπα της περιοχής, ήταν ευνοϊκές για μια πιθανή αποσταθεροποίηση της Θράκης.
Είπαν οι Γκρίζοι Λύκοι: «Στεκόμαστε στο σημείο της προστασίας της ταυτότητάς σας, διότι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη προσπάθειά σας. Με όλο αυτό το μεγάλο τουρκικό έθνος πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα. Παρακαλώ σημειώστε ότι η καρδιά του μεγάλου τουρκικού έθνους είναι μαζί σας εδώ».
Δηλαδή, η Τουρκία θα «βοηθήσει» να ξεπεραστούν προβλήματα που ταλαιπωρούν την «καρδιά του μεγάλου τουρκικού έθνους».
Είναι μια ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας, από βουλευτές και όχι από περιοδικό.
Άρα, ο πρόεδρος της ελληνικής βουλής οφείλει να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη κ. Χασάν Γκογκούς και να τον βάλει στη θέση του.
Όλοι οι Έλληνες θα χαιρετίσουν αυτή την κίνηση. Την αναμένουν.

1 σχόλιο:

mr.alobar είπε...

τσαμπα μαγκες ειμαστε.Αντιθετα οι τουρκοι εβαλαν χερι στις ΗΠΑ επειδη μπορει να αναγνωριζαν την γενοκτονια των Αρμενιων.