Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2010

Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Ο καθηγητής από το Χάρβαρντ παραδίδει μαθήματα "διαχείρισης κρίσης". Από κάτω ο μαθητής ειδικεύεται στην ακούσια πρόκληση κρίσεων. Άγιες ημέρες που είναι, να ικετεύσουμε τον Κύριο να λυπηθεί τους Έλληνες.

Τρίτη, Μαρτίου 30, 2010

Δεν είναι από τον «Ελεύθερο Τύπο» αλλά από το «Έθνος»!




Ειρωνεία για τον ΓΑΠ με τα «ιδιαίτερά του» από τον Αμερικανό καθηγητή!
Ειρωνεία για τον Πεταλωτή για τον καραμανλικό «ενεστώτα διαρκείας» που χρησιμοποιεί!
Ανοιχτό κράξιμο στον Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια των πολιτών!

Τι συμβαίνει;

Ιδού μια εκδοχή για το τι συμβαίνει.

Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2010

Η μοίρα των αγωνιστών της Εθνεγερσίας


Δεν χρειάζονται σχόλια. Η επιστήμη (της Ιστορίας) σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Μαϊμού τα περιβόητα βίντεο με τα ΟΥΚ. Ποιοί καλλιεργούν για άλλη μια φορά το ρατσιστικό μίσος;


Από το Olympia.gr που αιφνιδιάζει με την παρατηρητικότητά του

Είπαμε να το καθυστερήσουμε λίγο και να το βγάλουμε αύριο αλλά οι εξελίξεις και η λύσσα των προβοκατόρων μας πρόλαβε. Λίγη ώρα μετά λοιπόν από την “οργή” των Σκοπιανών για τα ρατσιστικά συνθήματα που “φώναξαν” τα ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εμφανίστηκε στο Άλτερ και το ανάλογο βίντεο.

Είναι άξιο απορίας πως το κανάλι προέβαλε αυτό το βίντεο που καλλιεργεί το ρατσιστικό μίσος, χωρίς να ελέγξει καν την εγκυρότητα του. Αυτό το μόρφωμα δεν χρειάστηκε καν ειδική επεξεργασία για να αποδειχτεί η χάλκευση του. Δείτε το λοιπόν με προσοχή:




Τι παρατηρούμε λοιπόν; Εκτός βεβαίως από το γεγονός ότι για άλλη μια φορά δεν φαίνεται κανένα πρόσωπο στο βίντεο να τραγουδά.

Ενώ ακούμε τα παλαμάκια του κοινού, εκεί που πέφτει το περιβόητο σύνθημα για Σκοπιανούς και Αλβανούς, τα παλαμάκια …διακόπτονται, πέφτει το σύνθημα και έπειτα συνεχίζονται κανονικά!

Θα πείτε, μπορεί το κοινό να επηρεάστηκε από το μαγνητικό κύμα των ιαχών και τα χέρια του να πάγωναν μπροστά στο άκουσμα των τρομερών ρατσιστικών κραυγών λόγω της μεταφυσικής τους, που γνωρίζουν καλά οι κυνηγοί φαντασμάτων των ΜΜ”Ε”.

Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Βλέποντας τους παρευρισκομένους, τα έρμα τα χεράκια τους συνεχίζουν να χτυπούν κανονικά. Ο Ήχος απλώς εξαφανίζεται, δείγμα ότι ο “μάγειρας” ήταν ερασιτέχνης.

Για να δούμε λοιπόν τώρα κύριε Χρυσοχοΐδη, θα κάνετε την ανάλογη έρευνα ή είστε και σεις μέρος του “εστιατορίου”;

Γιατί αύριο έρχονται τα καλύτερα, αν και δεν θα έπρεπε να έρθουν από εμάς κύριε Χρυσοχοΐδη αλλά από ΕΣΑΣ. Γιατί δε μπορεί ένας σοβαρός “μάνατζερ” να βγάζει συνέχεια σκάρτους τους “υφισταμένους” του, τότε δεν κάνει για μάνατζερ.

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2010

Συνθήματα, τραγουδάκια και ρουφιανιλίκι



Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

(αντιγραφή από το antinews.gr στο οποίο γίνεται και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα)

Μας ψάχνεις με το κυάλι. Ερχόμαστε 1000 και συ, Πατρίδα, διαλέγεις 100. Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε άντρες που πηδάμε από την ράμπα του ελικοπτέρου ή από την πόρτα του αεροπλάνου μέρα ή νύχτα μ’ ένα πανί στην πλάτη. Άντρες που στην εκπαίδευση θα σπάσουμε χέρια, πόδια, κεφάλια, θα μείνουμε ανάπηροι ή θα μας κλάψει η μάνα μας από «αστοχία υλικού» ή μια μαλακία της στιγμής. Στις επιχειρήσεις θα φάμε τις ριπές από τα όπλα των εχθρών, των μαφιόζων και των ναρκεμπόρων, θα σκαρφαλώσουμε στα βράχια, θα σπάσουμε πόρτες να μπουκάρουμε σε κτίρια ή θα αναρριχηθούμε στα πλοία να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Μας έχεις σε ετοιμότητα για να μας στείλεις στην Κύπρο ή όπου αλλού θα τα βρεις σκούρα. Άντρες που χωρίς να τρέμουν τα χέρια μας θα φτιάξουμε ή θα εξουδετερώσουμε βόμβες, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας κάτω από εχθρικό πυρ και θα ανταποδώσουμε εύστοχα. Κύρια ανταμοιβή μας το μπράβο του Λοχαγού και του Διοικητή μας, το δικαίωμα να φοράμε τα διακριτικά και τον μπερέ μας, αφού φτύσαμε αίμα και κινδυνέψαμε.

Ναι, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν σηκώνουμε πολλά – πολλά. Από γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο ΔΕΝ. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε εκεί που οι άλλοι τα φτύνουν. Έχουμε σιδερένια πειθαρχία και μπορούμε να σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο δόξα πατρί από μεγάλη απόσταση. Μπορούμε να τρέχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους στο στίβο ή να περπατάμε φορτωμένοι 80 χιλιόμετρα με στάσεις λίγων λεπτών, να βουτάμε στη λάσπη και τα βρωμόνερα, να διαβιούμε επί μέρες πεινασμένοι, διψασμένοι μέσα στο χιόνι ή στο λιοπύρι αλλά να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τα όπλα, τους συντρόφους, την Αποστολή. Αγαπάμε τη Σημαία, την Πατρίδα, τα όπλα, την στολή μας, το «ζευγάρι» μας στην εκπαίδευση. Είμαστε πιστοί, επιθετικοί, έχουμε αυξημένο αίσθημα τιμής. Όλες οι Ειδικές Δυνάμεις, Καταδρομείς, Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Αμφίβιοι, του Στρατού, του Ναυτικού ή των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι είναι. Έτσι είμαστε. Αγαπάμε τους συντρόφους μας, τους νοιαζόμαστε. Όπου κι αν συναντηθούμε, ακόμη κι άγνωστοι, γινόμαστε φίλοι, μας ενώνει το «Πνεύμα Μονάδος», οι κοινοί κίνδυνοι του Εθελοντή. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι ένα μικρό σήμα στο πέτο κατεδαφίζει σε δευτερόλεπτα τα κοινωνικά τείχη. Ε, ναι, κορίτσια, είμαστε τσαμπουκάδες, επιθετικοί, περήφανοι. Και ναι, στα στρατόπεδα μας κατά την εκπαίδευση φωνάζουμε συνθήματα, που δεν έχουν σχέση με την ειρήνη και την παγκόσμια αδερφοσύνη, γιατί στον πραγματικό κόσμο ο εχθρός έχει όνομα. Γιατί δεν προετοιμαζόμαστε να κεντήσουμε ή να μοιράσουμε γαρύφαλλα. Επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Γκέγκε; Να νικήσουμε ή να πεθάνουμε. Και κάποιοι από μας σκοτώνονται, ή μένουν ανάπηροι. Στον πόλεμο ή την εκπαίδευση. Στην Εθνική Άμυνα ή στην Δημόσια Ασφάλεια, σε κάποιους από μας «κληρώνει» ο Χάρος ή το σακατιλίκι.

Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας… Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας». Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά. Ναι, κορίτσια, οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα, άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου, στο Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ. Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική.

Ο Τάσος Φωτόπουλος ήταν 20 χρονών. Από την Αργυρούπολη. Μαζί μου στο ίδιο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Μαζί πήραμε την «πουλάδα». Ο Τάσος ήταν στον 1ο Λόχο κι εγώ στον ΛΥΠ, εκπαιδευτής στο ΠΕΝ. Σκοτώθηκε σε άλμα στην Πάχη το 1991. Στην κηδεία του ζήτησα και ήμουν επικεφαλής στο άγημα απόδοσης τιμών. Έδωσα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε» κι ύστερα ο Διοικητής μας έδωσε διπλωμένη τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τον πράσινο μπερέ του και την «πουλάδα» του στην μάνα του. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Στην μνήμη του λοιπόν αφιερώνω το τραγουδάκι που έβαζα και τραγουδούσαν στο τροχάδην οι κομάντος όταν τους έκανα γυμναστική. Μια φορά, μετά από άγημα στον Αρχηγό ΓΕΣ της Ολλανδίας στον Άγνωστο Στρατιώτη, το τραγουδήσαμε με τα όπλα ανά χείρας πηγαίνοντας τροχάδην στο τότε υπαίθριο πάρκινγκ της Βουλής για να φύγουμε με τα Στάγιερ. Σπάσαμε τζάμια!

«Μες της Κύπρου τα βουνά

ο Κατσάνης πολεμά

κι ο Παπαγεωργίου, εκεί,

το ύψωμα τώρα πατεί.

Με τον Κατούντα Λοχαγό,

Τραβάμε όλοι πάντα μπρος.

Μάνα μου τι χαλασμός,

Γέμισε ο ουρανός!

Σαν γεράκια, σαν αητοί

Κατεβαίνουμε στη γη!

Μες στο αίμα, στη φωτιά,

η 2α πολεμά!

Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,

Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,

Πράσινα μπερέ ορμούν

Κι οι εχθροί τα προσκυνούν!

Πατρίδα μου πώς να στο πω,

Μάνα Ελλάδα σ’ αγαπώ!

Θα το πούνε και στα νέα,

Θα σου φέρω εγώ σημαία.

Θα ‘ναι κόκκινη μεγάλη,

θα ‘χει έν’ άστρο ένα φεγγάρι.

Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,

Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,

Πράσινα μπερέ ορμούν,

Κι οι εχθροί τα προσκυνούν»

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο.

Υστερόγραφο από Αδιάβροχους: ας σιγουρευτούμε πρώτα ότι είναι 100% γνήσιο το βίντεο. Ας μην προτρέχουμε...

Σάββατο, Μαρτίου 27, 2010

Πώς μια ήττα επιπέδου Δράμαλη παρουσιάζεται ως εθνική επιτυχία - Δείτε οπωσδήποτε το video!

Μεγάλο το παραμύθι περί "επιτυχίας". Στο Mega από τις 20 Μαρτίου, η Μιράντα Ξαφά, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ είχε περιγράψει επακριβώς ότι θα παίρναμε από τους ιέρακες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί τα 10 δισ. ευρώ (maximum) και τα υπόλοιπα με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ με διμερή δάνεια. Για ποιο λόγο; Επειδή δεν γινόταν αλλιώς! Έτσι προβλέπουν "οι κανόνες του ΔΝΤ"! Και έτσι, το σενάριο ανάγκης και εισβολής των ΗΠΑ στην τσέπη της Ευρώπης, παρουσιάστηκε ως επιτυχία(!!!) από τα ίδια ΜΜΕ που είχαν αναφέρει χαρτί και καλαμάρι αυτή τη λύση. Για γέλια...

Που είναι ο Χρυσοχοΐδης; Ρατσισμός από τον κομάντο πρίγκηπα Χάρυ!


Οι ρατσιστικές ασχήμιες έλαβαν χώρα και στην Κύπρο και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Να συλληφθεί ο πρίγκηψ Χάρυ! Κάντε μας την χάρη.
Το κείμενο της καταγγελίας στα εγγλέζικα:

Britain's Prince Harry issued a public apology Saturday after a British newspaper published video footage of him using offensive and racist language.

The News of The World reported that Harry, third in line to the British throne, used offensive terms to refer to people from Pakistan and people of Arab descent.

Harry, who is an army lieutenant in the Household Cavalry's Blues and Royals, is purported to have made the remarks in 2006 in an airport departure lounge as soldiers waited to travel to Cyprus for training exercises.

The newspaper said in a statement that in the video, Harry referred to one colleague as "our little paki friend" — using a derogatory term for people of Pakistani origin.

It reported that he called another cadet — who was wearing a headscarf — a "raghead." The newspaper said that the video was filmed by other cadets and supplied to the newspaper.

St. James's Palace — the office of Harry and his elder brother Prince William — said on Saturday that Harry was sorry for any offense caused by his use of the word "paki."

"Prince Harry fully understands how offensive this term can be, and is extremely sorry for any offense his words might cause," spokesman Patrick Harrison said in a statement.

"However, on this occasion three years ago, Prince Harry used the term without any malice and as a nickname about a highly popular member of his platoon. There is no question that Prince Harry was in any way seeking to insult his friend."

Harrison said that Harry had used the other offensive term to refer to either the Taliban or Iraqi insurgents.

"Neither the army nor the armed forces tolerates inappropriate behavior in any shape or form," Britain's defense ministry said in a statement Saturday. "The Army takes all allegations of inappropriate behavior very seriously and all substantive allegations are investigated."

The ministry said no complaint had been raised against Harry over his comments. "We are not aware of any complaint having been made by the individual," the ministry's statement said.

Last year, Harry served with the British Army in Afghanistan for 10 weeks. He was withdrawn from the combat zone after his deployment, a closely guarded secret, became public.

Harry has previously acknowledged drinking underage and smoking marijuana. In January 2005, he apologized after being pictured in a newspaper at a costume party dressed as a Nazi, complete with a swastika armband.

Πέμπτη, Μαρτίου 25, 2010

Τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη

Τιμώντας την επέτειο της Εθνεγερσίας προσφέρουμε στους φίλους επισκέπτες το πλήρες κείμενο των απομνημονευμάτων του στρατηγού Γιάννη Μακρυγιάννη. Θεωρούμε ότι η ανάγνωσή του είναι μιας πρώτης τάξεως δώρο στον εαυτό σας.

Ζήτω το 1821! Ελευθερία ή θάνατος!

Το κείμενο με τα απομνημονεύματα του Στρατηγού βρίσκεται εδώ.

Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

Αλήθειες για την φορολόγηση της Εκκλησίας



Από το Αντίβαρο

Εισαγωγή (για τη μετάφραση – ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά). Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στα γερμανικά*. Αποτελεί καρπό της μακρόχρονης γνώσης της νοοτροπίας των δυτικοευρωπαίων (ο συγγραφέας ζει στη Γερμανία). Συνεγράφη ως μια απάντηση στην παραπληροφόρηση, που γίνεται προσφάτως στις γερμανόφωνες χώρες. Αποτέλεσμα (ή μήπως στόχος;) της συνειδητά ή ασυνείδητα εσφαλμένης παρουσίασης της πραγματικότητας είναι η δυσφήμιση της Ελλάδας και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο διεθνή χώρο. Με την παρούσα δημοσίευση γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για ορισμένες αλήθειες, που κάποιοι τις παρασιωπούν. Επειδή η εσφαλμένη πληροφόρηση κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, από τα Μ.Μ.Ε., είναι πιο έντονη και πιο συστηματική στον ελληνικό χώρο, κρίθηκε σκόπιμη η δημοσίευσή του και στην ελληνική γλώσσα.

Τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται στα γερμανικά Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) διάφορες αναφορές για την οικονομική κρίση στην Ελλαδα. Σε μερικές περιπτώσεις αναμιγνύονται οι ειδήσεις με εσφαλμένες πληροφορίες και με μια ανθελληνική προπαγάνδα. Παρουσιάζονται ακόμη και προσβλητικές εικόνες ή σχόλια, που σε τελική ανάλυση, είναι υποτιμητικά τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Γερμανούς. Επιπλέον, επιβαρύνουν την παραδοσιάκη και γνήσια φιλία μεταξύ των Ελλήνων και των Γερμανών, που ζουν στις δύο χώρες, έχοντας αρμονικές σχέσεις μεταξύ τους.

Προσφάτως διαδίδονται από τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. μερικές επιπλέον εσφαλμένες πληροφορίες, που έχουν ως στόχο την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος (η Εκκλησία αυτή γίνεται τακτικά, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να φέρει ευθύνη, στόχος επιθέσεων από μέρους των ελληνικών Μ.Μ.Ε.). Με έναν έντονα δυσφημιστικό τρόπο και χωρίς να παρουσιάζεται σωστά η πραγματικότητα, αναφέρεται ότι:

α) οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος και

β) η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους.

Σκοπός του σύντομου αυτού κειμένου είναι να ενημερωθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος για την αλήθεια, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του, και την πολιτική ή θρησκευτική του προτίμηση.

1) Είναι γνωστό, ότι στη Γερμανία, τόσο οι Καθολικοί όσο και οι Προτεστάντες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εκκλησιαστικό φόρο. Απαλλάσονται απο την υποχρέωση πληρωμής φόρου αυτού, μόνο στην περίπτωση που επισήμως δηλώσουν ότι παύουν να είναι μέλη του θρησκευτικού οργανισμού στον οποίο ανήκουν (εγκαταλείπουν τον ρωμαιοκαθολικισμό ή τον προτεσταντισμό αντιστοίχως). Στην Ελλάδα, υπάρχει μια διαφορετική κατάσταση: οι Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρο στην Εκκλησία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία από την ίδρυσή της (πριν 2.000 χρόνια) στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των πιστών. Το ίδιο ισχύει για τους Ορθοδόξους σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός αυτό (μια κατάσταση που είναι αδιανόητη για τις γερμανικές συνθήκες, δηλαδή για το γερμανικό τρόπο ζωής και σκέψης), η Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τη διάρκεια της δισχιλιετούς πορείας της αντιμετώπισε επιτυχώς και ξεπέρασε όλων των ειδών τις κρίσεις (σταυροφορίες, πολέμους, 400-500 χρόνια τουρκικό ζυγό στην Ελλάδα, βίαιους εξισλαμισμούς, διωγμό των χριστιανών στις πρώην κομμουνιστικές χώρες, κ.τ.λ.).

2) Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, ιδρύθηκε το νέο Ελληνικό κράτος. Οι αγώνες για την απελευθέρωση ξεκίνησαν το 1821 και διεξήχθεισαν με την τεράστια βοήθεια των Ορθοδόξων Μοναχών και Ιερωμένων. Διάρκεσαν περίπου 80-90 χρόνια (μέχρι να απελευθερωθεί και η Βόρεια Ελλάδα). Η Ορθόδοξη Εκκλησία έδωσε με τη δική της θέληση στο Ελληνικό κράτος, σε διάφορες χρονικές περιόδους, ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της (η περιουσία αυτή προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τις δωρεές των πιστών). Μερικές δεκαετίες αργότερα, μεταξύ του 1900 και 1930, και κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, χρειάστηκε να αποκατασταθούν στη Ελλάδα περισσότεροι από 1.500.000 πρόσφυγες. Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού από τη σημερινή βόρεια Τουρκία (Πόντος) και τη δυτική Τουρκία (Μικρά Ασία) εξαναγκάστηκε να εγκαταλήψει τον τόπο διαμονής του. Περισσότεροι από 1.500.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν και έχασαν όλη τους την περιουσία. Επιτράπηκε να μείνουν στην Τουρκία κυρίως οι Έλληνες χριστιανοί που έγιναν μουσουλμάνοι. Αυτός ο διωγμός αποκαλείται ως ωραιολογία - κατ' ευφημισμόν "ανταλλαγή πλυθησμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας".

Οι διωγμένοι Έλληνες ήρθαν στη σημερινή Ελλάδα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας τους χάρισε ένα τεράστιο μέρος της περιουσίας της. Παραχωρήθηκε δωρεάν στους πρόσφυγες χώρος για να κατοικήσουν και γη για να καλλιεργήσουν. Η περιουσία αυτή ανήκε σε μοναστήρια, ενορίες και μητροπόλεις, που τη χρησιμοποιούσαν (μέχρι την άφιξη των προσφύγων) για να συντηρηθούν. Η πραγματικότητα αυτή είτε αποσιωπάται από τα Μ.Μ.Ε. είτε είναι άγνωστη σε πολλούς. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πάντοτε αγωνίστηκε με όλα τα νόμιμα και έντιμα μέσα για να υποστηρίξει το Ελληνικό κράτος. Χάρι σε αυτή τη βοήθεια (π.χ. με τη δωρεά χρημάτων, εκτάσεων γης ή ακινήτων) ιδρύθηκαν πανεπιστήμια, σχολεία, νοσοκομεία κ.τ.λ. Επιπλέον, το Ελληνικό κράτος έκανε ορισμένες συμφωνίες (που δεν τις τήρησε) με την Ορθόδοξη Εκκλησία και απέσπασε - απαλλοτρίωσε και άλλα τμήματα της εκκλησιαστκής περιουσίας (επαναλαμβάνεται και πάλι: δηλαδή τις δωρεές των πιστών). Οι εκτάσεις γης και τα ακίνητα που αφαιρέθηκαν, χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε από τις ίδιες τις ενορίες ή ενοικιάζονταν σε τρίτους για την κάλυψη των αναγκών των ενοριών.

3) Στα πλαίσια των προαναφερθέντων παροχών της εκκλησιαστικής περιουσίας, πού γίνονταν με τη βούληση της Εκκλησίας (ή σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς τη βούλησή της), ανέλαβε το Ελληνικό κράτος, σαν ένα είδος αντισταθμίσματος, να πληρώνει τους μισθούς των ιερωμένων. Χρειάζεται να τονισθεί, ότι τα χρήματα τα οποία πληρώνει το κράτος στους ιερείς, είναι ένα μικρό μόνο μέρος της οικονομικής αξίας που αντιστοιχεί στην εκκλησιαστική περιουσία, την οποία έλαβε ή απέσπασε το κράτος από την Εκκλησία.
Επιπλέον, το Ελληνικό κράτος αναχρηματοδοτείται με την παρακράτηση του 30% των εσόδων της Εκκλησίας από τα κεριά, τα οποία ανάβουν οι πιστοί με την ελεύθερη βούλησή τους, όταν επισκέπτονται τους ναούς. Τα έσοδα αυτά τα χρησιμοποιεί η Εκκλησία για την κάλυψη των εξόδων των ναών και των μητροπόλεων.


Λόγω των προαναφερθέντων, είναι η πληρωμή των μισθών των ιερέων από το Ελληνικό κράτος νόμιμη και αποδεκτή – κατανοητή.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό, ότι η εσφαλμένη παρουσίαση του θέματος, που κάνουν τα Μ.Μ.Ε. (ότι δηλαδή "το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων ") αποτελεί ένα μικρό μέρος της όλης πραγματικότητας. Οι ιερείς λαμβάνουν ένα ασήμαντο μόνο μέρος της οικονομικής αξίας της περιουσίας, που η Εκκλησία λιγό ή πολύ χάρισε στο κράτος, και μάλιστα με βάση επίσημες συμφωνίες (μεταξύ Εκκλησίας και κράτους).

4) Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι, από νομικής απόψεως, μέρος του κράτους (χαρακτηρίζεται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου – Ν.Π.Δ.Δ.). Γι' αυτό το λόγο, και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις προαναφερθέντες παροχές της Εκκλησιαστικής περιουσίας (από την Εκκλησία προς το κράτος) συμφωνήθηκε ότι η Εκκλησία δεν υποχρεώνεται να πληρώνει φόρο στο κράτος. Η πληρωμή φόρου από ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Εκκλησία) προς ένα άλλο (το κράτος), είναι σα να παίρνει κάποιος χρήματα από τη μια τσέπη του παντελονιού του και να τα βάζει στην άλλη: τα χρήματα μένουν στον ίδιο άνθρωπο. Πέραν τούτου, τα χρήματα που δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία (δηλαδή οι δωρεές των πιστών) χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς – φιλανθρωπικούς σκοπούς: για την ενίσχυση ορφανών, ηλικιωμένων, απόρων, άλλων ανθρώπων, που χρειάζονται βοήθεια, κ.τ.λ.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται απάντηση και επανορθώνεται και η δεύτερη εσφαλμένη πληροφορία , που παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε. ("η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους").

Είναι πιθανό, η προβολή διαστεβλωμένων πληροφοριών ή ενός μικρού μόνο μέρους της πραγματικότητας, που οδηγεί σε μια αρνητική στάση κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, να γίνεται ευχαρίστως αποδεκτή από ορισμένες ομάδες ανθρώπων ή να εξυπηρετεί τα συμφέροντα αντιχριστιανικών κύκλων. Παραπλανεί όμως άλλους καλοπροαίρετους πολίτες, που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα, και τους οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.


Υπό αυτές τις συνθήκες ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί:

είναι η διαστρέβλωση των πληροφοριών – ειδήσεων (και μέσω αυτής η χειραγώγηση των ανθρώπων) σύμφωνη με τα ανθρώπινα δικαιώματα;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Σημείωση. Πηγή του αρχικού κειμένου στα γερμανικά:
Finanzkrise: Griechenland, Deutschland, Orthodoxie, Tagarakis Christos, 20 Μαρτίου 2010.
http://vatopaidi.wordpress.com/2010/03/20/finanzkrise-griechenland-deutschland-orthodoxie/
http://www.impantokratoros.gr/67E5C75C.de.aspx
http://edition-hagia-sophia.blogspot.com/2010/03/griechenland-finanzkrise-und-orthodoxie.html


Κείμενα του ιδίου (Ταγαράκης Χρήστος)

- Είναι η γιόγκα σωματική άσκηση (γυμναστική); Χρήστος Ταγαράκης, Ερευνητής Αθλητιατρικής, Γερμανικό Πανεπιστήμιο Αθλητισμού Κολωνίας, Γερμανία. Αντίβαρο, Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009.

- Βιβλιοπαρουσίαση: Είναι η γιόγκα σωματική άσκηση - γυμναστική; Χρήστος Ταγαράκης, Εκδόσεις Διάλογος, Αθήνα 2010.

Επιπλέον κείμενα του συγγραφέα στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά υπάρχουν στο τέλος του σύντομου σχολίου:
- Ο Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης, οι σύγχρονοι Γέροντες και η παγκοσμιοποίηση. Ταγαράκης Χρήστος, 18 Νοεμβρίου, 2009 — VatopaidiFriend.
Πηγή στο διαδίκτυο:
vatopaidi.wordpress.com

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2010

Ανεξαρτησία του Τύπου στην Ελλάδα


Συνδέστε τα κομμάτια που σχημάτισαν το εφιαλτικό παζλ που έχουμε μπροστά μας σήμερα.
Νόμος περί Τύπου (Ν. 2328/1995): "Το κατά την παρ. 2 του άρθρου του ν. 1178/81, όπως ισχύει, ελάχιστο ποσό χρηματικής ικανοποίησης προκειμένου για τηλεοπτικούς σταθμούς καθορίζεται σε εκατό εκατομμύρια (100.000.000) δραχμές προκειμένου για σταθμούς εθνικής εμβέλειας και τριάντα εκατομμύρια (30.000.000) δραχμές προκειμένου για σταθμούς τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.
"Τα ποσά αυτά, προκειμένου για ραδιοφωνικούς σταθμούς με δικτύωση σε περισσότερους νομούς, καθορίζονται σε πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) δραχμές και προκειμένου για ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν διαθέτουν δικτύωση σε είκοσι εκατομμύρια (20.000.000) δραχμές".
Συγκρατήστε τα εξοντωτικά πρόστιμα που κραδαίνει το κράτος προς απειλή των "αθυρόστομων" δημοσιογράφων.
Νόμος περί "ευθύνης" υπουργών (Ν. 2509/1997). Προβλέπει ότι:
"Η παραγραφή των αξιόποινων πράξεων (πλημμελημάτων ή κακουργημάτων) που τελούνται από υπουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του παραγράφονται με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών από την ημέρα που τελέστηκαν.[…]
"Το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει ασκήσει την αρμοδιότητά της για την ποινική δίωξη του υπουργού, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο αυτό (άρθρο 3 παρ. 2 Σ/Ν)".
Συγκρατήστε την ημερομηνία που πέρασε ο νόμος (δυο χρόνια πριν το χρηματιστηριακό πάρτι), τη λέξη "εξαλείφεται" για το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών και την προνομιακή μεταχείριση για την… εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων των υπουργών.
Νόμος περί Προσωπικών Δεδομένων (Ν. 2472/1997). Από αυτόν συγκρατήστε την αφαίρεση του θρησκεύματος από τα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων και την αφαίρεση των ονομάτων των παρανομούντων από τα ΜΜΕ.
Ο επώνυμος δολοφόνος, βιαστής, έμπορος ναρκωτικών, φυγόστρατος, φοροφυγάς και απατεώνας έγινε "32χρονος φονιάς, 65χρονος αρχαιοκάπηλος και 50χρονη μαστρωπός".
Ζήσε την μούγκα σου στην Ελλάδα! Δούλευε, πλήρωνε και σιώπα…

Κυριακή, Μαρτίου 21, 2010

Λόγος για τη χαμένη μας παρρησία


Toυ Γ. Μπαμπινιώτη, από το babiniotis.gr
Στην πλειονότητά μας στην Ελλάδα είμαστε, νομίζω, μια κοινωνία φοβισμένη, «σκιαγμένη». Είμαστε μια κοινωνία "εν αμύνη"!. Μια κοινωνία στη γωνία. Φοβόμαστε να μιλήσουμε δημόσια, φωναχτά και με παρρησία γι’ αυτό που πιστεύουμε ως χριστιανική ορθόδοξη πίστη, γι’ αυτό που πρεσβεύουμε ως κοινωνικές ηθικές παναθρώπινες αξίες, γι’ αυτό που αισθανόμαστε βαθύτερα ως Έλληνες, ως λαός σ’ αυτή τη γωνιά τής γης. Έχουμε καταντήσει «σάκος πυγμαχίας», που πάνω του ασκούνται με γροθιές –δοκιμάζοντας τις αντοχές μας– θρασείς, απαίδευτοι, ρηχοί, προκλητικοί, υλόφρονες, ανελλήνιστοι "Συνέλληνες", εκμεταλλευόμενοι ακριβώς την ατολμία, την έλλειψη παρρησίας, τη φοβικότητα και την εσωστρέφειά μας.
Θα έλεγε κανείς αφοριστικά «είμαστε άξιοι τής τύχης μας!». Ωστόσο, υποστηρίζω προσωπικά –μιλώντας και γράφοντας δημόσια– ότι μάλλον είμαστε ανάξιοι και ανίκανοι υποστηρικτές των ιδεών, των αξιών, των ιδανικών στα οποία πιστεύουμε. Ανάξιοι υποστηρικτές τής πίστης μας –δειλοί, αποτραβηγμένοι. Ανάξιοι υποστηρικτές τής ιστορίας και τού πολιτισμού αυτής τής χώρας– άπραγοι, βουβοί, αξιολύπητοι. Είμαστε βολεμένοι και συμβιβασμένοι με ό,τι έχει επιβληθεί και επικρατήσει ως νοοτροπία εν ονόματι ενός ψευτοπροοδευτισμού, μιας στρεβλής σύλληψης για τα το τι είναι πραγματικά πρόοδος, προοδευτισμός, δημοκρατία, πνεύμα ελευθερίας, αξιοπρέπεια, σεβασμός τού άλλου, κατανόηση τού διαφορετικού, αλληλοπεριχώρηση ιδεών, απόψεων, βιωμάτων και συναισθημάτων.
Αποτέλεσμα: Περιοριζόμαστε στον χώρο μας, κλεινόμαστε στον εαυτό μας, περιχαρακώνουμε τη σκέψη μας, προφυλάσσουμε τις ιδέες μας, μάς κυριεύει η εσωστρέφεια. Μια εσωστρέφεια που παίρνει τη μορφή μιας μόνιμης απολογητικότητας, που συχνά εμφανίζεται ως ένα κρυφό πλέγμα ενοχής, ως στάση αμύνης. Πρόκειται –ας μού επιτραπεί η έκφραση– για μια αρρωστημένη εσωστρέφεια, σχεδόν για ένα ιδεολογικό ή πνευματικό σύμπλεγμα, που φαίνεται να το έχουμε αποδεχθεί σιωπηρά και περίπου να το εφαρμόζουμε ως κανόνα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται –θα το πω– για μια «πνευματική τρομοκρατία», που απαγορεύει να έχεις άποψη για την πίστη –τη δική σου πίστη!–, για αξίες –τις δικές σου αξίες!–, για πατρίδα –τη δική σου πατρίδα!–, για παράδοση, για ιστορία, για πολιτισμό. Έτσι, περάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο…Από μια κατάσταση όπου όλα ήταν δεδομένα, αδιαμφισβήτητα και υποχρεωτικά για όλους, είτε επρόκειτο για θρησκεία είτε για πατρίδα είτε για οικογένεια είτε για επιστήμη είτε για κοινωνία κ.λπ. (που ελεγχόσουν για την πίστη σου, κινδυνεύοντας να θεωρηθείς "αιρετικός" σε κάθε κλυδωνισμό ή ερώτημα, που ελεγχόσουν για κάθε αμφισβήτηση σε κατεστημένες επιστημονικές, κοινωνικές, πολιτικές ή άλλες απόψεις), περάσαμε στην πλήρη αμφισβήτηση των πάντων για τα πάντα. Περάσαμε στο άλλο άκρο τού εκκρεμούς, που σε υποχρεώνει να σιωπάς ή να απολογείσαι ακόμη και για τα αυτονόητα. Ακόμη και για θέματα (αξίες, αντιλήψεις, στάσεις) ευρείας ή ευρύτερης αποδοχής.
Δεν έχει νόημα εδώ να αναλύσει κανείς πώς φθάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση μιας έξωθεν επιβαλλόμενης εσωστρέφειας. Οι ακρότητες προκάλεσαν αντιδράσεις και οι αντιδράσεις γέννησαν νέες ακρότητες –προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ένα είναι βέβαιο: Αφήσαμε να μάς κυριεύσει η εσωστρέφεια χωρίς να αγωνιστούμε όταν και όπως έπρεπε. Έτσι βρεθήκαμε από τη σιγουριά τής ιδεολογικοπνευματικής μας δύναμης, μιας προκλητικής και συχνά ανερμάτιστης εξωστρέφειας, στην αβεβαιότητα τής απολογητικής στάσης και στην αμηχανία μιας εσωστρέφειας, που δεν οδηγεί πουθενά.
Τώρα, αντί να θρηνούμε πώς δεν αντιληφθήκαμε εγκαίρως ότι «ασυναισθήτως» γύρω μας έκτισαν τείχη, ας προσπαθήσουμε να γκρεμίσουμε αυτά τα τείχη, ας περάσουμε σε μια πνευματική υπέρβαση, ας περάσουμε σε μια ελεγχόμενη εξωστρέφεια, με μέτρο αλλά και με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Αυτή η εξωστρέφεια, ας δούμε ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει.
Θα επισημάνω δύο χώρους επιβαλλόμενης εξωστρέφειας: α) την Εκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς, ιδίως τους θεολόγους, και β) τον δημόσιο λόγο.
Ας ξεκινήσουμε με την Εκπαίδευση, εκεί όπου «χτίζονται» συνειδήσεις και πλάσσονται οι νεανικές ψυχές. Εκεί «η ομολογία πίστεως» κάθε εκπαιδευτικού μπορεί να λειτουργήσει ως σπόρος που θα καρπίσει, καμιά φορά και ως «βόμβα» που θα προκαλέσει έκρηξη. Ο δάσκαλος που θαρραλέα θα ομολογήσει μπροστά στους μαθητές του την πίστη του, την επίδραση που είχε και έχει στη ζωή του η πίστη του και πόσο μπορεί να βοηθήσει τον καθένα, ιδίως έναν νέο αυτή η πίστη, όταν είναι βαθιά, ουσιαστική και ειλικρινής, αυτός ο δάσκαλος θα έχει φυτέψει –συχνά χωρίς να έχει άμεση συνείδηση– «σπόρους ζωής» στις ψυχές μερικών, τουλάχιστον, μαθητών του. Αυτό ισχύει για τον εκπαιδευτικό κάθε βαθμίδας και ειδικότητας. Είναι σημαντικό –λόγω και τού κύρους που έχει, κατά κανόνα, ο δάσκαλος– να ακούσει ο μαθητής από τον φιλόλογο λ.χ. ή τον μαθηματικό ή τον καθηγητή τής ξένης γλώσσας ή τον γυμναστή κ.ά. ότι ο ίδιος πιστεύει και ότι χωρίς την πίστη ο άνθρωπος δεν έχει «σημείο αναφοράς» στη ζωή του, ιδίως στις δύσκολες στιγμές.
Κι ερχόμαστε στον θεολόγο. Ο εσωστρεφής θεολόγος με τo απολογητικό (συχνά και «κακόμοιρο») ύφος, αντί να εμπνεύσει και να ανεβάσει ψυχικά τους μαθητές του με τον λόγο τής πίστης κατάλληλα ειπωμένο (με αναφορές στην αγάπη ως βάση κάθε μορφής κοινωνίας και ανθρωπιάς, στην αξιοπρέπεια, στις ηθικές αξίες, στον αγώνα τού ανθρώπου για βελτίωση δική του και τού άλλου, στην ανεκτικότητα τού άλλου και τού διαφορετικού κ.ο.κ.), τις περισσότερες φορές τους μεταδίδει, άθελά του, τη δική του ατολμία, τη δική του απολογητικότητα, τη δική του έλλειψη παρρησίας. Κι όλα αυτά, ενώ μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον, να ξυπνήσει ψυχές που υπνώττουν και, το κυριότερο, να αναπαύσει ψυχές που αγωνιούν. Μπορεί να δώσει φτερά, να δείξει δρόμους, να αποκαλύψει πτυχές τού κόσμου τού πνεύματος άγνωστες στους νέους, μπορεί να τους συνδέσει με "κείμενα ζωής" που είναι λ.χ. το Ευαγγέλιο τού Ιωάννη ή οι Επιστολές τού Παύλου, μπορεί, μπορεί, μπορρεί…Φτάνει να ξέρει πώς να μιλήσει για τα μεγάλα αυτά θέματα, πώς θα συγκινήσει, πώς θα ελκύσει με τα λόγια τής αλήθειας πάντοτε, μ’ ένα βιβλίο, με μια ταινία, με κομμάτια μουσικής κ.λπ. Και βεβαίως με τη σύνδεση των παιδιών με την Εκκλησία, με τη Θεία Λειτουργία που πρέπει απλά και ουσιαστικά να δείξει τι σημαίνει, με τους Ύμνους τής Μ. Εβδομάδος που είναι καθαρή ποίηση, με κάποια πατερικά αποσπάσματα, αλλά και με αναφορά σε λόγια σοφίας σύγχρονων ορθόδοξων μορφών, όπως ο Γέροντας Πορφύριος. Και μόνο να συνδέσει μερικά παιδιά με την Εκκλησία θα έχει προσφέρει έργο ζωής.Με άλλα λόγια, ο θεολόγος αντί να είναι «ο τελευταίος τροχός τής αμάξης» στο σχολείο, εφόσον νιώσει τον ρόλο του και πιστέψει στην αποστολή του, μπορεί να είναι το σημείο αναφοράς για πολύ ουσιαστικές δράσεις στο σχολείο. Μπορεί να είναι το πρόσωπο που πλησιάζει και μιλάει με τα παιδιά, που ακούει τα προβλήματά τους, που αμβλύνει αντιθέσεις. Σημείο αναφοράς αλλά και καταφυγής μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ακόμη που χρειάζονται στήριξη. Ο εμπνευσμένος και εμπνευστικός, ο μαχητικός, ο ρέκτης, ο γνήσιος σύγχρονος ορθόδοξος θεολόγος.
Και κάτι ακόμη. Συχνά νομίζουμε πως ό,τι λέμε στους μαθητές μας, εφόσον δεν οδηγεί σε άμεσα ορατές πράξεις (μορφές συμπεριφοράς και σκέψης), πάει χαμένο. Ωστόσο, δεν συνειδητοποιούμε και οι ίδιοι ότι η λειτουργία τού πνεύματος λειτουργεί μυστικά και μακροπρόθεσμα. Τα πάντα εγγράφονται στις συνειδήσεις των παιδιών και έρχονται στιγμές που ανακαλούνται αυτόματα και επενεργούν χωρίς να γνωρίζει κανείς πού βρέθηκε αυτή ή εκείνη η σκέψη, η ιδέα, το κέντρισμα ή η συγκράτηση, η έμπνευση ενίοτε ή το πέταγμα τής ψυχής σε κατευθύνσεις που δεν είχαν προσχεδιασθεί.
Αν είναι όσο σημαντική προσπάθησα να δείξω η ομολογία πίστεως στον εκπαιδευτικό χώρο, εξίσου σημαντική είναι η μαρτυρία πίστεως στον δημόσιο χώρο και στον δημόσιο λόγο. Εννοώ στον χώρο δουλειάς, σε δημόσιες συναντήσεις και συγκεντρώσεις, σε ομιλίες ενώπιον κοινού, σε συζητήσεις, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Εκεί ο καθένας με την εξωστρέφειά του μπορεί –χωρίς κραυγές ή φαρισαϊκές φανφάρες, που άλλωστε δεν ταιριάζουν στην ορθόδοξη πίστη– να ρίξει τον δικό του σπόρο: να προβληματίσει, να φωτίσει, να αφήσει να διαφανεί, να σχολιάσει, να ομολογήσει, να διαφωνήσει αν χρειαστεί, πάντοτε με διάκριση χριστιανική, με ήθος, χωρίς πρόκληση ή μονοπώληση τής ορθής γνώσης, υπαινικτικά, διαλεκτικά, καλοπροαίρετα και καλόκαρδα, όχι κηρυγματικά ή δογματικά. Διδάσκει κανείς –και εμπνέει και επηρεάζει– και με το ήθος του, με όλη την προσωπικότητά του που πρέπει να λειτουργεί ως η άλως κάθε ομολογίας πίστεως.
Θα τελειώσω αισιόδοξα. Επειδή ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι σ’ αυτόν τον τόπο δεν είναι λίγοι αυτοί που αγωνίζονται –έστω και μοναχικά– για καλύτερες συνθήκες ζωής, για μια ποιότητα στη ζωή και στη σκέψη μας, κι επειδή η χώρα μας όσα προβλήματα κι αν έχει –μερικά από άστοχους χειρισμούς ή από έλλειψη ουσιαστικής παιδείας– πορεύεται μπροστά και εξελίσσεται (έστω με αργούς ρυθμούς), πιστεύω ότι πρέπει όλοι να υψώσουμε τη φωνή μας, όπου ο καθένας μπορεί, δείχνοντας ότι η μιζέρια, η μαυρίλα, η οδός τής απωλείας δεν έχει κυριεύσει όλη την Ελλάδα, όλους τους Έλληνες. Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει φως. Ας μιλήσουμε μόνο με θάρρος, με αγάπη, με ειλικρίνεια, με παρρησία και ας μετουσιώσουμε την εξωστρέφειά μας σε εσωστρέφεια.

Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2010

Να τσοντά-ρουμε όλοι για την πατρίδα


Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στην εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" με αιτιολογικό την "υποβάθμιση ποιότητας".
Η επίμαχη μετάδοση της "Αρβύλας" ήταν ένα τηλεοπτικό κολάζ σκηνών όπου βλέπαμε παραλλήλως μια πορνοταινία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την ώρα που ανακοίνωνε περικοπές μισθών και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Το ΕΣΡ υποτίθεται ότι είναι "ανεξάρτητη" αρχή.
Τόσο ανεξάρτητη που τα μέλη του "προτείνονται" από τα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Το ΕΣΡ υποτίθεται ότι "παρακολουθεί" και "ελέγχει" τις μεταδόσεις των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και επιβάλλει πρόστιμα ανάλογα με το βάρος της "παράβασης".
Το ΕΣΡ ενοχλήθηκε με την κακογουστιά του τηλε-κολάζ λόγω των πορνό σκηνών.
Το πρόστιμο θα ήταν δίκαιο αν είχαν επιβληθεί πολλαπλάσια πρόστιμα στους σταθμούς που επί χρόνια αγνοούν τον πολιτισμό, την παράδοση, τις Τέχνες και την Ιστορία, παρόλο που υποχρεούνται να μεριμνούν, μια και εκπέμπουν από συχνότητες που είναι κτήμα του ελληνικού λαού.
Για το αδιάκοπο αναμάσημα των λεπτομερειών περί του γυρίσματος της πορνοταινίας, δημοφιλείς δίαυλοι βρήκαν άφθονο χρόνο.
Για τα εθνικά δίκαια, την επιστήμη, την παράδοση, τον πολιτισμό και την πίστη του λαού μας δεν βρίσκουν χρόνο.
Θα έχαιρε εκτίμησης η "ανεξάρτητη" αρχή αν είχε κολάσει αμείλικτα αυτή την επιλεκτική αδιαφορία.
Επίσης το κοινό θα είχε εκτιμήσει τη συνεισφορά του ΕΣΡ στα δημόσια πράγματα αν έπραττε εκείνο που "αμέλησαν" οι δικαστές αυτού του τόπου.
Να τιμωρήσει όλους όσοι είχαν δημόσιο βήμα σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο και παραπλάνησαν το λαό -με σύστημα και πρόθεση- και τους έστειλαν στον λάκκο των λεόντων του Χρηματιστηρίου τα έτη 1999-2001.
Ούτε αυτό το έκανε το ΕΣΡ.
Το εξωτερικό ερέθισμα που ξύπνησε αυτή την αρχή από το μακάριο ύπνο της είναι οι λαρυγγισμοί μιας ταλαίπωρης ύπαρξης που χρησιμοποιήθηκε για λόγους αποπροσανατολισμού και αποχαύνωσης.
Ουσιαστικά το ΕΣΡ λειτουργεί με λογική μεσημεριανάδικων.
Επιλέγει μοδάτο θέμα και χτυπά. Όπως όλοι…

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

Ξοδεύουν Ελλάδα σαν να μην υπάρχει αύριο


Μια παλιά (ίσως και σύγχρονη) μέθοδος της αστυνομίας για να εντοπίζει ληστές ήταν η αποστολή οργάνων της τάξεως, με πολιτικά, στα νυχτερινά κέντρα για να εντοπίζουν όσους έκαναν τεράστιους λογαριασμούς και σπαταλούσαν τα μετρητά σαν στραγάλια.
Οι ληστές και οι λοιποί "δικαιούχοι" μαύρου κι άραχλου χρήματος δεν είναι τσιγκούνηδες.
Σκορπίζουν το χρήμα σαν να θέλουν να το ξεφορτωθούν. Λες και ζουν την τελευταία μέρα τους..
Η συμπεριφορά τους δεν είναι τυχαία. Δεν είναι ανεξήγητη.
Στην ουσία, θέλουν να απαλλαγούν από τα παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα.
Το συνειδητό τους τα αφαιρεί από τους νόμιμους ιδιοκτήτες αλλά το υποσυνείδητο ωθεί τους αυτουργούς στην σπατάλη για να αποκατασταθεί, έστω έμμεσα, η ισορροπία.
Κάπως έτσι συμπεριφέρεται η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα και ειδικά η πολιτική "ελίτ".
Ξοδεύουν Ελλάδα σαν να μην υπάρχει αύριο.
Συμπεριφέρονται σαν κλέφτες ψήφων που δεν έχουν καμία σχέση με το αίμα, το θανατικό, τον ιδρώτα, τις ελπίδες, τις προσευχές και τους θρήνους που απαιτήθηκαν για να ελευθερωθεί κάθε τετραγωνικό εκατοστό της πατρίδας.
Αντιμετωπίζουν τους φυσικούς και τους άυλους πόρους της χώρας, την ιστορία, τον πολιτισμό, με τη νοοτροπία του εφήμερου και παράνομου κτήτορα.
Οι κινήσεις τους στη διεθνή σκακιέρα δείχνουν ότι οι κεντρικοί άξονες της σκέψης τους είναι η στιγμή, το τώρα, ο εφήμερος εαυτούλης τους.
Δεν έχουν άγκυρα στο παρελθόν οι σκέψεις τους. Η πυξίδα τους δεν δείχνει το μέλλον.
Όμως, το εθνικό σκάφος μας δεν αντέχει άλλο τους καπετάνιους της μίας ημέρας. Ούτε η ιστορία τους αντέχει.
Ο Ελληνισμός έχει διανύσει τεράστια διαδρομή και υπάρχει πάντοτε μια μαγιά πολιτών, μικρή έστω, που δεν τον θεωρεί μέσο πλουτισμού, ρηχής μιντιακής προβολής ή κούφιας "ιστορικής καταξίωσης" των κρατικοδίαιτων ιδρυμάτων.
Αυτοί οι ολίγοι, πρέπει να βρουν τρόπο να φτάσει το μήνυμά τους στο λαό, που είναι πλέον ώριμος να τους καταλάβει.

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

Δείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αυτό το βίντεο!

Ζωντανή συζήτηση στο Al Jazeera με δύο Έλληνες, τον Κώστα Υφαντή που είναι λέει πρόεδρος του Ελληνικού κέντρου Ευρωπαικών μελετών, τον Τζων Σφακιανάκη – οικονομολόγο και επικεφαλή της τράπεζας Saudi Franzi, και ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser ζωντανά απο το Παρίσι.

Χαμός! HORCA!

Το βίντεο ξεκινάει με τους δύο Έλληνες κυρίους να αναλώνονται στις κλασικές νεοελληνικές κουτοπόνηρες αναλύσεις περι της τραγικότητας και της σοβαρότητας της κατάστασης, πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος, τα σκληρά τα μέτρα, πρέπει να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας, (με ενδιάμεσα κάποια σπαρταριστά στιγμιότυπα) οτι αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυσαρέσκειας, οτι πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση και οτι ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει ο λαός και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Πλήρη ταύτιση και συνεννόηση, προφανώς μιλημένοι και προετοιμασμένοι απο τους “δικούς” μας εδώ και στην Ευρώπη.

Και μόλις τελειώνουν οι νεοελληνικές δικαιολογίες, παραλαμβάνει ο Keiser και τους κάνει ΡΕΖΙΛΙ!

Και δείτε τι έγινε! Ο άνθρωπος, εξερράγη! ΕΞΕΡΡΑΓΗ για πράγματα που έπρεπε να έχουμε επαναστατήσει εμείς εδώ και χρόνια! Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ρε.


Ευχαριστώ πραγματικά τον χρήστη fbobolas που μέσω του twitter μετέδωσε το εξαίρετο βίντεο και το omadeon.wordpress που απο το κανάλι του στο YouTube ανέβασε το βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους.

Δείτε το βίντεο :


Η πατρότητα του post ανήκει στο Olympia.gr, site που προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Κυριακή, Μαρτίου 14, 2010

Άνδρας με παντελόνια διασύρει την ευρωπαϊκή χούντα


Αίσθηση προκάλεσε στις 24 Φεβρουαρίου 2010, ένας Βρετανός ευρωβουλευτής, ο Νάιτζελ Φάρατζ (Nigel Farage), ηγέτης ενός μικρού κόμματος στην χώρα του (Κόμμα της Ανεξαρτησίας), όταν σε ομιλία του στην Ευρωβουλή, τα «έχωσε χοντρά» στον διορισμένο Βέλγο πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρόμποϊ (Herman Van Rompuy), που οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αγνοούν την ύπαρξή του και τις εξουσίες του.

Σημείωση: ποτέ, μα ποτέ, δεν πρόκειται να δείτε κάποιον από τους θλιβερούς "δικούς" μας να λέει τέτοιες αλήθειες. Πουθενά.

Στο δεύτερο video αναφέρεται στην Ελλάδα, υποστηρίζοντάς την, και προβλέπει Επανάσταση των Ελλήνων!

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, οι Ντάλτον στην εξουσία!




Με ένα απλό κλικ εδώ θα οδηγηθείτε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης όλων των Ελλήνων παραβατικών, όπου ο Χάρης Καστανίδης και οι συν αυτώ χαρίζουν τα υπόλοιπα ποινών ή/και αίρουν τις νομικές συνέπειες σε δολοφόνους (από πρόθεση), εμπόρους ναρκωτικών, απατεώνες, ζωοκλέφτες, κοινούς κλέφτες, κουμπουροφόρους και άλλα μπουμπούκια.
Γιατί τα χαρίζουν όλα τούτα τα καλούδια; Για να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, αν έχουν εταιρείες ή τις εκπροσωπούν, για να διοριστούν σε Δήμους, στο Δημόσιο, για να αποκαταστήσουν τη ζωή τους γενικά. Η κυβέρνηση νοιάζεται... Ειδικά γι' αυτούς. Όλοι ξέρουμε γιατί.

Φωτογραφία 1: Παλέρμο, ναρκωτικά, πώληση, διανομή, 20χρονη κάθειρξη, ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Ό,τι έπρεπε για να του χαριστεί το υπόλοιπο της ποινής. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το ΦΕΚ ξεκινάει με πρώτο άρθρο που αναφέρεται στη Magna Crecia, στην Κάτω Ιταλία. Ο Καστανίδης μεριμνά για το ευ ζην των συμπατριωτών μας που κράτησαν όρθια την οικονομία στις αλησμόνητες πατρίδες και κοιτίδες του Ελληνισμού.

Φωτογραφία 2: Και ιθαγένεια δίνει το κατάστημα και εργολαβίες σε δημόσια έργα και ό,τι θέλει ο συνάνθρωπος. Απαραίτητη σημείωση: Ο Νόμος 2168/93 αφορά όπλα και εκρηκτικά!!!

Υπάρχουν κι άλλες κραχτές περιπτώσεις με ανήκουστα αιτιολογικά, τα οποία σε κανονικές συνθήκες θα είχαν οδηγήσει σε παραίτηση όσους είχαν υπογράψει αυτές τις αθλιότητες. Αλλά εδώ είπαμε, απευθύνονται σε μ@#άκες. Ή έτσι νομίζουν.

Μελετήστε το ΦΕΚ είναι περιβόλι. Η παράγραφος 13 και η 21 έχουν ειδικό οικονομικό ενδιαφέρον...

Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

Εξάρθρωσες τον πεθαμένο


Διαβάζουμε στο site της ELAS:

"12-03-2010:Ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το περιστατικό στην περιοχή της Δάφνης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια της από 10-03-2010 Ανακοίνωσης, που αφορά περιστατικό ένοπλης συμπλοκής στην περιοχή της Δάφνης Αττικής, δίδονται στη δημοσιότητα πρόσφατες φωτογραφίες του θανάσιμα τραυματισθέντα Λάμπρου Φούντα, ετών 35.

Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οποιοδήποτε στοιχείο να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: xxx xxx xxx

Επισημαίνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας".

Στον νεκρό μέχρι στιγμής αποδίδεται -σύμφωνα με τους παραδοσιακούς ψιττακούς- "ηγετικός ρόλος στην εγχώρια τρομοκρατία".

Αβάσταχτη η μεγαλοψυχία Χρυσοχοΐδη: δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα στον νεκρό κατηγορίες για την δολοφονία Κένεντι. Ίσως όμως τελικά να ενδώσει στις αφόρητες πιέσεις των μάχιμων ρεπόρτερ της ΓΑΔΑ και να δούμε το φάντασμα του εκδημήσαντος στο εδώλιο με βασικούς μάρτυρες κατηγορίας τα φαντάσματα της Τζάκι Κένεντι και του Λι Χάρβι Όσβαλντ. Ως γνωστόν το υπουργείο ΠΡΟΠΟ ειδικεύεται στην εξάρθρωση φαντασμάτων.

ΥΓ: Το "εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας" είναι αξιοζήλευτη επίδειξη ακούσιου χιούμορ.

ΥΓ ΙΙ: Οι ενδιαφερόμενοι informers μπορούν να καλέσουν και το 11880. Όχι γι' αυτούς αλλά για τη φουκαριάρα τη χώρα τους.

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2010

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης σώζει την Αθήνα!

Εικόνες από το διαλυμένο κέντρο της Αθήνας
Σπάσανε τον Ιανό. Έχουν απωθημένα με το διάβασμα


Σπάσανε ξενοίκιαστα(!) καταστήματα.
Σπάσανε Προποτζήδικο (Ελπίς Νικολαΐδης). Ουδεμία σχέση με υπουργείο ΠΡΟΠΟ.
Σπάσανε ρουχάδικα (Σταδίου).




Οι αλυσίδες καταστημάτων την βγάλανε, σε γενικές γραμμές, καθαρή.

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2010

Ποιος είναι ο Γιώργος;


Απορίες από το σημερινό Έθνος.

Απολογισμός - ισολογισμός οικονομικής χρήσης έτους 2009


Σε ευχάριστο κλίμα έγινε ο απολογισμός - ισολογισμός οικονομικής χρήσης έτους 2009 για το franchise του καταστήματος "Ελλάς". Στην φωτογραφία, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ομπάμα παρακολουθεί τον ενταταλμένο σύμβουλο της Διοίκησης κ. Παπανδρέου στην εμπνευσμένη ομιλία του.

Ο Μητσικώστας, ο ΓΑΠ και το σχέδιο Ανάν

Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

Οι δύο όψεις του "σοσιαλιστικού" παραδείσου της κυβέρνησης.

Πράσινη ανάπτυξη: Σου έμοιαζε με γούρι και ήτανε αγγούρι.

Σάββατο, Μαρτίου 06, 2010

Καταργείται το πασχαλινό γλέντι στα στρατόπεδα


Η εθνομηδενιστική καμπάνια της κυβέρνησης συνεχίζεται απτόητη, με γοργούς ρυθμούς και χωρίς να δέχεται κάποια σοβαρή πολιτική αντίσταση. Αφαίρεσαν την λέξη "Εθνική" από τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας. Αντί για "εθνική" έβαλαν Δραγώνα δίχως η τελευταία να διαθέτει αναγνωρισμένο τίτλο βασικών σπουδών. Κατήργησαν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Κατήργησαν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στις πρεσβείες και τις διπλωματικές αποστολές. Κατήργησαν τη συμμετοχή τεθωρακισμένων και αεροσκαφών στις παρελάσεις επί τη ευκαιρία των εθνικών εορτών. Η Eurovision συνεχίζει ακάθεκτη. Ταυτόχρονα επιτίθενται στο εισόδημα και τον τρόπο ζωής του ελληνικού λαού με βροχή αντιλαϊκών μέτρων. Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει με σπριντ την παράδοση που ξεκίνησε ο Κώστας Σημίτης: επίθεση στο έθνος και τον λαό. Τους κομματικούς κραδασμούς θα απορροφήσει το "μαξιλάρι" των αναρίθμητων ελληνοποιήσεων που θα αποκτήσουν ιθαγένεια και -πάνω απ' όλα- δικαίωμα ψήφου. Ο ΓΑΠ αλλάζει λαό, αν δεν το έχουμε αντιληφθεί. Τώρα καταργεί και τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα στα στρατόπεδα. Συντόμως και το ίδιο το Πάσχα. Επείγει μια Ανάσταση για την Ελλάδα.

Γράφουν τα Νέα στη διαδικτυακή τους έκδοση:


Τέρμα και ο «χακί» οβελίας

Κόβεται από φέτος για λόγους οικονομίας το ομαδικό γλέντι της Κυριακής του Πάσχα στις στρατιωτικές μονάδες, με οβελίες σε... παράταξη και πολλούς προσκεκλημένους!

Απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες από το ΓΕΕΘΑ ορίζει ότι από φέτος και στο εξής ο εορτασμός του Πάσχα θα πραγματοποιείται με παράθεση εορταστικού γεύματος στο προσωπικό που είναι υπηρεσία. Στο γεύμα μπορούν να προσκληθούν και τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού που έχει υπηρεσία, ενώ θα συμμετέχει και η διοίκηση της κάθε μονάδας.

Μέχρι τώρα, σε κάθε κεντρική μονάδα μιας περιοχής γινόταν ευρεία εκδήλωση με όλο το προσωπικό, προσκεκλημένους, ομαδικό ψήσιμο αρνιών και παράθεση γεύματος σε όλους. Μάλιστα, σε μία μονάδα ανά κλάδο _ κυρίως στην Αττική _ γινόταν αντίστοιχη επίσημη εκδήλωση την οποία επισκεπτόταν η πολιτική ηγεσία του τόπου. Για φέτος είχε οριστεί η κεντρική εκδήλωση να γίνει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Πέραν του κόστους, μέτρησε και η αποφυγή πρόσθετης καταπόνησης του προσωπικού για αρκετές ημέρες.

(Στην πασχαλινή φωτογραφία ο κ. Παπανδρέου με την μοιραία πρόεδρο της Βουλής κ. Μπενάκη που ανακοίνωσε στον Κάρολο Παπούλια τον... περιορισμό των συνόρων, της εθνικής κυριαρχίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χάριν της ειρήνης).


Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Φίλοι Ντόρας πετούν σημαίες στα σκουπίδια

Διαρρηγνύω ανοιχτές πόρτες αλλά πρέπει να το γράψω: στο Facebook ανακαλύπτεις διαμάντια! Όπως αυτό το άρθρο-ρεπορτάζ με τις σπουδαίες φωτογραφίες του καλού φίλου Στράτου Σαφιολέα που δείχνει το επίπεδο της φυλής των εφήμερων ανθρώπων. Στην προεκλογική περίοδο της εσωκομματικής αναμέτρησης Σαμαρά-Μπακογιάννη, ο Στράτος βρέθηκε στη πλατεία Κοτζιά στη λήξη της συγκέντρωσης της Ντόρας Μπακογιάννη, λίγο πριν συναντήσει φίλους. Και είδε τους "καλούς Έλληνες" με τα εθνικά σύμβολα μιας χρήσης να ανεμίζουν την Ελληνική σημαία για να κάνουν μπούγιο για τα μπιζ της Ντόρας. Στη συνέχεια, έκαναν το χρέος τους: πέταξαν την σημαία μας στα σκουπίδια. Ευτυχώς, βρέθηκε άνθρωπος (ο Στράτος) να το καταγράψει σε κείμενο και να το απαθανατίσει με την φωτογραφική του μηχανή. Διαβάστε το κείμενο με προσοχή. Μπορείτε να το βρείτε στο Facebook, εδώ.

Της Πατρίδος μου η Σημαία (μπλα-μπλα-μπλα, άδεια μπλα ...)

Του Στράτου Σαφιολέα

Έτσι είναι. Όταν η ελληνική σημαία είναι ακόμα ένα ακόμα πλαστικό, κομματικό, λάβαρο, είναι λογικό στο τέλος να καταλήγει στα σκουπίδια. Οι σημαίες ήσαν χρήσιμες όσο ήσαν ανοικτά τα φώτα για τις ειδήσεις των οκτώ. Μετά τι να τις κάνεις; Τις πετάς κάτω ή στα σκουπίδια και φεύγεις.

Αφήνω το νομικό ζήτημα της "προσβολής συμβόλων." 'Αλλωστε εγώ προσωπικά δεν πιστεύω τον αναχρονιστικό αυτό νόμο. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να προσβάλεις ένα σύμβολο. Πιστεύω ότι όμως μπορείς να προσβάλεις τον εαυτό σου.

Είναι εντυπωσιακό ένα κόμμα το οποιό κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσής του για την αρχηγεία έκανε πρώτο θέμα τον πατριωτισμό και το Μακεδονικό, να οργανώνει κομματική συγκεντρώση όπου οι ελληνικές σημαίες να καταλήγουν μαζικά στο κράσπεδο, στους σκουπιδοντενεκέδες, και στις σκουπιδιάρες του δήμου.

Θέλω να σας υπογραμμίσω την παρατήρησή μου με το εξής ερώτημα: όταν βγαίνει ο κόσμος να πανηγυρίσει νίκες εθνικών ομάδων, τις οποίες πιστεύει πραγματικά, παίρνει μαζί του ελληνικές σημαίες. Έχω βρεθεί σε καμμιά ντουζίνα τέτοιες συγκεντρώσεις στην Ομόνοια. Δεν έχω ποτέ δεί ελληνικές σημαίες πεταμένες κάτω ή στα σκουπίδια; Σωστά; Επειδή ο κόσμος που τις κουβαλάει τις έχει φέρει από το σπίτι του, και πιστεύει στο λόγο που τις έφερε. Είναι μία κίνηση αυθεντική. Είναι μια πράξη που αντανακλά μία αλήθεια. Δεν του τις μοίρασαν οι συγκεντρωσιάρχες για να έχουν την ίδια αξία με τις κομματικές: να φτιάχνουν καλά πλάνα για τις κάμερες.

Αν ήμουν πραγματικά προβοκάτορας θα σας ανέφερα μερικά ονόματα "υπερ-ελληναράδων" πολιτικών που έχουν "σκίσει τα ρούχα τους" από τον πολύ πατριωτισμό στα τηλεοπτικά παράθυρα και περπάτησαν μέσα στη πλατεία Κοτζιά στο τέλος της συγκέντρωσης της Ντόρας Μπακογιάννη χωρίς να ενοχληθούν από το θέαμα. Αυτό όμως θα ήταν άδικό. Άλλωστε κανείς από τους "συγκεντρωσιαζόμενους" δε το βρήκε λάθος. Δεν είναι απλώς θέμα απουσίας καλού γούστου, αλλά κυρίως είναι θέμα ανυπαρξίας παιδείας.

ΥΓ. Βρέθηκα στη πλατεία Κοτζιά στη λήξη της συγκέντρωσης της Ντόρας Μπακογιάννη, λίγο πριν συναντήσω φίλους. Καθώς χάζευα τη σκηνή σκεφτόμουν ότι αυτή αντιπροσωπεύει την ποιότητα της ηγεσίας. Η ηγεσία της δεν πιστεύει τίποτα από όσα λέει. Είναι απλώς ένα "marketing pitch" για να μαζέψει κόσμο στο δικό της "μαντρί". Δεν ξέρω αν είναι η ηγεσία της είναι αρκετά "φιλελεύθερη", ή αρκετά "δεξιά." Διαπιστώνω όμως για μία ακόμα φορά ότι είναι παντελώς ανίκανη.

Αφού ανακατέβεις τις σημαίες με τα κομματικά λάβαρα, αν δε μπορείς να κάνεις μία δημόσια έκκληση για να τις πάρει ο κόσμος σπίτι του, φτιάξε τέσσερα σημεία συλλογής με κουτιά για να τις επιστρέψεις πάλι από εκεί που τις έφερες.

Πώς όμως να κυβερνήσεις τον τόπο, όταν δε μπορείς να κουμαντάρεις ούτε μια συγκέντρωση στη πλατεία;
Της πατρίδος μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό...
Και αφού τη καταντήσω ένα ακόμα πλαστικό λάβαρο...
…τη πετάω στα σκουπίδια.
Δεν πρόκεται για απλώς για απουσία πίστης στη κομματική ρητορική.
Δε πρόκειται μόνο για απουσία καλού γούστου ...
... αλλά κυρίως ουσιαστικής παιδείας.
Πρόκειται επίσης για ανυπαρξία ικανότητας, οργανωτικής ικανότητας. Θέλεις να κυβερνήσεις το τόπο και δε μπορείς να οργανώσεις πέντε μέρη συλλογής των σημαιών έτσι που τις κατάντησες.

Αποκάλυψη: Τυπώθηκε το νέο Ε69 από το υπουργείο Οικονομικών


Το ντοκουμέντο προσέφερε στο blog ο ακροατής Παναγιώτης. Τον ευχαριστούμε.

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

Τζάμπα μαγκιές


Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας για να δώσει εξηγήσεις για το μπαράζ των ανθελληνικών δημοσιευμάτων των ΜΜΕ της χώρας του.
Αν η πρωτοβουλία του δεν στόχευε στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας συγκυρίας τότε η επόμενη κίνησή του σίγουρα θα είναι η ακόλουθη.
Θα καλέσει τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να δώσει εξηγήσεις για την περιοδεία βουλευτών του κόμματος «Εθνικιστική Δράση» (οι γνωστοί Γκρίζοι Λύκοι) στη Θράκη και τις εμπρηστικές δηλώσεις τους αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα.
Αν δεν το γνωρίζει ο σεβαστός πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, τότε να τον ενημερώσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των Γκρίζων Λύκων, Οκτάι Βουράλ, και ο βουλευτής του κόμματος στην Αδριανούπολη, Τζελαετίν Ουσλού, στις αρχές Φεβρουαρίου αλώνισαν στη Θράκη – αφού πρώτα πραγματοποίησαν προσκύνημα στο «σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ» στη Θεσσαλονίκη.
Οι κοστουμάτοι Γκρίζοι Λύκοι πήγαν στην Κομοτηνή και επισκέφθηκαν το τουρκικό προξενείο και την αποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής».
Στην Ξάνθη επισκέφτηκαν την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Οι δηλώσεις τους, όπως καταγράφηκαν από τα τουρκόφωνα έντυπα της περιοχής, ήταν ευνοϊκές για μια πιθανή αποσταθεροποίηση της Θράκης.
Είπαν οι Γκρίζοι Λύκοι: «Στεκόμαστε στο σημείο της προστασίας της ταυτότητάς σας, διότι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη προσπάθειά σας. Με όλο αυτό το μεγάλο τουρκικό έθνος πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα. Παρακαλώ σημειώστε ότι η καρδιά του μεγάλου τουρκικού έθνους είναι μαζί σας εδώ».
Δηλαδή, η Τουρκία θα «βοηθήσει» να ξεπεραστούν προβλήματα που ταλαιπωρούν την «καρδιά του μεγάλου τουρκικού έθνους».
Είναι μια ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας, από βουλευτές και όχι από περιοδικό.
Άρα, ο πρόεδρος της ελληνικής βουλής οφείλει να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη κ. Χασάν Γκογκούς και να τον βάλει στη θέση του.
Όλοι οι Έλληνες θα χαιρετίσουν αυτή την κίνηση. Την αναμένουν.

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

Οι νεοχαζοί θα φάνε το αβγό του φιδιού (μελάτο)



(To τραγούδι το πρότεινε αναγνώστης του blog -παραπλεύρως στο shoutbox- και φαίνεται πως είναι επίκαιρο)

Το "αποφασιστικό" ύφος στις εξαγγελίες για περικοπές στα λίγα των φτωχών κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι αποτέλεσμα κακών προθέσεων αλλά η ίδια η λέξη δεν χρειάζεται την πρόθεση "από" ως πρώτο συνθετικό. Τούτο το ύφος είναι απλά φασιστικό, όχι αποφασιστικό. Όμως, κι εμείς θα μεταλλαχτούμε σαν την εποχή που μας ξέβρασε στο 2010. Θα γίνουμε τα πρώτα σαρκοβόρα πρόβατα στην ιστορία της Μόρντορ και θα φάμε γκόλουμ, τρολ και ορκ στη θράκα.

Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

Να ποιος είναι ο περαστικός που προβόκαρε τους Έλληνες μισθωτούς στον πρωθυπουργό!


Ο άνθρωπος αυτός, γνωστός του κ. Παπανδρέου, θέλησε να προσφέρει έναν μισθό του για την σωτηρία της πατρίδας. Και ο ίδιος αλλά και ο ΓΑΠ λησμόνησαν ότι ο κ. Τζορτζ Σόρος δεν είναι μισθωτός αλλά ένας από τους βασικούς μετόχους του ολιγοπωλίου "Πλανήτης Γη ΑΕ". Δεν πειράζει, όμως. Η ιδέα άρεσε και οι Έλληνες μισθωτοί θα κληθούν να την υλοποιήσουν.

Κατόπιν λαϊκής απαίτησης
Εδώ μπορείτε να ακούσετε ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον πρωθυπουργό όλων των Ελβετών που πιέζεται αφόρητα από τους περαστικούς βιομήχανους να τους κόψει τον μισθό (που δεν έχουν). Έπαιξε σήμερα στην εκπομπή και αν θέλετε μπορείτε να το ακούσετε online ή να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.