Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2010

Ανιθαγενείς δημοσιογράφοι


"Ο δημοσιογράφος, κατά την άποψή μου, δεν είναι ούτε κοινωνικός αγωνιστής, ούτε κομματικός πολιτευτής, αλλά ένας επαγγελματίας άπατρις, άφιλος, ακομμάτιστος και, στο μέτρο του δυνατού, ανεπηρέαστος.", γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο αποχαιρετιστήριο άρθρο του στο Βήμα. Μετακομίζει στα Νέα.
Να μας επιτρέψει να διαφωνήσουμε με το "άπατρις" και το "άφιλος". Δεν έχει γραφτεί κάπου ότι πρέπει να αποποιηθείς την ιδιότητα του Έλληνα για να εργαστείς σε ΜΜΕ. Ίσως ο ίδιος υποχρεώθηκε αλλά αυτό δεν αποτελεί γενικό κανόνα. Επίσης, αν ο Θεός είναι καλός μαζί σου και ο χαρακτήρας σου το επιτρέπει θα έχεις και φίλους. Όσο για το "ακομμάτιστος" και "ανεπηρέαστος" στις αντενδείξεις περιλαμβάνονται οι πρωινοί καφέδες στο Μέγαρο Μαξίμου. Πειράζουν στα νεύρα.

5 σχόλια:

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Σημασία έχει ο ιδεότυπος που συμβολίζει. Όχι το πρόσωπο. Ως μοντέλο συμπεριφοράς "επιτυχημένου-θεσμικού" έχει ενδιαφέρον να το σχολιάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Και το ονομα αυτου Τhe Great Pretender-is!
Στα επιθετα θα προσεθετα απαιδευτος,ακαλλιεργητος,στερημενος της ελληνικης Παιδειας.
Ενας καλογυαλισμενος τενεκεδομυαλος με δυσθεωρητη επαρση και απυθμενης χυδαιοτητας υφος.Ενα ασκι παραφουσκωμενο με παθολογικο ΕΓΩ.
Προτυπο συμβολο του αυτοκλητου δικαστη και εισαγγελεα,υπερμαχος της δημοκρατιας και της δημοσιας ταξεως,οπως αυτος τις αντιλαμβανεται,και τελος σημαιοφορος της δημοσιογραφιας!
Δουλεια του ειναι να στηριζει απροκαλυπτα,με θρασος την εκαστοτε διαπλεκομενη εξουσια και τα φερεφωνα της,παραγοντας και καταναλωνοντας γι'αυτο το σκοπο ,τεραστιες ποσοτητες σαλιου!
Δικαια και επαξια λοιπον,μεταξυ των ομοειδων του ,κερδιζει τον τιτλο "Η Αυτου Εξοχοτης Ο Βασιλιας του Τιποτα".
Πηξαμε στους ουδενιες και τα μαζωματα...

Unknown είπε...

Ρε τον βάζελο....

Ανώνυμος είπε...

Το ότι κάποιος θα έχει πατρίδα δεν σημαίνει ότι θα είναι τυφλός σε λάθη (ή ακόμη και εγκλήματα) που έχουν διαπράξει συμπατριώτες του. Απλά είναι...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ανώνυμε συμφωνούμε με την αυτογνωσία. Όχι με την ανιθαγένεια.