Σελίδες
▼
Τρίτη, Μαΐου 19, 2009
Πώς οι Έλληνες ψηφοφόροι τιμούν τον Κεμάλ Ατατούρκ
19 Μαΐου σήμερα. Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τα ασιατικά ΕςΕς του Χίτλερ της Ανατολής Κεμάλ Ατατούρκ.
Οι εκκαθαρίσεις ξεκίνησαν με σχέδιο, πρόγραμμα και σύστημα το 1914 και συνεχίστηκαν τουλάχιστον ως το 1923.
Σύμφωνα με την πλειονότητα των μελετητών της περιόδου (πλην Τούρκων) οι σφαγιασθέντες Έλληνες αλλά και εκείνοι που απώλεσαν τη ζωή τους από την πείνα και τις κακουχίες των βίαιων μετακινήσεων ανέρχονται σε 330.000
Για να πάρετε μια ιδέα από τη φρίκη του πράγματος φανταστείτε 10 (περίπου) γήπεδα ποδοσφαίρου με τη χωρητικότητα του Καραϊσκάκη στις εξέδρες των οποίων κάθονται πτώματα.
Φανταστείτε την οσμή της καμένης σάρκας, τη φρίκη, τους λυγμούς, τις οιμωγές, τις απέλπιδες εκκλήσεις για βοήθεια, τα γρυλίσματα των δίποδων κτηνών την ώρα που βίαζαν και σκότωναν, τον ήχο από τις οπλές των αλόγων, τους πυροβολισμούς.
Φέρτε στο νου σας το σαρδόνιο χαμόγελο των αρχιτεκτόνων της γενοκτονίας όταν μάρκαραν χάρτες μ’ αφανισμένα χωριά και τα νυχτερινά γιορτάσια του θανάτου.
Προσπαθήστε να αναλογιστείτε τον εαυτό σας την ώρα του χαμού.
Τι θα κάνατε;
Κρυμμένοι στο κελάρι, βουβοί, τρεμάμενοι και ξάφνου το μικρό σας το μωρό να βάζει τα κλάματα και να τραβάει την προσοχή των γκρίζων λύκων.
Σκεφτείτε τη ζωή χειρότερη απ’ το θάνατο.
Ερειπωμένους ανθρώπους, ξυπόλητους, απάτριδες να σέρνουν τα φαντάσματά τους στις εσχατιές του πουθενά.
Πηχτό σκοτάδι στο μυαλό. Δαντική κόλαση επί της Γης.
Κι οι Δυτικοί σε αίθουσες συνεδριάσεων να χαράσσουν γραμμές σε χάρτες πίνοντας κοκτέιλ.
Γραμμές που έταμαν τα άκρα του Ελληνισμού.
Γραμμές που έγιναν ταφόπλακες για μυριάδες αθώους, ανήμπορους, αδικαίωτους.
Αυτό αφήσαμε να συμβεί, όλοι εμείς οι άθλιοι, οι ξεφτιλισμένοι, τα ανθρωπάρια.
Αυτό προσποιούμεθα πως δεν ξέρουμε, πως δεν διαβάσαμε, δεν ακούσαμε, δεν είδαμε, δεν μας είπαν.
Και ψηφίζουμε καταθέτες στεφάνων στον τάφο του Κεμάλ.
Νομίζω ότι έχετε μπερδέψει το γάλα με την ... Καβάλα! Κατάγομαι από προσφυγική οικογένεια επίσης, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική όσων αναφέρετε. Βεβαίως και η Τουρκία και ο Κεμάλ βαρύνονται με εγκλήματα. Από την άλλη, ο Κεμάλ είναι το εθνικό σύμβολο της Τουρκίας. Οταν ένας πολιτικός επισκέφτεται επίσημα μία χώρα, είθισται να καταθέτει στεφανι στο εθνικό μνημείο της φιλοξενούσας χώρας. Τί θα μπορούσαν να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί λοιπόν? Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ καθόλου την Τουρκία (οπότε φαντάζεστε τη θέση της εκεί μειονότητάς μας) Η ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ (οπότε καλύτερα να έκλειναν τα σύνορα!). Ετσι, δεν ασκείται εξωτερική πολιτική παιδιά! Τέτοιου είδους κινήσεις μόνο στο περιθώριο της διεθνούς σκηνής μας βάζουν. Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα: η Τουρκία κατέχει την μισή Κύπρο. Ξέρετε πόσοι Κύπριοι επισκέπτονται την Τουρκία και την Κων-πολη? Επίσης, πόσοι Πόντιοι επισκέπτονται την Τουρκία αφήνοντας χρήματα και τουριστικό συνάλλαγμα που χρησιμέυει στον στρατό της γείτονος? ΒΛΕΠΕΤΕ ότι το επιχείρημά σας δε στέκει όταν μιλάμε για το διεθνές περιβάλλον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι ό,τι και οι Τούρκοι. Να ορίσουμε ότι μνημείο για την κατάθεση στεφάνου δεν είναι ο Αγνωστος Στρατιώτης αλλά το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Φαντάζεστε όμως ότι θα το δεχόταν αυτό η Δεξιά?
Ρωτήστε την Δεξιά αν θα το δεχόταν να είναι μνημείο για κατάθεση στεφάνου άγαλμα ή μνημείο ή προτομή του Ελ. Βενιζέλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Κύπριοι και οι Ελλαδίτες κακώς επισκέπτονται χώρα που ελέγχει δύναμη κατοχής και αφήνουν πολύτιμο συνάλλαγμα. Επίσης Στέλιο πρέπει να μάθεις ότι ο Πέτρος Μολυβιάτης επισκέφθηκε την γείτονα και δεν κατέθεσε στεφάνι με ωραίο τέχνασμα. Η επίσκεψη πάντως δεν είναι αυτοσκοπός.
Επίσης μία σημείωση: δεν γράφω με σκοπό να με καταλάβουν. Γράφω επειδή δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Αν μάθω καλά τα ελληνικά θα με καταλαβαίνουν περισσότεροι. Προς το παρόν είμαι ασκούμενος στην Τέχνη.
Στέλιο, νομίζω πως είναι απλό !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην ατζέντα των θεμάτων που επεξεργάζονται οι διάφοροι παράγοντες εν όψει επισκέψεως επισήμων στην Τουρκία, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και το οτι δεν είναι αποδεκτό να κατατεθεί απο Ελληνα στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ.
Ετσι, γνωστοποιείς απο την αρχή την στ'αση σου και αφήνεις τους Τούρκους μετά η να μην σε δεχτούν (σιγά γιατι τρομάξαμε..) η να βρουν αυτοί ένα "τέχνασμα" για να μην γίνει σούσουρο.
Απλή, κοινή λογική. Που δυστυχώς απουσιάζει όταν "περιμένεις" το Χ και "ελπίζεις να κερδίσεις" το Ψ , η "κάνεις το καλό παιδί" στον Ω .
Δεν σκοπεύω να καταλήξω σε διπλωματική διατριβή οπότε σταματάω.
Μόνο θα δείξω σ' εσένα Στέλιο , αλλά κυρίως στους "διπλωμάτες" μας τα αποτελέσματα που πετύχαμε εμείς με την δική μας μόνιμα ενδοτική πολιτική , σε σχέση με τα αποτελέσματα που πετύχανε οι Τούρκοι με την δικής του , μόνιμα, διεκδικητική διπλωματία.
Καλημέρα
Μάνος (επίσης απο προσφυγική οικογένεια)
Θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε από την Τουρκία η κατάθεση στεφάνων από Έλληνα απεσταλμένο να γίνεται σε ουδέτερο μνημείο, όπως αντιστοίχως γίνεται στην Ελλάδα κατά την επίσκεψη Τούρκων επισήμων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στο Μολυβιάτη που δεν κατέθεσε στεφάνι, αν και κατά την άποψή μου ποτέ δεν άσκησε εξωτερική πολιτική, απλώς διεκπεραίωνε εξωτερική πολιτική.
Θεωρώ απαράδεκτο Έλληνας πρωθυπουργός να τιμά τον σφαγέα συμπατριωτών του, ακόμη κι αν προφασίζεται την διακρατική φιλία. Η σχέση δύο χωρών και δύο λαών δεν πρέπει να στηρίζεται στο κουκούλωμα της αλήθειας αλλά στην αποδοχή της. Αποδοχή κι από τις δύο πλευρές.
Αδιάβροχοι, αν και ψυχικά συμφωνώ με όσα γράψατε επί του θέματος, πρακτικά νομίζω ότι δυστυχώς για μια ακόμα φορά είστε εκτός πραγματικότητας...
ΑπάντησηΔιαγραφήoταν οι ελληνες σταματησουν να σκεφτονται σαν ελληναραδες
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι να φερονται σαν νεοελληνες
οταν οι ελληνες δεν θα μισουν τους γειτονες αλα τις θλιβερες προσωπικοτητες που τους οδηγησαν στην παρακμη
τοτε θα ειναι σε θεση να διεκδηκησουν την ιστορια
σαν χρεος προς την ανθρωποτητα
σαν χρεος απεναντι στο πνευμα
εν ονοματι της ελευθεριας
και της αρετης
ως τοτε θα λεμε ολοι ασυναρτησιες λογια παθητικα και αξιοθρηνητα
Λαονίκε , σκόνταψα πάλι στο αγαπημένο χόμπυ των .. νεοελλήνων. Το κόλλημα ταμπελακίων σε όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαστε λοιπόν ΕλληνΑΡΑΔΕΣ και γράφουμε ασυναρτησίες.
Αν μου επιτρέπεις δεν θα κρατήσω την ταμπελίτσα που μου κόλλησες.
Ούτε θα επιχειρήσω να σου κολλήσω εγω κάποια αντίστοιχη.
Γιατι ...
"Τα μεν κατα βαρβάρων τρόπαια ύμνους απαιτεί , τα δε κατα των Ελληνών .. θρήνους" (Γοργίας ο Λεοντίνος)
Μάνος (ξανά)
Αγαπητέ Στέλιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια και εγώ σαν και εσένα, κατάγομαι απο προσφυγική οικογένεια , με την αγάπη του αδελφού, θα σε πληροφορήσω ότι οι εύκολες λύσεις, του τύπου όχι στην απομόνωση και σχέσεις με την Τουρκία, μας βολεύουν τώρα που γίναμε μαλθακοί(δεν πιστεύω να έχεις αντίρηση). Όμως αγαπητέ θα πρέπει να καταλάβεις(οι πρόγονοί σου το κατάλαβαν σίγουρα)ότι ο΄Τούρκος ουδέποτε αλλάζει άποψη όταν δεν τον συμφέρει. Και αυτό βεβαια αποδεικνύεται ιστορικά. Ποια η τύχη των μειονοτήτων μας, παρά την ενδοτικότητά μας; Η ίδια...καταστροφή και εξαθλίωση.Τι να κανουμε;όχι φυσικά ΠΟΛΕΜΟ...
Έξυπνες όμως κινήσεις όπως αυτές που οι πολύ παλιότεροι απο εμάς πρόγονοι έκαναν.Πολιτική σκέψη και όχι άσκοπες υπαναχωρήσεις.ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΜΑΣ.Ποιός έλληνας πολιτικός έθεσε ποτέ το θέμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ;Ποιος έθεσε το θεμα της καταστροφής των αρχαιοτήτων στην ΕΦΕΣΣΟ; ΚΑΝΕΙΣ..!!!!!!
Και κάτι τελευταίο ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΛΑΘΗ....ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ.Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν κάνανε αριστεροί ή δεξιοί τα σφάλματα(μην μπαίνεις στη λογική ότι ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν έκανε σφάλματα..ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ).Το θέμα είναι ότι τα σφάλματα τα κάνανε ΕΛΛΗΝΕΣ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΑΝΩΛΗΣ
Νομίζω πως θα μπορούσαμε κι εμείς να απαιτήσουμε να καταθέτουν οι τουρκοι στεφάνι στον Βενιζέλο για καλλιέργεια λάϊτ ατμόσφαιρας που βέβαια δεν πρόκειται να αποδεχτούν ούτε με σφαίρες γιατί το μυαλό τους μαζί και η καρδιά ...μαυσωλείο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ'αρέσει πάντως που εντέχνως, ουδείς μιλάει ότι ο καλύτερος φίλος του Κεμάλ στην Ελλάδα ήταν ο Βενιζέλος...όλοι Εθνάρχη τον ανεβάζετε, Εθνάρχη τον κατεβάζετε...
ΑπάντησηΔιαγραφή