Aπό τη συνέντευξη Τύπου του Παπανδρέου στο Ζάππειο για τις 100 ημέρες κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Λέει τεράστια ψέματα τόσο ανερυθρίαστα και με τόση μεγάλη ευκολία που σε τρομάζει. Σίγουρα ανέβηκε στο Μαξίμου με αποστολή. Ο αφελληνισμός που φέρει σε πέρας είναι ραγδαίος και ολοκληρωτικός. Για μερικούς σίγουρα είναι προσοδοφόρος.
Παρακολουθήστε το video από το 23ο λεπτό. Στο 31ο λεπτό η φαρμακερή ερώτηση...
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Π. ΣΩΚΟΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»): Κύριε Πρόεδρε, διαβάζουμε συχνά στο διεθνή Τύπο και ακούμε αρμόδιους κοινοτικούς οικονομικούς παράγοντες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει η χώρα απ’ την Ευρωζώνη, το ακούσαμε προχθές. Ή να παρέμβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, το αντικειμενικό μεγάλο πρόβλημα της χώρας που δημιουργεί αυτή την εντύπωση ή παίζεται στις πλάτες της οικονομίας μας ένα μεγάλο μέρος απ’ τα χρηματοοικονομικά παιχνίδια που παίζονται διεθνώς, για το οποίο μίλησαν χθες οι Υπουργοί της κυβέρνησής σας; Τι ακριβώς συμβαίνει;
Εξετάζετε εσείς ως κυβέρνηση να προσφύγετε μόνοι σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς τη δικιά της πρωτοβουλία;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν το έχουμε ανάγκη. Απ’ την άλλη μεριά θα έλεγα «ναι» και στις δύο πλευρές.
Από τη μία πλευρά, έχουμε ένα δικό μας πρόβλημα διαχείρισης της οικονομίας μας. Θα ήταν πολύ εύκολο αν λέγαμε ότι είναι η διεθνής κρίση που φταίει για όλα. Και νομίζω πια έχει κατανοήσει ο Ελληνικός λαός ότι αυτά που βρήκαμε δεν είχαν σχέση με τη διεθνή κρίση. Δεν έχει σχέση με τη διεθνή κρίση η ρουσφετολογία, η αναξιοκρατία, η διαφθορά. Αυτά είναι θέματα δικά μας. Εμείς πρέπει να βάλουμε τάξη, ευνομία στον τόπο μας.
Από την άλλη μεριά όμως, λόγω της διεθνούς κρίσης αναδεικνύονται ιδιαίτερα τα ελληνικά προβλήματα και πληρώνουμε διπλά θα έλεγα, διότι οι διεθνείς αγορές μετά τη διεθνή κρίση φοβούνται.
Φοβούνται ακόμα και εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την κρίση, το τραπεζικό σύστημα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και αντιδρούν πολλές φορές με την ψυχολογία του όχλου. Και βλέπετε, στο Ντουμπάι κάτι γίνεται και δημιουργείται πρόβλημα στην Ελλάδα.
Πολλές φορές, θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχουν πιθανώς και εκείνοι που έχουν σκοπιμότητες ή που επιδιώκουν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Όχι ότι έχουν κάτι με την Ελλάδα, αλλά μπορεί να έχουν κάτι με το ευρώ, μπορεί να έχουν άλλες κερδοσκοπικές βλέψεις κ.ο.κ.
Γι’ αυτό όμως ακριβώς, είναι ο δικός μας ρόλος είναι να διαμορφώσουμε μια νέα αξιοπιστία, εντός κατ’ αρχήν, στην Ελλάδα, με τους πολίτες μας, ώστε να μπορέσουμε ορθολογικά αλλά και δίκαια να βάλουμε τον τόπο σε μια σωστή τροχιά, για να μη μπορεί ο καθένας απ’ αυτούς, είτε καλοπροαίρετα, είτε κακοπροαίρετα, να θέλει να ορίζει τις δικές μας τύχες.
εμεις τι κανουμε ειναι το θεμα...δυστυχως τιποτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν πάθατε συμφορές εξαιτίας της ανανδρίας σας,μην αποδίδετε μέρος αυτών στους θεούς.Γιατί σεις οι ίδιοι καταστήσατε αυτούς (τους τυράννους) ισχυρούς μια και τους δώσατε στηρίγματα,και εξαιτίας αυτού έχετε περιπέσει σε ταπεινωτική δουλεία.Κι ενώ ο καθένας από σας ξεχωριστά βαδίζει στα ίχνη της αλεπούς,όλοι μαζί έχετε νου νωθρό.Γιατί δίνετε προσοχή στη ρητορική δεινότητα και στα λόγια δόλιου άνδρα,αλλά στα έργα δεν βλέπετε τίποτα να γίνεται. (ΣΟΛΩΝ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάνος Κιλημάντζος