Σελίδες

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Το ανθεκτικότερο είδος πανίδας στον πλανήτη είναι οι οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα


Όσοι πόλεμοι και να γίνουν, όσοι Αττίλες και να πλήξουν την Κύπρο, σεισμοί, ναυάγια, πυρκαγιές, φτώχειες, πλημμύρες, δυσκολίες και δράματα, τα είδη Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης (και τα λοιπά της προσκολλήσεως) δεν κινδυνεύουν με τίποτα.
Αντιθέτως, κινδυνεύουν με εξαφάνιση όλοι όσοι ψηφίζουν για να… εκπροσωπηθούν από τα μέλη των εν λόγω οικογενειών.
Νομίζω, πως έπειτα από τη λαίλαπα που έπληξε πρόσφατα τη χώρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση στους λόγους που καθιστούν το βίο μας επισφαλή.
Απαιτείται όμως να γίνει ένας παραλληλισμός μ’ ένα είδος που… παραπέμπει στην ελληνική πολιτική και οικογενειοκρατική ελίτ.
Ορισμένοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αν γίνει πυρηνικός πόλεμος, οι κατσαρίδες όχι μόνο δεν πρόκειται να μας αδειάσουν τη γωνιά αλλά θα θεριέψουν κι από πάνω.
Η προοπτική αυτή σίγουρα σε κάνει να σκέφτεσαι ότι το μεταπυρηνικό μέλλον απέχει πολύ από το να θεωρείται ευχάριστο.
Οι οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα ή ό,τι τέλος πάντων έχει απομείνει από τη χώρα ομοιάζουν τα μάλα με τα εν λόγω κολεόπτερα.
Οι παραδοσιακοί «λαοφιλείς» ηγέτες είναι τα πρώτα ξαδελφάκια των κατσαρίδων.
Πλην όμως, κατά έναν παράδοξο τρόπο, οι πολίτες ενώ τρομάζουν με τη θέα μιας κατσαρίδας (και δη ιπτάμενης), στη θέα ενός Καραμανλή ή Παπανδρέου ή Μητσοτάκη δεν τρομάζει.
Τουναντίον, ο ψηφοφόρος, νιώθει ενστικτωδώς μια εσωτερική υποχρέωση να βοηθήσει τα κοινοβουλευτικά κολεόπτερα να μακροημερεύσουν ακόμα και εις βάρος του!
Παρόλο που το μαύρισμά των εθνοπατέρων στις εκλογές θα ισοδυναμούσε με μια γερή δόση φλιτ, ο «αγνός» ψηφοφόρος δεν κάνει στην κοινωνία το χατήρι.
Προτιμά να συνεχίσει το τάισμα της πολιτικής μας πανίδας με χειροκροτήματα, ικεσίες για διορισμό, παρακάλια, κολακείες και μπόλικα κουκιά που φισκάρουν κάθε τετραετία τις κάλπες που αποτελούν τις φωλιές των κατσαριδοπολιτικών.
Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου!

3 σχόλια:

  1. Είπαμε.. είμαστε η χώρα της ανακύκλωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο Μάνος. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τις δυναστείες; Στη Βυζαντινή Ιστορία έτσι δεν υπολόγιζαν το χρόνο και τις κυβερνήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/06/2007 9:16 π.μ.

    Όλοι οι επιτυχημένοι χαρακτηρισμοί που αναφέρονται στο post σας, δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν μόνο τα μέλη αυτών των οικογενειών, αλλά κυρίως όσους ψηφίζουν για να… εκπροσωπηθούν από τα μέλη των εν λόγω οικογενειών. Πολυάριθμοι οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι, και συνήθως δεν έχουν και το απαιτούμενο θάρρος να παραδεχτούν ποιους ψηφίζουν και γιατί.
    Μην χαϊδευόμαστε άλλο "παιδιά", ούτε να κατηγορούμε συνεχώς τους εκάστοτε εκλεγμένους, οι οποίοι δεν εκλέγονται και ξαναεκλέγονται από μόνοι τους, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή