Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2008

Δημοσκόπηση στη Μόρντορ με κάλπη (ψηφοφόρος ο Γκόλουμ)


Αν ζεις στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να δεις (στο σινεμά) ούτε τον άρχοντα των δαχτυλιδιών ούτε τα χρονικά της Νάρνια ούτε να το ρίξεις στην ανάγνωση συγγραφέων όπως ο Άρθουρ Μάχεν, ο Λόρδος Ντάνσανι, ο Όγκαστ Ντέρλεθ και ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ.

Επειδή απουσιάζει εμφανώς και το ηρωικό στοιχείο, είναι παντελώς άχρηστο να διαβάσεις Ρόμπερτ Χάουαρντ, τον αυτόχειρα δημιουργό του υπερήρωα Κόναν του Βαρβάρου και του σκοτεινού πλην δίκαιου ήρωα Σόλομον Κέην.

Το παράξενο δεν το αναζητείς. Σε βρίσκει εκείνο – κάθε απόγευμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Η Νάρνια-Ελλάς είναι η παραμυθοχώρα όπου οι κάτοικοι-ξωτικά και τα χόμπιτ βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση άτακτης υποχώρησης διότι τους επιτίθενται αδηφάγα τρολς, γκόμπλινς, και ούρουκ χάι.

Τα Εντς συχνά πυκνά γίνονται παρανάλωμα του πυρός και του στρατηγού ανέμου (στη μυθολογία του Τόλκιν τα Εντς είναι ομιλούντα… δέντρα).

Τα αφελή χόμπιτς εξαπατώνται διαρκώς από τους πειναλέοντες καλικατζαρέους και πάνε κάθε τέσσερα χρόνια και τους ψηφίζουν, παρόλο που η διαδικασία είναι βιτρίνα και στην πραγματικότητα πρόκειται για στυγνή τυραννία!

Επίσης, οι σκοτεινές δυνάμεις της Μόρντορ, όπως ο υπέργηρος Σόρον και ο μοχθηρός Σάρουμαν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάζουν γραβατωμένα γεννήματα της αβύσσου να ρωτήσουν τους υποτελείς ποιος δήμιος τους αρέσει περισσότερο.

Κάνουν κι άλλες ερωτήσεις. Πότε οι ατυχείς υποτελείς άλλαξαν προτίμηση δημίου, ποιος δαίμονας θεωρούν ότι μπορεί να τους ρουφήξει λιγότερο αίμα και τα λοιπά.

Η Μόρντορ αποκαλεί τούτο τον τραγέλαφο «δημοσκοπήσεις» και πληρώνει χρυσάφι τις ερωτήσεις που υποβάλλουν τα χαμογελαστά Νάζγκουλ.

Γράφοντας όλα τούτα θυμήθηκα ότι:

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Alco, ο Γιώργος Παπανδρέου αξιολογείται από τους ερωτηθέντες ως «καλύτερος πρωθυπουργός» από τον Κώστα Καραμανλή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει διατελέσει ποτέ του πρωθυπουργός ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τον Καραμανλή αλλά αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο που θυμίζει Ντάγκλας Άνταμς.

6 σχόλια:

Aggelos Spyrou είπε...

Έχετε ένα δίκιο τώρα εδώ που τα λέμε.

Ας έμπαινε μια ερώτηση του τύπου "ποιος είναι ο ομορφότερος" ή "ποιος είναι ο πιο σέξυ".

Βέβαια, μπορεί να τους κατατρόπωνε ο Τσίπρας εκεί, είναι ο "καταλληλότερος" για εραστής.

Ανώνυμος είπε...

KAI POY'SAI AKOMA OTAN THA ARXISOYN NA MAS ZHTANE MERTIKO APO TYXON IDIOKTHSIES POY EXOYME 1)GIA NA SOSOYME THN PSYXH MAS (DINEIS LIGO APO TO OIKOPEDAKI SOY STOYS AGIOYS PATERES & EKSASFALIZEIS TA ANTISTOIXA m2 STOYS OYRANOYS. 2)KI'AYTO PALI ME STREMATA EXEI NA KANEI KAPOIOS FOTEINOS NOYS POY FILODOKSEI NA GINEI PROTHYPOYRGOS TOY OIKOPEDOY EEE!!! SYGGNOMH THS XORAS HTHELA NA PO,BRHKE NEA EPANASTATIKH METHODO EKSASKHSHS THS EKSOTERIKHS MAS POLITIKHS,DINEIS MERIKA STREMMATA & MERIKOYS YFALOYS SE TYXON EPITHETIKOYS GEITONES KAI TSAK TOYS KANEIS AMESOS FILOYS & KOIMASAI KAI YSYXOS TA BRADIA!ME ENA SMPARO 2 TRYGONIA DHL. KAI EIRHNH KAI TERMA OI AYPNIES TA BRADYA. INS ALLAX!!!! G APO CT

Μάρκος είπε...

Το παράξενο είναι που εξαφανίστηκε ο "κανένας από τους δύο" ως επιλογή. Αυτό έπρεπε να σας κάνει να αναρωτιέστε τι συμβαίνει...

Pastaflora είπε...

Κοινώς, "αντίο κι ευχαριστώ για τα ψάρια"!

Ανώνυμος είπε...

ούτε ο κανένας έχει διατελέσει πρωθυπουργός γιατί δεν το παρατήρησε κανείς εως τώρα .....

x-man είπε...

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένας τρόπος να αυξάνουν τα κέρδη τους οι αντίστοιχες εταιρίες και ένας μοχλός πίεσης των μεγαλοεκδοτών, καναλαρχών κ.ο.κ, πρός τους πολιτικούς. Η εφαρμογή κανόνων της ψυχολογίας στον τρόπο και την σειρά με την οποία τίθεται το ερωτηματολόγιο ώστε να οδηγηθούν οι ερωτώμενοι στην ζητούμενη απάντηση φανερώνουν την καθοδήγηση και τον σχεδιασμό των μετρήσεων.

Γενικά έχω πάψει να τις πιστεύω.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει οι πολιτικοί να κάνουν το σωστό κάτω από την πίεση μίας δημοσκόπησης. Τις μ@λ@κί@ς τους δεν τις γνωρίζουν εκ των προτέρων;

Μού θυμίζουν το γεμάτο αγωνία και ενδιαφέρον ερώτημα που απευθύνουν πολλοί τηλεοπτικοί ρεπόρτερ σε ανθρώπους που μόλις έχουν χτυπηθεί από την μοίρα.

"Πώς αισθάνεσθαι;"... και πίσω στο φόντο φαίνεται το γκρεμισμένο σπίτι για παράδειγμα.

Την καλημέρα μου.