Σάββατο, Μαρτίου 06, 2010

Καταργείται το πασχαλινό γλέντι στα στρατόπεδα


Η εθνομηδενιστική καμπάνια της κυβέρνησης συνεχίζεται απτόητη, με γοργούς ρυθμούς και χωρίς να δέχεται κάποια σοβαρή πολιτική αντίσταση. Αφαίρεσαν την λέξη "Εθνική" από τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας. Αντί για "εθνική" έβαλαν Δραγώνα δίχως η τελευταία να διαθέτει αναγνωρισμένο τίτλο βασικών σπουδών. Κατήργησαν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Κατήργησαν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στις πρεσβείες και τις διπλωματικές αποστολές. Κατήργησαν τη συμμετοχή τεθωρακισμένων και αεροσκαφών στις παρελάσεις επί τη ευκαιρία των εθνικών εορτών. Η Eurovision συνεχίζει ακάθεκτη. Ταυτόχρονα επιτίθενται στο εισόδημα και τον τρόπο ζωής του ελληνικού λαού με βροχή αντιλαϊκών μέτρων. Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει με σπριντ την παράδοση που ξεκίνησε ο Κώστας Σημίτης: επίθεση στο έθνος και τον λαό. Τους κομματικούς κραδασμούς θα απορροφήσει το "μαξιλάρι" των αναρίθμητων ελληνοποιήσεων που θα αποκτήσουν ιθαγένεια και -πάνω απ' όλα- δικαίωμα ψήφου. Ο ΓΑΠ αλλάζει λαό, αν δεν το έχουμε αντιληφθεί. Τώρα καταργεί και τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα στα στρατόπεδα. Συντόμως και το ίδιο το Πάσχα. Επείγει μια Ανάσταση για την Ελλάδα.

Γράφουν τα Νέα στη διαδικτυακή τους έκδοση:


Τέρμα και ο «χακί» οβελίας

Κόβεται από φέτος για λόγους οικονομίας το ομαδικό γλέντι της Κυριακής του Πάσχα στις στρατιωτικές μονάδες, με οβελίες σε... παράταξη και πολλούς προσκεκλημένους!

Απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες από το ΓΕΕΘΑ ορίζει ότι από φέτος και στο εξής ο εορτασμός του Πάσχα θα πραγματοποιείται με παράθεση εορταστικού γεύματος στο προσωπικό που είναι υπηρεσία. Στο γεύμα μπορούν να προσκληθούν και τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού που έχει υπηρεσία, ενώ θα συμμετέχει και η διοίκηση της κάθε μονάδας.

Μέχρι τώρα, σε κάθε κεντρική μονάδα μιας περιοχής γινόταν ευρεία εκδήλωση με όλο το προσωπικό, προσκεκλημένους, ομαδικό ψήσιμο αρνιών και παράθεση γεύματος σε όλους. Μάλιστα, σε μία μονάδα ανά κλάδο _ κυρίως στην Αττική _ γινόταν αντίστοιχη επίσημη εκδήλωση την οποία επισκεπτόταν η πολιτική ηγεσία του τόπου. Για φέτος είχε οριστεί η κεντρική εκδήλωση να γίνει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Πέραν του κόστους, μέτρησε και η αποφυγή πρόσθετης καταπόνησης του προσωπικού για αρκετές ημέρες.

(Στην πασχαλινή φωτογραφία ο κ. Παπανδρέου με την μοιραία πρόεδρο της Βουλής κ. Μπενάκη που ανακοίνωσε στον Κάρολο Παπούλια τον... περιορισμό των συνόρων, της εθνικής κυριαρχίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χάριν της ειρήνης).


3 σχόλια:

ΗΛΙΑΣ είπε...

Κατάργηση των παρελάσεων, και του οβελία για λόγους οικονομίας...

Ας μας πει κάποιος περισπούδαστος το κόστος όλων αυτών και τι θα μας κοστίσει η... Eurovision.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ολοφάνερο πως έχουν προαποφασιστεί,εδώ και καιρό,όλα αυτά που συντελούνται στις μέρες μας(εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας,εθνομηδενισμός,αλλοίωση εθνικής ταυτότητας,κατακρεούργηση της εθνικής Παιδείας και γλώσσας μας,αντιλαϊκά μέτρα κ.α.).
Έχω την αίσθηση όμως,πως η παρούσα κυβέρνηση τρέχει αγωνιωδώς να προλάβει,θρασύτατα και απροκάλυπτα, την ταχύτατη υλοποίησή τους. Γιατί άραγε βιάζονται τόσο πολύ;Μήπως βιάζονται οι εντολοδόχοι τους;Τι θέλουν να προλάβουν;Οψώμεθα....
Σύμμαχοι στον αγώνα τους ,όπως πάντα,τα μέσα μαζικού αποπροσανατολισμού και οι εταιρείες εικονικών δημοσκοπήσεων.Τα “κόμματα”τηρούν,ύποπτα και ένοχα, σιγή ιχθύος.Το ΛΑΟΣ συμπαραστάτης του ΓΑΠ!Οι ηγεσίες των συνδικάτων (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ,αρκούνται σε χλιαρές και ανώδυνες κινητοποιήσεις που ενισχύουν το “ταμείο”,λόγω της περικοπής των ημερομισθίων των απεργών.
Κάτι βρωμάει στον αέρα...και επειδή το όλον υπερβαίνει τα μέρη του,θα είναι σίγουρα μεγάλη τραγωδία για τους Έλληνες. Η τραγωδία περιέχει όμως την “κάθαρση” και τον “απομηχανής θεό”.
Οψώμεθα....

mr.alobar είπε...

παντος φετος που θα γινει eurovision και ολοι θα ξεχασουν τα προβληματα τους βλεποντας μεσημεριαναδικα με περισπουδαστο υφος να σχολιαζουν για καμια βδομαδα τα αποτελεσματα,να μην ψηφισει κανεις Γερμανια.Ετσι για να τους δειξουμε.(πλακα κανω).