Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2012

Πατέρα τα θαλάσσωσα!



Της Λουκίας Χουλιάρα
Ο Αντώνης, βρισκόταν γονυπετής μπροστά στο Ιερό, που είχε πρόχειρα στηθεί στο Μαξίμου για τις ανάγκες της «Συνομιλίας». Είχε πάρει κείνο το κακομοίρικο ύφος, το οποίο φόραγε μόνιμα τον τελευταίο χρόνο και το οποίο έκανε ακόμα και του Σόιμπλε τη ψυχή να μαυρίζει. Άναψε ένα κερί, απήγγειλε ένα «Πάτερ ημών», ένα «Πιστεύω εις Ένα Θεό», προσέθεσε και μερικά «Κυρ Ελέησον» και απευθύνθηκε με σέβας και κατάνυξη στο Δημιουργό.

·         Πατέρα, φανερώσου στον ταπεινό σου δούλο.

·         Παιδί μου Αντώνιε, τώρα τελευταίως με επικαλείσαι συχνά. Τι συμβαίνει πάλι;

·         Συγχώρα με Πατέρα για την ενόχληση, αλλά αντιμετωπίζω πρωτοφανείς δυσχέρειες. Δεν έχω πάρει τη δόση!

·         Νόμιζα παιδί μου, ότι ο αδελφός σου ο Φώτιος, τις επάτησε τις κόκκινες γραμμές και ότι τα περάσατε τα μέτρα.

·         Δε φταίει ο αδελφός πατέρα.

·         Ποιος τότε; Ο ευτραφής, ο άλλος αδελφός; Του διεβίβασες την εντολή μου, να απολέσει βάρος; Είναι ένδειξη αλαζονείας και έλλειψης εγκράτειας όλες αυτές οι οκάδες!

·         Ναι Πατέρα, του το μετέφερα! Ούτε αυτός είναι το πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι σύντροφοι, μου κάνουν νερά. Ενώ εγώ έβαλα λυτούς και δεμένους, ενώ επιστράτευσα πράσινους, κόκκινους, χοντρούς, αδύνατους, μουστακαλήδες και σπανούς, προκειμένου να τους κάνω όλα τα χατίρια και τα γούστα, αυτοί μουλάρωσαν και δε δίνουν τη ριμάδα τη δόση! Να σκάσω είμαι!

·         Μα δε σου την είχαν τάξει; Την προηγούμενη φορά που μου κανες Conversation Request και εγώ το απεδέχθην με διαβεβαίωσες ότι αν λάβεις τον ορυμαγδό των μέτρων, τη δόση θα την είχες στο τσεπάκι!

·         Έτσι θαρρούσα Πατέρα μου! Να μην είχα καταλάβει καλά; Είναι βλέπεις που οι Γερμανοί, παρόλη την αξιοπιστία που κατάφερα να ανακτήσω, επιμένουν να κάνουμε όλες τις συνομιλίες στα Γερμανικά! Μπορεί να μπουρδουκλώθηκα και να μην κατανόησα ορθώς.

·         Αντώνιε, σα να μην μου τα λες καλά! Διαπραγματεύεσαι και δεν καταλαβαίνεις τί και πως; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Χάθηκε να πάρεις έναν μεταφραστή;

·          Δεν τους εμπιστεύομαι Πατέρα! Ξέρεις τι ρουφιάνοι είναι! Μία που μπήκαμε στο Eurogroup μία που αρχίσαν τις διαρροές στα ΜΜΕ!

·         Αν δεν μπορείς να διασφαλίσεις ούτε αυτό, αν δεν έχεις την ικανότητα ούτε μια σωστή επικοινωνία να κάνεις, τι ελπίδα έχεις να επιτύχεις στη διαπραγμάτευση;

·         Για να είμαι ειλικρινής ουδεμία Θεέ μου! Γι αυτό χρειάζομαι τη βοήθειά σου! Πρέπει να πάρω τη δόση, διαφορετικά ένα μόνο μου απομένει να κάνω: να απειλήσω τους εταίρους ότι θα τους στείλω επικεφαλής των ευρωβουλευτών το Χαϊβάνι!

·         Αυτό σου το επιχείρημα με συγκλονίζει Αντώνιε. Τόσο τραγική είναι η κατάσταση λοιπόν;

·         Ναι Πατέρα! Τα έχω κάμει μούτι!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΜΙΑ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ.ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΥΤΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα