Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2007

Αποκάλυψη του DefenceNet: Τι συνέβη στην αποστολή SAR του F-16: Απαγωγή της σωρού του Σμηναγού!


Από το έγκυρο αμυντικό portal Defencenet διαβάσαμε ένα αποκαλυπτικό άρθρο που εκθέτει τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών. Το παραθέτουμε ασχολίαστο και ελπίζουμε να μην αληθεύει - αν και μέχρι σήμερα οι πληροφορίες και οι αναλύσεις του περιοδικού Στρατηγική και του προαναφερθέντος portal έχουν αποδειχθεί ακριβείς. Σημειωτέον, ο κ. Αναστάσιος Γκουριώτης, γενικός διευθυντής του portal και του περιοδικού Στρατηγική παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή την επομένη της συντριβής του ελληνικού F16 και της τραγικής απώλειας του ηρωικού σμηναγού (Ι) Αθανασίου Μπατσαρά. Απολουθεί το κείμενο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του DefenceNet, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά άρθρα και αναλύσεις:

Τι συνέβη στην αποστολή SAR του F-16: Απαγωγή της σωρού του Σμηναγού!


Πολλά ερωτήματα ανακύπτουν από το χθεσινό δυστύχημα του μαχητικού αεροσκάφους F-16C Block 52+ νότια της Χαλκιδικής στη περιοχή της Ψαθούρας. Βάσει των αποκλειστικών πληροφοριών του www. defencenet.gr, χθες το βράδυ εκτυλίχθηκε κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.


Κατ’αρχήν η κατάληξη του δυστυχήματος: Πως είναι δυνατόν η τουρκική φρεγάτα ( «Gökova» F 496, κλάση «O.H.Perry» ) να έφτασε πρώτη και να περισυνέλεξε την σωρό του άτυχου Σμηναγού (Ι), Α.Μπατσαρά, ξεκινώντας ένα ταξίδι 60 μιλίων μέσα στη νύκτα από την (παράνομα) δεσμευμένη περιοχή που επιχειρούσε, βόρεια της Λήμνου; Χωρίς, μάλιστα, να κάνει χρήση των ελικοπτέρων της; Έφτασε στην περιοχή δύο ώρες μετά το ατύχημα και ενώ τα ελληνικά μέσα επιχειρούσαν 1,5 ώρα, χωρίς να εντοπίσουν το νεκρό. Τα τρία Super Puma είχαν σηκωθεί από την Λήμνο (το οποίο και έφτασε πρώτο στη Ψαθούρα), την Χίο και την Ελευσίνα) Από τα ελληνικά ραντάρ χάθηκε το ίχνος του F-16, στις 19.41, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν. Πληροφορίες του www.defencenet.gr, επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε εκπομπή σήματος εγκατάλειψης επί 3’’, πριν σιγήσει και αυτό.
Η εγκατάλειψη έγινε σε ύψος 2-3.000 ποδών και είναι σαφές από το αποτέλεσμα ότι έγινε εκτός του φακέλου ασφαλούς εγκατάλειψης. Όπως επίσης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ένας ελιγμός του άτυχου Σμηναγού, βάσει των μαρτυριών άλλων χειριστών οδήγησε το αεροσκάφος εκτός του φακέλου πτήσης ( το F-16 εκτελούσε άσκηση CAP με τα άλλα τρία και ανέμεναν τέσσερα Α-7E Κορσέρ και 2 Μιράζ 2000 που θα έπαιζαν το ρόλο του εισβολέα).


Η τουρκική φρεγάτα έπλεε, όπως προαναφέραμε, σε παρακείμενη παράνομα δεσμευμένη περιοχή, βόρεια της Λήμνου. Οι δύο δεσμευμένες περιοχές απέχουν στο απώτατο σημείο τους 20 μίλια, αλλά η φρεγάτα εκίνησε από απόσταση 60 μιλίων από το δυστύχημα. Από αυτό το σημείο έλαβε το σήμα από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και όχι από το ελληνικό EΚΣΕΔ. Kαι ουσιαστικά ΑΠΗΓΑΓΕ τη σωρό του νεκρού Έλληνα Σμηναγού, γιατί δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εισέλθει σε δεσμευμένη περιοχή, όπως είναι εν προκειμένω, το Πεδίο Βολής Ψαθούρας. Μόνο αν εκδιδόταν ΝΟΤΑΜ από ελληνικής πλευράς που θα αποδέσμευε την εν λόγω περιοχή θα μπορούσε να εισέλθει η τουρκική φρεγάτα. Και αυτό δεν συνέβη. Από την άλλη πλευρά, πόσες πιθανότητες επιτυχίας υπήρχαν μέσα στη νύχτα να φτάσει πρώτη η τουρκική φρεγάτα στη σωρό του σμηναγού, μετά από ταξίδι 60 μιλίων; Πως είχε ακριβέστατες πληροφορίες για το σημείο του δυστυχήματος; Απαιτούνται άμεσες απαντήσεις.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα που θέτετε από την πρώτη στιγμή που το πληροφορήθηκα με έχει εξαγριώσει. Και η οπτική του πράγματος που με ωθεί δεν έχει να κάνει με κανενός είδους σκοπιμότητες. Γνωρίζετε ότι έχω σαφή πολιτική και κομματική αναφορά. Έχω όμως αποκρυσταλλωμένη ιδία ιδεολογική αντίληψη που υπαγορεύει το σεβασμό της υπάρξεως και υπολήψεως του Ελληνικού λαού και των στρατευμένων παιδιών του. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Οι εμπειρίες μου ως στρατεύσιμου την περίοδο των Ιμίων, όπου κάποιοι αμέλησαν τα καθήκοντά τους και κάποιοι πρωτοκλασάτοι ενδώσανε, με συνοδεύουν πάντα και εξακολουθούν να με διδάσκουν. Σαφώς και δεν τυχαίο γεγονός ότι παρότι η τουρκική φρεγάτα ξεκίνησε από μακριά και με παρότρυνση σιγουρότατα των τουρκικών αρχών έφτασε πρώτη. Είναι υπερβέβαιο ότι το στίγμα που έλαβαν οι Τούρκοι ήταν απολύτως ακριβές. Διαφορετικά δεν θα έφταναν πρώτοι. Εκτός αν μεσολάβησε ο υπερφυσικός παράγοντας! Αστειότητες βέβαια, γιατί δυστυχώς στην πραγματικότητα διαθέτουμε αστείες πολιτικές αρχές, ανίκανες να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους έναντι του Μεγάλου Ελληνικού Έθνους. Ας μας απαντήσει επιτέλους κάποιος … σχετικά υπεύθυνος τελικά τι ισχύει σχετικά με τη ζώνη έρευνας και ασφάλειας στο Αιγαίο και την εκ νέου επιχειρούμενη από τους Τούρκους νομή. Διότι υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτι ψήνεται σ’ αυτό το θέμα. Πως και γιατί βρέθηκε η τουρκική φρεγάτα επιτέλους εκεί. Μήπως δηλαδή έχει παραχωρηθεί στην Τουρκία το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης στη συγκεκριμένη περιοχή; Και αν ναι, σε ποιες ακόμη περιοχές συμβαίνει αυτό; Από τα Ίμια και τους ήρωες πιλότους μας στον Τουρκισμό του Μπαμπατζάν και τις τουρκικές διασώσεις και ξανά πίσω στις απώλειες των ηρωικών παιδιών μας! Έλεος. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας όλοι μας. Ας φερθούμε κι ας διοικηθούμε ως Γενναίοι και Δυνατοί Έλληνες. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Όχι άλλο Ελληνικό Αίμα κατασπαταλημένο. Κάθε Έλληνας Στρατιώτης που χάνεται πληρώνει την ανευθυνότητα όλων μας, γιατί ανεχόμαστε την ανευθυνότητα των …αρχών μας. Επιτέλους, λίγη τσίπα δεν βλάπτει.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://polapopsis.blogspot.com

Aggelos Spyrou είπε...

Το ερώτημα που θα ήθελα να απαντηθεί είναι τί θα κάναμε εμείς σε αντίστοιχη περίπτωση πτώσης Τουρκικού αεροπλάνου.

Πολύ φοβάμαι ότι η Τουρκία χτίζει πέτρα πέτρα την πολιτική της στην περιοχή, με πλάτες βέβαια άλλων, κι εμείς οργανώνουμε καλές δεξιώσεις.

Suspect είπε...

ακομα και αν ειχαμε εμπλοκη με τους τουρκους, το θεμα θα γινει γαργαρα...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Σήμερα το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει την παραχώρηση, εκ μέρους της Ελλάδας, της διαχείρισης των βακουφίων σε "εκλεγμένους εκπροσώπους της μειονότητας" ενώ μέχρι τώρα διορίζονταν από το ελληνικό κράτος. Το πιάνετε το υπονοούμενο, πιστεύω. Τεράστια η οικονομική ευχέρεια πλέον.
Το Παρόν αποκαλύπτει πως αρνηθήκαμε την πρόταση της Κύπρου για στρατιωτική συνεργασία και προτιμήσαμε να κάνουμε "battle group" με τους Τούρκους.
Με τις υγείες μας.

Ra Ma είπε...

Θα συμφωνήσω ότι η πολιτική της Τουρκίας ακολουθείται από στρατηγική και συνέπεια από όλες τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι είμαστε τόσο ...κόττες!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.