Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2007

Η αποκάλυψη ονομάζεται Γιώργος Φανάρας


Έγινε κι αυτό. Το ζητήσατε, το πραγματοποιήσαμε. Αναρωτιόσασταν ποιος είναι ο καλλιτέχνης που ευθύνεται για τή φοβερή και υποβλητική βυζαντινή εκδοχή του ύμνου του Ολυμπιακού που ακούσατε για πρώτη φορά από τους Αδιάβροχους και στη συνέχεια από τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ.

Ανακαλύψαμε τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος τραγουδιστής και σήμερα είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση μαζί του στον αέρα του ΑΝΤ.
Σε πανελλήνια πρώτη μάλιστα, μεταδώσαμε και βυζαντινή εκδοχή του ύμνου του ΠΑΟ! Και αυτή διά χειρός Γιώργου Φανάρα.

Ωστόσο, αυτοί οι ποδοσφαιρικού τύπου πειραματισμοί είναι ένα παιχνίδι του Γιώργου, μια στιγμή ανάπαυλας. Η κύρια απασχόλησή του είναι το λαϊκό τραγούδι και -πιστέψτε μας- το υπηρετεί με γνώση και με επάρκεια που σπανίζει στις ημέρες μας.
Ο Γιώργος συνδυάζει τη γνώση, τη μουσική κατάρτιση, το μεράκι και το ταλέντο του, το οποίο διαθέτει σε ποσότητες ικανές ώστε να δανείσει και άλλους καλλιτέχνες.
Στην εκπομπή παρουσίασε την καινούρια του δουλειά με τίτλο "Για Σένα Τα Λέω". Η μουσική δεν περιγράφεται με λόγια και γι' αυτό σας παραπέμπουμε στο εγγύτερο cdάδικο της περιοχής σας.

Το site του καλλιτέχνη, όπου μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά και τη φωνάρα του είναι:Επισκεφθείτε το, ακούστε τον Γιώργο και διαπιστώστε μόνοι (σαν ανεμώνη) των λόγων το αληθές.

ΥΓ: Ο Κώστας λέει ότι ο βυζαντινός ύμνος του ΠΑΟ του ακούγεται καλύτερα από εκείνον του Θρύλου. Διαφωνώ.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ


Ο Γιώργος Φανάρας γεννήθηκε στην Κομοτηνή, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και τώρα ζει στην Αθήνα.
- Από δέκα ετών ξεκινάει τη βυζαντινή μουσική με δάσκαλο τον Χαρίλαο Ταλαδώρο.- Κατέχει πτυχίο και δίπλωμα καθηγητού βυζαντινής μουσικής.

- Δίδαξε βυζαντινή μουσική και παραδοσιακό τραγούδι.

- Διετέλεσε Πρωτοψάλτης σε σπουδαίους ναούς Αθήνας και Θεσ/νίκης.
Συναυλίες στο εξωτερικό: Παρίσι, Παναγία των Παρισίων, Νίκαια, Μονακό, Πολωνία, Βιέννη, Λονδίνο, Κύπρο.
Τραγούδησε-συνεργάστηκε με: Γιώργο Χατζηνάσιο, Στέφανο Κορκολή, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Μάριο Τόκα, Πασχάλη Τερζή, Μαρινέλλα, Μανόλη Μητσιά, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Δήμητρα Παπίου, Κωσταντίνα, Κώστα Μακεδόνα, Γλυκερία, Θέμη Αδαμαντίδη, Ελένη Δήμου, Δημήτρη Μπάση, Στέλιο Διονυσίου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Πέτρο Γαϊτάνο, Χρόνη Αηδονίδη, Γρηγόρη Βαλτίνό, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Σταμάτη Φασουλή.

Άλλες εμφανίσεις: Τραγούδησε στο μέγαρο μουσικής στο έργο "Αναγέννηση" του Γιάννη Μαρκόπουλου.

- Ήταν ιδρυτικό μέλος στη "σπείρα-σπείρα" του Σταμάτη Κραουνάκη, στο έργο "Όλοι μάυρα και ένα πιάνο".

- Τραγούδησε σε συναυλίες στο "Ηρώδειο" και στο μέγαρο μουσικής Θεσ/νίκης.- Τραγούδησε Ντουέτο με την Μαρινέλλα στο μέγαρο μουσικής Αθηνών, στην παράσταση "Φωνή από φως".

- Το φθινόπωρο του 2006 εμφανίστηκε με τον Μάριο Τόκα και Γιώργο Χατζηνάσιο στην Μουσική σκηνή του Casino Θεσ/νίκης.

Δισκογραφικές συμμετοχές: Συμμετέχει στο cd της παράστασης " Όλοι μαύρα κι ένα πιάνο", με το "Ερωτικό" του Θ. Μικρούτσικου.

- Συμμετέχει στο συλλεκτικό cd "Et in arcadia ego", με τους Μανόλη Μητσιά, Κώστα Χατζή κ.α.

- Συμμετέχει με δύο τραγούδια στο cd της εκπομπής "Sing your song" του Alter.

Συμμετέχει δισκογραφικά στο ορατόριο του Γιάννη Μπουφίδη "ΏΡΑ ΑΠΙΕΝΑΙ".

2 σχόλια:

pastaflora είπε...

ο καλλιτέχνης μεροληπτεί: ακόμα αναμένουμε τον βυζαντινό ύμνο της ΑΕΚ!

Μύθος είπε...

Με λίγα λόγια είναι Γιώργος Φωνάρας και όχι Φανάρας! BTW θα συμφωνήσω με τον προδακτυλογραφήσαντα: αν και γαύρος, θεωρώ ότι ο ύμνος της ΑΕΚ έπρεπε να γίνει πρώτος, λόγω και της καταγωγής αυτής!!!