Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2009

So you think you can lead


Η Νέα Δημοκρατία υπέστη συντριβή στις εθνικές εκλογές και θα προσπαθήσει να την ξεπεράσει εκλέγοντας νέο αρχηγό.
Η χαίνουσα πληγή στα πλευρά της παράταξης δεν πρόκειται να κλείσει αν το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Καραμανλή δεν πληροί ορισμένες σαφείς προδιαγραφές.
Πρώτα και κύρια οφείλει να εκλεγεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο από μέγιστο δυνατό αριθμό εκλεκτόρων.
Σε μια συγκυρία όπου απονομιμοποιήθηκε η κυβερνητική δυνατότητα του κόμματος λόγω του ιδεολογικοπολιτικού του αδιεξόδου που προκάλεσε την εκλογική αποδοκιμασία, ο νέος αρχηγός πρέπει να διαθέτει μέγιστη νομιμοποίηση διά της κατάφασης των μαζών στην εκλογή του.
Αυτό συνεπάγεται αδιάβλητες και ανοιχτές διαδικασίες.
Αν η ΝΔ υποπέσει πάλι στο σφάλμα της υποταγής στην αυθεντία των βαρονιών και λειτουργήσει ως κλειστό οικογενειακό κλαμπ θα έχει αποκλείσει εκ νέου την κοινωνία από τον πυρήνα της λήψης αποφάσεων.
Με τη σειρά της η κοινωνία θα αποκλείσει τη Νέα Δημοκρατία από τις πιθανές πολιτικές επιλογές της.
Δράση και αντίδραση.
Άλλωστε, το παράδειγμα των ανοιχτών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ είναι πρόσφατο και αποδείχτηκε ότι είναι επιτυχημένο.
Επιπλέον, ο νέος αρχηγός υποχρεούται να διασαφηνίσει ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει ο ίδιος και το μεγάλο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ούτως ή άλλως δεν έχει να ποντάρει πουθενά αλλού.
Το χωλό διαχειριστικό παρελθόν της κυβέρνησης Καραμανλή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει πειστικό ή έστω ανεκτό επιχείρημα.
Η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ένα ζητούμενο που ουδείς μπορεί να υποτιμήσει την αξία του.
Επίσης, η νέα ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να μην έχει την παραμικρή παρουσία, σχέση ή συνάφεια με τη θλιβερή εικόνα της διαπλοκής που συνεχίζει να υποβιβάζει και να προσβάλλει το συλλογικό μας βίο.
Θα είναι πραγματικά άδικο για τα εκατομμύρια των οπαδών της ΝΔ να τεθεί επικεφαλής πρόσωπο που επανειλημμένως έχει τοποθετήσει εαυτόν στο κάδρο της διαφθοράς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ousiastika loipon kaneis ligo h polu den mporei na ginei arxhgos dedomenou oti ligo h polu oloi exoun kathgorithei me ton ena h allo tropo gia skandala h taktopoihsh hmeterwn h spatales apo ypourgia ews nomarxies!
h aporia mou einai h ekshs!
s authn thn parataksh yparxoun fwteina patriotika miala, me idees kai arxes pou skizoun! myala pou theloun na prosferoun alla tha prepei na ginoun vouleytes kai ara voleytes gia na diekdikhsoun thn proedria...
ara...egw o tyxaios ellhnas neodhmokraths me ola ta parapanw xarakthristika ek prooimiou adynatw na symetasxw sthn koursa ths diadoxhs....kai as eimai kaluteros apo olous autous!
symperasmatika olo auto einai lathos!
deite pws eklegan tous strathgous sthn sparth!h sthn arxaia athina tous dhmarxous kai ti tha pei h leksh ekloges sthn istoria mas....
ti to eklegeina kai ti to eklegesthai!
pou gia na eklegeis prepei na xeis kavatza mia 100rou xiliades eyrw! an thes na pas kontra sta diaplekomena de to elaxisto mia 500roy! ara kai pali lathos eimaste!
eimaste polla xronia pisw ws politismos ws genia akomh akomh kai ws ethimo apo tous idious tous progonous mas giati apla kataferan na mas alloiwsoun!
xarakthristika egw ws makedonas...anarwtithika meta fwnhs ti shmainei to asteri ths verginas...kai se ena akroathrio 22 atomwn kaneis den hksere! oloi ellhnarades....! den einai kako...na mhn ksereis...einai kako afou matheis pws den ksereis na mhn pas na matheis!
kai shmera tous rwthsa olous kai tous 22 an kseroun.....kai ti krima kaneis den kserei....:(



me timh
Sir Duck

Theodore είπε...

Κατ αρχας,θα ελεγα στον προηγουμενο σχολιαστη,οτι δεν διαβασα τι εγραψε,γιατι δεν ειμαι υποχρεωμενος,να στραβωθω,για να διαβασω τα κολλυβογραμματα,που εχει γραψει.Και για τους καπαδοκες του βλογ,θα προτεινα,να κοβουν τα σχολια,που ειναι γραμμενα σ αυτην την αθλια γλωσσα.(Ξερω οτι εχετε σοβαρα "κολληματα",με τη γλωσσα μας,πραγμα που εχω κι εγω εξ αλλου).
Τωρα,επι του θεματος,εγω νομιζω οτι η ΝΔ,μας τελειωσε,και οσο πιο γρηγορα το καταλαβουν ολοι εκει μεσα,τοσο το καλυτερο για ολους.
Τι σημασια εχει το ποιος θα ειναι Αρχηγος,οταν οι δελφινοι ειναι αυτοι που ξερουμε,τογε νυν εχον;
Οι ανθρωποι ειναι,ο ενας χειροτερος απο τον αλλο,και γνωστοι για την ανικανοτητα τους.
Ο μονος που εγω,(ως μη ψηφοφορος τους βεβαια),νομιζω οτι ειναι σοβαρος ανθρωπος,ειναι ο Βουλγαρακης.
Αλλα τι διαολο,ολοι οι αχρηστοι,εκει μεσα μαζευτηκαν;
Η πλακα ειναι,οτι απο μια ερευνα που εγινε προσφατα,φανηκε καθαρα,οτι οι πιο μορφωμενοι συνελληνες,ψηφιζουν αριστερα,υπο την ευρειαν εννοιαν,και μη προς κακοφανισμον.
Αρα,οποιον και να προτεινουν,και τελικα να ψηφισουν,μετριοτητα θα ειναι,σαν κι αυτους.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Θεοδωρε!
γραφω στην γλωσσα σου, η οποια καμμια σχεση με την δικη μου γλωσσα δεν εχει παρ ολα αυτα την ομιλω και την καταλαβαινω!
Αν θελεις, οποτε θελεις μπορουμε να δουμε ποιος στραβωνεται και πως!
Ειναι ατοπημα ξερεις, να γραφεις χωρις τονο, και δη παραπανω στην ελληνικη, να γραφεις χωρις οξειες και δασειες και περισπωμενες! γι αυτο και την αποφευγω στο π.σ. (υπολογιστης).
Δεν μ απασχολει αν θα διαβασεις το κειμενο μου...αλλα να γνωριζεις πως απο καθε μπουρδα κατι κερδιζεις!αυτο ειναι νομος!
Επισης νομιζω πως αυτο το σοφιστικε ξενερωτο στυλ του ..." θα στραβωθω απο τα γκρικλισ" δεν συναδει καν με τον πολιτισμο μας!
τελος διαφωνω καθετα με τον Βουλγαρακη ο οποιος θα μπορουσε να εχει μια αξιοπρεπεστατη πορεια στο κομμα αλλα τυφλωθηκε απο το κοτερο! ισως να εννοεις τον Μειμαρακη ο οποιος ειναι ο μονος που διασωζεται αλλα πιστεψε με ειναι λιγος!
και για να σου δωσω το ρεζουμε του κειμενου παραπανω...λεω: υπαρχουν στην βαση φωτεινα μυαλα που θελουν να βοηθησουν αλλα πρεπει να διανυσουν μια πορεια δεκαετιων για να να καταφερουν απλα και μονο να ειναι υποψηφιοι ποσο μαλλον να γινουν αρχηγοι!

Φιλικα

Σταυρος

Υ.Γ.
Συγνωμη για το ατονικο αλλα ετσι το ενιωσα ετσι απαντησα!

Theodore είπε...

Λαθος μου βεβαια,το Μειμαρακη εννοουσα.Σωστα το καταλαβες.
Τωρα για τα περιεργα γραμματα,υπαρχουν πια φορουμ,που κοβουν τα μηνυματα που ειναι γραμμενα ετσι.Και πολυ καλα κανουν,γιατι για να τα διαβαζει κανεις,πρεπει να στραβωθει,ιδιαιτερα αν εχει και καποια ηλικια,οπως πχ εγω.
Και εξ αλλου,η γλωσσα μας ειναι τα Ελληνικα,και μ αυτα πρεπει να εκφραζομαστε.
Τωρα,οσο για το μονοτονικο,δικηο εχεις,αλλα προσωπικα βαριεμαι να βαζω τους τονους,που ειναι πια διακοσμητικοι,ετσι που το κανανε το συστημα.

Ανώνυμος είπε...

μιας και λοιπον λυθηκε η παρεξηγησις, αν εισαι Αθηνα κερναω καφε...¨)