Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2009

Η συνέντευξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο CBS



Μην σας ξενίσει η αρχή (είναι διαφήμιση). Ούτε η αναφορά του δημοσιογράφου ότι στην Χριστιανοσύνη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έρχεται "δεύτερος" έπειτα από τον Πάπα. Τόσα ξέρουν τόσα λένε. Όσα λέει ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχουν ενδιαφέρον. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Όλοι ακούσαμε και είδαμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στις ειδήσεις της προηγούμενης Κυριακής να καταγγέλλει την Τουρκική μεριά για τις γνωστές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, εμείς οι φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου κατανοούμε και συμπάσχουμε με το Φανάρι, τόσο... που καταγγέλλουμε τα ίδια αλλά όχι από την Τουρκική μεριά, αλλά από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ότι με πόνο ψυχής εξιστορούσε στον δημ/φο ακριβώς τα ίδια κάνει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και μάλιστα χειρότερα αφού επιπλέον ούτε φάρμακα ούτε τρόφιμα δεν μπορεί να έχει ο μοναχός της Εσφιγμένου. Βλέπετε η Τουρκική μεριά αφήνει στους αλλόθρησκους την παροχή τροφίμων, φαρμάκων και ελεύθερη επισκεψιμότητα ενώ η Κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας...ούτε αυτά.


Φυσικά κατανοούμε το πρόβλημα που έχει το Φανάρι με τους Τούρκους, σαν Έλληνες οτιδήποτε βάλλει το Πατριαρχείο μας πονάει, αλλά καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον Οικουμενικό για υποκρισία. Καταγγέλλει ότι ο ίδιος πράττει εναντίον αδελφών (όχι αλλόθρησκων) εντός Ελλαδικού χώρου.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Σωστό.