Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2010

Στο press room η υπόθεση του «ελληνόφωνου» διορισμού στην προεδρία της ΔΕΘ


Η υπόθεση του διορισμού του «ελληνόφωνου» Γιάννη Κωνσταντίνου στην προεδρία της ΔΕΘ από την «πατριωτική-πράσινη-one stop shop» κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συζητήθηκε και στο press room όπου ο συνάδελφος Γιώργος Βλαβιανός ρώτησε σχετικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή. Παρατίθεται η στιχομυθία και το ηχητικό:

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πληροφορούμαστε ότι τοποθετήθηκε ή τοποθετείται ως πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως ελληνόφωνος Ευρωπαίος και συμμετείχε στη παρουσίαση του αναγνωστικού του γλωσσικού ιδιώματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με τον εκπρόσωπο του «Ουράνιου Τόξου». Εάν αληθεύει, θέλω το σχόλιό σας.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω αυτό στο οποίο αναφέρεστε. Είναι σαφές, όμως, ότι εάν υπάρχει κάτι μεμπτό και εμπίπτει στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα εξεταστεί. Από κει και πέρα, σε ποιες εκδηλώσεις μετέχει, είναι προσωπικό του ζήτημα, εκτός και εάν συμμετέχει σε αυτές με τη θεσμική του ιδιότητα.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το διάλογο Βλαβιανού - Πεταλωτή


Σχόλιο: είναι πρόδηλη η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου και καταφανές το αβάσιμο της τοποθέτησής του. Ειδικά στο σημείο που λέει ότι «εάν υπάρχει κάτι μεμπτό και εμπίπτει στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα εξεταστεί». Δηλαδή, αν σιγοντάρεις την προπαγάνδα του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου» ως πρόσωπο δεν υπάρχει πρόβλημα; Πρέπει να τους στηρίξεις με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΘ για να ελεγχθείς;
Επίσης, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις τα περί «προσωπικού ζητήματος» για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Αν ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε απευθύνει χαιρετισμό (ως «πρόσωπο-ιδιώτης») σε εκδήλωση συλλόγου βετεράνων της Βέρμαχτ και των SS θα είχε στο τσεπάκι του την ίδια απάντηση ο κ. εκπρόσωπος; Αστειότητες μιας κυβέρνησης δραγωνικού πατριωτισμού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

άσε ρε ΠΕΤΑΛΩΤΑΚΟ....ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ..........