Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019

Γιατί οι Rammstein δημιούργησαν το Deutschland







Εμείς οι άνθρωποι (αν είμαστε άνθρωποι κι όχι σκριπτάκια Τεχνητής Νοημοσύνης αυτοεκτελούμενα και αυτοεξελισσόμενα) δεν έχουμε να πούμε και τόσα πολλά πράγματα ουσίας κατά τη διάρκεια του βίου μας, ο οποίος κατά Καζαντζάκη είναι «μια αστραπή μα προλαβαίνουμε». Έχουμε ένα, το πολύ δύο πράγματα, αξίας να πούμε και μηνύματα να μεταφέρουμε.
Οι Rammstein μπορούν απ΄ όλους εμάς τους πατριώτες, τους εθνικιστές, τους πατριδολάτρες, τους ρομαντικά ρεαλιστές να θεωρούνται και τυχεροί και ευδαίμονες και αξιοζήλευτοι. Ζουν σε μια αντιηρωική εποχή και με αυτό το τραγούδι, το οποίο τιτλοφορείται Deutschland κάνουν κάτι ηρωικό. Χρησιμοποιούν την μουσική, την γλώσσα που καταλαβαίνει ολόκληρο το σύμπαν (σύμπαν το σύμπαν, που λέμε) για να μεταδώσουν μία και μόνη λέξη: Deutschland. Γερμανία. Πρόκειται για άσμα ερωτικό.
Και μόνο η μελωδία φανερώνει τον εσωτερικό κραδασμό – σπαραγμό της καρδίας των δημιουργών για την λέξη που συμπυκνώνει την ουσία της
πατρίδας τους. Deutschland. Γερμανία.
Για να γίνουν αποδεκτοί από την υπερδομή που έχει κι αυτή την δική της, εξαιρετικά εξελιγμένη και απολύτως τεχνητή νοημοσύνη, και για να μην στερηθούν τα όπλα και τα εργαλεία της δημιουργίας τους, οι Rammstein «ντύνουν» το βίντεο κλιπ του τραγουδιού με εικόνες που δεν περιποιούν τιμή στο γερμανικό έθνος: Πρώτα και κύρια το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς, οι οποίοι από το 1933 μέχρι το 1945, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ήταν ΝΑΖΙ.
Ο Χίτλερ δεν χρησιμοποίησε τανκς για να επιβληθεί. Τον ψήφισαν επειδή συμφωνούσαν με όσα έλεγε και έπραττε. Όταν οι χιτλερικοί σπάγανε τις βιτρίνες των Εβραίων, Γερμανοί πολίτες πλιατσικολογούσαν τα μαγαζιά. Όταν σηκώνανε ό,τι είχε και δεν είχε η ρημαγμένη Ελλάδα οι Γερμανοί πολίτες μασούλαγαν τα κομμάτια της χώρας μας και τα χώνευαν με ηχηρά ρεψίματα από τις αναρίθμητες μπύρες που κατέβαζαν και συνεχίζουν να κατεβάζουν.
Οι Rammstein πέρα από λάτρεις του έθνους και της χώρας τους είναι ειλικρινείς. Αναγνωρίζουν και τα πάθη και τα λάθη και τα εγκλήματα και τις κακουργίες της ράτσας τους. Όμως, αν «διαβάσει» κάποιος προσεκτικά το κομμάτι δεν έγινε στα πλαίσια της ιστορικής αυτοκριτικής. Δημιουργήθηκε για να αρέσει επειδή έχει μια λέξη – κλειδί: τον τίτλο «Deutschland»! Μια λέξη είναι όλο το τραγούδι, τα άλλα αποτελούν αστραφτερό περιτύλιγμα.
Το άσμα έπρεπε να «τα σπάει», το βίντεο κλιπ έπρεπε να είναι ακριβό και καλογυρισμένο για να έλκει την προσοχή, όλα έπρεπε να είναι δυνατά και τέλεια και επιβλητικά. Ο λόγος; Για να μαζεύονται στις περιοδείες των Rammstein εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια Γερμανοί και ξένοι και να τραγουδούν, να φωνάζουν, να ξελαρυγγιάζονται λέγοντας ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ: Deutschland
Πάνω στη λέξη χτίστηκε το τραγούδι αυτό. Αυτή η λέξη, η Γερμανία είναι το μεγάλο απωθημένο των Rammstein, αυτό το άσμα ήθελαν να αφήσουν πίσω τους.
Οι άνθρωποι δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Οι περισσότεροι δεν λένε τίποτα. Πεθαίνουν πριν καταλάβουν τι είναι αυτό που τους συνέβη που το αποκαλούν ζωή. Οι τυχεροί και συνειδητοποιημένοι λένε, ίσως, ένα. Το πολύ δύο.
Οι Rammstein εξόφλησαν το χρέος τους στην Ιστορία. Είπαν αυτό που πάντα ήθελαν να πουν και να φωνάζουν μαζί τους οι άλλοι: Deutschland.
Να είχαμε τέτοιο συγκρότημα και στην Ελλάδα. Να γεμίζει στάδια με Τούρκους, Αλβανούς, Γερμανούς και Αμερικανούς και να φωνάζουν ΕΛΛΑΣ! Πόσο ωραία θα ήταν…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε ρε:

https://www.youtube.com/watch?v=dkz54oKH_v0