Σάββατο, Δεκεμβρίου 09, 2006

«Κόμματα, μαρκούτσια κι εφοριακοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!»

Η έκθεση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» είναι σαφής:
Οι Έλληνες απονέμουν τα τρία πρώτα μετάλλια διαφθοράς στα πολιτικά κόμματα, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στις εφορίες.
«Κόμματα, μαρκούτσια κι εφοριακοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!»
Τούτη η νέα εκδοχή ενός παλιού συνθήματος των αναρχικών ταιριάζει γάντι στην περίσταση.
Στις αμέσως τρεις επόμενες θέσεις θα βρούμε την τυφλή (πλην όχι αφελή) Δικαιοσύνη, την υγεία και την ίδια την Βουλή.
Ως είναι αναμενόμενο, η ανακήρυξη της πρώτης εξάδας θα σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τις Πολεοδομίες, τους οργανισμούς διαχείρισης κοινοτικών πακέτων και τους αστυνομικούς που ομολογουμένως αδικήθηκαν από την μέτρηση.
Στην μεταρρυθμισμένη Ελλάδα του Καραμανλή, οι ιθαγενείς που ρωτήθηκαν αν υποχρεώθηκαν να λαδώσουν για να εξυπηρετηθούν στους 12 μήνες πριν από την έρευνα, το 17% απάντησε καταφατικά.
Οι κουτόφραγκοι που δεν ξέρουν πως ότι δεν κάμπτεται παρακάμπτεται, απάντησαν καταφατικά σε ποσοστό μόλις 2% (δηλαδή λιγότερο από το ένα όγδοο του ελληνικού)…
Η χώρα όπου το ποιο όμορφο σύνθημα εφημερίδας είναι το «σεμνά και μετρητά» (του Έθνους) κατατάσσεται στην ίδια διεφθαρμένη συνωμοταξία με το Κόγκο-Μπραζαβίλ, την Ινδονησία, την Νιγηρία, την Ρωσία και την Σενεγάλη.
Πάντως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μια και σύμφωνα με το πολιτικάντικο κλισέ: «οι θεσμοί είναι προβληματικοί. Η διαφθορά δεν είναι θέμα προσώπων».
Αυτό το τσαμπουνάνε οι πολιτευάμενοι όποτε κωλώσουν να ξεστομίσουν όνομα διαπλεκόμενου λαμόγιου στην TV.
Ωραία λογική. Θυμίζει το παλιομοδίτικο «άτιμη κενωνία δεν αξίζεις μία».
Δεν φταίνε τα πρόσωπα, λέει.
Συνεπώς, δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει υπουργός ή πρωθυπουργός κάποιος σαν τον Αλ Καπόνε ή τον Λάκι Λουτσιάνο, αρκεί να υπάρχουν οι θεσμοί.
Οι θεσμοί είναι κείμενα τα οποία γράφουν άνθρωποι που κάλλιστα μπορεί να μοιάζουν με τον Αλ Καπόνε ή τον Λάκι Λουτσιάνο.
Δεν πειράζει.
Αρκεί να υπάρχουν οι θεσμοί.
Πρέπει επίσης να υπάρχουν και οι άνθρωποι.
Όλοι αυτοί που λαδώνουν και καταγγέλλουν τη διαφθορά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΟΡΘΟΤΑΤΟ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ .ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΑΜΕ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΧΟΝΤΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ .
ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ .ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ .ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ .ΟΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ( ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ 6-8 ΣΤΟΥΣ 972) ΦΙΛΑΚΙΑ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΕΚΑΡΑ ΒΕΝΤΟΥΖΑ
Υ.Σ. ΤΟ ΜΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙΟΘ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!