Κυριακή, Δεκεμβρίου 24, 2006

Μάθε παιδί μου γράμματα: Η CIA πηγή για τα σχολεία!

Κώστας Καραμανλής, Μαριέττα Γιαννάκου, ΝΔ, η κυβέρνηση των... μεταρρυθμίσεων. Ο Θεός να αφαιρεί μέρες από "προβληματικούς" λαούς όπως οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί και να τις προσθέτει στους πεφιλημένους ηγέτες μας καθώς και στον παλιό καλό φίλο του Ελληνισμού Χένρι Κίσσινγκερ.
Ο σημερινός Επενδυτής, διά χειρός Φάνη Καλαντζή (σελίδα 23) κάνει μια αποκάλυψη που θα ήταν βόμβα αν η χώρα ήταν σοβαρή. Στο δικό μας νεοταξικό κλωτσοσκούφι θα περάσει μάλλον απαρατήρητη. Αντιγράφουμε τον τίτλο:
«“Εισβολή” της CIA στο ελληνικό σχολείο»
«Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, πηγή επίσημης πληροφόρησης στα νέα βιβλία του δημοτικού – βαρύτατο ολίσθημα του υπουργείου και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου»

Μέσα στο άρθρο, διαβάζουμε μεταξύ άλλων:
«Φανταστείτε να γνώριζε τότε (σσ.: όταν έθεσε το θέμα των σχολικών βιβλίων στον πρωθυπουργό) η κ. Παπαρήγα το “κελεπούρι” που περιλαμβάνεται στο βιβλίο των Μαθηματικών της Στ΄ Δημοτικού. Το “αλίευσε” η. κ. Αγγ. Χρονοπούλου, εκδότρια και μαθηματικός της “Σύγχρονης Εκπαίδευσης”, του παλαιότερου και έγκυρου περιοδικού για την εκπαίδευση, και το δημοσιεύει στο τελευταίο τεύχος που κυκλοφορεί (η αρθρογραφία του οποίου περιλαμβάνει μια σοβαρή ανάλυση και κριτική για τα νέα βιβλία). Η επισήμανση επιβεβαιώθηκε και ιδίοις όμμασι. Στο 11ο κεφάλαιο, στη σελίδα 29 του νέου βιβλίου, υπό τον τίτλο “Πρόχειροι Λογαριασμοί” οι μαθητές πληροφορούνται για το ποιες είναι οι τρεις πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου (Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ). Στα δεξιά της σελίδας περιλαμβάνεται και ένας πίνακας με τα στοιχεία. Πηγή: “The World Factbook 2003, CIA”».
Ο Φάνης Καλαντζής συνεχίζει την αναφορά του στο θέμα με το ακόλουθο σχόλιο, για το οποίο μάλλον δεν έχουν… πρόχειρη απάντηση οι ντόπιοι ατζέντηδες της υπηρεCIAς:
«Από δεκάδες επίσημες πηγές, δεκάδες οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, η UNESCO, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο επέλεξε την αμερικανική υπηρεσία και την ετήσια έκθεση που δημοσιεύει κάθε χρόνο. Η CIA, λοιπόν, επελέγη από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ωραία διαφήμιση και κυρίως σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση της “διαθεματικότητας”».

Στο ζήτημα των σχολικών βιβλίων θα επανέλθουμε μια και η πραγματικότητα είναι μακράν χειρότερη απ' όσο την φαντάζονται όσοι δεν αναγιγνώσκουν... σχολικά βιβλία.

Για την ώρα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.antibaro.gr/istoria.php μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το ανοσιούργημα που πάσαρε το υπουργείο «Εθνικής (εδώ γελάμε) Παιδείας (ξαναγελάμε) και Θρησκευμάτων (κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια)» ως «Βιβλίο Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού», ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για το απόλυτο εγχειρίδιο του νεοραγιά.

Η σημαντική και έγκυρη ιστοσελίδα antibaro.gr μαζεύει υπογραφές για την απόσυρσή του από την ύλη και καλό είναι να υπογράψετε κι εσείς αν διαβάσετε το αφιέρωμα και συμφωνείτε με τις θέσεις που συνυπογράφουν χιλιάδες σημαντικοί συμπολίτες μας.

Το αφιέρωμα λοιπόν βρίσκεται στην διεύθυνση http://www.antibaro.gr/istoria.php
Η συλλογή υπογραφών είναι εδώ http://www.antibaro.gr/upografes.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: