Κυριακή, Απριλίου 22, 2007

Σύντομο ανέκδοτο: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»


«Μηδενική ανοχή στη διαφθορά» έταξε ο κ. Καραμανλής κι επιτέλους, μόνο μια από τις τέσσερις λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν ψεύτικη – η «μηδενική».
Αν διόρθωνε σε «μηδενικά που ανέχονται τη διαφθορά» θα ήταν επικίνδυνα ειλικρινής.
Του είπαν ότι μιλούσε σε νέους κι εκείνος νόμισε πως απευθυνόταν σε νήπια. Αλήθεια, η ΜΑΚΙ υπάρχει ακόμα; (άσχετο)
Να το κόψει πάντως αυτό το «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» επειδή έχει ειπωθεί τόσες πολλές φορές από την κυβέρνησή του, που κατάντησε λεκτικό τικ.
Όπως τα αμήχανα ζευγαράκια (πριν γίνουν ζευγαράκια), στα πρώτα ραντεβού ξεμασελιάζονται να λένε ο ένας στην άλλη: «τι νέα; Πώς πάει;».
Ευτυχώς το «σεμνά και ταπεινά» τείνει να το ξεχάσει ο πρωθυπουργός μας και οι μόνοι που το θυμούνται είναι οι υλατζήδες των εφημερίδων που το εκτοξεύουν σε κάθε περίπτωση «κουμπάρων».
Άλλο εκνευριστικό κλισέ του δικομματισμού είναι τα λαμόγια – ορειβάτες που σκαρφαλώνουν στα Ιμαλάια των κλεμμένων.
Όλα τα λαμόγια στην Ελλάδα είναι ορειβάτες και μην απορείτε. Με το που ξεσπάει σκάνδαλο πολιτικο-οικονομικής φύσεως, η παράδοση επιβάλλει στον εκάστοτε πρωθυπουργό να υπόσχεται:
«Θα τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι – όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».
Κι εδώ έχουν δίκιο οι εκάστοτε πρωθυπουργοί. Τα λαμόγια βρίσκονται τόσο ψηλά ώστε η τυφλή (πλην όχι αχρήματη) Δικαιοσύνη δεν τους βλέπει.
Αν πιστεύαμε τους εκάστοτε «καταλληλότερους» θα έπρεπε να κάνουμε έρανο για την ανέγερση δεκάδων φυλακών μια και οι «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» δεν θα χωράγανε στις υπάρχουσες.
Ευτυχώς, όμως, οι «καταλληλότεροι» δεν τηρούν την υπόσχεσή τους και μας γλιτώνουν από περιττά έξοδα.
Άλλο απεχθές κλισέ είναι το μαχαίρι που θα φτάσει «στο κόκαλο». Το ακούμε σε πτώσεις ελικοπτέρων, ναυάγια, χρηματιστήρια, φυγόστρατους, Βαρθολομαίους και γενικά όπου υπάρχει χρεία κοροϊδίας των πολλών.
Έφτασε κι αυτό αλλά στα κόκαλα των ψηφοφόρων, οι οποίοι τα πάντα μπορούν να συγχωρήσουν στους ηγέτες τους πλην ενός.
Της αλήθειας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οπως το λετε ειναι. Οι Ελληνες, δεν ανεχονται την αληθεια. Τους αρεσει να παραμυθιαζονται. Φαινεται οτι πηραν τοις μετρητοις, εκεινο το αρχαιο, "Ελληνες, αει παιδες εισι", και νομιζουν οτι ελεγε οτι πρεπει να ειναι παντα παιδακια.
Οταν λοιπον τους κοροιδεψουν καποιοι, βασιζομενοι στην ευπιστια τους,(βλεπε Χρηματιστηριο), τοτε, αντι να βαρεσουν το κεφαλι τους στον τοιχο, μηπως και παρει μπρος, αρχιζουν τα κλαματα και ζητανε απο τον επομενο "καταλληλοτερο", να τους σωσει.
Κι εκεινος βεβαια σωζει. Οχι αυτους βεβαια, αλλα τον εαυτο του, το κομμα του, και τους παρατρεχαμενους λαμογιους, που υπαρχουν παντα και παντου και σπευδουν.
Θ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πες μου παρά τη συμφωνία μας, θα ακούσει κανείς τα ψέματα και το δούλεμα θα το νιώσει στις εκλογές; Εϊναι και ο άλλος χαζός, αλλά αυτοί είναι τελείως ανεύθυνοι. Ποιος όμως θα το καταψηφίσει άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοι, ειναι απο χερι ψευτες. Παντα και παντου. Διαβαθμισεις, υπαρχουν βεβαια, αλλα ο κανονας, ειναι αυτος.
Εμεις πρπει να προσεχουμε, ωστε να ψηφιζουμε τους "καλυτερους". (Στους στραβους, ο μονοφθαλμος).
Και βεβαια, υπαρχουν και τα γιαουρτια. Αυτο, ειναι κοιθνη πρακτικη αλλου. Ας αντιγραψουμε και κατι καλο. Και το γιουχαρισμα επισης. Δε βλεπω αλλο τροπο. Και μη μου πειτε να ψηφισουμε τα μικρα κομματα! Εκει να δεις υποκρισια και λαικισμος.
Μη σας πιανει η ευαισθησια. Μικροι η μεγαλοι, πολιτικοι ειναι. Αν δε βρουν αντισταση αππο κατω, δε θα γινει τιποτα.
Θ.