Τετάρτη, Απριλίου 11, 2007

Αν διώξει τα λαμόγια ποιος θα απομείνει να κυβερνά;


Καλό το Πάσχα για όλους – πλην των αμνών.

Οι ημέρες της ανάπαυλας καταναλώθηκαν σαν συκωταριά και η επιστροφή στη δουλειά δυσκολότερη από ποτέ.

Κανονικά, αν ποτέ ιδρυθεί έστω και ένα κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο, πρέπει να δίνει έξτρα ημέρες αδείας στους παλινοστούντες αδειούχους προς προσαρμογήν.

Οι νεοδημοκράτες θέλουν τον πρωθυπουργό να νιώθει αβάσταχτη μοναξιά. Δεν εξηγείται αλλιώς η πασχαλιάτικη ιαχή τους «πρόεδρε διώξε τα λαμόγια»!

Αν διώξει τα λαμόγια ποιος θα απομείνει να κυβερνά; Ας είμαστε προσγειωμένοι.

Η ναυτοσύνη των Ελλήνων έχει μετακομίσει. Από τα ύπουλα νερά του Αιγαίου τώρα κατοικοεδρεύει στα κανάλια. Καπετάνιοι οι οικοδεσπότες των κεντρικών δελτίων και οι κυρίες του Mega σε ρόλο Αρτεμισίας (βασίλισσα της Αλικαρνασσού που πολέμησε στο πλευρό των Περσών στη ναυμαχία της Σαλαμίνας).

Μαρκόνηδες και αρχιμηχανικοί οι σχολιαστές των δελτίων, μούτσοι οι προσκεκλημένοι και δεν συμμαζεύεται.

Βλέποντας τις «ειδήσεις» για το ναυάγιο παραλίγο να πιστέψω ότι οι δημοσιογράφοι δεν παίρνουν σύνταξη από το ΤΣΠΕΑΘ και το ΤΑΙΣΥΤ αλλά από το ΝΑΤ!

Πρέπει να ‘σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα…

Ο κ. Καραμανλής πρέπει τελευταία να μην αισθάνεται και τόσο σαν κυβερνήτης γαλέρας αλλά μαούνας, η οποία μάλιστα μπάζει νερά «ξεβρασμένα» από τας νήσους Κεϊμάν.

Ούτε η πασχαλινή βαρυστομαχιά δεν εκτόπισε από το λογικό και το θυμικό των αχάριστων φορολογουμένων την υπόθεση των ομολόγων.

Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει άγχος για το ζήτημα της τιμής του αρνιού που δεν πέταξε τελικά στα ύψη, τα ομόλογα επανέρχονται με βήμα ταχύ.

Επανήλθε κι ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Alter, ακριβώς την ίδια στιγμή που σταμάτησαν τα διαφημιστικά με τον μικρούλη Χρήστο Σαντικάι που έψαλε μεγαλοβδομαδιάτικους ύμνους.

Επανέρχεται κι η Βάνα Μπάρμπα με εκπομπή στον Alpha. Πρώτος της καλεσμένος ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Επανέρχεται κι ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο Extra. Από που θα φύγουμε εμείς αναρωτιέμαι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: