Τετάρτη, Απριλίου 25, 2007

Πάρε το μπλε χάπι (ιδιωτική υγεία) και η ιστορία θα τελειώσει εδώ



Ο Γκιουλ υποψήφιος των ισλαμιστών για την τουρκική προεδρία. Αν μη τι άλλο, οι Τούρκοι δεν διέπονται από εμφανισιακό ρατσισμό.

Ακόμα και κάποιος που –αν το παλέψει- θα φτάσει να μοιάζει με παραγιό ή μπακαλόγατο ελληνικής ταινίας του ’60, μπορεί να κάνει καριέρα στην γείτονα.

Λουκέτο στην χρηματιστηριακή εταιρεία ΑΡΤΙΟΝ έβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επειδή πωλούσε με «αλμυρές τιμές» ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στα ασφαλιστικά ταμεία.

Να λουκετιάσουν και όσες καφετέριες χρεώνουν τον φραπέ παραπάνω από δύο ευρώ.
Πάνω απ’ όλα να λουκετιάσουν την κυβέρνηση που μάς πουλάει υποσχέσεις έναντι τρισεκατομμυρίων.

Δέκα δις ευρώ ετησίως πληρώνει ο Έλλην για την υγεία, η οποία υποτίθεται ότι είναι δωρεάν!

Χαίρει δε τόσο μεγάλης εμπιστοσύνης η δημόσια υγεία, που το κράτος σε απειλεί με φυλάκιση αν δεν πληρώνεις ασφάλιση και οι ηγήτορες του κράτους πάνε στο εξωτερικό όποτε αρρωσταίνουν.

Πάντως, είναι χρήσιμη – ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της οικοδομής. Αν δεν χτίσει βίλα ο «αδιάφθορος» γιατρός ή διοικητής του ασφαλιστικού ταμείου πώς θα ζήσει ο μετανάστης-οικοδόμος;

Αν δεν ζήσει ο μετανάστης-οικοδόμος πώς θα χρυσοπληρώσει τον αδέκαστο δικαστή ή τον Κέρβερο αστυνομικό και δημοτικό υπάλληλο;
Αν δεν λαδωθεί ο δημόσιος υπάλληλος πώς θα χτίσει το αυθαίρετο στην Σουβάλα;
Αν δεν το χτίσει το αυθαιρετάκι θα πέσει σε κατάθλιψη κι ίσως την Κυριακή των εκλογών δεν πάει να ψηφίσει τον άεργο τρισεκατομμυριούχο που τον… εκπροσωπεί.
Αν δεν πέσει το ψηφαλάκι μπορεί να προκύψει καμιά εκτροπή και να γίνει πάλι χούντα! Κι απ’ τη νέα χούντα ποιος θα μας σώσει; Ο ίδιος ο άεργος τρισεκατομμυριούχος που μας έσωσε απ’ την προηγούμενη ή το παιδί του.

Δυστυχώς θα μας χρεώσουν περισσότερο για τις υπηρεσίες τους – ένεκα η αύξησις του κόστους ζωής, μανδάμ.

Αλυσίδα τα προβλήματα.

Η εν λόγω αλυσίδα ταιριάζει στο λαιμό κάθε ηλίθου νομοταγή πολίτη που ζει στη χώρα της Άγριας Βίσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: