Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Εκλογικό φωτορεπορτάζ εν Πειραιεί και εν Αθήναις

Σταυρός + Σημίτης = Καμία σχέση

Πήγα να ψηφίσω στον Πειραιά. Κλίμα ανταρκτικής. Πάθος ανάλογο με θέαση επανάληψης ντοκιμαντέρ για την φανκ μουσική στην Αρούμπα. Ώσπου μπαίνω στο εκλογικό τμήμα και μου φτιάχνει το κέφι: "Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΥΡΟ" ανέγραφε ο μαυροπίνακας του σχολείου όπου κάποτε είχα περάσει από τα θρανία του. Μεγάλη αλήθεια - και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Κυριολεκτικά επειδή ως πρώην πρωθυπουργός δεν έχει χρεία σταυρού προτίμησης. Εκλέγεται αυτομάτως αν το κόμμα του "βγάζει" έδρα στην Α΄ Πειραιώς. Μεταφορικά για τον γνωστό λόγο: ο αποχριστιανισμός της Ελλάδας επί των ημερών του και η αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Ουδέποτε χρειάστηκε σταυρό ο Μακέτος! Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι κι η μικρή πεντάλφα που κοσμεί τον μαυροπίνακα.


Τρίτος κόσμος εν Πειραιεί

Εικόνα θλιβερή. Πολιτικαντισμός παλαιάς κοπής και ουτιδανών προθέσεων. Νεολαίος πονηρού πολιτευτή (νεοδημοκράτη και... θεοσεβούμενου) μοιράζει έξω από εκλογικά τμήματα νερά και χυμούς για να εξαγοράσει ψήφους! Σμήνη οι ηλικιωμένοι άνθρωποι πέφτουν πάνω στα νερά, φέρνοντας στο νου εικόνες από Μεξικό, Μποτσουάνα, Μάλι και άλλες χώρες που δεν φημίζονται για τον... εκδυτικισμό τους. Ντροπή και αίσχος. Ειδικά μ' αυτό το συμβάν θα ασχοληθούμε ενδελεχώς στο άμεσο μέλλον. Αυτές οι εικόνες δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα. Μόνο στους εμπνευστές τους.


Χαλασμός Κυρίου στον Παπαθεμελή


Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους αγώνες του Στέλιου Παπαθεμελή. Εδώ η λήψη μας δυσκολεύτηκε από την ανεπανάληπτη λαοθάλασσα που έστειλε τον κ. Παπαθεμελή αυτοδύναμο... σπίτι του.


Ο άνθρωπος που ντύθηκε ΠΑΣΟΚ

Λήψη από το κεντρικό εκλογικό κιόσκι του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος: Η Κατήφεια εμφανής αλλά η πίστη στο Κίνημα ακλόνητη. Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί ακόμα να ελπίζει.Δεν έχασα την ευκαιρία να απαθανατίσω την αφεντομουτσουνάρα μου με κάποιον από τους τελευταίους ρομαντικούς.

Η ποιοτική τηλεόραση είναι μπλέεεεεεε!!!!Ο Φίλιππος Καμπούρης στην πανηγυρική νεοδημοκρατική μάζωξη στην πλατεία Συντάγματος. Αξίζει να σημειωθεί πως την στιγμή που ακούστηκε το "κλικ" της φωτογραφικής μηχανής τα ντεκς της γαλάζιας γενιάς έπαιζαν Ρουβά!


Τα σωστά εμβλήματα στη σωστή θέση Tα κομματικά εμβλήματα έχουν περάσει από την καρδιά της νεολαίας. Μερικοί θεωρητικοί κι ιδεολόγοι τα ανάρτησαν και στο μυαλό τους. Στη συνέχεια, το βίσμα, το ρουσφέτι και οι πελατειακές σχέσεις τα υποχρέωσαν να πάνε στα στομάχια των εφήβων. Και δείτε που κατέληξαν... Ποιος να το'λεγε ότι το logo της ΟΝΝΕΔ θα έφτανε εκεί που έφτασε.

Και το (παρα)εμπόριο συνεχίζεται...

Δίπλα στους πανηγυρίζοντες κυβερνητικούς, οι ταλαίπωροι μετανάστες που πουλάνε την πραμάτεια τους στην Ερμού απεδείχθησαν λίαν τσαμπουκάδες. Παρά τρίχα γλίτωσα τις μάπες από τους εξαγριωμένους αφρικανούς λιανέμπορους επειδή τράβηξα φωτό χωρίς να τους ζητήσω την άδεια. Κοίταξα δίπλα μου. Που είναι η αστυνομία; Αν και υπήρχαν αρκετοί δεν έδωσαν καμία σημασία. Ξέρετε γιατί; Δείτε την φωτό που ακολουθεί...

Ο επικεφαλής τους, τα είχε "γειώσει" όλα και παρακολουθούσε τον αγώνα μπάσκετ της Εθνικής μας ομάδας στο κιόσκι της Νέας Δημοκρατίας. Γεια σου ρε Πολύδωρα με τα Λατινικά σου!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το φωτορεπορτάζ παιδιά.

Aggelos Spyrou είπε...

Καλό το φωτορεπορτάζ, αλλά μου άφησε απορίες!

1. Πώς γλιτώσατε από τους μικροπωλητές μετανάστες; (δεν πιστεύω να επικαλεστήκατε το ... ΛΑ.Ο.Σ.!!!).

2. Το σήμα της ΟΝΝΕΔ στο επίμαχο σημείο, μπορείς να το αγγίξεις όλο στοργή και λατρεία για να δείξεις την πίστη σου;

3. Πώς και ο Φίλιππος Καμπούρης δεν ήταν σε κανά επικρατείας;

4. Αν σταυρώσεις τον Σημίτη ...τιμωρείσαι ή σου κάνουν... εκσυγχρονισμό;

και
5. Οι χυμοί του νεοδημοκράτη είναι από την τσέπη μου ή τον έπιασαν τα κουβαρνταλίκια;

Αυτά. :)

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλε Άγγελε, απλά τους είπα ότι δεν θέλω την φωτό για βουντού (και δεν κάνω πλάκα). Δείξανε κατανόηση οι λεβέντες.
Το σήμα της ΟΝΝΕΔ μπορείς να το αγγίξεις, υποθέτω, αν σου το επιτρέψει η ιδιοκτήτρια.
Οι χυμοί του νεοδημοκράτη ελπίζω να μην ήταν ληγμένοι και πιάσει τα μπαρμπάδια κάνα τσιρλιό.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αδιάβροχοι!

Είναι απόλαυση να βλέπεις τους Τρέμη, Πρετεντέρη και λοιπούς προοδευτικούς MEGAλους δημοσιογράφους να προσπαθούν να μην κλάψουν.

Στο συνέδριο είμαστε όλοι με τον Yiorgos! Είναι λαϊκή απαίτηση να ξαναεκλεγεί για να ολοκληρώσει τη διάλυση του κινήματος, με στόχο την αιώνια κυβέρνηση Καραμανλή! Σύντροφοι, πείτε όχι στον Βενιζέλο - είναι γεμάτος σάλια από την κακία του!!

Και κάτι τελευταίο. Η Margaret (που έγραψε τον λόγο του Yiorgos τα μεσάνυχτα της Κυριακής) δεν μπορούσε να προσθέσει μια γραμμή με τυπικά συγχαρητήρια??? Τέτοια αγένεια και μικροπρέπεια δεν έχει ξαναγίνει!!!!

Yiorgos προχώρα, διάλυσε τα όλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα σας ελεγα μπραβο σε ολα ,αν βγαζατε ξανα στο προσκηνιο το γραμμα που εστειλε τοτε στον αρρωστο πατερα του ο Γιωργακης να παραιτηθει,το θυμαστε; τοτε ηταν που διελυε το πασοκ το παιντι...που ακουστηκε γιος {γιωργος}να λεει στον αρρωστο πατερα{Ανδρεα} παραιτησου εχω συμφωνησει με τον σημιτη κ.τ.λ.
Το θυμαστε πιστευω,τωρα που τα'κανε μπαχαλο και του κανουν τα ιδια γιατι σκουζει;
Εδω πληρωνωνται ολα!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Σωστός ο παίκτης. Θα ψάξουμε να το βρούμε. Θυμάμαι και το σκάνδαλο Κοσκωτά ποιος το 'βγαλε πρώτος στον "αέρα". Ναι, ναι, ναι, ο ΓΑΠ. Καλά έκανε βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος βλεπει οραματα.
Ο Αντρεας, πεθανε το 96. Ο Σημιτης εδωσε το δαχτυλιδι το 04.Απο που κι ως που ειχε κανει συμφωνια με το Σημιτη; Για 8 χρονια μετα;
Και μετα το αλλο με το γραμμα στον πατερα του.
Δηλαδη επρεπε να μενει η χωρα χωρις κυβερνητη, γιατι μας επιασε ο συναισθηματισμος;
Δεν ξερετε, οτι σ αυτα τα πραγματα, δεν υπαρχει συναισθημα, παρα μονο φυχρη λογικη;
Αν εισαστε μεγαλοι σε ηλικα, σαν και μενα, η μεγαλυτεροι, θα ξερατε, οτι δυο φορες που ειχαμε τετοια κατασταση, παθαμε νιλες.
Η πρωτη, οταν ηταν αρρωστος ο Πλαστηρας, εκτελεσανε το Μπελογιαννη.
Και η αλλη, οταν ηταν αρρωστος ο Παπαγος, εγιναν τα επεισοδια στην Πολη και οι σφαγες και καταστροφες.
Οσον αφορα στα Yiorgos, κλπ,φαινεται οτι το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο και ο λαικισμος πεταει εδω μεσα.
Δηλαδη τι υπονοειται; Οτι ειναι πρακτορας των Αμερικανων;
Μηπως παιρνει και μισθο;
Για να τον κανουν τι; Οταν οι Αμερικανοι γουσταρουν κατι, μπαινουν μεσα αλα Ιρακ και τα διαλυουν ολα.
Σαμπως μου φαινεται οτι πολυ παραμυθι διαβαζετε. Μηπως το Θεσσαλονικιο πωλητη βιβλιων;
Στην ΤιΒι ντε!
Θ.
ΥΓ. Αυτη την πλακα με τη δηθεν αριστερα στην Ελλαδα πια! Της μεγαλυτερης καταναλωσης σε ολη την Ευρωπη,και της λιγοτερης οικολογιας, ποτε δεν την καταλαβα.
Με τα 4 εκατομμυρια αυτοκινητα και το 85% κατοχης ιδιοκτητων σπιτιων.Πολλων εξ αυτων, μεσα στα δαση.
Εχετε ξεκαθαρισει τι ακριβως θελετε να γινει;Να δινει σε ολους "το κρατος", νηστευσαντες και μη, αλλα να μην πληρωνει κανεις φορους, εθιμικω δικαιω;Ουτε και να δουλευουν οι υπαλληλοι που πληρωνονται για να μας υπηρετουν;
(Σημερα, ακουγα στο ραδιο για τον Αη Στρατη, που στα χαρτια υπηρετουν 40 καθηγητες,ενω χρειαζονται 16, αλλα στην πραξη δεν υπαρχουν ουτε αυτοι οι 16. Την εχουν κοπανησει με αποσπαση.
Αν το πειτε αυτο, θα πλακωσουν οι μυστακοφοροι "αριστεροι" συνδικαλισταδες και θα σας αποστομωσουν με το "δικηο του εργαζομενου").
Να επιτρεπει να καιγονται τα δαση, για να χτιζετε τα σπιτακια σας;
Και να βγαινετε να κανετε ανεξοδο αντιαμερικανισμο, που καποτε μπορει να μας μπει χοντρα απο πισω κανα παλουκι, ναα με το συμπαθειο;
Νομιζω οτι πρεπει να γινει καποτε καποια συζητηση στην Ελλαδα για ολα αυτα τα θεματα. Ετσι για να ξερουμε τι θελουμε και που βρισκομαστε.
Παντως,ειμαστε ολοι μια ωραια ατμοσφαιρα, οπως ελεγε και ο μακαριτης ο Ηλιοπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Αμαν κ.ανωνυμε,τοσα κι αλλα τοσα κι ακομη να καταλαβετε τι θελετε και που βρισκοσαστε;

Γι'αυτο απο κομμα το κανατε τελεια το ερμο το Πασοκ....και σας τρωνε και λαχανο οι αλλοι,οι μετριοι ντε!!!

Λαθραναγνωστρια!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγω προσωπικα, εχω καταλαβει πολυ καλα.
Αλλοι ειναι εκεινοι, που κοιμουνται ορθιοι.
Η Σοβιετικη ενωση, πεθανε, εδω και καμμια 20αρια χρονια.
Η παγκοσμιοποιηση, πλακωσε και μας πλακωσε.
Ο σωζων εαυτον, σωθητω.
Τουλαχιστον, αν το καταλαβουμε ολοι μαζι, μπορει να παθουμε και τις λιγοτερες νιλες.
Οσον αφορα στο Πασοκ, ηθελε τα και παθε τα.
Εγω, τους ταχα γραψει επανειλημενως. Και τους "στολισα" καθως πρεπει, την Κυριακη το βραδυ.
Που μας κατσικωσανε για αλλα 4 χρονια την πιο ανικανη κυβερνηση που ειδαμε ποτε.
Θ.

Suspect είπε...

greek moments...