Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2008

Όταν μεγαλώσω δεν θέλω να γίνω Πρωτόπαππας


Εκβιασμός. Τι είναι άραγες ο εκβιασμός; Σου αρέσει να τον τρως τζόγια μου;

Είναι ωμός ή ειν’ ψημένος; Αλμυρός ήντα γλυκός; Φωτεινός ή σκοτεινός;

Ουπς το βρήκαμε! Είναι σκοτεινός, κατάμαυρος, πίσσα, ζόφος και γνόφος.

Σαν τα σπίτια του καλοπληρωτή της ΔΕΗ που του κόβει ρεύμα ο κάθε μούσιας που ανεβοκατεβάζει τους διακόπτες!

Εν προκειμένω ο μούσιας δεν ανεβάζει. Κατεβάζει. Το αίτιο της «κατεβασιάς» είναι το αρχαιότερο του κόσμου.

Τα ρίχνει τα ρελέ ο ημίμαγκας επειδή μπορεί!

Αν δεν μπορούσε θάκανε την κουνέλα. Τουμπέκα ψιλοκομμένη και εξαφανιζόλ.

«Όπως Αμερική» πούλεγε η υπέργηρη διαφήμιση με την Υβέτ Τζάρβις.

Στη Δύση τόσο ακραίο καραγκιοζιλίκι δεν παίζει τα τελευταία 20 χρόνια, από τότε που η Αγία Θάτσερ έφτιαξε ρεμπέτες τους Τόμιδες ανθρακώρυχους (ο τόνος στο «ρώ» κύριε διορθωτά).

Στην Ελλάδα μας στοιχειώνουν φαντάσματα ανθρώπων που είναι ακόμα ζωντανοί.

Θυμάστε Πιπεργιά; Θυμάστε Πρωτόπαππα στις συνδικαλιστικές υπερδιεγέρσεις του; Θυμάστε Κολάδες;

Θυμάστε τους σαλιάρηδες γεροταρνανάδες να εισπράττουν φράγκα (που ουδέποτε δημιούργησαν για τη χώρα) να σας λένε «με τον Αντρέα φάγαμε ψωμί»;

Κακόβουλες σιτεμένες τριχωτές χοντρομπαλούδες με πράσινο αίμα να κυλάει στις φλέβες γύρευαν γδικιωμό για τα «πέτρινα» χρόνια που είχαν υποχρεωθεί να δουλέψουν.

Νεαροί τζερεμέδες με την ματαιοδοξία και τη βουλιμία να ασφυκτιά κάτω από το τριμμένο τους ζιβάγκο.

Μουστάκια, κοιλιές, βλαχιά, Αυριανή, Μελίνες, Μένιοι, ζεϊμπέκικα, ουίσκια, σκυλάδικα, τσαμπουκάς, μπετατζογκόμενες, βιντεοκωμωδίες, ξύλο, τελάρα, Κανάλια 29, «αντιστασιακοί» στο ΝΑΤ, ξεβρακώματα, δωροληψίες, Μιμές, Άκηδες, ατόφιος εφιάλτης!

Όλες τούτες οι σκέψεις, το έρεβος το αρχαίον πλημμυρίζει τα μέχρι πρότινος γαλήνια νερά των σκέψεών σου όταν η κάθε ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διατηρεί το εγκληματικό δικαίωμα να σου κόβει το ρεύμα ενώ έχεις πληρώσει, για να διατηρήσουν ορισμένοι τα απαράδεκτα προνόμιά τους!

Κι ύστερα σου ‘ρχεται να φτιάξεις χρονομηχανή για να γυρίσεις στο παρελθόν και να ψηφίσεις Μητσοτάκη για εκδίκηση!

8 σχόλια:

Andreas P. είπε...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! βρε Φαραώ, θα φύγω να πάω στην Αίγυπτο! Ε όχι ρε φίλε, εργατοπατέρα καρεκλοκένταυρε, δε μπορείς να απεργείς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Ανήκεις σε δημόσιο οργανισμό κοινής ωφέλειας. Όπως ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική κλπ. Ε δε μπορούν τα κομάντα να απεργήσουν, ούτε οι πυροσβέστες, είναι αυτονόητο. Και δε σε έβαλε κανένας με το ζόρι ρε μεγάλε να δουλεύεις στη ΔΕΗ. ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ είστε και γλύψατε άπειρες παντόφλες μέχρι να διοριστείτε. Με τις μύριες όσες παροχές, την ασφάλεια της μονιμότητας κλπ.
Αν δε σας αρέσει και έχετε πρόβλημα, παραιτηθείτε. Αλλά δε μπορείτε να κρατάτε όμηρο το νεφροπαθή ή τη γιαγιά του τρίτου ορόφου. Δε μπορείτε εσείς οι πρωτομάστορες της λαμογιάς και του ρουσφετιού να μιλάτε για "δικαιώματα και αδικίες". Η ύπαρξη σας είναι μια τεράστια αδικία για όλους αυτούς που σας πληρώνουν: τον ψιλικατζή που του καταστρέφετε τα προϊόντα, τον ιδιωτικό υπάλληλο των 700 ευρώ και της συνεχούς ανασφάλειας που χάνει το μεροκάματο. του ανθρώπου που παράγει για να πληρώνεστε εσείς τα επιδόματα σας και τις συνταξάρες σας στα 48. Ε όχι ρε, αν δε σε νοιάζει τι ψυχή θα παραδόσεις, αν δε σε νοιάζει η παρασιτική σου ύπαρξη και διαβίωση έναντι της κοινωνίας, ε τότε, το μόνο δικαίωμα που σου αξίζει είναι στην Ευθανασία.

Theodore είπε...

Τι μου θυμισατε τωρα. Τι μου θυμισατε!
Εγω θυμαμαι κι αλλα. Επειδη προερχομαι απο το χωρο της εκπαιδευσης, θυμαμαι μια αλλη εποχη. Εκεινη του Αρσενη, οταν θελησε να καταργησει την προσληψη καθηγητων με καταλογο αρχαιοτητος και προσπαθησε να επιβαλει καποια αξιοκρατια, οπως εχει καθε δικαιωμα ο καθε εργοδοτης.Και εκανε εξετασεις για πρωτη φορα.
Το πως γλυτωσαμε το ξυλο, εγω και καποιοι αλλοι, που θεωρησαμε αυτονοητο οτι μπορει ο καθε εργοδοτης να διαλεγει το ποιον θα προσλαβει στο μαγαζι του, ουτε κι εγω δεν ξερω. Αλλοι βεβαια, τις εφαγαν.
Με πρωταγωνιστες κατι παλληκαρακια της πλακας, που μαζευτηκαν απ εξω απο το Σχολειο που θα γινονταν οι εξετασεις με σκοπο να τις ματαιωσουν.
Δυστυχως, απο μια νοητικη μαλακια ψηφιζα κι εγω Πασοκ, ως το μη χειρον.Τωρα βεβαια, δε μου βλεπουν την ψηφο ουτε απο μακρυα.(Οχι βεβαια οτι θα ψηφισω και τους αλλους).
Δυστυχως το Πασοκ, το μονο που νομιζω οτι εκανε, ηταν να ανοιξει το παιχνιδι, οτι μπορει και καποιος αλλος να εκλεγει, γιατι μεχρι τοτε, ηταν αυτονοητο οτι μονο οι δεξιοι εβγαιναν.
Ολα τα αλλα, τα εκαναν σκατα κι αποσκατα.Τι ξεφτιλισμα της γλωσσας, τι διαλυση της εκπαιδευσης, με την διευκολυνση των ανικανων να μπουν σε σχολεια που δεν θα μπορουσαν παλια.
Καταργηση εισαγωγικων, και προτυπων Σχολειων, γιατι οι φωστηρες δεν ηθελαν ελιτ, οπως ελεγαν.
Και εκεινο που μου κανει εντυπωση, ειναι οτι εκεινος ο πονηρος ο Αντρεας, μορφωμενος ο ιδιος, οσο λιγοι, επετρεψε να διαλυθει το συμπαν, προκειμενου να μαζεψει ψηφους.
Το μονο που τον ενδιεφερε, ηταν να βρει καμια γκομενα να μαμαει.
Τι να πει κανενας. Σκετη ξεφτιλα.
Και πηραν και κοσμο στο λαιμο τους. Θυμηθειτε την Πιρελλι.Οταν εκναν απεργια οι εργατες, τη προτροπη του μεγαλου αρχηγου, της ΓΣΕΕ, η εταιρια τους ελεγε, μη συνεχισετε, θα το κλεισω το μαγαζι. Εκεινοι δεν ακουγαν τιποτα, γιατι ερχοταν η εντολη απο πανω, προκειμενου να εξασφαλισουμε κομματικα ευσημα .(Οι αρχηγοι εννοω).
Οπως ξερετε, τελικα, η εταιρια εκλεισε και βρεθηκαν ολοι στο δρομο.
Θα μπορουσα να γραφω με τις ωρες για τα κατορθωματα του Πασοκ, οπως πχ. για την καταντια της Ολυμπιακης , για τα προνομια ολων των υπαλληλων των ΔΕΚΟ, που οντας δικα μας παιδια, ετρωγαν με χρυσα κουταλια,εχοντας αποδοχες διπλασιες απο υπαλληλους με πολυ ανωτερα προσοντα, για την κλεψια, που πηγαινε συννεφο, ωστε ανθρωποι που δεν τους ηξερε ουτε ο θυρωρος της πουκατοικιας τους, να εχουν σημερα βιλλες, αλλα απορω με το θρασος τους, που πιστευουν οτι μπορει ο κοσμος να στραβωθει παλι και να τους ξαναβγαλει.

Ανώνυμος είπε...

ΣTHN EΛΛAΔA H KOYTOΠONHPIA ΘEΩPHTAI EΞSYΠNAΔA. G AΠO CT

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ αγαπητέ μου έχει "τελειώσει", παρά την προτροπή "keep walking". Προς τα κάτω...

Theodore είπε...

Ανωνυμε, συμφωνω μαζι σου. Πασοκ=παπαλα.
Το κακο ειναι οτι πολλοι απο κει μεσα, θα στενοχωρηθουν βεβαια γιατι χανουν τα μεγαλεια, αλλα εχουν να πορευονται απ αυτα που εχουν στην καβατζα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ!! Τι ιστορίες είναι αυτές?
Αχ Θεέ μου κάνε να μην θυμάμαι αυτές τις εποχές.Και μετά ρωτάμε γιατί η Ελλάδα έχει αυτά τα χάλια.Γιατί επι 20 χρόνια κάποιος του έλεγε του ΛΑΟΥ, ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει γιατί ¨είναι ο κυρίαρχος λαός¨.Και του το έλεγε αυτό για να μπορεί ανενόχλητος(αφού ο λαός νόμιζε ότι κάνει κουμάντο) να βάζει χέρι στα ταμεία στα λεφτά ,παντού.ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
Άντε τώρα να συμμαζευτούν τα ασυμαζευτα.
Λοιπόν προτείνω ομαδικές μυνήσεις στους ¨τυπους¨που κατεβάζουν τους διακόπτες. Μήπως ξέρεται πόση σύνταξη παίρνουν? Γύρω στα 2500-3000 euro και όποιος θέλει ας με διαψεύσει.
Επιτέλους ας σοβαρευτούμε και ας δουλέψουμε γιαυτό τον ερημο τόπο....Αλλιώς ας μη μιλάμε και ας περιμένουμε το μοιραίο..Τη διάλυση

Ανώνυμος είπε...

Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά:
οι βιομηχανίες και οι γεωργοί έχουν συμβόλαιο με τη ΔΕΗ για φτηνότερο ρεύμα με τον όρο ότι στις περιπτώσεις ανάγκης, θα μπορεί να τους το κόβει / μειώνει χωρίς να υπάρχει αντιδικία μεταξύ τους.

Αν όμως η διορισμένη από τη ΝΔ διοίκηση της ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε αυτούς και δεν το μάθει ποτέ ο μέσος καταναλωτής, τότε δε θα αγανακτήσει ενάντια στους απεργούς.
Είναι στημένο το παιχνίδι για να μας κάνει να στραφούμε εργαζόμενοι ενάντια σε άλλους εργαζόμενους.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλε Esp0ir υπάρχει απλή λύση. Να σταματήσουν (επ' αόριστον) να εισπράττουν λογαριασμούς. Εκεί να δεις κωλοπιλάλες οι κυβερνητικοί. Το κασέρι τους νοιάζει. Τα σαλάμια του μπακάλη που θα χαλάσουν δεν τους πολυνοιάζουν. Επίσης, ο συνδικαλισμός πρέπει να πάρει διαζύγιο από κάθε κομματική γραμμή. Είναι απαράδεκτο οι όποιες κινητοποιήσεις να προκύπτουν από αποφάσεις πολιτικών "αρχηγών".