Δευτέρα, Μαρτίου 10, 2008

Ιδού από που ξεκινάει το Μακεδονικό ζήτημα...


Το Μακεδονικό ζήτημα, η αναγνώριση Μακεδονικής εθνότητας, η καταπίεσή της και η εξόντωσή της από τους Έλληνες και όλα όσα αναπαράγουν σήμερα οι ευρισκόμενοι στην γραμμή των Σκοπίων δεν είναι μεταπολεμικά γεννήματα του Τίτο. Ούτε της Δεξιάς. Φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ΚΚΕ. Το Κομμουνιστικό Κόμμα το γέννησε, το θέριεψε -κατ' εντολήν του Σοβιέτου προφανώς- και σήμερα το αποκρύπτει. Κρίμα. Θα έπρεπε είτε να επιμείνει στη θέση του είτε σήμερα να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πόσο λάθος είχε τότε που έγραφε ο Ριζοσπάστης (24 και 25 Νοεμβρίου 1932) ότι ο Μακεδονικός λαός είναι "ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ - ΠΩΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ".
Διαβάστε με προσοχή τα γραφέντα ανθελληνικά εμέσματα υπό "Μακεδόνα" συντάκτη στον Ριζοσπάστη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Τα δύο links που ακολουθούν, αν τα πατήσετε μπορείτε να κατεβάσετε σκαναρισμένες τις σελίδες του Ριζοσπάστη της 24ης και 25ης Νοεμβρίου του 1932 όπου υπήρχε σχετικό αφιέρωμα.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24 11 1932
http://www.divshare.com/download/3990964-37a

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 25 11 1932
http://www.divshare.com/download/3990973-ed8

ΥΓ: Ενδιαφέρουσα είναι και η απόδοση συμπούρμπουλων των μουσουλμάνων της Ξάνθης στους Τούρκους! Στο δημοσίευμα της 24ης Νοεμβρίου του 1932 (άνω δεξιά) γράφει ο πατριωτικότατος Ριζοσπάστης: "ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ". Άρα δεν φταίει και τόσο ο κ. Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ. Επιχειρήματα του ΚΚΕ αναπαράγει ο άνθρωπος...

24 σχόλια:

spooky είπε...

Και συνεχίζονται όλα αυτά με την Ε' Ολομέλεια...

Ανώνυμος είπε...

...Γράψε κι εσύ τη δική σου ιστορία, μπορείς...

Προ καιρού έτυχε να πέσω πάνω στο blog ενός (καταπληκτικού κατά τα άλλα) οκτάχρονου πιτσιρικά από την Πιερία: http://gekoudi.googlepages.com/

Δείτε "Το Κόμμα μου" και θαυμάστε τι γράφει για το Μακεδονικό: http://gekoudi.googlepages.com/kke

Τα σχόλια περιττεύουν :(

Ανώνυμος είπε...

"OI ΠPOΛETAPIOI ΔEN EXOYN ΠATPIΔA" PΩTATE THN ΠAΠAPHΓA AN TO YΠOΣTHPIZEI AKOMH. G AΠO CT

Andreas P. είπε...

Είχαν δίκιο βρε Φαραώ. Η ιστορία τους δικαίωσε. Δε βλέπεις τι δικαιώματα απολαμβάνουν σήμερα οι μειονότητες σε Τουρκία και Σκόπια; όσο για τους εργάτες, ουουου! τρελλούς μισθούς, δικαιώματα, φαντάσου ότι σε λίγο θα κατακτήσουν και το δωδεκάωρο!! Φαντάσου να έκαναν οι αντίστοιχοι της ΔΕΗ στην Τουρκία αυτά που κάνουν εδώ.. Α ρε Ελλαδίτσα!

Andreas P. είπε...

Ανώνυμε, το ρητό είναι: ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ δεν έχει πατρίδα. Αυτοί που το έχουν παραφράσει απλώς, είναι οι υπαλληλίσκοι της Π.Τ.

Andreas P. είπε...

Ανώνυμε, το ρητό είναι: ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ δεν έχει πατρίδα. Αυτοί που το έχουν παραφράσει απλώς, είναι οι υπαλληλίσκοι της Π.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Μην πορωνεστε με την πατριδα μας παιδια,ο μονος λογος που αξιζει να περηφανευεται ενας ελληνας ειναι η ελληνικη κουζινα,παντως σιγουρα οχι οι συνελληνες του.Το αφιερωμα στους κκε-μακεδονες εχει κ συνεχεια,πως θα γινοταν να την δουμε κ αυτην??

Ανώνυμος είπε...

Α Τα πουλάκια μουυυυυυ......
Και τώρα κάνουν την πάπια, έτσι?
Άλλα στην Ελλάδα του κόμπλεξ που να πεις κουβέντα εναντίον αριστερού. Είσαι Φασίστας...λες και οι ομοιδεάτες τους δεν κατακρεούργησαν κόσμο στην πρώην ΕΣΣΔ ...λες και δεν τους πήρε ο μισός κόσμος με τις πέτρες...Αν ήταν σωστοί και ιδεολόγοι οι φίλοι του ΚΚΕ ,θα βγαίναν και θα έλεγαν ¨ΝΑΙ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΣΦΑΛΑΜΕ¨αλλα ακόμα λειτουργούν εκ του πονηρού. ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ...ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙΤΣΑΡΙΕΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ... ΚΡΑΑΑ...ΚΡΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Την περασμένη εβδομάδα έλεγα στον φίλο μου για τον ρόλο του ΚΚΕ στο όλο θέμα και πίστευα ότι όλα ξεκινούσαν από τον εμφύλιο...Λάθος Μπράβο σας αδιάβροχοι για το θάρρος σας... γιατί πλέον φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα κακά των Ελλήνων κομμουνιστών. Θα μας χαρακτηρίσουν φασίστες καιεθνικόφρονες..

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητοί φίλοι. Κατ' αρχάς ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Ωστόσο, επιτρέψτε μας να εκπλησσόμαστε με εκφράσεις όπως "κράξτε τους", "μην πορώνεστε με την πατρίδα" κ.λπ. Καλό είναι να μην πέφτουμε σε πνευματικές παγίδες που καταγγέλουμε. Ήτοι, η αλήθεια δεν είναι "πέσιμο" εναντίον κάποιου, ούτε "πόρωση". Η αλήθεια είναι αλήθεια.
Και τώρα αναφορικά με την πόρωση για την πατρίδα. Αν αξίζει να πορωθείς με κάτι 1000 φορές αυτό να είναι η πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα πρεπει να δωθει καποια εξηγηση απο το κκε!

με την ευκαιρια και κατι ασχετο...υπαρχει καποια
βαση δεδομενων οπου αρχειοθετουνται
οι εφημεριδες ωστε να βρισκουμε
παλιες δημοσιευσεις;
Οπως καλη ωρα αυτα που βγαλατε
τωρα.

gmarvel είπε...

Φίλοι αδιάβροχοι φοβερή η αποκαλυψή σας,και πρέπει να έχει κανείς κότσια για να πάει κόντρα στην αριστερά σήμερα.

spooky είπε...

Ποια αριστερά; Πότε ήταν αριστερό το ΚΚΕ ή όσοι επαγγέλλονταν την αριστερά;

Στην πραγματικότητα, οι προλετάριοι δεν ελευθερώθηκαν ποτέ από την αθλιότητα και την κακομοιριά τους. Στα ίδια παρέμειναν. Απλώς ο καπιταλισμός άλλαξε μορφή στα κομμουνιστικά καθεστώτα. Από ιδιωτικός έγινε ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ.

Theodore είπε...

Osον αφορα στη βαση δεδομενων που λες, νομιζω οτι το καλυτερο ειναι, να αποταθεις στην altera pars.Στο Γεωργιαδη δηλαδη και στον Πλευρη.Ειμαι σιγουρος, οτι αυτοι θα εχουν ολα τα σχετικα, βαλμενα σε ταξη, πιθανον δε, να εχουν βγαλει και κανα βιβλιο.
Οσον αφορα στην Ελλαδα, τωρα, νομιζω οτι μετα το 74 και λογω της πρηγηθεισης δικτατοροας, ειχαμε μια διαδοση καποιων ιδεων, που ξεκινησαν ως αντιχουντικες, και κατεληξαν φιλοΚΚΕ.
Ο κοσμος ευκολα μπερδευεται, αλλα πραγματικα μπερδευεται.
Ετσι, ενω μπορει να λεει διαφορα και να τραγουδαει και ανταρτικα, ετσι και πας να του μιλησεις για κοινοκτημοσυνη και ισοτητα στη χαμηλη περιοχη εισοδηματων, κουνια που σε κουναγε.
Ο Ελληνας, μπορει να λεει διαφορα, απο το περιβαλλον, εως το εισοδημα, αλλα για τους αλλους, οχι για τον ιδιο.Και ενω θελει ολα οσα εδινε στο Σοβιετικο πολιτη το συστημα, (παιδεια, υγεια,κλπ), ταυτοχρονα απαιτει να εχει και τη μεση καταναλωση ενος Αμερικανου πολιτη, που ξερουμε οτι για να την πετυχει, εχει πουλησει την ψυχη του στο διαολο.
Γι αυτο και το ΚΚΕ, δεν εχει καμμια ελπιδα εδω. Συνασπισμος και πολυ.

Andreas P. είπε...

Φίλε Theo, συμφωνώ επί της ουσίας αλλά μας διαφεύγει κάτι βασικό: Με τα σημερινά κριτήρια και πολιτικές συμπεριφορές κομμάτων, το σημερινό ΚΚΕ δεν έχει καμμία σχέση με το ΚΚΕ του μεσοπολέμου ή της μεταπολίτευσης. Αυτός ο ρόλος ταιριάζει μάλλον στο σημερινό συνασπισμό. Και δεν το λέω υπό μορφή μομφής.

Ανώνυμος είπε...

φιλε theodore, εχεις δικιο σχετικα
με την συμπεριφορα μας στην εφαρμογη των οποιων ιδεων λεμε οτι
πιστευουμε. Το ιδιο δεν συμβαινει
και με τον χριστιανισμο;
Ποιος το εφαρμοζει;

οσον αφορα την βαση δεδομενων που ρωτησα.Γιατι θα πρεπει να πηγαινω
να ρωταω την μια ή την αλλη πλευρα
να μαθω κατι.
Η εθνικη βιβλιοθηκη ή η εσηεα δεν
επρεπε να εχουν αρχειο ολων των
εφημεριδων;

Theodore είπε...

Η Εθνικη βιβλιοθηκη, σιγουρα εχει τις εφημεριδες, αλλα δεν ξερω, αν μπορουμε να εχουμε προσβαση ολοι, η μονο οι ιστορικοι με καρτα.
Δεν εχεις παρα να παρεις κανα τηλ για να μαθεις.

spooky είπε...

Περί χριστιανισμού: Ποιος να εφαρμόσει ΤΙ;

Την απλυσιά που επιβάλλει το "Πηδάλιον"; Ή το μίσος προς κάθε τι ελληνικό που απαιτεί ο Ιωάννης ο "χρυσόστομος"; Ή μήπως τα διδάγματα του Ιησού στα κατά Λουκάν, κεφ. 12, παράγραφοι 51-52, κατά Ματθαίον κεφ. 10, παρ. 35 και (πάλι) κατά Λουκάν κεφ. 14 παρ. 26, όπου απαιτεί εν ονόματί του να μισήσουμε τον πατέρα, τη μητέρα, τη γυναίκα, τα παιδιά, τ'αδέρφια μας και να ξεσηκωθούμε εναντίον τους επειδή δεν πιστεύουν σ'αυτόν ή είναι ολιγόπιστοι; Τι να εφαρμόσουμε απ'όλα αυτά;

Theodore είπε...

Δε χρειαζεται και πολυ θεωρια για να καταλαβει κανεις αυτα που γραφεις περι χριστιανισμου.Μια ματια στο τι παθανε οι ναοι και τα αγαλματα απο τους χριστιανους, φτανει.
Μισος, φοβερο μισος για ο,τι Ελληνικο, γεγονος.Γιατι η φιλοσοφια, τους ξεβρακωνε ιδεολογικα.Και φιλοσοφια, ειχανε μονο οι Ελληνες.
Θυμαμαι και τον τελευταιο χρησμο του Μαντειου των Δελφων για τον Ιουλιανο,(που τον ειπαν παραβατη, οι αγραμματοι), και παντα στενοχωριεμαι.
Εκεινο που με στενοχωρει, ειναι οτι πολλοι ανθρωποι, κατα τεκμηριο μορφωμενοι,προσπαθουν να συγκερασουν το χριστιανισμο με την αρχαια φιλοσοφια και παραδοση.Πραγματα που δεν κολλανε με τιποτα μεταξυ τους.
Αλλα βλεπεις οτι ο χριστιανισμος, λεει στους ανθρωπους, να σκυβουν το κεφαλι στους ισχυρους, και να ελπιζουν στη ΜΕΤΑ θανατον δικαιοσυνη. Βουτυρο στο ψωμι των διαφορων δυναστων δηλαδη.
Εχει γινει καλη δουλεια.

spooky είπε...

Όταν έχεις μεγαλώσει με το χριστιανισμό, δύσκολα μπορείς στα γεράματα να ξεκόψεις. Νιώθεις ότι είναι πια μέρος της ταυτότητάς σου κι έτσι προσπαθείς να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα. Πράγμα φοβερά δύσκολο... Πώς ο Έλληνας οδηγείται στη σχιζοφρένεια.

Ανώνυμος είπε...

EINAI O ΦOBOΣ TOY ΘANATOY ΠOY ΣΠPΩXNEI TON KOΣMAKH ΣTHN ΘPHΣKEIA,AYTO KAI TO AIΣΘHMA THΣ ENOXHΣ ΠOY TOY EMΦYΣOYN AΠ'TA ΠAIΔIKA TOY XPONIA.OΣO ΓIA TOYΣ EΛΛHNEΣ...KATΣE NA KPATAME KAI MIA ΠOPTA ANOIXTH "TI ΓINETE AN YΠAPXEI ΘEOΣ"KAI OTAN ΨOΦIΣOYME ΘA MAΣ ΠAPEXEI O ΔIABOΛOΣ GLOBAL WARMING ΣTOYΣ AIΩNEΣ TΩN AIΩNΩN.G AΠO CT

Stefanos είπε...

Τα ψαχνα αυτά καιρό... Ευχαριστώωωω :D

brexians είπε...

ευχαριστω και εγω γιατι και γω τα ψαχνα...
μηπως σας βρισκονται και τα πρακτικα της γ και ε ολομελοιας του ΚΚΕ ΑΕ....
εκει να δειτε γελια...

Theodore είπε...

http://gerontakos.blogspot.com/2008/01/5_31.html
Αυτα για την 5η ολομελεια.