Παρασκευή, Απριλίου 25, 2008

ΕΡΤ-πιτάφειος θρήνος ή που πάνε τα λεφτά μας

Φέτος δεν κατόρθωσα να πάω εκκλησία. Ίωση γαρ, επίμονη και άκρως επιθετική. Τι να κάνω; Εμπύρετη παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου εν Αθήναις. Και τι να δω; Ένα μονοπλάνο της πυρκαγιάς από μια καταραμένη και χρυσοπληρωμένη ΕΡΤ που δεν αξιώθηκε αυτό το χρόνο να κάνει μια μετάδοση της προκοπής ούτε προέβλεψε (μάλλον) το κατάλληλο δυναμικό για τούτη την εξαιρετικά σημαντική ημέρα της Ορθοδοξίας. Για το κάθε τσόκαρο, τον κάθε κρετίνο σαπιοκοιλιά πολιτικάντη, για το κάθε βούρλο και τα λαμόγια και κάμερες τους περισσεύουν και χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό. Για να ντύσουν με αξιοπρεπή εικόνα την περιφορά του Επιταφίου τίποτα!
Η εικόνα ήταν κάκιστη. Μακρινό πλάνο όπου δεν μπορούσες να διακρίνεις τίποτα. Ούτε τον επιτάφιο ούτε τους παπάδες, απλά ένα θολό πλήθος μέσα στην σκοτεινιά. Αν αποφάσιζε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (νυν υφυπουργείο) να καλύψει την περιφορά του Επιταφίου από τις κάμερες της Τροχαίας, αισθητικά το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Ακόμα και το Τηλεφώς θα έκανε καλύτερη δουλειά.
Αλλά τι να περιμένεις από τους συγκεκριμένους; Τέτοιοι είναι, τέτοια μάθανε, ούτως πράττουν και θα πράττουν μέχρι το τέλος των καιρών. Άγιες ημέρες με κάνουνε φουρνέλο οι κρατικοί χρυσοκάνθαροι - έχω και πυρετό.
Μπράβο στην ΔΕΗ που κάνει τον εισπράκτορα της ΕΡΤ. Πάντα τέτοια.

ΥΓ: Πρόσφατα έμαθα ότι κατήργησαν τη μετάδοση του Εθνικού Ύμνου στο Τρίτο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας. Εύκολα εξηγήσιμη εξέλιξη, αναμενόμενη. Αφού δεν το νιώθουν γιατί να το κάνουν; Τα κορόιδα που πληρώνουν ας πρόσεχαν... Έλληνες δεν είναι; Καλά να πάθουν.

7 σχόλια:

Theodore είπε...

Και μαλιστα, επειδη εγω το ακουω το Τριτο δεκαετιες τωρα, εβαζαν μεγαλο κομματι του υμνου στην ελευθερια και οχι μονο τα πρωτα τετραστιχα, που αποτελουν και τον εθνικο μας υμνο.
Και μου αρεσε να τα ακουω.
(Καποτε το μαθαιναμε απεξω, ολο το ποιημα,καπου 150 τετραστιχα και οχι μονο τον "εθνικο υμνο".

Ανώνυμος είπε...

Καλη Ανασταση και περαστικα.

Μιλ1 είπε...

Εγώ, αν και αρρωστούλα, πήγα για πολύ λίγο στον επιτάφιο. Παρ'όλα αυτά πρόλαβα να δω τα συγκλονιστικά πλάνα που περιγράφετε... Αυτό με τη ΔΕΗ ποτέ δεν το χώνεψα. Μόνο στο euro "έπιασε" τα λεφτά του...
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα παιδιά! Περαστικά μας!

Pastaflora είπε...

Να σταθώ και στα γκρο πλαν που έκαναν στις φάτσες των κοσμικών μέσα στην εκκλησία; Λίγο έλειψε να πετάξω την τηλεόραση από το παράθυρο-ευτυχώς μένουμε σε ισόγειο.

yannis είπε...

Επειδή έγινε αναφορά στο που πάνε τα λεφτά μας, ιδού ένα site με εξαιρετικές τιμές λιπαντικών.
Προτείνω fuchs ( προφέρεται φούκς) .
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=products&cat_id=219

ή motul εαν είστε γαλλόφιλοι.

Theodore είπε...

Να γραψω κατι για να γελασουμε.
Παιδακι, κατω των 3 ετων, παει στον επιταφιο και εκει που γινοταν κουβεντα, πεταγεται και λεει," ο επιταφιος εφυγε και τωρα θα παει να βρει την επιταφια".
Κοκκαλο ολοι!

Aggelos Spyrou είπε...

Αν ήταν να καλύψουν την κηδεία κανενός καρεκλοκεύνταυρου που θα τον περιφέρανε σε "κιλλίβαντα πολυβόλου", θα έβρισκαν τρόπο και να φωτίσουν, και να τραβήξουν τα καλά πλάνα.

Λες να μετράνε και για αυτούς τελικά τα νούμερα των τηλεθεάσεων;