Τρίτη, Ιουνίου 24, 2008

Θεσμός, σεισμός, κίνδυνος, χεσμός!


«Η Siemens αλλάζει τον πολιτικό χάρτη». «Ο δικομματισμός καταρρέει!». «Το διακύβευμα των θεσμών».
«Κινδυνεύει το σύστημα!». «Ραγίζει ο καθρέφτης της μεταπολίτευσης!». «Μετά ο Μπερλουσκόνι;».
Μόλις διαβάσατε μια σειρά από ανησυχίες, απορίες και βαρύγδουπες πολιτικές δυσπεψίες που διατυπώνουν γραπτώς και προφορικώς οι… θεματοφύλακες της δημοκρατίας μας, με αφορμή το σκάνδαλο της Siemens.
Ποιοι είναι οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας μας; Έλα καλέ που δεν ξέρεις, πονηρούλη.
Είναι όλοι εκείνοι που έπιναν πρωινούς καφέδες με πρωθυπουργούς, μόνταραν δουλίτσες με πρόθυμους πολιτικούς παράγοντες, πλούτισαν υπερασπιζόμενοι τους φτωχούς και «φωτίστηκαν» όταν αυτοδιαφημίστηκαν μέσω της εφεύρεσης του «κόμματος του χρηματιστηρίου».
Είναι αυτοί που παλαμακίζονταν (έκφραση του γιατρού Ανευλαβή), δηλαδή βαρούσαν παλαμάκια φωνάζοντας:
«Νάτος, νάτος, πρωθυπουργός Τσουκάτος!».
Όλοι τούτοι ανησυχούν μην τυχόν και καταρρεύσει το σύστημα, μην τυχόν και χάσουμε το υπερπολύτιμο πολιτικό προσωπικό που διαθέτει το κατάστημα Ελλάς.
Αν ενσκήψει τζάνουμ μια τόσο κακή συντυχιά τι θ’ απογίνει το έθνος; Θα μπουν οι Τούρκοι, θα σιωπήσει το λάλον ύδωρ κι ο Φοίβος δεν θα διαθέτει πλέον καλύβην και στον ήλιο μοίρα.
Αν χάσουμε τέτοιες λίρες εκατό, αδάμαντες υπερτελείους, δημοκράτες μεγαλομάρτυρες, υπερμεγέθεις καταθέτες, το στερέωμα θα καταπιεί τον Όλυμπο κι η θάλασσα την Γκιώνα, ενώ η Βενετιά θα χάσει βελόνι.
Μετά απ’ αυτούς το χάος! Ουδείς θα ενδιαφέρεται να κυβερνήσει την Ελλάδα και ο Γωγ, βασιλεύς της Μαγώγ θα μας κηρύξει τον πόλεμο.
Βρε δεν πα να… Άντε τώρα.
Οι ανησυχίες και η καταστροφολογία τους είναι τόσο άτοπες που μόνο με παραβολή μπορούν να περιγραφούν.
Είναι σαν ο επιχειρηματίας Μυλωνάς να μην ήθελε την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς επειδή μπορεί να τον απαγάγουν ξανά και να περάσει χειρότερα.
Είναι σαν να μην θέλεις να απαλλαγείς από τα δεινά σου φοβούμενος ότι μόλις το κάνεις θα έλθουν τα χειρότερα.
Με το συμπάθιο φιλαράκια, αλλά υπάρχουν και τα καλύτερα.

Εδώ διαβάστε μια (πρώτη) ομορφιά από τον Ριζοσπάστη που αναφέρεται σε υπόθεση Μητσοτάκη-Siemens. Το δημοσίευμα είναι επετειακόν! 28 Οκτωβρίου 1979, όταν η μπέρτα είχε υπουργική πολυθρονάρα για να ξαποσταίνει. Κρατάει χρόνια της Siemens η κολώνια. Θα βάλουμε κι άλλα αρχειακά - πρώτα ο Θεός. Ο Ριζοσπάστης καταγγέλει την μπέρτα ότι χάρισε 260 εκ. δραχμές στην αμερικανική ΙΤΤ και την Siemens. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα να την διαβάσετε καλύτερα.

3 σχόλια:

Aggelos Spyrou είπε...

Τελικά, σκέφτομαι,
μήπως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν δεν "χορηγούσε" τους πολιτικούς η γερμανική SIEMENS αλλά η αμερικάνικη... LG?

Ουπς! Λες να έβαλα ιδέες σε κανέναν τώρα;

:)

Athanassios είπε...

Προσπαθώ καθημερινά να αφουγκραστώ τις "παρενέργειες" της επικαιρότητας ώστε να καταλήξω, όσο μπορώ, σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι συμβαίνει γύρω μας.
Μια από αυτές τις παρενέργειες είναι κάποια τοποθέτηση του
κ.Μαρκοπούλου βουλευτή Ευβοίας, αν θυμάμαι καλά, όπου έλεγε στον Σ.Λιαρέλλη στην μεσημεριανή του εκπομπή πως δεν τα παίρνουν όλοι οι πολιτικοί και πως θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια κλπ, κλπ.Επιπροσθέτως, δεν θα πρέπει να κατηγορούνται όλοι έτσι απλά, αλλά να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.
Επιτέλους, έλεος.
Αν θέλουν να μην κατηγορούνται από τον λαό οτι τα παίρνουν, να βγούν εκείνοι πρώτοι και να "δώσουν" αυτούς που τα παίρνουν ώστε οι τίμιοι να απολαμβάνουν τους καρπούς του ήθους τους.Αυτό παραπέμπει στο λαϊκώς λεγόμενο ξεφώνισμα για να καθαρίσει η βρόμα και όχι στο ρουφιανιλίκι.Μέχρι τότε όμως, θα έχω κάθε δικαίωμα να τους προσάπτω τα πάντα ακόμα και χωρίς αποδείξεις, γιατί:
1) Κόρακας κοράκου μάτι, δεν βγάζει
2) Αποδείξεις δεν υπάρχουν παρά μόνο το θάρρος και το ήθος των καταγγελομένων.
Ντροπή και αίσχος!

ΥΓ. Είδες αγαπητέ Παναγιώτη για την βροχή που σου έλεγα; Να 'ναι καλά το άτυχο Τσουκατάκι.

Athanassios είπε...

«Ο πελάτης μου δεν είχε ποτέ σχέση παροχής και αντιπαροχής με τη Siemens. Αποδείξεις για αυτό είναι το θάρρος και η εντιμότητα των εμπλεκομένων προσώπων. Η αλήθεια θα βγει και δε θα αλλοιωθεί από εξωθεσμικούς που παρεμβαίνουν στην υπόθεση».
Η παραπάνω δήλωση του συνηγόρου του κ.Τσουκάτου δημοσιευμένη στο zougla.gr.

Και το μέγα ερώτημα...
Από πότε οι λαδιάρηδες διαθέτουν εντιμότητα και θάρρος;