Κυριακή, Ιουλίου 13, 2008

Παρακαλούμε τη βοήθειά σας


Θέλοντας να εξερευνήσουμε -στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας- το φαινόμενο, μόδα, προσωρινή "τρέλα" Facebook θα θέλαμε από τους επισκέπτες του blog που έχουν τη διάθεση να μας διαφωτίσουν σχετικά με τις εμπειρίες τους από το Facebook. Αν έχουμε αρκετό και ενδιαφέρον υλικό θα προβούμε σε σχετική δημοσίευση.
Τι γυρεύουμε από υμάς:

1. Πότε εγγραφήκατε;

2. Πώς μάθατε για το Facebook; Μήπως λάβατε κάποια περίεργη πρόταση να ενταχθείτε από πρόσωπο που δεν γνωρίζατε;

3. Πριν εγγραφείτε διαβάσατε προσεκτικά τους όρους εγγραφής και την πολιτική του Facebook περί απορρήτου ή απλά πατήσατε "Συμφωνώ";

4. Πόση ώρα περνάτε "δικτυωμένοι" στο site,

5. Έχει επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή σας στην εργασία σας;

6. Ποια είναι η στάση της επιχείρησής σας για το Facebook (απαγορεύει την πρόσβαση ή αδιαφορεί;)

7. Σας έχει κάνει κοινωνικότερους, πιο ανοιχτούς ή σας έκλεισε ακόμα περισσότερες ώρες σε 4 τοίχους μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών σας;

8. Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εν λόγω εφαρμογή,

9. Αν θεωρείτε ότι είναι μια αμιγώς αθώα εφαρμογή ή ευκαιρία για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις να σας πουλήσουν προϊόντα φακελώνοντας τις προτιμήσεις σας.

10. Αν νομίζετε ότι αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τις υπηρεσίες πληροφοριών να "ακτινογραφήσουν" την προσωπικότητα και τον κύκλο σας.

11. Μας ενδιαφέρουν επίσης και οι απόψεις των χρηστών του Facebook που αφαίρεσαν το profile τους οριστικά από το site.Μπορείτε να αφήνετε τις απαντήσεις σας στα comments του blog ή με email (pliakos@daphne.gr).

10 σχόλια:

Morpheus είπε...

Δεν γουστάρω το Facebook. Ο Θεός μας έδωσε πόδια, χέρια και φωνή για να καταφέρνουμε να επικοινωνούμε... Μας έδωσε και το τηλέφωνο στη χειρότερη των περιπτώσεων... Έλεος με τις αμερικανιές ... Έλεος.

Maria_K είπε...

Γνωρίζω οτι στη Βρετανία, πως ο υπεύθυνος οποιασδήποτε εταιρείας που πρόκειται να κάνει προσλήψείς, πριν κοιτάξει το βιογραφικό του κάθε υποψήφιου, αναζητεί πρώτα πληροφορίες στο facebook. Προσωπικά, δεν έχω λογαριασμό στο facebook.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου αρέσουν τέτοια..
Παρ'όλα αυτά κάποιος φίλος μου είχε στείλει προσκληση για κάτι τέτοιο (κάπως έτσι δεν το λένε;; ) απάντησα και το ξέχασα.
Λάθος!
Αρκετές φορές κάποιος στέλνει σε όλες τις διευθύνσεις μου ανακοινώσεις με την δική μου διεύθυνση πουλώντας κι εγω δεν ξέρω τι ....
Θα χάσω την υπομονή μου κάποια στιγμή και θα ψάξω που είναι τούτο το πράμα που έχει τα στοιχεία μου !!!
Μπορεί και να μην είναι facebook αλλά κάτι άλλο.
Επιπολαιότητα να απαντήσω , το ξέρω ! Αλλά φίλος ήταν (η μηπως κι αυός έπεσε θύμα , όπως κι εγω ;; )
Μάνος

Athanassios είπε...

Όταν πρωτοξεκίνησε στην Ελλάδα, ακουγόταν σε διάφορους κύκλους παρέας facebook και facebook...
Κάποια στιγμή ασχολήθηκα με το άθλημα λόγω πρόσκλησης της γυναίκας μου από την κολλητή της με σκοπό να επανασυνδεθούν με τις περισσότερες συμμαθήτριες και συμμαθητές από την εποχή του λυκείου.
Νομίζω πως για τόσο αθώα χρήση, καλό φαίνεται δεδομένης της ανταπόκρισης που έτυχε η προσπάθεια να μάθεις νέα για την τωρινή κατάσταση αγαπητών και μη προσώπων.
Τώρα, κάτι "σου στέλνω λουλούδια", "τούρτες" και λοιπές γλυκανάλατες και σαχλαμαρίζουσες γατουλιές και νιαρ, νιαρ αποτελούν την αηδιέστατη έκφανση ιντερνετικού μωροχαβλισμού που κυβερνάει τους αμερικανοπαθείς εγκεφάλους και ορισμένων Ελλήνων.
Απαντήσεις:
1.Πριν μερικούς μήνες
2. Από την κολλητή της γυναίκας μου
3. Όχι
4. 15 λεπτά
5. Δεν κάνω χρήση στη δουλειά
6. Αδιαφορεί
7. τίποτε από τα δύο
8. Ανέφερα παραπάνω
9. το δεύτερο
10. Σαφώς

Αντί να τρώνε τον χρόνο τους με βλακείες, ας μπούν σε κανένα blog να καταθέσουν και καμμία άποψη γιατί κινδυνεύουν να "τηγανίσουν" τον εγκέφαλό τους με ορυκτέλαιο 20w-50w!!!:)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ανακαλύψατε το facebook; Υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες ίσως site στο ιντερνετ όπου κάποιος μπορεί να εγγραφεί, και να φτιάξει ένα προφίλ. Μερικά από αυτά είναι το myspace, το hi5, το fatsa, το gaydar. Το facebook πήρε διαστάσεις και δημοσιότητα επειδή είναι ίσως το μοναδικό όπου συνιθίζουν να γράφονται όλοι με το πραγματικό τους όνομα, κυρίως ψάχνοντας παλιούς συμμαθητές. Γενικά, δεν βρίσκω κάτι κακό σε όλα αυτά. Ηχρήση που κάνεις έχεις σημασία.
Όσο για το αν είναι αμερικανιά, ο φίλος που το γράφει έχει ψευδώνυμο γραμμένο στα "αμερικανικά"...Ας μας πει ότι δεν τρώει πίτσα, δεν πίνει κοκα κόλα και δεν φοράει σταράκια κιόλας, και μας έπεισε!
Μάρκος

Ο Αιρετικός - The Heretic είπε...

1. Πριν από δυο βδομάδες, κατόπιν πρόσκλησης μιας γνωστής μου (δε λέω φίλης, γιατί δεν τη θεωρώ πραγματικά φίλη).

2. Έχω ακούσει πολλές φορές γι'αυτό, καθώς και για το spam που παίζει εκεί.

3. Τα διάβασα, αλλά έτσι κι αλλιώς χρησιμοποίησα εφεδρική mail διεύθυνση, οπότε δε μ'ένοιαζε.

4. Ούτε δέκα λεπτά το μήνα. Έτσι κι αλλιώς, παλιά είχα φτιάξει και προφίλ στο Hi5 που είναι κάτι ανάλογο του FB. Δεν ασχολούμαι καν.

5. Όχι, γιατί δεν ασχολούμαι.

6. Πλήρης αδιαφορία.

7. Κοινωνικοποίηση μέσω FB; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Η ζωή μάγκες είναι εκτός δικτύου.

8. Θετικά: ίσως να βρεις παλιούς συμμαθητές (αν και δεν είναι σίγουρο ότι πραγματικά θες να συμβεί κάτι τέτοιο). Αρνητικά: Είναι μεγάλη μούφα. Ούτε φίλους αποκτάς (στην καλύτερη περίπτωση αποκτάς ΚΑΤΙ ΣΑΝ γνωστούς και κανείς από τους "φίλους" σου εκεί δε δίνει δεκάρα για σένα) ούτε τίποτα.

9. Καθαρή περίπτωση consumer profiling είναι με σκοπό τη διαφήμιση.

10. Ναι, έτσι ακριβώς είναι.

11. Τρελή μούφα είναι το FB, όπως και η άλλη η παπαριά που μας διαφήμιζε παλιότερα η "Καθημερινή" στο περιοδικό της το "Κ" (μιλώ για το SecondLife με το οποίο πολλά κορόιδα έχουν κολλήσει). Μάγκες, η ζωή είναι έξω. Ούτε φίλους ούτε γκόμενα θα βρείτε μέσω ίντερνετ. Γι'αυτό, βγείτε έξω, φλερτάρετε, ξαναγίνετε αρσενικά οι άνδρες, ξαναγίνετε θηλυκά οι γυναίκες και κάντε παιχνίδι. Α, και κόψτε επιτέλους τη μεταφορά ιντερνετικών ιδιωματισμών στην καθομιλουμένη (λέει π.χ. ο άλλος όταν βλέπει κάποιον μετά από πολύ καιρό "ΟΜΙΤΖΙ και τρία ΛΟΛ"... Το μάτι μου). Δε δείχνετε ότι είστε cool ή γνώστες του διαδικτύου, αλλά ότι περνάτε όλη σας τη ζωή μέσα σε τέσσερεις τοίχους μπροστά μια οθόνη και ότι από σεξ τη βγάζετε χειροκίνητα (η χήρα με τα πέντε ορφανά).

Ανώνυμος είπε...

Και άτομα γνωρίζεις, και φίλους κάνεις, και...σεξ ακόμη. Αρκεί να βρεις το λεπτό σημείο και να μην γίνει το ιντερνετ η κανονική ζωή μας. Πρέπει να το χρησημοποιούμε ως μέσον, για οτιδήποτε,κι όχι για να υποκαθιστά τη ζωή μας. Και δεν νομίζω ότι, όσοι ασχολούνται με το facebook ή με τις άλλες σελίδες που έχουν προφίλ, διαφέρουν από όσους έχουν μια ιστοσελίδα ή ένα μπλογκ και γράφουν τα πάντα και το ενημερώνουν συνεχώς...

olympian είπε...

1. Πότε εγγραφήκατε; Πριν ένα Μήνα

2. Πώς μάθατε για το Facebook; Μήπως λάβατε κάποια περίεργη πρόταση να ενταχθείτε από πρόσωπο που δεν γνωρίζατε;
Από άλλους χρήστες

3. Πριν εγγραφείτε διαβάσατε προσεκτικά τους όρους εγγραφής και την πολιτική του Facebook περί απορρήτου ή απλά πατήσατε "Συμφωνώ"

Όχι, πάτησα συμφωνώ κατ' ευθείαν

4. Πόση ώρα περνάτε "δικτυωμένοι" στο site,
Ελάχιστη

5. Έχει επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή σας στην εργασία σας;
Όχι

6. Ποια είναι η στάση της επιχείρησής σας για το Facebook (απαγορεύει την πρόσβαση ή αδιαφορεί;)
Αδιαφορεί.

7. Σας έχει κάνει κοινωνικότερους, πιο ανοιχτούς ή σας έκλεισε ακόμα περισσότερες ώρες σε 4 τοίχους μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών σας;
Το βαριέμαι αφάνταστα.

8. Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εν λόγω εφαρμογή,
Θετικό: Βρίσκεις φίλους από το παρελθόν.
Αρνητικό: Σε βρίσκουν "φίλοι" από το παρελθόν!!

9. Αν θεωρείτε ότι είναι μια αμιγώς αθώα εφαρμογή ή ευκαιρία για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις να σας πουλήσουν προϊόντα φακελώνοντας τις προτιμήσεις σας.
Ευκαιρία να ικανοποιήσουμε τη ματαιοδοξία της ανύπαρκτης ύπαρξης μας.

10. Αν νομίζετε ότι αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τις υπηρεσίες πληροφοριών να "ακτινογραφήσουν" την προσωπικότητα και τον κύκλο σας.
Εύκολα..

11. Μας ενδιαφέρουν επίσης και οι απόψεις των χρηστών του Facebook που αφαίρεσαν το profile τους οριστικά από το site.
Μάλλον σύντομα θα απαντήσω και σε αυτό..

Konstantinos είπε...

Μια και αναφέρθηκε και το Second Life που είχε διαφημιστεί με εκτενές αφιέρωμα στην έγκυρη (κατά τα άλλα) "Καθημερινή", δείτε κι αυτό το άρθρο:

http://randolfe.typepad.com/randolfe/2007/01/secondlife_revo.html

Κανονική πυραμίδα σαν την Amway και τη Herbalife...

Choqm@n είπε...

1. Πριν απο 6 μηνες περιπου.

2. Απο την αδερφη μου

3. Διαβασα τους ορους οπως κανω σε καθε site

4. Κατα μεσο ορο 10 λεπτα την μερα (Αλλες μερες και 20 αλλες καθολου-εχουμε και σοβαροτερα πραγματα να κανουμε...)

5. Καμια σχεση δεν εχω ιντερνετ στην εργασια μου

6. Παλι καμια σχεση...

7. Δεν επιρρεασε την προσωπικη μου ζωη...

8. (+) Ξαναβρισκεις επαφη με παλιους φιλους,συμμαθητες...
(-) Μπορει να "κολλησεις" ασχημα και να χασεις καθε επαφη με τον εξω-ανθρωπινο κοσμο...

9. ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι αθωο...Οσο για την πωληση προιοντων γινεται ηδη με τα μηνυματα-αλυσιδα (τυπου προωθησε το μηνυμα σε 180000 φιλους σου αλλιως θα σου πεσουν τα μαλλια) οποτε τουλαχιστον ας μου στειλουν κατι χρησιμο...

10. Ειναι μια χρυση ευκαιρια, αλλα αν δεν εχεις κατι να κρυψεις δεν υπαρχει λογος να φοβασαι...

11.Δεν μπορω να απαντησω...

Γενικα δεν το θεωρω ασχημη ως ιδεα... Μεσα απο την ιστοσελιδα εχουμε κανονισει 4 συναντησεις με συμμαθητες απο λυκειο,δημοτικο που ηταν μπορω να πω πολυ συγκινητικες. Οσον αφορα στις εφαρμογες που σε βομβαρδιζει ο καθε "φιλος" Υπαρχει λυση - BLOCK!!! Κατα τα αλλα η παραγραφος που αναφερει οτι οι εικονες που ανεβαζεις στην ιστοσελιδα θα εξακολουθουν να υπαρχουν 6 μηνες μετα την διαγραφη τους ειναι λιγο υποπτη...