Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2008

Το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ (γκρικαμερικάνικο)


3 του Σεπτέμβρη σήμερα και η Νέα Δημοκρατία έχει κάθε λόγο να τιμά την επέτειο της ίδρυσης ενός κόμματος που κατόρθωσε να τη φέρει στα πράγματα το ’89 και το 2004.

Δίχως το ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία δεν θα κατόρθωνε να εκλέξει ούτε διαμερισματικό σύμβουλο στο Οίτυλο Λακωνίας, μια εξόχως δεξιόστροφη περιοχή της Ελλάδας.

Άνευ Γιώργου Παπανδρέου (συγκίνηση, συντριβή και οδυρμός στο ακροατήριο) ο Κώστας Καραμανλής θα είχε αποχαιρετήσει το Μέγαρο Μαξίμου ήδη από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όμως, ο Γιώργος είναι πονηρός, παρόλο που δείχνει το ακριβώς αντίθετο.

Είναι αποφασισμένος να διασύρει τον Καραμανλή παρατείνοντας την κωμικοτραγική κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας μέχρι ο ήλιος να βγάλει κέρατα.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής της «αριστερής» αντιπολίτευσης έχει βάλει στόχο να εκμηδενίσει το κύρος του πρωθυπουργού της φερόμενης ως «δεξιάς» κυβέρνησης.

Θα τον αφήσει να νομίζει ότι κυβερνάει, να ξανακυβερνάει, και να ματαξανακυβερνάει μέχρι να πεινάσει ακόμα και το τελευταίο λαμόγιο που θα έχει απομείνει στη χώρα.

Θα τον αφήσει να «διατάζει» στελέχη με κόρες της παντρειάς που πρέπει να τις προικίσουν οι λεφτάδες μέχρι να δει όλα τα DVD από το οικείο βιντεοκλαμπάδικο της Ραφήνας.

Όποτε κάποιος υπουργός της συνωμοταξίας Αλογοσκούφη θα εξαγγέλλει φορομπηχτικά μέτρα που θα κάνανε ρεντίκολο ακόμα και τον πλέον μοχθηρό σουλτάνο επί τουρκοκρατίας, τότε θα εμφανίζεται ο Γιώργος που θα κυκλοφορεί άσχετα βιντεάκια α’ προβολής αλλά β’ πολιτικής διαλογής.

Αν δεν υπήρχε Γιώργος Παπανδρέου ο Κώστας Καραμανλής δεν θα ήταν πρωθυπουργός.

Και αντίστροφα: μόνο με κυβερνήσεις με επιδόσεις όπως αυτή του Καραμανλή μπορεί να ξαναέρθει το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα.

Ναι φίλες και φίλοι. Για το ταγκό χρειάζονται δύο χορευτές και στην περίπτωσή μας έχουμε το ιδανικό ντουέτο αλλά το κακό είναι πως το λογαριασμό καλούνται να πληρώσουν άλλοι.

Εμείς οι υπόλοιποι…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MPROS GREMOS KAI PISO REMA.KAI TI NA KANEIS?AN YPARXEI KAPOIOS TIMIOS POLITIKOS XANETAI MESA STON OKEANO TON APATEONON,TON BLAKON,TON PRODOTON KAI TON ALLON ANOFELON KONOPON.DYSTYXOS "MAYRH EIN' H NYXTA STA BOYNA.." DEN YPARXEI DIEKSODOS AFOY OI NTABELHDES FRONTIZOYN NA PARADIDOYN TO MAGAZI STA PAIDIA TOYS. G APO CT

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι πώς θα απαλλαγεί κανείς απ' αυτόν τον φαύλο κύκλο, ο οποίος διαρκεί εδώ και 34 χρόνια. Μήπως πλησιάζει ο καιρός που έρχονται τα χειρότερα; Δηλαδή κόμματα αλλοδαπών, αναγκαστικές αναγνωρίσεις εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ο περιορισμός του ελληνικού πληθυσμού σε μειονότητα μέσα στην ίδια του την χώρα; Τα προχθεσινά θλιβερά παρατράγουδα στην Ομόνοια και όχι μόνο, μου δίνουν την εντύπωση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις όχι ευχάριστες. Και οι εξελίξεις αυτές έρχονται με απόλυτη ευθύνη του θλιβερού δικομματικού ντουέτου, το οποίο κατάφερε να διαλύσει την Ελλάδα μέσα σε 34 χρόνια.

Aggelos Spyrou είπε...

Κωστίκας και Γιωρίκας.

Ρε, λέτε στ' αλήθεια να είναι συνεννοημένοι;

Theodore είπε...

Οχι, δεν ειναι, αλλα λειτουργουν συμπληρωματικα.
Ειναι παρατηρημενο.

PIP είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΥΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΗΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΕ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΟΜΙΚΟΝΟΜΟΤΥΠΟΗΘΗΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΟΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΟΡΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.