Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2008

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1...


Πρόσφατα πυρπολήθηκε το τζιπ Λάτσιου-Μενεγάκη.

Είναι άραγε «τυχαία» ή «αμελητέα ποσότητα» αυτή η ενέργεια;
Όχι.

Από την οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη δεν έχουμε δει ακόμα ολόκληρη τη δύσπεπτη «τούρτα».

Όμως, μια ψύχραιμη ματιά στις υπό διαμόρφωση συνθήκες οδηγεί στο συμπέρασμα πως πριν καταπιούμε την τουρτίτσα θα αντικρίσουμε το κερασάκι που πάντοτε συνοδεύει τις μεταβατικές και ταραγμένες περιόδους: την ένοπλη βία.

Είναι αλήθεια ότι έπειτα από την εξουδετέρωση του βραχίονα της 17Ν που τώρα εκτίει ποινές στις φυλακές Κορυδαλλού, επήλθε μια περίοδος σχετικής ηρεμίας και εφησυχασμού.

Εξαίρεση αποτέλεσαν ενέργειες όπως η τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο Απασχόλησης τον Ιούνιο του 2005, η έκρηξη στην εταιρεία Άβαξ πέντε ημέρες νωρίτερα, η βόμβα στα δικαστήρια της Λάρισας το Μάιο του 2004, η εκτόξευση ρουκέτας στο θυρεό της πρεσβείας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2007, η στυγερή δολοφονία του ειδικού φρουρού στην Κηφισιά παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2005 και η έκρηξη του παγιδευμένου ποδηλάτου κοντά στο σπίτι του Γιώργου Βουλγαράκη τέλη Μαΐου του 2006.

Η ένοπλη βία που χαρακτηρίζεται από συγκροτημένη ιδεολογία και πολιτικοκοινωνικές επιδιώξεις δεν είναι μητέρα του εαυτού της.

Είναι κόρη της εποχής της. Είναι παιδί της παθογένειας κάθε ανθρώπινης συλλογικής δομής και ακμάζει όσο παρακμάζει το σύνολο στο οποίο αναφέρεται και προσπαθεί να επηρεάσει.

Η τρομοκρατία, κατά μία έννοια, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το δολοφονικό «απωθημένο» των πολιτών μιας χώρας.

Είναι ο αιμοσταγής και πολεμόχαρος τροφοσυλλέκτης που κλειδαμπαρώνουμε στο κελάρι της συνείδησής μας μια και είμαστε πολιτισμένοι, ήπιοι, νουνεχείς και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές δοκιμασίες με νόμιμο τρόπο ή έστω μέσω κάποιου αναίμακτου πολιτικού «βίσματος».

Σε περιόδους κρίσεως, ωστόσο, ο μοβόρος τροφοσυλλέκτης δραπετεύει από το κελάρι και αρχίζει πάλι να διαβαίνει το μονοπάτι του θανάτου – όπως πάντα.

Είναι οφθαλμοφανές ότι το χαλί πλέον έχει στρωθεί για να πατήσουν επάνω του οι «γόβες στιλέτο» της ένοπλης βίας.

Η ιδεολογική νομιμοποίηση έχει προσφερθεί αφειδώς από τους παμφάγους τραπεζίτες και αεριτζήδες των κλειστών λεσχών και των όποιων θεραπαινίδων τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς !!
Και είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι οι λογής λογής "μηχανισμοί παραγωγής χρήματος και εξουσίας" για το τι πάει να δημιουργηθεί!
ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ !!

Μόνο που ως συνήθως , τα αποτελέσματα της ένοπλης βίας τα πληρώνουν άλλοι αντ αυτών.
Και βέβαια θα νομιμοποιηθούν (όπως πάντα) να επιβάλλουν περισσότερη "καταστολή".

Καλημέρα σας ...

Μάνος

Ανώνυμος είπε...

Αφορμες υπαρχουν για οτι θες,λιγη καλη θεληση χρειαζεται εκ μερους καποιου νοσηρου εγκεφαλου και κατασκευαζονται τα παντα.Το κακο ειναι οτι βρισκονται ατομα να εφαρμοσουν στην πραξη αυτες τις ανομες και πολλες φορες προδοτικες ενεργειες.Ειτε λογω χρηματισμου ειτε λογω εξηπηρετησης κομματικων συμφεροντων.Υπαρχουν βεβαια και οι αιθεροβαμονες που ψαχνουν να βρουν αιτια να ξεκινησουν την "επανασταση",οτι να'ναι αυτη.Ετσι γεμιζει η "αγορα" προθυμα χερια για να φερουν εις περας τα σχεδια αυτων, που κατα τα αλλα νομιζουν οτι μαχονται εναντιον.G APO CT

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητοί φίλοι δεν νομίζω πως είναι ορθό να τα αποδίδουμε όλα σε θεωρίες συνωμοσίας και «βαλτούς». Μια σημαντική μερίδα αυτουργών τέτοιων ενεργειών είναι «βαλτοί» είτε από την ιδεολογία τους είτε από την ασυγκράτητη επαναστατική ορμή της ηλικίας τους είτε από οποιονδήποτε άλλο κινητοποιό παράγοντα.
Επιπλέον, η κλιμάκωση της καταστολής είναι μια εξέλιξη που υπό τις υπάρχουσες συνθήκες μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί αναπόφευκτη εξέλιξη.
Συμπληρώνω ότι αναφέρομαι ρητά μόνο στην ένοπλη βία των Δυτικών κοινωνιών και όχι στον ισλαμιστικό ριζοσπαστισμό που αποτελεί με εντελώς διαφορετική περίπτωση που αντέχει πολλές αναγνώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Εγω νομιζω, οτι βασικο ρολο σ αυτο, παιζουν και τα ΜΜΕ,που το παιζουν πολυ επανασταση μωρ αδερφε μου.
Ελαφρως off topic,εχθες, ο Βερυκιος, ουρλιαζε κυριολεκτικα, οτι γεμισε η Ελλαδα, απεμπλουτισμενο ουρανιο και παει, θα πεθανουμε.
Τελικα, δεν εγινε τιποτα.
Κατι τετοια λενε και για την οικονομια, και κατι Αυτιαδες, βγαζουν καθε μερα,τους πιο φτωχους απ τους φτωχους, και προσπαθει να μας πεισει, οτι ολοι ειναι ετσι.
Μ αυτο τον τροπο, αγριευει κοσμο και βεβαιως, τα αποτελεσματα, θα ειναι αγρια κι αυτα.
Με 4 μυρια ΙΧ και 85% ιδιοκτητα σπιτια, τι διαολο, δεν φτασαμε στην εσχατη ενδεια.
Τωρα, αν καποιοι, ανοιξαν τα ποδια τους περαν απο ο,τι επρεπε και χρωστανε τωρα και ζοριζονται, ενηλικοι ειναι και επρεπε να προσεχουν. Τι θα γινει δηλαδη τωρα; Θα τους πληρωσουμε εμεις τα λεφτα που χρωστανε;
Και αμα ζορισουνε τις Τραπεζες και βαρεσουν κανονι,ποιος θα πληρωσει τα λεφτα, σ αυτους που τα εχουν καταθεσει εκει;
Το προβλημα δηλαδη, ειναι συνθετο ως συνηθως,αλλα εδω, εχουμε την ταση, να τα κανουμε ασπρο-μαυρο.