Σάββατο, Μαΐου 16, 2009

Ο κύριος Στεφανόπουλος


Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος ευδόκησε το 1995 να αναρριχηθεί στο ύπατο αξίωμα της ελληνικής δημοκρατίας α) επειδή ήταν, προδήλως, ο καταλληλότερος και β) διότι τον στήριξε το ΠΑΣΟΚ του (τότε) βαριά ασθενούς Ανδρέα Παπανδρέου.
Το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη συναίνεσε και προώθησε την ανανέωση της θητείας του κ. Στεφανόπουλου το 2000, προσφέροντας στον κ. πρόεδρο επιπλέον πέντε έτη χρωματισμένα με αστραφτερό προεδρικό πρωτόκολλο.
Ο κ. Στεφανόπουλος μπορεί ως επικεφαλής του κομματιδίου ΔΗΑΝΑ να μην είχε την καλύτερη δυνατή τύχη, όμως, ως θεσμικός συνεργάτης του κοσμαγάπητου Κώστα Σημίτη, άφησε ιστορία πίσω του, την οποία γνωρίζουμε άπαντες.
Επί των ημερών του κ. Στεφανόπουλου, ο ελληνικός λαός έλαβε ακριβοπληρωμένα μαθήματα πολιτικής, οικονομικής και γεωπολιτικής ωριμότητας με τα Ίμια, τους S300, την παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους, το πλιάτσικο στο Χρηματιστήριο, το Κτηματολόγιο και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Τότε, ο έντιμος κύριος Στεφανόπουλος τίμησε το αξίωμά του με μια ηχηρότατη σιωπή η οποία διακοπτόταν ενίοτε από ολίγιστες, όχι και τόσο τολμηρές, δημόσιες παρεμβάσεις.
Ανθρώπινη, πολύ ανθρώπινη η στάση του συμπαθούς Αχαιού πολιτικού.
Προϊόντος του χρόνου, και προεδρικού πρωτοκόλλου εκλιπόντος, ο κ. Στεφανόπουλος αποφάσισε να κάνει μια αιχμηρή εισήγηση – πάντοτε για το καλό της πατρίδος.
Μίλησε (ακόμα και για τους… αγροφύλακες) στο 11ο συνέδριο "Business Week 2009" όπου κατακεραύνωσε το σύστημα επισημαίνοντας ότι: «ο κομματισμός εκδηλώνεται με χίλιους δυο τρόπους, κομματικά στελέχη και πολιτικοί μένουν ατιμώρητοι, η διαφθορά είναι εξαπλωμένη παντού και δεν θα αρθεί σύντομα».
Παράλληλα χτύπησε τον Μολώχ της διαφθοράς με ακόμα περισσότερα λόγια από ατσάλι: «Η σπατάλη του δημόσιου πλούτου διαρρέει από χίλιες οπές και δεν συγκρατείται από πουθενά […] Η σημερινή κρίση οφείλεται κατά τη γνώμη μου στην έλλειψη ηθικών αρχών».
Έτσι, ο πρώην πρόεδρός μας, καμάκωσε το θεριό με το καμάκι του Ήλιου.
Του πράσινου ήλιου.

13 σχόλια:

Stefanos Max είπε...

ΜΠΛΟΓΚΟΚΟΥΙΖ

Ποιος γνωστος ηθοποιος απο τη δημοφιλη σειρα του mega "Πολυκατοικια" εχει δικο του προσωπικο blog;

http://blogo-sphera.blogspot.com/2009/05/blog-post_16.html

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Τι σχέση έχει τώρα ο Στεφανόπουλος με την Πολυκατοικία;

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να έχει διαμέρισμα κι αυτός στην Πολυκατοικία της Κεντροδεξιάς.

Theodore είπε...

Βλεπω με θλιψη,οτι αν και νεοι στην ηλιικα,σκεπτεσθε σαν παπουδες.
Και ξεχνατε οτι οπως τον εχουν κανει το θεσμο του Προεδρου,δε μπορει να κανει και πολλα πραγματα.
Και τι σχεση εχει ο κατσαπλιας ο Οτσαλαν,με τα υπολοιπα προβληματα της χωρας;
Τι διαολο,το χασατε εντελως;Επρεπε να του κανουμε το χατηρι,να κανουμε πολεμο με τους Τουρκοι,για να κερδισουμε το σεβασμο σας;

Ανώνυμος είπε...

Ο Theodore προφανώς ανήκει πολιτικά στον πράσινο χώρο, ο ηγέτης του οποίου έχει πει το περίφημο "καλύτερα μικρότερα σύνορα για να μη τα επιβουλεύονται οι κακόβουλοι γείτονες" ως υπουργός εξωτερικών στον Καναδά.Υπάρχει σημαντική μερίδα συμπατριωτών οι οποίοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν την Ελλαδα σαν καρπαζοεισπράκτορα, και φυσικά όλοι αυτοί ΔΕΝ έχουν το σεβασμό μας. Ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας χάραξε μια εξαιρετικά μετριοπαθή πολιτική γραμμή, και καλά θα έκανε να τη συνεχίσει μέχρι τώρα.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχει δίκιο σε αυτά που είπε!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ο κ. Στεφανόπουλος θα είναι αιώνια ευγνώμων στον Κώστα Σημίτη που του προσέφερε μια δεύτερη ευκαιρία να περάσει πέντε χρόνια από τη ζωή του με την προεδρική αίγλη. Ανθρώπινο. Πολύ ανθρώπινο. Ίσως το έκανα κι εγώ αν ομοίαζε η ψυχοσύνθεσή μου με εκείνη του έντιμου Αχαιού.

Theodore είπε...

Ποιος ξερει;
Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Στεφανόπουλος ήταν ευχάριστος αλλά όχι ωφέλιμος.
Ασφαλώς και το Σύνταγμα δεν του έδινε καμιά δυνατότητα παρεμβάσεων αλλά αυτός συνήθως έκανε αβάντες στον Σημίτη.
Τέλος πάντων κατά την άποψη μου το σύστημα της Προεδρευομένης Δημοκρατίας δεν προσφέρει τίποτε. Καλύτερα να μετατραπεί σε Προεδρική (κατά το Γαλλικό πρότυπο) και να επιδιώξουμε ουσιαστική διάκριση των εξουσιών.

Ανώνυμος είπε...

τστστσστ ΚΑΚΙΕΣ ...ΚΑΚΙΕΣ
ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΩΤΕ;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Τίποτα δεν έκανε - όταν έπρεπε. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Σε μια χώρα που ο "σοφος λαός" ψηφίζει τους πολιτικούς που είπ ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ,Ντόρα και Γιώργο,ο δεύτερος ευαγγελίζεται και την πρωθυπουργία,πολιτικούς που ευχαριστησαν τους αμερικανούς,πολιτικούς που προσπάθησαν να αλλάξουν την ιστορία,μαρριετα γιαννακου τι άλλο να σχολιάσει κανεις!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα δεν έκανε - όταν έπρεπε. Αυτό είναι το πρόβλημα.
'τι να κανουμε παιδια σας την χαλασε λιγο την δουλεια εε;
λιγο οι δημοσκοποισεις λιγο το ενα λιγο το αλλο τι θελει και αυτος ο διαολος και πεταγετε!!!'

Μάρκος είπε...

Ο κ. "έντιμος" πρόλαβε σε 10 χρόνια θητείας, να παραβεί αρκετές φορές το Σύνταγμα, αλλά που να το πει κανείς:
-κατά παράβαση του Συντάγματος, επετράπη η διέλευση ξένων-ΝΑΤΟϊκών-στρατευμάτων από Ελληνικό έδαφος, χωρίς να αποφασίσει πρώτα η Βουλή, όπως επιβάλει το Σύνταγμα. Να σημειωθεί ότι η υποτίθεται στρατοκρατούμενη Τουρκία χρειάστηκε να ψηφίσουν 3 φορές στη Βουλή, μέχρι να επιτρέψουν στους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο.
-υπέγραφε σωρεία Πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου, παρά το ότι το Συνταγμα το επιτρέπει αυτό μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αλλά εδώ μιλούσε ο Σιμήτης, που ήθελε να ψηφίζει γρήγορα γρήγορα νόμους.
-εξέπεσε από το αξίωμα του ως "Πρόεδρος όλων των Ελλήνων", όταν χαρακτήρισε παρανομους 3 εκαττομύρια ελλήνων που υπέγραψαν για τις ταυτότητες.