Κυριακή, Μαΐου 24, 2009

Διδακτικό βίντεο: Το "Η Παναγία έκανε έκτρωση" δεν είναι υβριστικό


Το είδα στο troktiko. Ένα βίντεο, πολλές χιλιάδες λέξεις.

10 σχόλια:

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Απολογούμαι διότι έχω "λογοκρίνει" αρκετά σχόλια αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Περιείχαν φράσεις που δεν αρμόζουν σε κόσμιο δημόσιο διάλογο. Αν οι καλοί φίλοι επαναδιατυπώσουν, ευχαρίστως θα αναρτήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι το Ισλάμ δεν έχει τη μετριοπάθεια που έχει επιδείξει ο Χριστιανισμός τους τελευταίους αιώνες. Όπως οι περισσότερες θρησκείες έτσι και αυτό, αποτελεί και μηχανισμό παραγωγής κάποιων φανατικών ανθρώπων.

Όταν ο ορθολογισμός αποκυρήσσεται και τη θέση του καταλαμβάνει το τυφλό δογματικό συναίσθημα, τότε μπορούν να συμβούν τα πάντα.
Όταν η κοινή λογική παραμερίζεται για χάρη κάποιων κειμένων που θεωρούνται θέσφατα, τότε τέτοιου μεγέθους ή και πιο γενικευμένες εκτροπές θα πρέπει να είναι αναμενόμενες. Αρκεί μόνο μια αφορμή για να εκδηλωθεί ο ψυχισμός του φανατικού. Η τυφλή υποταγή σε δόγματα ή σε αυθεντίες είναι που δημιουργεί τα προβλήματα.

Δε διανοούμαι καν βέβαια ότι θα πρέπει οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα να αντιμετωπίζονται ως "μη μου άπτου" κοινωνική ομάδα, υπό την απειλή εξέγερσης.

Τώρα όσον αφορά στα σχόλια των δημοσιογράφων που βλέπουμε στο βίντεο, τί να πει κανείς; Το επίπεδο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας είναι γενικά χαμηλό.

N. είπε...

...δες και ημέτερο post στο http://nikosblogout.blogspot.com/2009/05/blog-post_16.html . Περιγράφει και σχολιάζει τη δημοσιο-καφρία του εν λόγω διδύμου του «MEGA Σαββατοκύριακο»...Οι τύποι είναι "άλλα λόγια να αγαπιώμαστε" για ό,τι δε τους βολεύει και δυστυχώς δεν είναι οι μόνοι στα εγχώρια ΜΜΕ.Η πλάκα ειναι ότι τους καρφώνετε και μπράβο σας.

greekalert είπε...

Δεκάδες ιστολόγια ασχολήθηκαν με τους δύο "δημοσιογράφους" παρουσιάζοντας τα κατορθώματα τους και το τι δεν θα πρέπει να σημαίνει δημοσιογραφία....Αλλά μας διέφυγε μία λεπτομέρεια...
στο επίμαχο βίντεο..υπάρχει τηλεφωνο επικοινωνίας και email...

γιατί δεν τους στέλνουμε τις ευχές μας;;;;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητοί φίλοι. Ευχαριστούμε για τα σχόλια. Επαναλαμβάνουμε ότι τα υβριστικά λογοκρίνονται. Όχι από φόβο ή σεμνοτυφία. Από άποψη. Πρέπει να εξασκηθούμε στην ουσιαστική επιχειρηματολογία και όχι σε γηπεδικού τύπου συνθήματα.
Επίσης διαφωνούμε με το σχόλιο κερί "καρφώματος" διότι α) το βίντεο δεν είναι δικό μας και β) δεν πρόκειται για εκμυστήρευση. Ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε δημοσίως σε πανελλήνια κάλυψη.

Λαονικος είπε...

υποκινούμενα είναι όλα. πόλωση και φανατισμό προσπαθούν να σπείρουν και δυστυχώς τα καταφέρνουν. σκεφτείτε λίγο ποιον μπορεί να βολεύει αυτή η κατάσταση. τεράστιες μάζες ανθρώπων σε αντίπαλα στρατόπεδα, τα στρατόπεδα της τυφλής και υποτακτικής πίστης. ένα τεράστιο παιχνίδι συμφερόντων κρύβεται πίσω από όλες τις μεγάλες θρησκείες εδώ και αιώνες, ορίζοντας το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας.
θρησκεία = εξουσία

«Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα. Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία.»

— Robert M. Pirsig (Ρόμπερτ Μ. Πίρσιγκ) (1928-) Αμερικανός συγγραφέας και φιλόσοφος, στο βιβλίο Zen and the Art of Motorcycle Maintenance

N. είπε...

Φίλτατοι Adiavroxoi... προς άρση τυχόν παρεξηγήσεων η χρήση το ρ. καρφώνω = μπήγω καρφί, έχει εν προκειμένω την έννοια του αναρτώ (από ομότεχνους, γι αυτό και μπράβο σας) κι όχι (μτφ.) καταδίδω ή συκοφαντώ, είναι προφανές.

Theodore είπε...

Μου τη διδει η λεξη κατάδοση.
Νομιζει κανεις,οτι ειμαστε σε Χουντα η σε κατοχη,ή ειμαστε αποφοιτοι των φυλακών,απαντες.
Ουφφφ!

Unknown είπε...

Καλημερα φιλοι,
Μενω στην αρχη της Κυψελης, στην "διακεκαυμενη" ζωνη που υποφερει καθε φορα που μερικοι ηλιθιοι επιλεγουν το Πεδιο Αρεως για την συγκεντρωση τους, και παραλυουν μερικες βασικες οδικες αρτηριες αυτης της πολης.
Ο αποκλεισμος ειναι ευθεως αναλογος της εκλογικης δυναμης του καθε κομματος, πραγμα που εξηγειται απο το οτι στην συγκεντρωση του ΚΚΕ αποκλειστηκε η Πατησιων απο την οδο Κοδριγκτωνος.
Για το ΠΑΣΟΚ, απο την Πλατεια Αμερικης ( το ειδα, δεν το φανταστηκα)
Οποτε σημερα με την ΝΔ, περιμενω διακοπη κυκλοφοριας απο Πλατεια Κολιατσου/ η και Στρατηγου Καλλαρη.

Και προς Θεου μην διανοηθει κανεις να αρρωστησει, η να αρπαξει φωτια, διοτι οι δρομοι γυρω απο την no man's land ειναι επιεικως ΑΔΙΑΒΑΤΟΙ - ρωτηστε με, που επρεπε να μεταφερω ατομο επειγοντως για αιμοκαθαρση

κατα τα αλλα:
Βασιλης Λεβεντης ΔΑΓΚΩΤΟ
Φιλια
Νασσος
( Υπαλληλος Πρακτ. Ταξιδιων επι 33 συναπτα ετη αλλα Ανεργος (απολυμενος απο 01.01.09 )

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Γεια σου Νάσο. Να σου ευχηθώ ό,τι καλύτερο στα εργασιακά σου και καλή ψήφο στον Πρόεδρο Λεβέντη.