Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2009

Ο Γιαγκόναν πολιτεύεται


Στον συνδυασμό του κόμματος ΛΑΟΣ στην Αχαΐα πολιτεύεται μια από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού cult cinema. O Γιάννης Ραυτόπουλος, γνωστότερος ως "Γιάγκος" ή "Γιαγκόναν". Είναι ο δημιουργός και πρωταγωνιστής διαμαντιών όπως ο Κόμης Γιάγκουλας και η Επική τριλογία Γιαγκόναν (με δύο μέρη!!) στην οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 300 Φοιτητές της οποίας το Βιντεοκλίπ διακρίθηκε στα βραβεία MAD 2006 και βραβεύτηκε για τη Σκηνοθεσία του από το Mega.
Για να τιμήσουμε τον άνδρα (κρίμα που δεν ψηφίζουμε Αχαΐα ώστε να τον εκλέξουμε βουλευτή), παραθέτουμε το βιογραφικό του από το site που διατηρεί στη διεύθυνση www.giagos.gr και μερικά βιντεάκια όπου πρωταγωνιστεί η χάρη του. Αξίζει να δείτε το στιγμιότυπο όπου έπειτα από την ορκωμοσία του όταν έλαβε το πτυχίο (του πολιτικού μηχανικού) βγάζει σπαθί και κόβει τελετουργικά την κοτσίδα του ενώπιον των πρυτανικών αρχών του πανεπιστημίου.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ - ΓΙΑΓΚΟΝΑΝ ΚΟΡΥΦΗ - ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Γιάγκος Ραυτόπουλος Γεννημένος 24- 09- 83 από την χαμένη Ατλαντίδα με πατέρα συνταξιούχο Πολιτικό Μηχανικό ανάπηρο από εγκεφαλικό και μητέρα αγιογράφο είναι μια περίεργη προσωπικότητα που έχει λάβει διακρίσεις σε αντιδιαμετρικούς μεταξύ τους τομείς που προκαλούν εντύπωση, θαυμασμό αλλά και μίσος και φθόνο καθρεφτίζοντας το τι έχει ο καθένας μέσα του

Στο Δημοτικό σχολείο με βραβεία στο σκάκι, σε διαγωνισμό οικολογικής αφίσας, με επιδείξεις πιάνου, κιθάρας, εκθέσεις ζωγραφικής και εκλογής του ως προέδρου της τάξης του.

Στο Γυμνάσιο με πανελλήνια βραβεία ζωγραφικής, διακρίσεις στα σχολικά πρωταθλήματα στίβου στον προσκοπισμό και πάλι εκλογή του σαν πρώτου σε ψήφους στις σχολικές εκλογές

Στο Λύκειο διετέλεσε πρόεδρος δεκαπενταμελούς (Σχολείου) και πενταμελούς (Τάξης) όντας για μία ακόμη φορά πρώτος σε ψήφους.

Κέρδισε το διαγωνισμό διαφήμισης της CoCa-Cola με την ιδέα του Κοκακολόδεντρου χαρίζοντας δωρεάν πενταήμερη στο σχολείο του, διοργάνωσε το πρώτο Rock Festival στο Θεατράκι της Μαρίνας στη Πάτρα παίζοντας με το συγκρότημά του πιάνο Κιθάρα, Φυσαρμόνικα και Τραγουδώντας.

Διετέλεσε αγωνιστικότατο έργο την περίοδο των καταλήψεων Αρσένη. Πήρε την ολυμπιακή Φλόγα από την Ολυμπία το 1996 και του έσβησε το πρώτο λεπτό (γιατί ούτε αυτή δεν τον άντεχε).

Αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις Σπουδάζοντας την πρώτη του επιλογή Πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο.

Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε για 5 συνεχή Έτη πρόεδρος Έτους πολιτικών Μηχανικών. πολέμησε το Κομματισμό και την διαφθορά Ιδρύοντας Ανεξάρτητες Παρατάξεις σε σχολές σε όλη την Ελλάδα, εμπνέοντας την εξάρτηση για την ανεξαρτησία με αποκορύφωση την Ίδρυση της ΔΑΣΠ (Δεν Ανήκω Σε Παράταξη) που πλέον είναι και πανελλήνια.

Για δύο συνεχή έτη έκανε Γιάγκος Live Show σε γνωστά μαγαζιά της Πάτρας του Πύργου της Ξάνθης και της Βουλγαρίας παίζοντας μουσική και προβάλλοντας τραγικά βιντεάκια .

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τον κινηματογράφο γυρνώντας διάφορες ταινίες όπως ο Κόμης Γιάγκουλας με αποκορύφωση την Επική τριλογία Γιαγκόναν με δύο μέρη στην οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 300 Φοιτητές της οποίας το Βιντεοκλίπ διακρίθηκε στα βραβεία MAD 2006 και βραβεύτηκε για τη Σκηνοθεσία του από το Mega.

Κατέκτησε θέση μέσα στη πρώτη τετράδα στις Δημοτικές εκλογές του 2006 όντας αναπληρωματικός σύμβουλος Πατρών.

Βραβεύτηκε ως Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης για το Γιαγκόναν στο 8ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο .

Παρουσίασε προσωπική εργασία μόνος του (αφού κανείς καθηγητής δεν άντεχε να τον βοηθήσει) σε επιστημονικό συνέδριο της Θεσσαλονίκης προτείνοντας ρηξικέλευθες μεθόδους στο αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού .

Βραβεύτηκε στο 48ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την πρώτη εύφημη μνεία της κριτικής επιτροπής και την πρώτη θέση στα Βραβεία κοινού πάλι για το Γιαγκόναν.

Επιλέγηκε ως το τιμώμενο πρόσωπο του 6ου Φεστιβάλ Κάλτ κινηματογράφου στο GaGarin205 στην Αθήνα προβάλλοντας όλες τις ταινίες του εκτός από αυτό το φεστιβάλ και σε ολοήμερο Αφιέρωμα GiaGollywooD

Οι Βραβευμένες ταινίες του παίχτηκαν σε κινηματογραφικές λέσχες και ομάδες ανά την Ελλάδα με μεγάλο ενδιαφέρον από το καλλιτεχνικό κόσμο.

Ταινίες του, ζητήθηκαν μεταφράστηκαν και προβάλλονται σε πλαίσια μαθημάτων σε πανεπιστήμια κινηματογράφου του εξωτερικού ως το μέγιστο που μπορεί να πετύχει κάποιος με μηδενική Χρηματοδότηση ,τεχνική υποστήριξη και κινηματογραφική γνώση.

Απέρριψε την Πρόταση του Προέδρου της 20th Century Fox να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κινηματογράφο πηγαίνοντας μαζί του στην Αμερική λέγοντάς του ότι ‘θα παραμείνει μέχρι τέλους αληθινός Εραστής της Τέχνης (Ερασιτέχνης)και δεν θα εγκαταλείψει την χώρα που τον ανέδειξε ’

Τελείωσε στη πρώτη δεκάδα του Έτους του με λίαν Καλώς Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρών με δύο διπλωματικές σε διαφορετικούς Τομείς μεταξύ τους.

Υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών Αρνούμενος Βύσματα και Άκρες που προτάθηκαν για καλοπέραση και Λούφα στις Υποχρεώσεις του.(μέχρι να τον Διώξουν ή να αυτοκτονήσουν όλοι από τη φρίκη τους βέβαια…)

Απευθύνεται όχι στους ανθρώπους που ασχολούνται η τους ενδιαφέρει το Φαίνεσθε αλλά το είναι ,σε αυτούς που μπορούν να δουν τι κρύβεται πίσω από το Βάρβαρο προσωπείο και σκοπός του είναι να συσπειρώσει και να πολλαπλασιάσει τις ανεξάρτητες Φωνές, προσωπικότητες και δημιουργίες του καθένα από εμάς.

2 σχόλια:

Stefanos είπε...

OXI ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!

Θεός ο Γιαγκόναν! Μεγάλη και σεβαστή μορφή της Πάτρας :)
κυκλοφορούσε με "μπράβους" στο Πολυτεχνείο. Στο Πάρκο της Χαράς ήταν μεγάλη μούρη..
άσε άσε.. μεγάλα γέλια!

Μάρκος είπε...

Εμένα μου αρέσει ένας υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ονόματι...Κλεφτόγκας!!! Ταιριαστό όνομα!