Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

Ντοκουμέντο για τον πακτωλό κρατικού χρήματος προς τα Ιδρύματα


Είδα τα μισόλογα Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου και θεωρώ ότι μπορώ να συνεισφέρω στο θέμα των κρατικών επιχορηγήσεων στα Ιδρύματα (πρωθυπουργών και μη).

Είναι ψευδές ότι τα ιδρύματα των απόμαχων ή τεθνεώτων πρωθυπουργών παίρνουν κρατικό χρήμα από το 2007.

Η κρατική ενίσχυση είναι πολλαπλή και διαχρονική.

Ένα παράδειγμα: Η Κοινωνία της Πληροφορίας έδωσε πάμπολλα χρήματα που θα αρκούσαν για να ψηφιοποιηθεί η βιβλιοθήκη του Λευκού Οίκου.

Τι έγιναν τα χρήματα;

Επισκεφθείτε τα sites και τα οικήματα των ιδρυμάτων για να καταλάβετε.

Το pdf που διαθέτω με χαρά στους καλούς συναδέλφους δημοσιογράφους (το link εδώ) περιλαμβάνει τις "Προτάσεις που επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» στο πλαίσιο της πρόσκλησης 65 στον τομέα του Πολιτισμού".

Είμαι σίγουρος ότι οι πολιτικές φιλίες και τα μικροσυμφέροντα δεν θα εμποδίσουν τους δημοσιογράφους από την εξαντλητική έρευνα για το τι έγιναν αυτά τα 50.000.000 ευρώ που δόθηκαν από το 2000 ως το 2006. Η μερίδα του λέοντος δόθηκε από το όψιμα διαμαρτυρόμενο ΠΑΣΟΚ.

Για το ζήτημα έχω δημοσιεύσει κατ' επανάληψιν άρθρα, έχω κάνει αναφορές στο ραδιόφωνο, και έχω ασχοληθεί επί σειρά ετών χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα εκτός από την ευαισθητοποίηση μερίδας του λαού και κάποιες ερωτήσεις στο κοινοβούλιο με βάση τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα και τις αναφορές.

Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι το αίμα κι ο ιδρώτας του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα πήγαν στράφι. Οι θάνατοι στα εργατικά ατυχήματα είναι απώλειες σε πεδίο μάχης ενός ακήρυχτου και άνισου πολέμου. Τα εμφράγματα στο γραφείο, τα εγκεφαλικά μπροστά στον πάγκο, όλα αποτελέσματα του βομβαρδισμού των Ελλήνων από τα σμήνη των αρπακτικών με τα βαρύγδουπα επίθετα.

Οι χήρες, τα παιδιά που ορφάνεψαν, οι άστεγοι, οι ξεχασμένοι στα ράντζα πληρώνουν τις πολεμικές αποζημιώσεις και τους ταπεινούς html κώδικες (ούτε καν php ή flash) των Ιδρυμάτων μερικών... εθνοσωτήρων. Αυτό επίσης που αποκόμισα από τους αριθμούς, τα πρόσωπα που απευθύνθηκα και την αντιμετώπιση του κράτους είναι μια βαθιά αηδία για το σύστημα που οικοδόμησε η ανοχή μας.

Για να μην τα λέω πολλά, κατεβάστε το pdf με τα ποσά που εγκρίθηκαν το 2003, ψάξτε τα και στις επόμενες εκλογές τρέξτε να ψηφίσετε τους απογόνους εκείνων που μας "έσωσαν".

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 2003 ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
«Προτάσεις που επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" στο πλαίσιο της πρόσκλησης 65 στον τομέα του Πολιτισμού»


ΤΑ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ"


a/a 121
Κωδικός: e005
Τίτλος: Διαμόρφωση ακέραιων υποδομών διαφύλαξης τεκμηρίωσης και αξιοποίησης του ιστορικού αρχείου του ιδρύματος Κων/νου Μητσοτάκη.
Φορέας: Iδρυμα Κων/νου Μητσοτάκη
Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: 450.000 ΕΥΡΩ

a/a 12
Κωδικός: e085
Τίτλος:Ψηφιοποίηση Τεκμηρίωση και ανάδειξη των αρχείων του Ιδρύματος " Κων. Γ. Καραμανλής¨"
Φορέας: Ίδρυμα Κ.Γ. Καραμανλής
Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: 450.000 ΕΥΡΩ

a/a 30
Κωδικός: e127
Τίτλος:Συγκέντρωση, διαφύλαξη, τεκμηρίωση και διαδικτυακή προβολή και αξιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου
Φορέας: Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου
Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: 450.000 ΕΥΡΩ

a/a 143
Κωδικός: e109
Τίτλος:Επιστημονική Τεκμηρίωση και Ψηφιοποίηση προσωπικού Αρχείου Ελ. Βενιζέλου - Ηλεκ. Έκδοση με θέμα "Η Κρητική Πολιτεία του Ελ. Βενιζέλου"
Φορέας: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και μελετών "Ελ.Κ. Βενιζέλος"
Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: 450.000 ΕΥΡΩ


Πληροφορίες για την "Πρόσκληση 65" βρίσκονται εδώ: http://www.infosoc.gr/NR/rdonlyres/FF58CB9D-BC2D-4009-8B66-F2875A998C45/1170/1eisagwghkollias.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: