Τρίτη, Ιουλίου 20, 2010

Γιατί σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια (Μέρος Α΄)


Ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε επειδή το blog του είχε πολλή μεγαλύτερη ισχύ απ’ όση θα επέτρεπε η κρατούσα υπερδομή σ’ έναν «ξωμερίτη». Την εποχή που οι δυνάμεις αναδιατάσσονται και η τράπουλα ξαναμοιράζεται –πάντα με τους ίδιους παίκτες στο τραπέζι, αλλά με λιγότερες μάρκες και το FBI έτοιμο για μπούκα στην παράνομη λέσχη- ο παλιός κόσμος της σωματικής βίας και της λατρείας του αίματος έστειλε ένα μήνυμα κατατρομοκράτησης των πιονέρων και των πρωταγωνιστών του νέου κόσμου της διαδικτυακής ηπείρου, που για την ώρα ακμάζει στην χώρα μας.
Στην σκακιέρα της blogόσφαιρας οι δολοφόνοι φρόντισαν να αφανίσουν τον βασιλιά. Δίχως καμία υπερβολή, ο Σωκράτης Γκιόλιας, ήταν ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ σ’ αυτό το παίγνιο. Η επιτυχία του blog troktiko δεν χρειάζεται να αναφερθεί ώστε να τεκμηριωθεί το αληθές του λόγου. Μια πρόχειρη περιήγηση και αξιοποίηση του alexa.com ή μια ερώτηση στην Google θα πείσει και τους πλέον δύσπιστους. Οι ήδη ηττημένοι εκπρόσωποι του status quo ante νομίζουν ότι ρίχνοντας τον βασιλιά κερδίζουν το παιχνίδι λησμονώντας οι άφρονες ότι το ματς είναι σιμουλτανέ. Η συστοιχία των τραπεζιών με τις σκακιέρες ξεπερνά τις εσχατιές του ορίζοντα!

ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΛΙΟΚΟΣΜΟΥ»
Στα αρχαία νεοελληνικά της μεταπολίτευσης χρειάζονταν εκατό άτομα για να βιδώσουν ένα γλομπάκι «διαφώτισης» στον χώρο της «αγοράς». Απαιτούνταν επίσης τόνοι δημοσιογραφικού χάρτου, μελανιού, λινοτυπίες, μολυβδοστοιχεία, λεφούσια δημοσιογράφων. Στις κρίσιμες καμπές του ταραχώδους 20ού αιώνα ορισμένοι «διαμορφωτές γνώμης» ενίοτε αξιοποιούσαν και τις υπηρεσίες ολίγων πλην «εκλεκτών» χειριστών μπουνιάς, άσσων του βολάν τρικύκλων, καρφιτσοφόρων μουστακαλήδων και δεινών σκοπευτών – για την εξωδικαστική επίλυση των πολιτικο-οικονομικών διαφορών τους.
Τώρα, στο «νέο γενναίο κόσμο» αρκούν ολίγα ευρώ για δοσατζίδικο laptop και όρεξη για μια βόλτα σε σημείο με τζαμπέ ασύρματο δίκτυο… ώστε να βρεθείς στο σημείο να δύνασαι να αυτοεκδίδεσαι αμισθί και να μπορείς να αποκτήσεις ευκόλως –καταβάλλοντας τον δέοντα κόπο- το δικό σου φανατικό ή απλά περίεργο αναγνωστικό κοινό. Φανατικό, περίεργο… ξεπερίεργο, πάντως κοινό! Μπορείς να το προσελκύσεις δίχως να απευθυνθείς κατάφορτος χρημάτων, αποριών, ελπίδων και φόβων σε «διαφημιστική εταιρεία» με σύνθετες έρευνες, focus groups, «στοχευμένες» ερωτήσεις, γκρεκάνικα «μίτινγκς» και ασαφή αποτελέσματα που παραπέμπουν σε δελφικούς χρησμούς.
Ο παλιός κόσμος, ο παλιόκοσμος δηλαδή, δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας και το σχεδόν ανεξέλεγκτο troktiko δεν ήταν το αίτιο αλλά ένα φυσιολογικό απότοκο των μεταβολών που βρίσκονται ante portas. Ο παλιόκοσμος καταρρέει μαζί με το κυανιούχο επίχρισμα της «ηθικής» νομιμοποίησης των προσώπων και των πρακτικών που οδήγησαν την πατρίδα στα κολαστήρια της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Όποια νομιμοποίηση κι αν υπήρχε απωλέσθη άμα τη παραλαβή του λογαριασμού του τριακονταετούς πλιάτσικου.
Ο αιφνιδιασμένος «πολίτης-πελάτης» την ίδια στιγμή που παραλάμβανε την λυπητερή (με κείμενο μνημονιακό του στιλ «και τα λεφτά σου και τη ζωή σου») αντίκριζε την χαρωπή παρέλαση της αλήτ-ελίτ με τα πολυτίμητα status symbols της διαπιστωμένης πλην παραγραφείσας ατιμίας της. Μέγα κατόρθωμα. Οι ασφαλισμένοι ουδέποτε θα λάβουν σύνταξη. Ομοίως και οι απασφαλισμένοι δεσπότες και δυνάστες του λαού, που κάποιοι αντιμετωπίζουν ως πληθυσμό. Εξού και η απονομιμοποίηση. Ουδέποτε πρέπει να υποτιμάται ο παράγοντας «ηθική νομιμοποίηση» καθεστώτων, προσώπων, θεσμών και διαδικασιών. Άνευ τούτης δεν σε σώζουν ούτε και τα πιο «έξυπνα» όπλα. Αν οι διαθέτοντες το «έξυπνο» οπλοστάσιο κατατρύχονται από τέτοια μωρία που τους οδηγεί στην απώλεια της έξωθεν καλής μαρτυρίας, δεν τους σώζει το χολιγουντιανό θανατηφόρο μπλιμπλίκι με το φαντεζί πάνελ και το ογκώδες εγχειρίδιο χρήσης. Αναζητήστε στο διαδίκτυο τις λέξεις-κλειδιά «Βιετνάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ινδία, Αλγερία κ.ά» και θα αντιληφθείτε το νόημα της παραγράφου.

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΣΠΑΧΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Βασικό πρόβλημα του παλιόκοσμου είναι βέβαια η προχωρημένη ηλικία του. Γέρασε, παρόλο που κρύβει χρόνια. Η ηλικία του παλιόκοσμου είναι ακόμη μεγαλύτερη από την αριθμητική αποτύπωσή της, αν λάβει κάποιος υπ’ όψιν ότι στον 21ο αιώνα ο χρόνος τρέχει με εκθετικά μεγαλύτερη ταχύτητα.
Ακόμα οδυνηρότερο τρωτό του κόσμου τούτου είναι η προαναφερθείσα απονομιμοποίηση, η οποία, δυστυχώς για τους πεπαλαιωμένους διαχειριστές του, είναι απολύτως δικαιολογημένη!
Η προκρούστεια ατλαντική κλίνη του Στρος Καν και οι ευρωφάλαγγες των Ρεν, Μέρκελ, Γιούνκερ και Τρισέ πρέπει να δουλέψουν χωρίς προσκόμματα. Δίχως ενοχλητικούς κόκκους άμμου στην αδηφάγο μηχανή που αλέθει χρόνια δουλειάς, δικαιώματα, συντάξεις, κεκτημένα και όνειρα για μια καλύτερη ζωή.
Από την άλλη οι ελληνόφωνοι σπαχήδες του Σουλτάνου και της Υψηλής Πύλης έχουν συνηθίσει να δέχονται τις επιδαψιλεύσεις του πειθήνιου, πειθαρχημένου και ηδυπαθούς λόχου των γρεναδιέρων του απόλυτα ελεγχόμενου λογικοφανούς λόγου. Καλοκουρδισμένες ομιλούσες κεφαλές των οκτώ ξεδιψούν με το λάλον ύδωρ της διαπλοκής και προσπαθούν να κρατήσουν το καπάκι πάνω από τον ατμό της λαϊκής δυσφορίας που φουσκώνει. Έτσι έχουν συνηθίσει, έτσι έχουν προχωρήσει, έτσι έχουν πλουτίσει και δείχνουν ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να συνεχίσουν αλλιώς. Ο Σωκράτης Γκιόλιας βρισκόταν εκτός πλαισίου. Κινείτο μέσα στο «σύστημα» αλλά δεν είχε ενταχθεί οργανικά. Δεν αποτελούσε μέρος του, δεν ήταν τακτικό μέλος του και απειλούσε ευθέως το μέλλον του συστήματος.
Είναι δυνατόν να ενσωματωνόταν στις στρατιές και τις λεγεώνες των ανθρωπόμορφων δαιμόνων ένας πιστός Χριστιανός;
Μπορούσε να αποφύγει τη μήνη της Νέας Τάξης ένας επικίνδυνος πολέμιός της;
Ο αποσυνάγωγος Έλληνας Γκιόλιας που δεν έφερε βαρέως και… ενοχικά την καταγωγή του ήταν δυνατόν να ανθίσει στον κήπο των κτηνωδών απολαύσεων του αφελληνισμού που επιβάλλεται στο έθνος μας;
Ο αυθεντικά λαϊκός και λαϊκότροπος Σωκράτης μπορούσε να φανταστεί πόσο μακριά θα έφτανε το γινάτι του ανθρωποβόρου σουσουδισμού που ορίζει και καθορίζει την ετερόφωτη αλήτ-ελίτ της Ελλάδας (προσεχώς Γιουνανιστάν);

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το "Μέρος Α'" . Που είναι το "Μέρος Β'"??
Εν τω μεταξύ που είναι το τροκτικό ?????????????????????????????????????????????????
Γιατί?????????????????????
Ούτε μία αναφορά???????????????????
Για τους "καριόληδες" όλο και κάτι θα γραφτεί...
..Nothing personal...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Το μέρος Β' το ετοιμάζω. Το troktiko ανέστειλε λειτουργία.

belowzero είπε...

Ξέρω πολλούς πιστούς χριστιανούς που είναι ανθρωπόμορφοι δαίμονες, Παναγιώτη.

Ανώνυμος είπε...

δεν ντρεπομαστε καθολου σαν κοινωνια να σκοτωνουμε τα καλυτερα παιδια μας σαν αλλοι κρονοι