Σάββατο, Αυγούστου 07, 2010

520 = Ασύμμετρη Ελληνική Αντίσταση


Ένιοι καλοπροαίρετοι αντιστασιακοί της πολυθρόνας δεν χάνουν την ευκαιρία να απαιτούν (λεκτικά) να αλλάξουν τα πράγματα (ουσιαστικά). Υπερθεματίζουν σε ζητήματα ελληνισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, ιστορίας, παραδόσεων, δικαιοσύνης, καθάρσεως και Νεμέσεως. Την ώρα που μιλούν νιώθεις ότι η καρδιά τους πάλλεται από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης για τους υφέλληνες, τους υποπατριώτες, τους μισέλληνες, τους ανθέλληνες, τους αρνησιπάτριδες και όλες τις σχετικές διαβαθμίσεις της καθοδικής κλίμακας της ελληνοπρέπειας. Η ζέση τους τόσο μεγάλη, το ύφος τους τόσο κατηγορηματικό που στο τέλος της κουβέντας θα μπορούσε να νομίσει κάποιος ότι και οι ίδιοι πίστεψαν όσα εξακόντιζαν στις μαγεμένες κάρες των συνδαιτυμόνων τους.
Τι σημαίνει "πιστεύω" όσα λέω; Ότι πράττω ούτως.
Δεν γίνεται να μέμφομαι νυχθημερόν όσους "αλλοιώνουν την εθνική μας κοινωνία και ομοιογένεια" και το σύνολο των υλικών και σαρκικών μου δοσοληψιών να έχει να κάνει με Αλβανία (ο ανασφάλιστος υπάλληλος), Ουκρανία (υγρές νύχτες στο κολάδικο), Νιγηρία (τσαντικό για το αίσθημα), Βουλγαρία (αδασμολόγητα σιγαρέτα). Αυτού του είδους η "ελληνοπρέπεια" σε απλά ελληνικά ονομάζεται υποκρισία.

ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΣ & ΑΡΧΑΙΟΠΛΗΞΙΑ

Είθισται οι γκαγκαρότεροι των γκαγκάρων του ελληνισμού να μην θρησκεύονται ορθόδοξα και χριστιανικά. Επίσης είθισται να φορτώνουν στην υπερχιλιετή ράχη του Βυζαντίου όλα τα οικεία κακά. Ειρωνεύονται τον Χριστιανισμό τσιτάροντας Κέλσο (ό,τι διασώθηκε μέσω της πολεμικής του Ωριγένη), Ιουλιανό, Πορφύριο, νεοπλατωνικούς και οι ολιγογραμματιζούμενοι όσα θυμούνται από Καλόπουλο που είδαν μια βραδιά στον Χαρδαβέλλα. Μια από τις "κλασικές" κατηγορίες είναι ο "μεσσιανισμός". Δηλαδή οι Χριστιανοί συγκεντρώνουν στο πρόσωπο του Μεσσία, του Χριστού όλες τις ελπίδες για σωτηρία και λύτρωση και αναμένοντας τον Έναν χάνουν την επαφή με τα καθημερινά ζητήματα που πρέπει να λυθούν μέσω της Πολιτείας, της Κοινωνίας και της συντροφικότητας. Κατηγορούν τον Χριστιανισμό ότι ωθεί τους πιστούς να σκέφτονται "γραμμικά" και όχι "κυκλικά-ολιστικά" και τους προβατοποιεί καθιστώντας τους έρμαια της "μοναδικής και απόλυτης" λύσης.
Ξεχνούν ωστόσο τη σημασία της Μονάδας στην Ιστορία, του Προσώπου που λειτουργεί καταλυτικά και σκλαβώνει ή ελευθερώνει άτομα και έθνη, ομάδες και μονάδες. Λησμονούν -όποτε συμφέρει- τον Έναν που ήταν ο Αλέξανδρος, ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και τους ξαναθυμούνται όταν επιβάλλει κάποιο νυχτερινό τσιμπούσι ή λογύδριο προς τιμήν τους.
Από την άλλη, οι ίδιοι, παρόλο που στα λόγια "εχθρεύονται" τον μεσσιανισμό, όταν η συζήτηση έρχεται στα τωρινά, σου λένε ότι "λείπει σήμερα το πρόσωπο που θα ηγηθεί. Ο Ένας που θα σκορπίσει το σάπιο κατεστημένο στον αέρα και θα αλλάξει την πορεία της χώρας".
Έτι δε, οι "αρχαιοπρεπείς" δεν πιστεύουν σε πολλές μικρές κινήσεις που θα ξεκολλήσουν την κοινωνία από τη λάσπη και θα αποσταθεροποιήσουν το καθεστώς σαν το δοντάκι που κουλαντρίζει ο οδοντίατρος με την τανάλια πριν την εξαγωγή. Απαιτούν ρουά ματ από την πρώτη κίνηση! Όλα τα υπόλοιπα τους φαίνονται ημίμετρα.
Σ' αυτό έχουν δίκιο. Οι πολλές μικρές κινήσεις απαιτούν τη συμμετοχή πολλών. Προφανώς και τη δική τους. Κουραστικό αυτό και πιθανότατα κοστοβόρο. Α, το τελευταίο ουδέποτε το υποτιμούν. Το κόστος (οικονομικό, κοινωνικό, επαγγελματικό) το αποφεύγουν όπως ο Παπανδρέου την τήρηση των υποσχέσεών του. Να λευτερώσουμε τη Σμύρνη τώρα αλλά αν γίνεται να μην πάω φαντάρος και να μην χρειαστεί να πληρώσω ούτε σεντ παρακαλώ! Κύριος! Παραγγελία! Μια Μεγάλη Ελλάδα στο τζάμπα να μας φέρετε...
Γίνεται έρανος για το τάδε ζήτημα και "κωλύονται". Μαζεύονται υπογραφές για το δείνα εθνικό αλλά "έχουν παιδιά". Πορεία για το παράλλο θέμα και "θα λείπουν εκτός Αθηνών".
Εμ βέβαια. Αν λείπεις παληκάρι μου όποτε κρίνεται κάτι το εθνικόν τότε πρέπει να φορτώσεις τη σκοπιά σου στον Έναν που θα έχει διαρκώς υπηρεσία. Αν είναι να γίνει μεσσιανιστής για την πατρίδα ας γίνει ο κύριος που γουστάρει τα ρουά ματ δίχως να προηγηθεί το σκάκι.

ΟΜΑΔΑ Ε - ΧΛΑΜΥΔΑ, ΓΟΒΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ

Η Ομάδα Ε είναι καλή για να γεμίζει τα ανιαρά Σαββατιάτικα βράδια που δεν προβλέπεται έξοδος. Θα ήταν ακόμα καλύτερη αν υπήρχε. Δεν υπάρχει ούτε προβλέπεται να υπάρξει στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον. Οι μοναδικές ομάδες που φέρουν γράμματα του αλφαβήτου και υφίστανται είναι η Α (ομάδα αίματος), Β (ομοίως), ΑΒ (ομοίως), η Ομάδα Ζ (της τροχαίας) και οι αμερικανικές πανεπιστημιακές αδελφότητες (Κάπα Άλφα Θήτα, Άλφα Βήτα Έψιλον και δεν συμμαζεύεται). Φευ, από τις αμερικανικές πανεπιστημιακές αδελφότητες με τις ελληνοφανείς ονομασίες ξεφυτρώνουν κάθε λίγα χρόνια οι παμφάγοι αμοραλιστές που κατάκλεψαν το άπαν σύμπαν και μας έριξαν με προθυμία (και το απαραίτητο κατιτίς τους) στις δαγκάνες του ΔΝΤ και της τρόικας. Υπερεπιστήμονες που καβάλησαν το 148 πΧ. το αστρόπλοιο του Αριστοτέλη και οι οποίοι "παρεμβαίνουν" τις κρίσιμες ώρες για την "υπεράσπιση της Ελλάδας" υπάρχουν όσο ο Μπλεκ, ο Μπάτμαν και ο Λίνεν στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Ουσιαστικά ανύπαρκτοι είναι και οι Καραϊσκάκηδες των σαλονιών, οι Ιωνοδραγούμηδες του JK, οι Παυλομελάδες των βουλευτικών "αποζημιώσεων" και οι Νικοτσάρες του μεγάρου Μουσικής.
Ποιοι υπάρχουν για την Ελλάδα; Οι καλύτεροι, οι πολλοί, αυτοί που πάντα βάζουν μπροστά τα στήθη τους για την πατρίδα (τη δική μας πατρίδα, όχι τη Μινεσσότα). Τι μπορούν να κάνουν; Τα πάντα! Ιδού κάτι απλό, ουσιαστικό, άμεσα εξαργυρώσιμο και πρακτικά ανεξέλεγκτο.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 520

Κάθε προϊόν είτε το θέλουμε είτε όχι φέρει bar code. Δηλαδή τον γραμμωτό κώδικα ο οποίος μπορεί να ανιχνευθεί από τον υπολογιστή του καταστήματος που διαθέτει το εμπόρευμα. Οι τρεις πρώτοι αριθμοί του bar code συμβολίζουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος. Το 869 σημαίνει Τουρκία. 500 έως 509 Αγγλία. 000-019 & 030-039 ΗΠΑ. 060-139 ΗΠΑ. 531 = Σκόπια.
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ 520. ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΜΕ 529.
Η προτίμηση σ' αυτά τα προϊόντα συνιστά κορυφαία πράξη αντίστασης των Ελλήνων απέναντι σ' έναν σχεδόν αόρατο εχθρό που πρώτα στοχεύει στην τσέπη του, έπειτα στη γη και τέλος στην ψυχή του. Το μόνο που απαιτείται είναι κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα μεγαλύτερης παραμονής στο κατάστημα ώστε να αναγνωστεί το bar code για να διαπιστωθεί αν το προϊόν είναι ελληνικό ή όχι. Κατά τα λοιπά δεν απαιτείται ούτε υποταγή στον "Μέγα Πεφωτισμένο Ηγέτη" της δεκάρας, ούτε προσήλωση σε ανοητεύουσες κομπορρημοσύνες ούτε συμμετοχή σε συλλόγους, οργανώσεις και "ομίλους προβληματισμού". Μια βουβή πράξη με εμφανή και ηχηρά αποτελέσματα. Ο τροχός του χρόνου γύρισε. Τα στοιβαγμένα κεφάλια στην Τριπολιτσά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα, μέχρι νεωτέρας, πρέπει να αντικρίζουμε στοιβαγμένα και απούλητα τα προϊόντα των ξένων που επιθυμούν να κατασχέσουν τη γη, το ύδωρ, τον αέρα και τον (αριστοτελικό) αιθέρα μας. Πρέπει να οδηγήσουμε στα ταμεία ανεργίας εκείνους που χρησιμοποιεί η κάθε Μέρκελ και ο κάθε Ομπάμα για να επιβεβαιώνουν την ετερόφωτη εξουσία τους. Δεν χρειάζεται να φωνάξουμε. Ωραία, νόμιμα και ηθικά (όπως λέει κι ο Βουλγαράκης) θα αποσταθεροποιήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τις οικονομίες που κερδοσκοπούν σε βάρος μας αγνοώντας τις διαφημίσεις, τις προσφορές και τα επίπλαστα θέλγητρα των αγαθών που αραδιάζουν ενώπιόν μας.
Από στόμα σε στόμα θα κυκλοφορήσουμε τον αριθμό 520 (και το 529 για τους αδελφούς Κυπρίους). Θα επιμείνουμε αγοράζοντας προϊόντα το bar code των οποίων ξεκινά με αυτό. Θα βλέπουμε τα διάσημα αναψυκτικά που πάνε με όλα να σκονίζονται στα ράφια, τις σοκολάτες τους να λήγουν απούλητες, τα αλλάντικά και τα τυριά τους να σαπίζουν. Θα περιορίσουμε τις αγορές των μη ελληνικών προϊόντων στα απολύτως απαραίτητα και δεν θα ξεχαστούμε ούτε μία ημέρα. Ούτε ένα ευρώ στα χέρια των αντιπάλων. Μα είναι αντίπαλοι; Σαφέστατα. Η Ιστορία και η επικαιρότητα βοούν! Αφελής ή ψεύτης όποιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει ακούσει αυτή τη βοή και τον ορυμαγδό από τους ποταμούς του αδικαίωτου ελληνικού αίματος που έρευσε και ρέει ακόμα εξαιτίας των «φίλων και συμμάχων» που κερδοσκοπούν μέσω των ντόπιων οργάνων τους σε βάρος του λαού μας.

ΟΙ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ

Ένα από τα επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιούν διάφοροι βαλτοί για να αποτρέψουν τους καταναλωτές από την αγορά προϊόντων με το 520 είναι το ακόλουθο: «Μα 520 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές. Μπορεί απλά η συσκευασία να γίνεται εδώ, κ.λπ. κ.λπ.» Η σωστή απάντηση είναι: «Ε, και; Έστω και η συσκευασία αν γίνεται στην Ελλάδα αυτό σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας και μια επιχείρηση που έχει μείνει εντός συνόρων και δεν μετανάστευσε αλλού. Επίσης, στη συντριπτική πλειονότητά τους τα προϊόντα με bar code που ξεκινά με 520 είναι φτιαγμένα με ελληνικές πρώτες ύλες». Όποτε ακούτε εξυπνακισμούς περί «πρώτων υλών» να ζητήσετε από όποιον τις εκστομίζει να προτείνει εκείνος λύση. Θα δείτε ότι θα προβεί σε αοριστολογίες, γενικότητες και θα διαπιστώσετε ότι «έχει ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση» (όπως τραγουδούν και οι πάλαι ποτέ Terror X Crew νυν Αρτέμης Ευθύμης). Μην δίνετε βάση στις εξυπνάδες. Μπορείτε κι εσείς να ξεκινήσετε έναν πρώτης τάξεως οικονομικό πόλεμο στις δυνάμεις που σας θέλουν εξαρτημένους, αφοπλισμένους και φόρου υποτελείς. Μιλήστε στους δικούς σας για το 520, διαδώστε το όπου μπορείτε και ηγηθείτε της δικής σας προσπάθειας σ’ έναν ασύμμετρο πόλεμο που έπρεπε να έχει ξεκινήσει από εχθές.

Δείτε τους εθνικούς αριθμούς των bar codes εδώ...

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πρέπει να το στείλεις mail στην Γκουγκλ την δικιά μας Γκουγκλ ξέρεις εσύ :p

μάστα οφ ντιζάστα

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ρε συ το έχω χάσει το email της θηλυκής Γκούγκλ. Κάνε έναν κόπο να της το στείλεις. Εδώ μιλάμε για καμπάνια!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το «προτιμάτε ελληνικά» γιατί στο φινάλε αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου πέφτει και σε πλακώνει. Αλλά έλα που υπάρχουν και οι «πονηροί» που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη προτίμησή μας στα προϊόντα τους και θα μας πουλάνε …φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Διότι δυστυχώς δεν έχουμε ούτε κάποια αξιόπιστη υπηρεσία διασφάλισης ποιότητας, μα ούτε κάποια άλλη ανεξάρτητη και ισχυρή για τη προστασία του καταναλωτή. Από την άλλη μεριά όμως οφείλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται ή συναρμολογούνται στην Ελλάδα και είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε συγκρίσιμες τιμές.
Ναι λοιπόν, «προτιμάτε ελληνικά» αλλά μετά από προσεκτική σύγκριση της ποιότητας και της τιμής.

Ο παρατηρητής

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Παρατηρητή, στην Ελλάδα μόνο υπάρχουν "πονηροί"; Γερμανοί, Γάλλοι, Αμερικανοί, Ολλανδοί, Κινέζοι είναι... απονήρευτοι;
Στα ελληνικά προϊόντα, αν κάτι δεν είναι καλό, μπορούμε να βρούμε τον παραγωγό-κατασκευαστή να του ζητήσουμε τα ρέστα. Να τα προτιμάμε ακόμα κι αν είναι κατά τι ακριβότερα.

Ανώνυμος είπε...

Όχι βέβαια. Αλλά εμείς αφ’ ενός με τη ξενομανία μας, και αφ’ετέρου με την ανοχή μας τους δώσαμε το δικαίωμα πολλές φορές να μας “σερβίρουν” προϊόντα που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν “bon pour l’orient”. Ας είμαστε λοιπόν πιο απαιτητικοί με τη ποιότητα και όχι με τη προέλευση. Άλλωστε η τιμή ξεχνιέται όταν η ποιότητα είναι καλή, ενώ πάντα θα τη θυμάσαι όταν αυτό που αγόρασες ήταν σκάρτο.
Τώρα αν από τον Έλληνα παραγωγό-κατασκευαστή πας να του ζητήσεις τα ρέστα, όλοι γνωρίζουμε τι θα πάρουμε! Και γιατί παρακαλώ να τα προτιμάμε; Μήπως ο ντόπιος έχει περισσότερα μεταφορικά η μήπως πληρώνει πιο ψηλά ημερομίσθια; Στο σωστό εμπόριο υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και άμιλλα και όχι ελιγμοί και χάρες. Όλα λοιπόν είναι σχετικά.

Ο παρατηρητης

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Παρατηρητή: "Σωστό εμπόριο; Ανταγωνισμός υγιής; Άμιλλα;" Μήπως είσαι δημότης Disneyland; Σε super market έχεις πάει ποτέ; Απαιτητικοί με την ποιότητα; Ασφαλώς. Τα ελληνικά γαλακτοκομικά, τα ψάρια και τα κρέατα είναι έτη φωτός καλύτερα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Επίσης το επιχείρημά σου για το "τι θα πάρουμε" αν το εμπόρευμα του ντόπιου κατασκευαστή είναι σκάρτο, δεν ισχύει. Στον Τύπο έχουν καταγραφεί πάμπολλες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι ο ημέτερος μπορεί να βρει μέγα μπελά αν πουλάει σαπάκια.
Τέλος, λες: "η τιμή ξεχνιέται όταν η ποιότητα είναι καλή". Αυτό ισχύει αν είσαι πατρίκιος και ουχί πληβείος.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου φίλε ομολογώ ότι κάπου σ’έχασα. Ενώ συμφωνούμε ότι πρέπει να προτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα εφ’όσον ποιοτικά είναι εφάμιλλα με τα εισαγόμενα και από τιμή κοστίζουν το ίδιο, έρχεσαι και μου λες ότι πας ημέτερος όστις πουλάει “σαπάκια“ μπορεί να βρει μέγα μπελά. Ε, αυτό πια κι αν είναι για τρανταχτά γέλια. Άρα σε τούτο το τόπο όλα δουλεύουν ρολόι και παράπονο να μην έχουμε! Εδώ πράγματι κολλάει η ιδεατή Disneyland.
Τέλος η ρήση “δεν είμαι αρκετά πλούσιος για ν’αγοράζω φτηνά πράγματα“ για ποιους νομίζεις ότι ισχύει; για τους πατρικίους η τους πληβείους; Εδώ σε θέλω.

Ο παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Γυρίσατε βλέπω με... ιδέες!
Εξαιρετική ιδέα. Δεν είναι μαλλιαρά "ελληνοκεντρική" (ως τέτοια θα κατηγορηθεί...). Αιτιολογείται με "όρους οικονομικούς" από αυτούς που καταλαβαίνουν & οι σχολές GAP, BACKDOOR (sorry, dorabak εννοούσα...). Ωστόσο θα κατηγορηθείτε! Κι εμείς θα στηρίξουμε κίνηση "520".
Αίσθηση θα δημιουργούσε! Διεθνή επίπτωση στη βάση της κατανάλωσης τον 10 εκ. Ελλήνων; Μήπως τότε η Τρόικα με τους 300 υπαλλήλους της θα το "ρυθμίσει" παραδειγματικά... με κάποιο άσχετο πρόσχημα. Η ωμότητα περισσεύει στα οικονομικά! Μια μη απορρόφηση των τελευταίων εξαγωγών που μας έχουν απομείνει στο αγροτικό τομέα θα αρκούσε... Η Γερμανία με τη SIEMENS απέδειξε την ωμότητα, & τις δυνατότητες χειραγώγησης & το αποδεικνύει ακόμη! Πρόσφατες επιστολές της Αμερικανικής και της Γερμανικής "δικαιοσύνης" προσκομίσθηκαν για να ξαναμπεί ως λευκή περιστερά η SIEMENS στα Ελληνικά δημόσια έργα & προμήθειες. Προφανώς αυτό έγινε αφού έκλεισαν τις μεταξύ τους εκκρεμότητες με τα κατάλληλα deals που θα μετακυλήσουν τη ζημία στους ηλίθιους (Έλληνες και τύπου Έλληνες) που βγάζουν μόνοι τους τα άπλυτα στη φόρα διεθνώς, αντί να τα λύνουν σε εμπορικό επίπεδο με όρους αγοράς & επ'ωφελεία της χώρας τους, με διαπραγματευτικό χαρτί την εμπορική ζημία της δημοσιοποίησης & της παρατεταμένης λόγω δικαστικών διαδικασιών δυσφήμισης, όπως έκαναν οι Αμερικάνοι. Αλλά εδώ προείχε να πάρουμε τις εκλογές κι η χώρα ας πάει να...
Παρά τον ως άνω σκεπτικισμό στα περί "αντίδρασης" σε εχθρούς (που τους ξέρω & τους ξέρετε...), ας στηρίξουμε την ελληνική "παραγωγή" όση απέμεινε! Με κάθε μας επιλογή! Χωρίς "παραγωγή" χρέη δεν εξοφλούνται! Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε κι υπ' αυτή την έννοια να στηρίξουμε το "520"!

(συνεχίζεται...)
ArchOikos

Ανώνυμος είπε...

Γυρίσατε βλέπω με... ιδέες!
Εξαιρετική ιδέα. Δεν είναι μαλλιαρά "ελληνοκεντρική" (ως τέτοια θα κατηγορηθεί...). Αιτιολογείται με "όρους οικονομικούς" από αυτούς που καταλαβαίνουν & οι σχολές GAP, BACKDOOR (sorry, dorabak εννοούσα...). Ωστόσο θα κατηγορηθείτε! Κι εμείς θα στηρίξουμε κίνηση "520".
Αίσθηση θα δημιουργούσε! Διεθνή επίπτωση στη βάση της κατανάλωσης τον 10 εκ. Ελλήνων; Μήπως τότε η Τρόικα με τους 300 υπαλλήλους της θα το "ρυθμίσει" παραδειγματικά... με κάποιο άσχετο πρόσχημα. Η ωμότητα περισσεύει στα οικονομικά! Μια μη απορρόφηση των τελευταίων εξαγωγών που μας έχουν απομείνει στο αγροτικό τομέα θα αρκούσε... Η Γερμανία με τη SIEMENS απέδειξε την ωμότητα, & τις δυνατότητες χειραγώγησης & το αποδεικνύει ακόμη! Πρόσφατες επιστολές της Αμερικανικής και της Γερμανικής "δικαιοσύνης" προσκομίσθηκαν για να ξαναμπεί ως λευκή περιστερά η SIEMENS στα Ελληνικά δημόσια έργα & προμήθειες. Προφανώς αυτό έγινε αφού έκλεισαν τις μεταξύ τους εκκρεμότητες με τα κατάλληλα deals που θα μετακυλήσουν τη ζημία στους ηλίθιους (Έλληνες και τύπου Έλληνες) που βγάζουν μόνοι τους τα άπλυτα στη φόρα διεθνώς, αντί να τα λύνουν σε εμπορικό επίπεδο με όρους αγοράς & επ'ωφελεία της χώρας τους, με διαπραγματευτικό χαρτί την εμπορική ζημία της δημοσιοποίησης & της παρατεταμένης λόγω δικαστικών διαδικασιών δυσφήμισης, όπως έκαναν οι Αμερικάνοι. Αλλά εδώ προείχε να πάρουμε τις εκλογές κι η χώρα ας πάει να...
Παρά τον ως άνω σκεπτικισμό στα περί "αντίδρασης" σε εχθρούς (που τους ξέρω & τους ξέρετε...), ας στηρίξουμε την ελληνική "παραγωγή" όση απέμεινε! Με κάθε μας επιλογή! Χωρίς "παραγωγή" χρέη δεν εξοφλούνται! Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε κι υπ' αυτή την έννοια να στηρίξουμε το "520"!

(συνεχίζεται)
ArchOikos

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια)

Θυμηθείτε το λυκοπρόβατο που είχατε αναρτήσει... Ως πρόβατα δε μπορούμε να ζήσουμε μέσα σε ένα κοπάδι λύκων! Πιο λύκοι από τους λύκους. Πιο σκληροί από τον πιο σκληρό! Οι αποκλεισμοί εκατέρωθεν δημιουργούν Αλβανο-ποιήσεις και παραδείσους τύπου Χότζα. Δε μπορούμε να βγούμε από το "κοπάδι" των λύκων που είμαστε μέσα. Θα πρέπει να σκληρύνουμε και να δαγκώνουμε!
Τιμωρία; Στο οικονομικό επίπεδο δεν υπάρχει... λειτουργεί μόνο ως εκδίκηση. Η SIEMENS μας έχει εκδικηθεί... Ας διδαχθούμε. Ευγνωμοσύνη στο οικονομικό επίπεδο επίσης δεν υπάρχει. Ας πράξουμε, διότι το να φύγουμε από το "κοπάδι" στην παρούσα φάση σημαίνει να φύγουμε γι' άλλους κόσμους...

Η ιδέα μου είναι πολιτική. Την πολιτική φοβούνται η Τρόικα και οι 300 υπάλληλοί της. Εκλογές έρχονται, Τοπική Αυτοδιοίκηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους είναι κι αν δεν βγει τίποτα ακυβερνησία κεντρικά δε θα υπάρξει... Μονάχα ΣΟΚ & ΔΕΟΣ!!! Για τη δύναμη των Ελλήνων να σπάσουν τα δεσμά που τους έδεσαν στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα που οδήγησε στο ανίερο φαγοπότι και την τεράστια χρεοκοπία! Ας σπάσουμε τους δεσμούς μας ως πολίτες με οποιονδήποτε - ακόμη & τον πιο καλό & ικανό - σχετίζεται η εκπροσωπεί παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης). Δεν είναι προσωπικό ζήτημα ούτε μομφή στους ικανούς τοπικούς εκπροσώπους όπου & όταν υπάρχουν. Είναι μήνυμα ότι πρέπει να τελειώσουμε με το ένοχο σύστημα του παρελθόντος. Όποιος ικανός, ας αποστασιοποιηθεί έγκαιρα, ας καταδικάσει & ας στραφεί στο λαό!
Ας είναι ο "ένας" & ο "κανένας" νικητές των επόμενων εκλογών! ΣΟΚ & ΔΕΟΣ φίλοι μου αλλιώς... σκλαβιά, παραλυμένες πόλεις, ημίτρελοι, εξαθλιωμένοι πολίτες το χειμώνα...

- 31000 ήταν οι χαμένες θέσεις εργασίας το 2009 επί "κακού" Καραμανλή & του άθλιου, προδοτικού σχήματός που τον υπονόμευσε με σχέδιο, από το 2007. 52000 είναι οι χαμένες θέσεις εργασίας μόνο το 1ο 3μηνο του 2010 επί "καλού" GAP. Χθεσινή είδηση στο ΣΚΑΪ κι αν μου ξεφεύγει κάποιο νούμερο είναι περίπου έτσι αν όχι ακριβώς!
Το δράμα παίζεται σε βάρος του λαού... στις εκλογές ας το μεταστρέψουμε σε δράμα αυτών που ευθύνονται!
Θα το αναλύσω στο blog μου...
Ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνο!

ArchOikos
anoikta-pedia.blospot.com

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Arch0ike, ξέρεις τι είναι να χάνεις μερικά εκατομμύρια καταναλωτές; Πολύ κλάμα. Άμεσο και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Δίχως λόγια και φιοριτούρες.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σας το λέω... στηρίζω την κίνηση "520". Χωρίς λόγια και φιοριτούρες...

Πες το και στις ηλικίες 12-20 που είναι οι σημαντικότεροι σήμερα καταναλωτές να κοιτάνε τα barcodes στα marlboro και τα στριφτά και στα παπουτσάκια etnies που θα φορούν για να πάνε στην... κατάληψη και την πορεία... το χειμώνα (αρκεί να γίνεται κοπάνα με... άγραφες απουσίες). Έτσι μεγαλώσανε!

Ξέρεις πόσες φορές άκουσα σε γνωστό μου περιβάλλον την ατάκα "Χέστηκα που φέτος δεν έχεις λεφτά! Εγώ θέλω..." (χωρίς υπερβολή... αλήθεια! - και άλλα έχω ακούσει χειρότερα που ντρέπομαι...).

Εμείς θα ψάχναμε να βρούμε και δουλειά να βοηθήσουμε την οικογένεια... Ας είναι...

Μακάρι ο Θεός να βρέξει μυαλό, συστράτευση και καταναλωτική συνείδηση, αλλιώς...
θα βρέχει μια ζωή Coca-Cola!

ArchOikos

Να είστε καλά!

mnk είπε...

Πυραυλικά συστήματα S-300 «αναπτύσσει η Ρωσία στην Αμπχαζία»
NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 14:42
Τελευταία Ενημέρωση: 11/08/2010 15:10
Η Ρωσία έχει αναπτύξει πυραυλικά συστήματα S-300 στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία περιοχή της Αμπχαζίας, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα δηλώσεις του διοικητή της ρωσικής αεροπορίας Αλεξάντερ Ζέλιν.
Παράλληλα, ο ίδιος φέρεται να είπε ότι αμυντικά αεροπορικά συστήματα άλλων τύπων έχουν αναπυχθεί στη Νότια Οσετία.

Διαμαρτυρία στην ρωσική κυβέρνηση για την εμπλοκή της Ρωσίας σε εδάφη της Γεωργίας τα οποία με βία καταπάτησε τα τελευταία χρόνια να με αποτέλεσμα να εποικηθούν από ρώσους που καταδυναστεύουν τον τοπικό Γεωργιανό πληθυσμό.
Οι Αδελφοί μας Γεωργιανοί περνάνε έναν άλλο Αττίλα όπως έγινε και στην Κύπρο μας.
Ψηφίστε εναντίον της ρωσικής κατοχής των εδαφών της Αμπχαζίας και της
Οσετίας οι κάτοικοι των οποίων είναι κατά μεγάλο ποσοστό Γεωργιανοί και διώκονται από την ρωσική κατοχή
Οι ρώσοι διαστρελονουν την πραγματικότητα εκφοβίζοντας τους κάτοικους αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να πάρουν ρωσικό διαβατήριο για να μη απελαθούν

sonora είπε...

Καλημέρα θα ήθελα να αναδημοσιεύσω το καλό σας άρθρο,αλλά και τα σχόλια.Υπάρχει κάποιο πρόβλημα γι'αυτό;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Κανένα πρόβλημα.

Διογένης είπε...

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! ! !

Η επικρατούσα άποψη, ότι τα 3 πρώτα ψηφία στον γραμμωτό κώδικα των προϊόντων υποδηλώνουν τη χώρα προέλευσής τους, είναι ΑΝΑΛΗΘΗΣ. Τα πρώτα 2 ή 3 ψηφία του γραμμωτού κώδικα (Πρόθεμα Χώρας κατά GS1) προσδιορίζουν τον εθνικό φορέα της χώρας από τον οποίο, μεταξύ άλλων, εκδόθηκε η άδεια προκειμένου ένα προϊόν να φέρει στη συσκευασία του γραμμωτό κώδικα. (Ελλάδας: 520, 521) Μια επιχείρηση δεν υποχρεούται να προμηθευτεί την εν λόγω άδεια από τον φορέα της χώρας όπου εδρεύει ή δραστηριοποιείται (www.gs1uk.org/Pages/join-gs1uk.aspx). Δηλαδή, ΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΩΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Δείτε τι λένε ο διεθνής οργανισμός που ορίζει τα περίφημα "3 πρώτα ψηφία" και το ελληνικό –πρώην– μέλος του:

http://helpdesk.gs1.org/ArticleDetails.aspx?Bar%20Codes&id=b39c6591-4c6c-4441-b83e-ed69a939da85
http://gs1greece.org/index.php/prosolbarcodes/prosolbarcodessupport/2010-02-21-22-52-14#s6

Τα ανθρακούχα αναψυκτικά της Coca-Cola 3Ε που παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα με άδεια της Coca-Cola έχουν Πρόθεμα Χώρας που παραπέμπει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον κοινό φορέα Βελγίου-Λουξεμβούργου (500 και 544). Οι χυμοί Amita, το νερό ΑΥΡΑ, που επίσης παράγονται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε, έχουν Πρόθεμα Χώρας 520. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή η Amita και το ΑΥΡΑ είναι καθαρά ελληνικά προϊόντα, με την έννοια ότι η εταιρεία δεν πληρώνει δικαιώματα σε τρίτους. Η σόδα TUBORG που παράγεται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε με άδεια της TUBORG Δανίας έχει Πρόθεμα Χώρας 520.
Στα ράφια των Carrefour φιγουράρει –προτεινόμενο ως το πιο φθηνό στην ελληνική αγορά– γάλα εβαπορέ, στη συσκευασία του οποίου αναγράφεται: "ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ: Hochwald…". Ε, λοιπόν, τα πρώτα ψηφία στον γραμμωτό κώδικα αυτού του προϊόντος είναι τα "520".
Είναι, δηλαδή, ολοφάνερο ότι προϊόντα που δεν έχουν ούτε "πάνω" τους ούτε "γύρω" τους τίποτα ελληνικό, κυκλοφορούν με "κωδικό 520". Από την άλλη, προϊόντα αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων, ενδεχομένως, έχουν γραμμωτό κώδικα με Πρόθεμα Χώρας διάφορο του 520.

ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ" ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΥΣΙΩΔΗ. Πρόκειται για άλλη μια κουτοπονηριά. Κατά κανόνα, το μόνο ελληνικό που "εσωκλείουν" αυτά τα προϊόντα είναι η εκμετάλλευση του Έλληνα παραγωγού και των εργαζόμενων στην επιχείρησή του και η εκμετάλλευση των αγαθών της ελληνικής γης προς όφελος των πολυεθνικών.

Εάν, λοιπόν, επιθυμούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά ευεργετικό για την πατρίδα μας, αρκεί να αφιερώνουμε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για τις αγορές μας. Είναι λάθος να αρκούμαστε στους κωδικούς "520" / "521" και στην "ελληνική σημαία". ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Επιβάλλεται ο έλεγχος των "δικαιούχων" των χρημάτων που ξοδεύουμε.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

To 520 στον γραμμωτό κώδικα είναι ένα στοιχειώδες χαρακτηριστικό -και απόλυτα εφαρμόσιμο- για τον εντοπισμό των ελληνικών προϊόντων. Το να ψάχνει ο καταναλωτής παραγωγό και προμηθευτή είναι πρακτικά ανεφάρμοστο. Μερικές συσκευασίες δεν τους αναφέρουν καν. Οπότε τα πολλά-πολλά περισσότερο συσκοτίζουν και δεν βοηθούν. Η πρόταση του blog είναι απλή: Να φάνε "πόρτα" τα προϊόντα που δεν έχουν το στοιχειώδες 520 στο bar code τους. Η Tuborg αν παράγεται εδώ (με άδεια Δανίας) και έχει 520 σημαίνει ότι δίνει δουλειά σε ελληνικά χέρια, οπότε κανένα πρόβλημα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ είπε...

Αγαπητοί μου, δεν χρειάζεται να διαφωνούμε για τα αυτονόητα. Αν η Tuborg (520) παράγεται εδώ, φυσικά και σημαίνει ότι δίνει δουλειά σε ελληνικά χέρια. Όμως, και το Sprite (≠520) παράγεται εδώ και δίνει δουλειά σε ελληνικά χέρια. Δεν πρέπει να πίνουμε Sprite; Το ότι τα χρήματα από την κατανάλωση Tuborg και Sprite μοιράζονται σε χίλιους δυο άσχετους, που δεν έχουν έρθει ούτε για διακοπές στη Ελλάδα, δεν είναι πρόβλημα; Επιπλέον, περιπτώσεις σαν αυτή με το γερμανικό γάλα εβαπορέ (520) που πωλείται από το γαλλικό Carrefour υπάρχουν πολλές.
Πρέπει, λοιπόν, ο κόσμος να ξέρει ότι το "520" αποτελεί απλώς ΕΝΔΕΙΞΗ –ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ– ότι ένα προϊόν παράγεται στην Ελλάδα. Τόσο μεγάλη συσκότιση προκαλεί αυτή η πληροφορία; Είναι τόσο δυσνόητη; Είναι τόσο άχρηστη; Δεν νομίζω.
Και τελικά, η πιο επωφελής τακτική δεν θα ήταν να πίνουμε καθαρά ελληνικές σόδες και γκαζόζες, αντί τα αναψυκτικά της Coca-Cola και της Pepsi που παράγονται στην Ελλάδα; Ναι ή όχι;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Aν ψάχνουμε για αποδείξεις δεν θα τελειώσουμε ποτέ και ουσιαστικά θα παίξουμε το παιχνίδι των ξένων εταιρειών μια και εμείς που δεν θα θέλουμε να ζυμώσουμε 10 μέρες θα κοσκινίζουμε. Η ένδειξη 520 αρκεί. Δεν θα υποχρεώσουμε τον πολυσκοτισμένο καταναλωτή να κάνει τον ρεπόρτερ ψάχνοντας για "αποδείξεις" για τον παραγωγό, τον μεταφορέα, τον κατασκευαστή και δεν συμμαζεύεται. Σοφόν το σαφές.
Όσον αφορά στα αναψυκτικά: Εννοείται ότι πρέπει να προτιμώνται οι ελληνικές σόδες, γκαζόζες και πορτοκαλάδες αντί των γνωστών πολυεθνικών.
Συνεπώς: 520 στο barcode σε κάθε περίπτωση!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ είπε...

Σοφόν το σαφές, κύριοι ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ. Τα δεδομένα παρατέθηκαν. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει τι πρέπει να κάνει.

Να είστε καλά.