Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

Μπαράζ χακερικών επιθέσεων από την Greek Hacking Scene


Οι Έλληνες χακεράδες της Greek Hacking Scene προέβησαν σε εκατοντάδες επιθέσεις (κυρίως σε sites των γειτονικών Σκοπίων ή σχετικών με την προαναφερθείσα χώρα) θέλοντας με τον τρόπο τους να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Όπως ενημέρωσαν το κοινό με μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων (έφεραν την υπογραφή kondor - cosmmin), τα sites-στόχοι υπέστησαν defacement και οι διαχειριστές αλλά και οι επισκέπτες τους αντίκρισαν την εικόνα που βλέπετε αντί για το γνώριμο homepage. Το εντυπωσιακό είναι ότι η διαδικτυακή επίθεση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 850 sites!

2 σχόλια:

2600 είπε...

Ρε σεις υπεύθυνοι μπλόγκερς, γιατί παραπληροφορείτε; Ελέγξατε να δείτε ΡΕΕΕΕ αν είναι σκοπιανά; Για δείτε και μετά μιλήστε!

Μόνο τα δύο πρώτα είναι σκοπιανά, τα άλλα είναι ΑΣΧΕΤΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

Το παίζετε ρε και ότι ενημερώνετε...

Και συν τοις άλλοις, χακεριά του κώλου από καμμένα παιδάκια. Ούτε καν default σελίδα δεν τα έβαλε, θα τα δουν πολλοί αυτά.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε

Προτού "ενημερώνετε" ελέγξτε την ποιότητα της είδησης

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλε 2600 δεν κρίναμε το επίπεδο της χακερικής δεξιότητας. Δεν έχουμε την τεχνική δυνατότητα να το κάνουμε. Δεύτερον: στο post αναφέραμε: ότι η επίθεση έγινε κυρίως σε sites των γειτονικών Σκοπίων ή σχετικών με την προαναφερθείσα χώρα. Σύμφωνα με μια λίστα που είδαμε αρκετά από sites-στόχοι είχαν να κάνουν με την εκδοχή των Σκοπίων για την Ιστορία. Με χαρά δεχόμαστε κριτικές και διευκρινήσεις από τους αναγνώστες μας. Σε κάθε περίπτωση η επίθεση έγινε και αυτό αποτελεί είδηση.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.