Κυριακή, Φεβρουαρίου 27, 2011

Επικοινωνιακό πατατα-τράκ


Το σύμπαν είναι χαοτικό και άδικο. Ο Αλ Καπόνε είχε καθαρίσει το μισό Μπρούκλιν (όχι με σκούπα αλλά με κολτ και πολυβόλα). Για να περιγράψεις περιληπτικά τις κακουργίες του χρειάζεσαι τόμους μεγέθους Χρυσού Οδηγού έκαστος. Κι όμως, ταξίδεψε μέχρι τις μαγευτικές φυλακές του Αλκατράζ -όλα πληρωμένα από την κυβέρνηση- επειδή του βρήκανε φοροδιαφυγή ύψους 215.080 δολαρίων. Σχεδόν άδικο, θα έλεγαν όλοι εκτός από τα θύματά του.

Από την άλλη, υπάρχει η κατάφωρη αδικία που γίνεται στο σεπτό πρόσωπο του αντιπροέδρου της ελληνόφωνης κυβερνήσεως. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, για να χτίσει την κορμάρα με την οποία δοκιμάζεται η αντοχή των εδράνων της βουλής, έχει καταπιεί αμάσητα ίσα με 3.148 κοπάδια αρνιών, 7.132 χοιροστάσια, 139.587 ορνιθοτροφεία, 5.244 ιχθυοκαλλιέργειες και 1.050 βουστάσια. Η μέση σαλάτα του αντιπροέδρου απαιτεί ντοματοκαλλιέργειες εκτάσεως θεσσαλικού κάμπου και για οδοντογλυφίδα χρησιμοποιεί κορμό γέρικου πλάτανου άνευ κουφάλας. Κύκλοι προσκείμενοι στον Γιάννη Ραγκούση, τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα Μπάαθ και τον εξωραϊστικό σύλλογοΟι Φίλοι της Disco” ισχυρίζονται ότι η εξαφάνιση του είδους των δεινοσαύρων σχετίζεται με μια απρόσμενη μεσημεριανή λιγούρα που είχε ο κ. Πάγκαλος το έτος 65.000.000 π.Χ. Κατόπιν τούτων η αδικία μιας οικτρής πλειοψηφίας διαδηλωτών και αντιφρονούντων καθίσταται εξόφθαλμα προφανής. Ενώ ο λαοφιλής πολιτικός έχει φάει (κυριολεκτικά) τον κόσμο μέχρι να βρει τι είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο, η φωτογραφία του, που χρησιμοποιείται συχνότατα σε αντικυβερνητικές αφίσες και διαδικτυακές αναρτήσεις, είναι εκείνη όπου καταβροχθίζει πατατάκια!

Την έχουμε δει έγχρωμη, δίχρωμη, ασπρόμαυρη, κόμικ, μπαρόκ, μοντέρνα, μεταμοντέρνα, σε έκδοση αρνητικού (όπως στα φωτογραφικά φιλμ), σε εκδοχή που παραπέμπει στο Άντι Γουόρχολ, σε όλες τις δυνατές παραλλαγές! Όλες οι άλλες είτε αγνοούνται επιδεικτικά είτε κάνουν σταδιοδρομία ελαχίστων ωρών στις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων. Λες και ολόκληρος αντιπρόεδρος τρέφεται μόνο με πατατάκια. Λίγη περισσότερη φαντασία θα βοηθούσε το κίνημα...


Βρείτε και κερδίστε!


Μαντέψτε την αφίσα που θα λανσαριστεί στο επόμενο πανεργατικό συλλαλητήριο με πρωταγωνιστή τον Θόδωρο Πάγκαλο και διεκδικήστε τα κάτωθι δώρα: 1) Ένας αποχυμωτής Siemens ελαφρώς μεταχειρισμένος από Έλληνα κοινοβουλευτικό. 2) Μια παλέτα κατάφορτη με δεκαετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου για προσάναμμα στο τζάκι. 3) Τρία αυτόγραφα του Γιώργου Παπανδρέου στα σανσκριτικά. 4) Δεκαέξι δάκρυα από την πλούσια συλλογή της πτωχής χήρας Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου. 5) Μια δεσμίδα εισιτηρίων του μετρό (όλα ακυρωμένα από τα χεράκια του Δημήτρη Ρέππα). 6) Ένα καλοκαιρινό t-shirt με στάμπα το πρόσωπο του Θόδωρου Τσουκάτου. 7) Δωρεάν είσοδο στη διάλεξη του Άκη Τσοχατζόπουλου με θέμαΣοσιαλισμός για Νεόνυμφους. Ο παριζιάνικος Μάης του '68 και το Four Seasons”. 8) Δύο table book με αισθησιακές φωτογραφίες του Χρήστου Παπουτσή. 9) Ένα κλητήριο θέσπισμα από τον εισαγγελέα της περιοχής σας για να παραστείτε ως κατηγορούμενος σε δίκη για φορολογικές παραβάσεις. 10) Ένα DVD με τις πιο ξεκαρδιστικές σκηνές από τηλεοπτικές εμφανίσεις του Ανδρέα Λοβέρδου.

Δημοσιευτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία στις 25 Φεβρουαρίου 2011. Δύο ημέρες πριν την αποθέωση του αντιπρόεδρα στα Παρίσια. Παρατίθεται και το σχετικό video.

Δεν υπάρχουν σχόλια: