Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2014

«Βαθιά αυτοδιοικητικός» 2

Φωτογραφία από την κανονική δίκη της Νυρεμβέργης

Ποιοι δήμαρχοι πρέπει να περάσουν από διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Ή καλύτερα να καταδικαστούν δίχως δίκη;

Το νόημα της ζωής κρύβεται από τα μάτια των πολλών επειδή είναι υποφωτισμένο ένα σοκάκι σε μια γειτονιά; Πρέπει να εφαρμοστεί η εσχάτη των ποινών για τους ανάλγητους δημοτικούς άρχοντες, που δεν μερίμνησαν να τραγουδήσει ο Χατζηγιάννης στην κοσμοϊστορική εκδήλωση «Γιορτή Μαρίδας 2013;». Αυτές οι υπαρξιακού μεγέθους απορίες, έρχονται αθέλητα στο νου όσων παρακολουθούν «ενημερωτικές» εκπομπές, οι οποίες «ένεκα της ανάγκης ενημέρωσης του κοινού για τις δημοτικές εκλογές» κάνουν στροφή 180 μοιρών στη θεματολογία τους. Από κει που σε είχαν συνηθίσει να προβάλλουν (με θετικό ή αρνητικό τρόπο) εκείνους που λατρεύεις να μισείς, ξαφνικά εμφανίζουν σαν ταχυδακτυλουργοί κάποιους
απίθανους τύπους που κορυβαντιούν για κάδους απορριμάτων, για δέντρα που δεν φυτεύτηκαν, για δέντρα που φυτεύτηκαν, για δρόμους που δεν ασφαλτοστρώθηκαν, για δρόμους που ασφαλτοστρώθηκαν, για δημοτικά αναψυκτήρια, για τα νυχτερινά τα μαγαζιά και τις άδειές τους και για τη «νέα εποχή» (ένα κλισέ που πρέπει να ακούγεται ήδη από τις ημέρες που ο Νώε αγόρασε γαλότσες για τον κατακλυσμό).

Άλφρεντ Γιοντλ

Οι ίδιοι δημοσιογράφοι, εφορμούν με τόσο πάθος εναντίον του αθλίου δημάρχου (τον οποίον κατηγορούν οι καλεσμένοι τους), που σε υποχρεώνουν να υποθέσεις ότι ο εν λόγω ήταν κολλητός του Ράινχαρντ Χάιντριχ (ο Νο 2 στα Ες Ες μετά τον Χίμμλερ), του Χάινριχ Χίμμλερ αυτοπροσώπως, του στρατάρχου Χέρμαν Γκαίρινγκ, του στρατηγού Άλφρεντ Γιοντλ και του στρατάρχου Βίλχελμ Κάιτελ.
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο μεγάλοι παλιάνθρωποι», λέει η αλάνθαστη φωνή της συνειδήσεώς σου όταν μαθαίνεις ότι ο τάδε δήμαρχος επίτρεψε να υπάρχουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα στο δημοτικό αναψυκτήριο απ' όσα ορίζει ο νόμος. Συνήθως, αυτού του είδους τα ολισθήματα δεν σε εξοργίζουν αλλά το πάνελ και η ένταση που βγάζει σε παρασύρουν και η Νέμεσις ξυπνάει μέσα σου.
«Δεν μπορεί τόσοι καλοί άνθρωποι να έχουν άδικο. Τούτο το καθίκι που δεν αναπλήρωσε τα 2 καθαριστικά μηχανήματα που χάλασαν πρέπει να περάσει από Νυρεμβέργη και να τον κρεμάσουν με χορδή πιάνου αντί για σκοινί».
Όμως, φίλτατοι, χαλαρώστε. Η παράδοσις λέγει ότι αυτού του είδους τα στησίματα και η υπερβάλλουσα ένταση των ξεκούδουνων πάνελ με θέμα τις δημοτικές εκλογές έχουν να κάνουν με την κυρίαρχη ιδεολογία: δηλαδή, το χρήμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και όσο λιγοστεύουν τα χρήματα τόσο πιό...ερασιτεχνικές οι παραστάσεις που δίνουν για να μας πείσουν.
ΔημΒας