Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014

Μια ελληνική ασύμμετρη απειλή

«Για την καινούργια Βουλή εγκαινιάζεται μια νέα εποχή, όπου δεν θα καθιερωθεί επ’ ουδενί λόγω το σταμάτημα των εργασιών της στις 12 η ώρα. Θα συνεχίζεται και μετά τις 12. Διότι το μέγα νομοθετικό έργο που έχει η Κυβέρνηση να πραγματοποιήσει δεν ημπορεί ποτέ να συζητηθεί και εγκριθεί από τη Βουλή, αν διαιωνίζεται η συζήτηση ενός νομοσχεδίου επί 3-4 συνεδριάσεις».
Μιχαήλ Σ. Στεφανίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ – προεδρεύων Βουλής, 11 Ιανουαρίου 1982

Πότε εγκαινιάστηκε αυτή η «νέα εποχή» στο Κοινοβούλιο; Τι ήταν αυτό το τόσο επείγον που έπρεπε να... τελειώσει οπωσδήποτε, παρόλο που σήμαιναν μεσάνυχτα, οι βουλευτές είχαν κουραστεί και οι περισσότεροι βρίσκονταν ήδη υπ' ατμόν; Αυτό που έπρεπε να τελειώσει ήταν η ελληνική γλώσσα και ο ένσαρκος φορέας της, ο λαός. Εκείνη τη νύχτα η Βουλή εκτελούσε στα έξη μέτρα την γλωσσική συνέχειά μας και καθιέρωνε τη μονοτονική, απλουστευμένη, ισοπεδωμένη ορθογραφία και κατ' επέκτασιν μια σειρά από λογικές διαδικασίες και συνειρμούς, διαφορετικούς σε σχέση με τις συνήθεια χιλιετιών. Σαν να απέκτησε δικαιώματα πρόσβασης κάποιος στους υπολογιστές όλων των Ελλήνων και εγκατέστησε εξαιρετικά κατώτερο λογισμικό στην θέση ενός υπερεξελιγμένου που ήδη είχαν. Όλα παίζονταν και παίζονται εκεί. Στο λογισμικό των ανθρώπων. Το λειτουργικό σύστημα που
χρησιμοποιεί κάθε έθνος. Αυτό το μαζικό έγκλημα και την γλωσσική εθνοκτονία την πληρώνουμε από τότε. Θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε πανάκριβα μέχρι να αποκαταστήσουμε τη φυσική τάξη πραγμάτων στη χώρα που γεννήθηκε η Φιλοσοφία, η Δημοκρατία και συστηματοποιήθηκαν οι σκόρπιες πληροφορίες της παρατήρησης ώστε να γίνουν επιστήμες. Αυτή την εθνοκτονική πράξη της Βουλής, ουδεμία πολιτική δύναμη δεν έχει προσπαθήσει -έστω για την τιμή των όπλων- να ακυρώσει, να αναστρέψει. Αναμενόμενο μια και ένα υψηλότερο πνευματικό και ηθικό επίπεδο της πλειοψηφίας θα καθίστατο απαγορευτικό για την εκλογή απίθανων ανθρωποειδών που αντικρίζουμε με απέχθεια να υποδύονται τους εκπροσώπους του λαού.
Τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από τους εκπροσώπους των... θεσμών και του κράτους σε βάρος του έθνους και του Ελληνισμού δεν μπορούν να χωρέσουν ούτε σε πολύτομη εγκυκλοπαιδεία. Γι' αυτό επιλέχθηκε ενδεικτικά η μνεία στο μακέλεμα και τον απεμπλουτισμό της γλώσσας, ώστε να καταδειχθεί η αληθής πρόθεση που έχει η πλειοψηφία των εκπροσώπων του κατεστημένου σε βάρος των Ελλήνων.

Ατομική δράση

Το μόνο που απομένει στους φορείς του πολιτισμού, της εθνικής συνείδησής μας και σε όλους όσοι έχουν επίγνωση του καθηκοντολογίου του Έλληνα είναι η εγκατάλειψη κάθε ελπίδας και προσπάθειας ανάταξης των πραγμάτων με τους επίσημα παρεχόμενους τρόπους. Κάθε ενασχόληση και δαπάνη χρόνου ή χρημάτων σε αυτά τα κανάλια είναι δραστηριότητες και επενδύσεις εκ των προτέρων καταδικασμένες να μην τελεσφορήσουν. Δημιουργούνται ακριβώς για να ναυαγήσουν, αφού πρώτα θα έχουν αφαιρέσει υλικά και ψυχικά αποθέματα από τους ευαισθητοποιημένους Έλληνες. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι η κατανόηση της τεράστιας σημασίας και μεταμορφωτικής δύναμης του συλλογικού βίου που έχει η ατομική επιλογή. Το ίδιο πανίσχυρη είναι η θετική δράση που δεν υπακούει σε κανένα κέντρο και δεν καθοδηγείται από πουθενά αλλού παρεκτός από μία ακέραια συνείδηση. Η επιλογή ηγεσίας για μια τέτοια βουβή, μαζική και απολύτως σύννομη προσπάθεια θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στο εγχείρημα. Ένας άνθρωπος εύκολα μπορεί να ελεγχθεί, να εντοπιστούν σκοτεινά σημεία στην προσωπικότητα και την δράση του, στο παρελθόν ή το παρόν του. Τον ηγέτη μπορούν να τον πείσουν να αλλάξει πορεία, να τον εκβιάσουν, να τον δελεάσουν και αν δεν λειτουργήσει τίποτε από τα παραπάνω να τον εξοντώσουν φυσικά -υπάρχουν χιλιάδες τρόποι- ή ηθικά με τις περιβόητες «δολοφονίες προσωπικότητας». Άλλωστε, οι Έλληνες που θέλουν να συνειφέρουν στην αναγέννηση του Γένους και στην επικράτηση «όταν η περίστασις το συγχωρήσει», έχουν ήδη αρχηγό. Ένα από τα αιώνια πρότυπα αρετής, θάρρους και επινοητικότητας που έχει παράξει η πολυχιλιετής Ιστορία μας και θα επιλέξουν εκείνοι, ο καθένας ξεχωριστά.
Η πρώτη πολεμική επιχείρηση στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν οι ελληνικές εφεδρείες είναι οικονομική. Ο πόλεμος συνίσταται στον μέχρι σεντ έλεγχο της διάθεσης των χρημάτων τους. Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: