Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2015

Τσίπρας και Εκκλησία

Μου είναι απεχθής η πρακτική να χαρακτηρίζω άσχημα κάποιον που μετέχει των μυστηρίων και των τελετών της Εκκλησίας παρουσιάζοντάς τον ως άθεο. Τα αποθέματα της πίστώς μας τα γνωρίζουμε (ολίγον τι) εμείς και 100% ο Κύριος. Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας ενσυνείδητα και με πίστη μετείχε της ακολουθίας των Θεοφανείων αλλά αυτό
θα μας το πει ο ίδιος αφού πρώτα τα βρει με τον εαυτό του και τον Θεό. Εγώ ως Χριστιανός Ορθόδοξος καλωσορίζω την χειρονομία του και την συμπεριφορά του και προσεύχομαι στον Κύριο αν πρωθυπουργεύσει της χώρας να εκπροσωπεί και εμάς.

3 σχόλια:

ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ είπε...

Επειδή ήμουν στην ακολουθία των Θεοφανείων στην Μητρόπολη Πειραιά σε πληροφορώ πως μάταια χάρηκες. Ο Τσίπρας δεν μπήκε στην Εκκλησία ήταν απών σε όλη τη διάρκεια της ακολουθίας. Περίμενε απλώς έξω στην προβλήτα που είχε στηθεί απέναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα για τις υποκριτικές χειραψίες με τους Ιεράρχες και τις καταγραφές από τις κάμερες.

Ανώνυμος είπε...

Απο θεομπαίχτες δεξιούς, προτιμώτερος είναι, πάντως. Και στο φινάλε, δεν κατήργησε αυτός την (ιερή;) αργία της Κυριακής. (Αλήθεια, εκείνους τους αφορισμούς που είχαν τάξει Άνθιμος, Σεραφείμ και σία, τι τους έκαναν; Γαργάρα ή μήπως τους έγραψαν πίσω απ' τα γαλάζια ψηφοδέλτια που θα μοιράσουν στο, όνομα & πράμα, ποίμνιον;;)..

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι κάποιου είδους μάρκετινγκ ???