Σάββατο, Ιουνίου 27, 2015

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα;

Είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένο να τοποθετηθούν οι πολίτες για το δημοψήφισμα που προτείνει ο πρωθυπουργός. Όμως, για να έχει κάποιο βάρος η άποψη οποιουδήποτε θα πρέπει να έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα.
Πρώτον, το περιεχόμενο των προτάσεων των πιστωτών και τις συνέπειές τους στην κοινωνία.
Δεύτερον, τα οφέλη και τις ζημίες από την επικράτηση του Ναι και του Οχι.
Τρίτον, τις προτάσεις κάθε αντιπάλου παρατάξεως για την επόμενη μέρα.
Ο κ. Τσίπρας αν επικρατήσει το Όχι, τι προσανατολισμό θα δώσει στην χώρα; Ποιες θα είναι οι συμμαχίες μας; Που θα στηριχτούμε για να προχωρήσουμε; Πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενες
οικονομικές ή ακόμα και γεωπολιτικές περιπέτειες;
Είναι τουλάχιστον προσβλητικός για την ιστορική ακρίβεια ο παραλληλισμός του ΟΧΙ του 1940 με το Όχι που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
Το ΟΧΙ του Μεταξά ειπώθηκε έπειτα από τετραετή προετοιμασία, ηθική και εθνική ανάταξη της κοινωνικής ζωής και εκστομίστηκε από έναν ασύγκριτα ικανό και φλογερό πατριώτη αξιωματικό που είχε σχεδιάσει το... Plan B και πόνταρε πάνω στην ισχύ μιας θαλασσοκράτειρας: της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Το Όχι που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνοδεύεται, τουλάχιστον μέχρι τώρα, από συγκροτημένη περιγραφή των εναλλακτικών που έχει η χώρα και των στρατηγικών συμμαχιών που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση. Επιπλέον, η εικόνα που έχει αυτό το κόμμα για την πατρίδα και τον λαό απέχει έτη φωτός από εκείνην που έχει ο μέσος πολίτης.
Σημειώνεται πως αυτό το κόμμα μόλις πέρασε έναν εξόχως αντεθνικό νόμο για την ιθαγένεια και έχει πρωταγωνιστήσει επί σειρά ετών στην "πάλη" για την αποδόμηση και τον αφελληνισμό.
Ωστόσο, μια και δεν είναι σωστό να προεξοφλεί κάποιος τα γεγονότα ας περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για να αποφασίσουμε... 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κόβεται απότομα το άρθρο Παναγιώτη..

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Οχι φίλε, δεν κόβεται απότομα. Κλικ πάνω στο "διαβάστε περισσότερα" και θα το δεις ολόκληρο.