Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

Η πλουτοκρατία πατάχθηκε!

Η κ. Αγγελοπούλου επιδεικνύει την κάρτα απεριορίστων διαδρομών που κέρδισε σε κλήρωση ραδιοφωνικής εκπομπής. Στα δεξιά της διακρίνεται άγνωστος κύριος και στα αριστερά δύο άλλοι τυχεροί που κέρδισαν ένα διήμερο στην εξωτική Σουβάλα.
Θα γυρίσει ο τροχός να περπατήσει ο φτωχός που δεν θα έχει φράγκα για τα εισιτήρια των ΜΜΜ.

Όσοι δεν έχουν χρήματα για να πάνε στο θέατρο ή σινεμά καλύτερα να μην ανοίξουν τηλεόραση για να δουν σόου ή τηλεπαιχνίδια αλλά την επικαιρότητα. Τα έχει όλα και δεν συμφέρει διότι κόστισε 340 δισ ευρώ. Με αυτά τι πήραμε; Τα καλύτερα: ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, διαγραφές βουλευτών, παραδόσεις εδρών στην τρόικα (αλλά όχι πίσω στο κόμμα). Εδώ που τα λέμε, αν έχεις παραδώσει την ψυχή σου και την έδρα σου στους
πιστωτές δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος στον κόσμο να δώσεις τον μισθό σου πίσω στο κόμμα το οποίο στον  χάρισε. Η βουλευτική έδρα ταυτίζεται με το μηνιάτικο σου και δεν πρόκειται να το προδώσεις. Α, όλα κι όλα. Πολλά προδίδεις αλλά όχι και την τσέπη σου. Εκεί δεν κρύβεις μόνο τον παρά αλλά και τη συνείδησή σου. Και ημείς, ως λαός πανέξυπνος πληρώνουμε τη δημοκρατία πανάκριβα άρα πληρώνουμε και το κόμμα.

Βαρβάκειος

Τελικά μας έρχεται μία η άλλη. Με τα δυο χέρια το κράτος προσφέρει την βουλευτική αποζημιωσάρα στους εθνοσωτήρες και με το... μισό τους φορολογεί. Τους πολίτες τους φοροκλέβει με τα οκτώ πλοκάμια του χταποδιού και τους πληρώνει με τον γάντζο του Κάπτεν Χουκ του πειρατή. Γιο χο χο κι ένα μπουκάλι τσίπουρο που θα φορολογηθεί σαν ρούμι 12ετίας. Το καλύτερο, όμως, όλων είναι ότι θα στενάξει η πλουτοκρατία. Άχτι τους είχαμε και εμείς και η πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά. Γι' αυτό θα αυξηθεί το κόστος των εισιτηρίων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από 1,20 ευρώ θα πάει 1,40. Κι όλοι οι δισεκατομμυριούχοι, που χρησιμοποιούν τρένο, τραμ, τρόλεϊ για να πάνε στη δουλειά θα βελάξουν από την στεναχώρια! Σε λίγες ημέρες θα δεις την Γιάννα Αγγελοπούλου με τις μπλε σακούλες με τον γάβρο που αγόρασε μπιρ παρά και τα μαραμένα ζαρζαβατικά (από τα πεταμένα της Βαρβακείου) να το κόβει με τα πόδια μέχρι το δυάρι στη Νέα Ιωνία που στεγάζει το μεγαλείο της ψυχής της. Δεν θα έχει πια χρήμα για το εισιτήριο η δόλια...


1 σχόλιο:

Privo di Senso είπε...

Επίσης δεν αναφέρατε και την υπαγωγή των καυσόξυλων στο 23% του ΦΠΑ, που χτυπάει την πλουτοκρατεια εκεί που πονάει. Ως γνωστόν όλοι οι πλούσιοι έχουν στα σπίτια τους ξυλοσομπες και ενεργειακά τζάκια για να περάσουν τον χειμώνα.