Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2021

Η Μαρία Κάλλας στο Βιετνάμ

Η τρύπα που βλέπετε στη θέση του αυτιού του αδριάντα της υψιφώνου μας έγινε σε αιματηρή μάχη στα περίχωρα της Σαϊγκόν.

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης, που ενέκρινε να τοποθετηθεί αυτή η μάζα από μπακίρι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δεν αποτελεί εθνική αβαρία. Δεν είναι μια κωμικοτραγική περίπτωση δημοτικού άρχοντα που εξελέγη με τριτοκοσμικά κριτήρια (λόγω επιθέτου και… DNA) για να χρεώσει στους δημότες τα κερατιάτικα της ασχετοσύνης του και την εκτυφλωτική έλλειψη καλού γούστου και κοινής λογικής. Όχι, κύριοι! Δεν είναι αυτό που νομίζετε (παλιά δικαιολογία αλλά ενίοτε πιάνει).

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας κρυπτογράφος της εξουσίας, που θέλει να μοιραστεί τα μυστικά της με τον λαό. Είναι ένας ελληνόφωνος Σνόουντεν* που

χρησιμοποιεί την δημαρχία σαν πιάνο και εκτελεί (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τις μελωδίες της αλήθειας και της ασυναγώνιστης αποτελεσματικότητας που μόνο η οικογένεια Μητσοτάκη δύναται να προσφέρει σαν ζείδωρο ύδωρ στον λαό.

Υποτίθεται ότι αυτός ο ανδριάς της Μαρίας Κάλλας είναι μια μπούρδα και μισή διότι θυμίζει περισσότερο την Σουβλίτσα (αδελφή Κλούβιου) παρά την παγκοσμίως διάσημη συμπατριώτισσά μας. Επίσης υποτίθεται ότι οι ρεαλιστικοί ανδριάντες περιγράφουν ακριβώς την μορφή του απαθανατιζόμενου προσώπου. Εκεί ακριβώς την πάτησε η Κοινή Γνώμη. Ουδείς πρόσεξε την κρίσιμη λεπτομέρεια των ώτων της μπακιρένιας Κάλλας. Είναι δυο τρύπες, να (με το συμπάθιο)! Δεν έγιναν τυχαία. Ο δαιμόνιος δήμαρχος, με την ευφυΐα να σπαρταράει στραφταλιστή στα γερακίσια μάτια του παρήγγειλε Ε-ΠΙ-ΤΗ-ΔΕΣ αυτή τη λεπτομέρεια για να δείξει μια άγνωστη πτυχή της Κάλλας – αυτή της εθελόντριας αλεξιπτωτίστριας του Αμερικανικού Στρατού, που κυλίστηκε στη λασπουριά των βιετναμέζικων ορυζώνων και μονομάχησε με κουνούπια-ελικόπτερα για να φέρει την πολυπόθητη λευτεριά, το πολίτευμα των χάμπουργκερ εκεί ακριβώς που δεν το χρειάζονται: στην Άπω Ανατολή (και στη Μέση Ανατολή δεν τρελαίνονται για τις αμερικανιές, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα).

Η Μαρία Κάλλας κατετάγη εθελόντρια στην 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Πεζικού και «έφαγε» περισσότερους Βιετκόνγκ απ’ όσους λαχανοντολμάδες μπορεί να καταπιεί ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος (ενώ ομιλεί περί ανέμων, υδάτων και της μοίρας του κιμαδόριζου που περίσσεψε διότι δεν φτάνουν τα λαχανόφυλλα για να το τυλίξουν).

 

*Έντουαρντ Σνόουντεν: πρώην πράκτορας της NSA που ξεμπρόστιασε την βρόμικη ατζέντα και τις ανήθικες πρακτικές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: