Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2022

Εμείς οι κακομαθημένοι Έλληνες

Το παρελθόν δεν κατακτάται. Αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι και μας κατηγορούν επειδή είμαστε οι ζώντες φορείς της Ιστορίας μας. 

Το επίθετο, με το οποίο αρέσκονται να μας χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι (από τον Ερντογάν μέχρι τους εκπροσώπους της 4ης εξουσίας, δηλαδή του φιλοκυβερνητικού Τύπου) είναι «κακομαθημένοι». Κακομαθημένοι οι Έλληνες, κακομαθημένη (από την Δύση) η Ελλάδα.

Ας αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές πρόσφατες περιπτώσεις.

Στις 15 Ιουνίου, ο Ερντογάν, στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος AKP, αναφέρθηκε στην άσκηση EFES 2022 και στους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Είπε: «Γνωρίζουμε και έχουμε αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται εναντίον της χώρας μας, και αφήνουν την Ελλάδα πάνω που γίνεται κακομαθημένη και πάλι όπως και στο παρελθόν». Στη συνέχεια ανέφερε κάτι που μπορεί να ξεκλειδώσει πολλά ψυχολογικά «μυστικά» και φοβίες της

ελίτ της γείτονος: «Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς». Λες και ανησυχεί μην του πάρουν την Πόλη…

Στις 21 Ιουνίου η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak έγραφε: «H Αθήνα, η κακομαθημένη των ΗΠΑ και της ΕΕ, από το 1965 δημιουργεί συστηματικά κρίση στα νησιά και προκαλεί».

Στις 24 Ιουνίου ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωνε από την Κωνσταντινούπολη: «Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ”Μακεδονίας”».

Στις 09 Ιουλίου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μας χαρακτήρισε κι αυτός με τη σειρά του «κακομαθημένους», σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό κανάλι, Haber Global «Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι,  βασιζόμενοι σε άλλους. 

Αξίζει να αναλυθεί αυτή η λέξη «κακομαθημένη/οι» με την οποία χαρακτηρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες τα αφεντικά του μαφιόζικου κράτους.

Συνεχίζεται…
Δεν υπάρχουν σχόλια: