Κυριακή, Ιανουαρίου 18, 2009

Τρομοκρατίας το ανάγνωσμα


«Άκουσες μήπως ότι ο αρχηγός είναι μπογιατζής;» «Όχι. Εμένα μου είπανε ότι κάποτε δούλευε σε τράπεζα». «Αλλού γι’ αλλού είστε. Υπάρχουν πληροφορίες ‘γκαραντί’ για καλόγερο που παλιά ήτανε παλαιστής του κατς». «Μάγκες, για χθεσινούς σας κόβω. Εμένα ο μπατζανάκης μου έχει καφενείο στην Αλεξάνδρας και ανήμερα των Φώτων είχε τηγανίσει γαλέο, έφτιαξε σκορδαλιά και κερνούσε ολόκληρο το μαγαζί. Είχε κερδίσει 9 χιλιάρικα στο στοίχημα».
«Ε, και; Τι μας το λες; Ο γαλέος είναι ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα ή η σκορδαλιά;» «Όχι ρε κορόιδο. Στο καφενείο συχνάζει κι ένας εισαγγελέας και τα είχε τσούξει λίγο και του είπε ότι ο αρχηγός είναι τραβεστί και μάλιστα ψωνιζότανε μέχρι πρότινος στη Σόλωνος». «Σώπα ρε θηρίο! Πέφτω από τα σύννεφα!»

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ
Η φράση «πέφτω από τα σύννεφα» που διαβάσατε προηγουμένως, σε περιπτώσεις εντοπισμού τρομοκράτη, είναι πιο κλισαρισμένη από τις κυβερνητικές διαψεύσεις. Την πρωτακούσαμε από τους έκπληκτους γείτονες των πρωταγωνιστών του τραγέλαφου της 17 Νοέμβρη που διαπίστωναν με έκπληξη ότι ο διπλανός τους επί καμιά 25αριά χρόνια ξάπλωνε κόσμο και κοσμάκη, ενώ τους φαινόταν «καλός και συνηθισμένος ανθρωπάκος».
Πράγματι, είναι παράλειψη του Θεού που στη γραμμή παραγωγής τρομοκρατών του απέραντου εργοστασίου βιολογικών οντοτήτων (διπόδων τε και γήινων) δεν μερίμνησε ώστε στο κούτελό τους να χαράσσεται εμφανώς η λέξη «τρομοκράτης». Αν το έγραφε θα παίρναμε όλοι τα μέτρα μας και δεν θα κάνανε τα μυαλά μας μακροβούτια από τα σύννεφα όποτε βλέπαμε στα κανάλια τον τάδε «αγιογράφο», τον παρατάδε «μελισσοκόμο» και τον δείνα «μεταφραστή» με βραχιόλια (χειροπέδες δηλαδή) στα χέρια και αλεξίσφαιρα γιλέκα να οδηγούνται στον Κορυδαλλό.

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΝΥΠΟΠΤΟΙ
Οι τρομοκράτες είναι συνηθισμένοι άνθρωποι με ασυνήθιστα γούστα. Άλλος πάσχει από μεσιανικό σύνδρομο και θέλει να «σώσει» την εργατική τάξη, τους φτωχούς, τους αδυνάτους, τον πλανήτη, τον γαλαξία και το ίδιο το σύμπαν από τα νύχια του καπιταλισμού, δολοφονώντας αστυνομικούς και οδηγούς επιχειρηματιών.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ουδείς του ζήτησε να σωθεί αλλά εκείνος το χαβά του.
Ενίοτε ο άνθρωπός μας, είναι ολίγον τι «μπρούκλης». Κεφάρει με την ιδέα πως ναι μεν δεν είναι ικανός να αλλάξει πρόγραμμα πλύσης στο πλυντήριο αλλά είναι πανέτοιμος να αλλάξει την κοινωνία.
Άλλος ανθρωπότυπος τρομοκράτη είναι ο «μολοτοφορίπτης» και «βιτρινοθραύστης» με διδακτορικό. Μπατιράκι ή μεσοαστός ρέμπελος, δεν μας απασχολεί. Συνήθως έχει αποφοιτήσει από μια συνηθισμένη αριστερή «μέση εκπαίδευση», πήρε το πτυχίο του από την άκρα αριστερά – χωρίς κι αυτό να τον καλύψει. Ο φίλος του φίλου, που είχε έναν φίλο, του σύστησε κάποιους «κολλητούς» για να κάνει κάτι παραπάνω από το να ανταλλάσσει μπινελίκια και πέτρες με τα ΜΑΤ. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, του φορτώνουν μια πιστόλα ανά χείρας κι ακολουθούν τα αίματα.
Πάντα στο σκηνικό, οι παπαρολόγοι πάσης φύσεως... ενθέτουν μια γυναίκα, την οποία υποτίθεται ότι ενέπλεξε στην υπόθεση ο ευρύστερνος, δασύτριχος και ντελικανής γκόμενος. Αυτή συνήθως παραμένει «ασύλληπτη» - αναμενόμενο μια και συνήθως δεν υπάρχει…
Επίσης, το καστ στους πρώτους ρόλους διαθέτει πάντοτε, επιχειρηματίες που μπιστολιάζουν ανταγωνιστές και το εμφανίζουν ως «ένοπλη πάλη», μυστικές υπηρεσίες ντόπιες και ξένες, καθώς και τύπους που βρίσκονται εντός ή εγγύς του δημοσιογραφικού-εκδοτικού κόσμου που αξιοποιούνται ως «πηγές».
Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε, ως συνήθως, έκπληκτοι κομπάρσοι που «πέφτουμε από τα σύννεφα».

Αρτοκλάστης Μήτσος

«"Ο Μήτσος; Αποκλείεται...". Οι άνθρωποι που γνώρισαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα ή Λαμπρόπουλο τα χρόνια των πολύμηνων κοινών διακοπών τους στη Γαύδο επιμένουν πως δεν μπορεί ο πολυσυζητημένος σύντροφος της πρώην συζύγου του Ξηρού να είναι ο ‘Μήτσος’ που γνώρισαν στο ερημονήσι. […] Όταν κάποτε κάποιοι παραθεριστές έκαναν μια αρτοκλασία σε κάποιο εξωκκλήσι ο Μήτσος συμμετείχε από τους πρώτους. Από τους πρώτους έτρεχε και στις όποιες εκδηλώσεις στο νησί, στα πανηγύρια, στα πάρτι». Ελευθεροτυπία, 15/07/2002, άρθρο του Στρατή Μπαλάσκα για τις… τουριστικές αναμνήσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα στη Γαύδο.
Ο «Μήτσος» πέρα από τη μελισσοκομία ησχολείτο και με τις αρτοκλασίες! Παραλείπεται, ασφαλώς, ως ευκόλως εννοούμενο ότι ήταν εξπέρ και στην προετοιμασία κηδειών ανυποψίαστων πολιτών. Εκείνος προμήθευε το θάνατο και τα υπόλοιπα ακολουθούσαν.


Κάτω οι ημίγυμνες!

«Έτσι λοιπόν ή επαναστατική λαϊκή δράση της 17Ν για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή εξουσία και σοσιαλισμό κι οι δίκαιες ένοπλες αντάρτικες ενέργειες ενάντια στη CIA καί τους ντόπιους πράκτορες της, πρέπει να μετονομαστούν σε ‘τρομοκρατία’.
Αυτό το ρόλο ανέλαβαν κύρια οι δεξιές εφημερίδες και σε ορισμένα σημεία μερικές δημοκρατικές. Ανάμεσα στις δεξιές ή Απογευματινή υπήρξε το πρώτο βιολί, ρίχνοντας τον τόνο για όλες τις άλλες. Ή εφημερίδα αυτή, εκτός από τα παραπάνω και το γενικότερο αποπροσανατολισμό, είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τις ιδιαίτερες επιδόσεις της στην προσπάθεια συστηματικής αποβλάκωσης και
αποχαύνωσης των πιο καθυστερημένων τμημάτων του λαού, προβάλλοντας τα διάφορα αισθηματικά σκάνδαλα, τις ημίγυμνες, καλλιεργώντας τα πιο χυδαία και χαμηλά ένστικτα του. Έκδοτης και κύριος μέτοχος της ‘Α’ ο φασίστας Μομφεράτος, υπουργός της χούντας, πού έγινε ιδιοκτήτης της ‘Α’ με χρήματα της CIA».
«17Ν - Οι προκηρύξεις», εκδόσεις Κάκτος, σελ. 164-165 (προκήρυξη για δολοφονία Μομφεράτου – Ρουσέτη)
Η 17Ν αποφάσισε να δολοφονήσει εκδότη επειδή λέει ότι… κατ’ εντολήν της CIA έβαζε φωτογραφίες με ημίγυμνες στην εφημερίδα και αποβλάκωνε τους Έλληνες! Αυτό βέβαια δεν το πίστευαν οι ίδιοι που το έγραφαν αλλά έκαναν ότι πίστευαν δημοσιογράφοι που (υποδύονταν ότι) θαύμαζαν τους πιστολέρο. Και μετά παραπονιόμαστε για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Καλύτερα έλεγχος του τύπου με πρόστιμα παρά με τα 45άρια. Σημειωτέον, ούτε σε Ιράν ούτε σε Ταλιμπανο-Αφγανιστάν προβλέπεται ποινή θανάτου για ημίγυμνες φωτό.

Καλύτερα Bic ή γραφομηχανή

«Υπήρχε η πληροφορία ότι τα στυλό που αγόρασε ο Μητσοτάκης τα πήρε από αντιπροσωπεία στην Τσιμισκή 10. Στη διεύθυνση αυτή από τα γραφεία που υπάρχουν τα πιό πιθανά είναι…»
«Τα Ταξινομημένα Αρχεία των Δισκετών της Δαμάρεως», σελ. 16, ειδική έκδοση του κυριακάτικου Βήματος, 4 Αυγούστου 2002
Ένα από τα άγνωστα χαρακτηριστικά των τρομοκρατών της 17Ν ήταν ο φετιχισμός τους και το ενδιαφέρον τους για το λάιφ στάιλ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σε δισκέτες που βρέθηκαν στη γιάφκα της Δαμάρεως υπάρχει και η ανωτέρω σημείωση για το μέρος όπου αγόραζε στιλό ο Επίτιμος! Αν ανακαλύπτονταν κι άλλες δισκέτες ίσως να υπάρχουν βρίσκαμε αναφορές για τα μανικετόκουμπα και το άφτερ σέιβ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: