Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

Κλέψανε τραγούδια του Αλογοσκούφη για την Eurovision

Eurovision: Σκάνδαλο μεγατόνων στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Δύο από τα τρία τραγούδια που παρουσίασε ο Σάκης Ρουβάς ήταν προϊόντα αντιγραφής έργων του Γιώργου Αλογοσκούφη που τα συνέθεσε την εποχή που συνέτασσε τον προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη έκανε η μαχητική εφημερίδα της Δάφνης Μπόκοτα «Τα Νέα του Ψαροντούφεκου».

Ο δημιουργός των πρωτοτύπων έργων περιορίστηκε να σχολιάσει σκωπτικά τις επιλογές του πρωθυπουργού στον πρόσφατο ανασχηματισμό:

«Ο Παπαθανασίου δεν μπορεί να παίξει ούτε το Smoke on the Water σε τρίχορδο μπουζούκι και πήρε το υπουργείο μου. Κανονικά έπρεπε να με διαδεχτεί ο Καρβέλας. Ας προσέχατε οι Έλληνες».

Η ΕΡΤ αντέδρασε άμεσα. Έσπευσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του δημιουργού ώστε να μην προκύψει ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων που θα μπορούσε να ακυρώσει την ελληνική συμμετοχή: Από τώρα και στο εξής η ΕΡΤ θα καταβάλλει ΦΠΑ 39% για κάθε συναλλαγή της με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ενώ τον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου θα κοσμεί χρυσελεφάντινος αδριάντας του Γιώργου Αλογοσκούφη με μπαντάνα στο κεφάλι, ηλεκτρική κιθάρα στο αριστερό χέρι και στο δεξί ένα θεωρημένο μπλοκ παροχής υπηρεσιών.



Αντιδράσεις από το εσωτερικό της ΝΔ:

Ο Γιάννης Μανώλης (ζουρνάς) μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη (φωνητικά – τσέμπαλο) και τον Θανάση Μπούρα (ντραμς) σχημάτισαν ντισκολαϊκή μπάντα («Τρίο Κατάρα» το όνομα) και κατέθεσαν τρία τραγούδια στη διοίκηση της ΕΡΤ ελπίζοντας να πάρουν εκείνοι το χρίσμα της εκπροσώπησης της χώρας στον τελικό της Μόσχας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το νεοδημοκρατικό εγχείρημα σχολίασε δεικτικά: «Ανέλπιστη η χαρά μου μόλις άκουσα το ενδεχόμενο να γνωρίσω από κοντά τον Θανάση Μπούρα και τον Γιάννη Μανώλη. Όσο για την κ. Μπακογιάννη έχω κάποιες αμφιβολίες. Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συμμετέχουν στην Eurovision – έστω δι’ αντιπροσώπου».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, αποπειρώμενος να μειώσει την προδιαγραφόμενη ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: