Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

Ξοδεύουν Ελλάδα σαν να μην υπάρχει αύριο


Μια παλιά (ίσως και σύγχρονη) μέθοδος της αστυνομίας για να εντοπίζει ληστές ήταν η αποστολή οργάνων της τάξεως, με πολιτικά, στα νυχτερινά κέντρα για να εντοπίζουν όσους έκαναν τεράστιους λογαριασμούς και σπαταλούσαν τα μετρητά σαν στραγάλια.
Οι ληστές και οι λοιποί "δικαιούχοι" μαύρου κι άραχλου χρήματος δεν είναι τσιγκούνηδες.
Σκορπίζουν το χρήμα σαν να θέλουν να το ξεφορτωθούν. Λες και ζουν την τελευταία μέρα τους..
Η συμπεριφορά τους δεν είναι τυχαία. Δεν είναι ανεξήγητη.
Στην ουσία, θέλουν να απαλλαγούν από τα παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα.
Το συνειδητό τους τα αφαιρεί από τους νόμιμους ιδιοκτήτες αλλά το υποσυνείδητο ωθεί τους αυτουργούς στην σπατάλη για να αποκατασταθεί, έστω έμμεσα, η ισορροπία.
Κάπως έτσι συμπεριφέρεται η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα και ειδικά η πολιτική "ελίτ".
Ξοδεύουν Ελλάδα σαν να μην υπάρχει αύριο.
Συμπεριφέρονται σαν κλέφτες ψήφων που δεν έχουν καμία σχέση με το αίμα, το θανατικό, τον ιδρώτα, τις ελπίδες, τις προσευχές και τους θρήνους που απαιτήθηκαν για να ελευθερωθεί κάθε τετραγωνικό εκατοστό της πατρίδας.
Αντιμετωπίζουν τους φυσικούς και τους άυλους πόρους της χώρας, την ιστορία, τον πολιτισμό, με τη νοοτροπία του εφήμερου και παράνομου κτήτορα.
Οι κινήσεις τους στη διεθνή σκακιέρα δείχνουν ότι οι κεντρικοί άξονες της σκέψης τους είναι η στιγμή, το τώρα, ο εφήμερος εαυτούλης τους.
Δεν έχουν άγκυρα στο παρελθόν οι σκέψεις τους. Η πυξίδα τους δεν δείχνει το μέλλον.
Όμως, το εθνικό σκάφος μας δεν αντέχει άλλο τους καπετάνιους της μίας ημέρας. Ούτε η ιστορία τους αντέχει.
Ο Ελληνισμός έχει διανύσει τεράστια διαδρομή και υπάρχει πάντοτε μια μαγιά πολιτών, μικρή έστω, που δεν τον θεωρεί μέσο πλουτισμού, ρηχής μιντιακής προβολής ή κούφιας "ιστορικής καταξίωσης" των κρατικοδίαιτων ιδρυμάτων.
Αυτοί οι ολίγοι, πρέπει να βρουν τρόπο να φτάσει το μήνυμά τους στο λαό, που είναι πλέον ώριμος να τους καταλάβει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μήνυμα πρέπει να έχει και τον αποδέκτη του. Για να σταλεί και να ληφθεί ένα μήνυμα, χρειάζεται έναν πομπό και ένα δέκτη. Ένα δέκτη που να είναι συμβατός με τον πομπό. Αυτό θα επιτευχθεί, όταν οι δέκτες πάψουν να θεωρούν σωστό και
αληθινό μόνο ό,τι το κομματικό άρμα, πίσω από το οποίο σέρνονται, τους υπαγορεύει, όταν θα ενημερώνονται από περισσότερες και ποικίλες πηγές πληροφόρησης και όχι μόνο από κατευθυνόμενους "πληροφορητές" του έντυπου ή του ηλεκτρονικού τύπου.
Επί πλέον όμως, όταν θα προχωρήσουν πιο πέρα από τα... εξώφυλλα ενός βιβλίου, ώστε να αποκτούν γνώσεις, όχι απλή πληροφόρηση, να βελτιώνουν την κρίση τους και να ανακαλύπτουν διόδους που θα τους οδηγούν ασφαλέστερα προς την αλήθεια. Αυτό απελευθερώνει.
Τέλος " νάφε και μέμνασ' απιστείν, άρθρα ταύτα των φρενών " λέει ο Επίχαρμος. Δηλαδή " να είσαι νηφάλιος, να έχεις καθαρό μυαλό, να προσέχεις και να έχεις στο νου σου να μην είσαι εύπιστος. Αυτοί είναι βασικοί κανόνες που διέπουν το μυαλό " Με άλλα λόγια, να μην καταπίνεις "αμάσητο" ό,τι σου "σερβίρουν".
Αλλά για ποιά νηφαλιότητα μιλάμε, όταν ολόκληρη η Ελλάδα κάνει...διδακτορικό (!) στο καινοφανές...έπος, την "Τζουλιάδα" !!!!
(ΚΑΤΕΡΙΝΑ)